Novi zakon o kladionicama i igrama na sreću?

General War

#76 Re: Novi zakon o kladionicama i igrama na sreću?

Post by General War »

vivaldi wrote:
General War wrote:Znaci po srijedi je najvjerovatnije odvracanje paznje od neceg drugog...(mada cini mi se da SDA tvrdi da je problem oko pondera tj mjesta uplate i prijavljenog PDVa ako sam se dobro izrazio)
odgovorio ti je statix.

otkako su kladionice od prosle godine spojene na servere porezne uprave mislim da su mogucnosti za muljavine svedene na minimum.

sada se samo moze ici na uvodjenje nekih novih poreza ili povecanja postojecih.

fol je u tome, sto sma vec neki dan napisao da je dobit na male dobitke na kladionicama u cijeloj EU oporezovana samo u hrvtaskoj i to od prosle godine, a umjesto povecanja prihoda doslo je pada iako su oni imali zukinu matematiku pa se zajebali jer ljudi presli na online i budzet ostao kratkih rukava.

ma imas na 1 ili 2 strani ove teme, pisao sam o tome detaljno da se ne ponavljam
Ok, :thumbup: hvala i jednom i drugom na objasnjenju.
Streptokok

#77 Re: Novi zakon o kladionicama i igrama na sreću?

Post by Streptokok »

Prosao u predstavnickom domu dok u domu naroda bezbeli nece nikad. Za to vrijeme klocevi od novibara pisu da je vec usvojen i da je to gotova stvar.
BAK-eV

#78 Re: Novi zakon o kladionicama i igrama na sreću?

Post by BAK-eV »

Streptokok wrote:Prosao u predstavnickom domu dok u domu naroda bezbeli nece nikad. Za to vrijeme klocevi od novibara pisu da je vec usvojen i da je to gotova stvar.
Zasto se presucuje mogucnost otklona blokade Doma naroda pred Ustavni sudom?
Streptokok

#79 Re: Novi zakon o kladionicama i igrama na sreću?

Post by Streptokok »

BAK-eV wrote:
Streptokok wrote:Prosao u predstavnickom domu dok u domu naroda bezbeli nece nikad. Za to vrijeme klocevi od novibara pisu da je vec usvojen i da je to gotova stvar.
Budi ljubazan pa pojasni.
Hakiz

#80 Re: Novi zakon o kladionicama i igrama na sreću?

Post by Hakiz »

Neka oporezuju.

Više mi ima smisla oporezovati dobitke od igara na sreću nego, na primjer, platu. Zašto to kockanje ne bi trebalo biti oporezovano?
BAK-eV

#81 Re: Novi zakon o kladionicama i igrama na sreću?

Post by BAK-eV »

Streptokok wrote:
BAK-eV wrote:
Budi ljubazan pa pojasni.
Dom naroda ne moze do besvijesti blokirati nesto.

Moze se ici na Ustavni sud i provjeriti blokada Doma naroda!

Ako Ustavni sud utvrdi, da neki zakon nije stetan po nacionalne interese naroda, onda se on usvaja uprkos protivljenu Doma naroda.
Streptokok

#82 Re: Novi zakon o kladionicama i igrama na sreću?

Post by Streptokok »

Hakiz wrote:Neka oporezuju.

Više mi ima smisla oporezovati dobitke od igara na sreću nego, na primjer, platu. Zašto to kockanje ne bi trebalo biti oporezovano?
Zato sto se od toga finansira hdz i zapadna hercegovina preko leđa bosnjaka.
KB9

#83 Re: Novi zakon o kladionicama i igrama na sreću?

Post by KB9 »

jedva cekam da mi oporezuje one nule kad me obori kosarkas za poen il kos :izet:
Post Reply