evo par slika: (da malo konkurisemo C5

http://www.netcarshow.com/volvo/2011-s6 ... per_55.htm
http://www.netcarshow.com/volvo/2011-s6 ... per_14.htm
http://www.netcarshow.com/volvo/2011-s6 ... per_11.htm
izvinjaJem se
Eh da vidimo,
Moderators: _BataZiv_0809, anex

ElRe wrote:Ono sto mi je interesantno kod skoro svakog Volva starog 5+ godina da su im sjedista sa koznim presvlakama u katastrofalnom stanju. Eto cak i Alfe/Lancie imaju bolje matrijale od Volva.
Tu me Volvo podsjeca na americke modela sa skaj sjedistima.
Rijetko se vidja Alfa i 10 godina stara sa poderanom kožom..ElRe wrote:Ono sto mi je interesantno kod skoro svakog Volva starog 5+ godina da su im sjedista sa koznim presvlakama u katastrofalnom stanju. Eto cak i Alfe/Lancie imaju bolje matrijale od Volva.
Tu me Volvo podsjeca na americke modela sa skaj sjedistima.
johntra sram te bilo.johntra wrote:Samo engleski kloc može napraviti ovakav test i proglasiti auto koje je najduže na tržištu najboljim...eto, prosječnom kupcu koji kupuje auto srednje klase u zapadnim zemljama, jako je bitno može li BMW ići brže i bolje u krivinu od Volva...da nisam vozio ovo auto, a i ostale, možda bi se složio sa ovim testom, ali klasična šuplja na svakoj sekundi ovog testa...Kad je tek izašao, S60 je bio među boljim autima klase, u to nema nikakve sumnje, a i sad je odlično auto...
evo me sram, sav se skrivam...moje poimanje osjećaja za volanom bilo je vezano za moje sadašnje auto i za to, kako su ga ovi isti ili slični novinari proglasili, bezosjećanjim, tupim, ili bilo šta drugo, što sam ja za ove četiri godine vidio da uopšte nije tako...opet miješaš teme, vrijeme na stazi je bitno sportskim autima, tipa Ferrari i ostali, a na tu temu smo se i prepirali ranije...to je bit sportskog auta, a ovdje pričano o porodičnim automobilima srednje klase, jer gle čuda, ova auta na zapadu zaista jesu to, a ne trkaći bolidi, kako se to kod nas često poima...zbog toga sam napisao da to što BMW može najbrže u krivinu, ne važi ništa prosječnom porodičnom kupcu, koji vjerovatno nikada neće ući tako u krivinu...emko1234 wrote: drzanje ceste i ulazak u krivinu ti je bio argument protiv, na nekim drugim temama i sad kazes da to prosjecnom kucpu nije bitno.
a kad sam ja govorio da je vrijeme na stazi najmanje bitno ljudima, ti si bio taj koji me napadao. 90% normalnih ljudi nije nikad vidjelo stazu uzivo. al ne, ti si tad drzanje i ulaske u krivinu smatrao jako bitnim.
s60 je dobar auto, al je preksup. i fali mu dosta stvari koje audi, bmw, i merc imajju.
naprimjer, od svih navedenih ima najgori automatik mjenjac koji sam ikad vozio u nekom autu, dinamicke sposobnosti su ispod prosjeka klase, nedovoljno motora, nedostatak jaceg dizela, d5 s 205 konja je po karakteristikama slabiji od bmw-ovog 2.0 dizela iako je jaci 20 konja. awd je dostupan samo u najjacim varijantama.
a cijena? cijena je tek poslastica. d5 sumum prema testu koji je klix napravio kosta vise od 100 000 maraka. ta cijena je probila klasu. za te pare se uzme auto vece klase s odlicnom opremom i v6 dizelom.
prema tome, mislim da je ovaj test realan kao i rezultat. volvo jos ne nudi dovoljno.
a to sto kazes da je lik kloc, to samo pokazuje kakav si ti. ti si kompetentan a on je kloc?
sigurno
jest previsoka je.johntra wrote:nije previsoka, nego je tebi problem što jedan Volvo ima cijenu kao tvoj uber Audi, gdje će jedan Volvo imati sličnu cijenu sa Audijem, hej...automatski mjenjač, kao automatski mjenjač, ništa posebno, a ništa toliko loše...ne voze auto ko ti svi, da ulijeću što više i brže u krivine, te da ga nabijaju na autoputu, pa da moraju imati super mjenjače sa duplim kvačilom...pogotovo vozači Volva...