Novi u ovome svijetu trebam savjet!

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
MahalacIpo
Posts: 52
Joined: 28/05/2020 11:58
Location: Sarajevo, BiH.

#1 Novi u ovome svijetu trebam savjet!

Post by MahalacIpo » 12/01/2021 00:10

Zdravo,
prije 5 dana sam ispred haustora pronašao jednu malu prelijepu bombicu koju sam uzeo sebi, zatražio pomoć na grupi i divni ljudi su bili tu da pomognu koliko su mogli.

Našli su mnogo krpelja - bili su sigurno na njoj nekih 10-15 dana jer su bili veoma veliki (ona njihova bijela stvar). Žena je išla jedna sa mnom i platila pregled i rekao nam je da je ženka stara oko 1.5 mjesec.

Dao nam je caniverm i rekao da joj damo opet u petak a u subotu da dođe po prvu vakcinu. (Ne izvodimo je ali pravi nered u stanu - grize - sere i pisa svufdje iako stalno stavljamo je na peepad i stavljali smo Milion puta kapi - cvili ako zatvorimo vrata i stavimo je u hodnik gdje i spava - i obožava noge i ruke da grize svojim tek mliječnim šiljatim zubima)

Kad smo bili kod njega i kad je urađen pregled nije vidio dva krpelja velika pored repa gdje sam ja izvadio to i zgadio mi se život moj fuj koliki su bili - uhh nikad vise

Dobio sam od te žene jednu tekućinu rekla mi je da je stavila ampulu u nju protiv buha i krpelja - i stalno prscem prostorije sa tim, i njen krevet kada ode gristi nešto u dnevnoj sobi i stalno prscem okolo gdje hoda kako ne bih ostavila jaja ili nešto- i nakon prve noći ujutro sam našao mrtvog krpelja na svojoj posteljini (sigurno sam ga nogama gore donio jer ne nosimo čarape a sve je parket ili pločice) i od tog momenta stalno usisavam oko nje i gdje ona hoda a prscem. Vidio sam na Ketty stranici da nude SIMPARICA i htio sam uzeti to za 2-5 kg jer ona ima 3.4 ali sam kontaktirao jednog veterinara koji je u lukavixi i rekao mi je kao da je premala - i da treba da sacekam još 7 dana i da zadnja tri dana dajem caniverm zaredom svaki dan prije prve vakcine.. zbunjen sam


Ima gliste, i izbacuje ih svaki dan - hvala Bogu jede sve i nema problema sa tim, i aktivna je stalno i samo hoće da grize a meni su ruke sve izgrižene od hemija jer čistim podove od pisake i govana i onog protiv buha jer ih je imala mnogo.

Ne tnam gdje da počnem, treba mi savjet - nemam auto i treba mi pomoć kako da je vodim po veterinarima - hoću je i u školu pasa da nauci da se ponaša a i da ja naučim da mogu je kasnije učiti i da ima neku podlogu za daljnje učenje.


Ne znam koja je vrsta tačno, ali pretpostavljam da je mjesanjac tornjaka i nekog još psa! Preslatka je i ima plave oci.


User avatar
TDK-90
Posts: 998
Joined: 26/02/2012 12:15
Location: Gornja Krakača

#2 Re: Novi u ovome svijetu trebam savjet!

Post by TDK-90 » 13/01/2021 16:16

dupli

Post Reply