I ja, ne treba mi to uopšte, nek stave koliko hoćecharrrmed wrote:Neka su povecali cijene, podrzavam potpuno
Novi Talgo vozovi VII generacijeza ŽFBH
Moderator: anex
-
amko76
#376 Re: Novi Talgo vozovi VII generacijeza ŽFBH
-
doff
#377 Re: Novi Talgo vozovi VII generacijeza ŽFBH
Pa i nije uopste skup, II razred Ze-Mo 21,10 povratna (dodatak i rezervacija se placaju samo za poslovni) - popust za gradjane koji ostvaruju to pravo!
- Alfons Kauders
#378 Re: Novi Talgo vozovi VII generacijeza ŽFBH
pruga doboj - tz nije elektrificirana, tako da...Heller wrote:Nema ovdje pa me interesuej koliko bi me izašla karta Tuzla-Doboj-Zenica-Sarajevo
- Ciprol
#379 Re: Novi Talgo vozovi VII generacijeza ŽFBH
ja koliko sam shvatio da dodatak i rezervacija ide na bilo koji razred, jer cijeli voz je poslovnidoff wrote:Pa i nije uopste skup, II razred Ze-Mo 21,10 povratna (dodatak i rezervacija se placaju samo za poslovni) - popust za gradjane koji ostvaruju to pravo!
-
Eborg
#380 Re: Novi Talgo vozovi VII generacijeza ŽFBH
Upravo, ne znam što su uopće stavljali to +7 KM (poslovni voz i rezervacija) te nisu uračunali odmah u cijenu, svi će to morati platiti.
Mada mi nije jasno što će nekome rezervacija ako dođe na stanicu i kupi kartu odmah, rezervacija bi valjda trebala biti samo ako je uzimaš telefonom.
Mada mi nije jasno što će nekome rezervacija ako dođe na stanicu i kupi kartu odmah, rezervacija bi valjda trebala biti samo ako je uzimaš telefonom.
- Ciprol
#381 Re: Novi Talgo vozovi VII generacijeza ŽFBH
pa fazon je bio da kažu da su cijene karata ostale iste, a sa tih 7KM će da poskupe sve karte, samo to nije cijena karte, nego dodatak i rezervacija.
-
amko76
#382 Re: Novi Talgo vozovi VII generacijeza ŽFBH
Pa da se lakše proguta poskupljenje, trik kao i one sa ,99 foreEborg wrote:Upravo, ne znam što su uopće stavljali to +7 KM (poslovni voz i rezervacija) te nisu uračunali odmah u cijenu, svi će to morati platiti.
-
Eborg
#383 Re: Novi Talgo vozovi VII generacijeza ŽFBH
Niđe veze. Ostaju valjda redovne linije za Budimpeštu i Zagreb koje staju u Visokom, Kaknju i Zenici samo u drugim satnicama.
Poslovni voz je zasebna linija i samo je on poskupio, neka stave cijene kakve jesu i eto. A ovako ti treba digitron dok skontaš koliko je karta.
Poslovni voz je zasebna linija i samo je on poskupio, neka stave cijene kakve jesu i eto. A ovako ti treba digitron dok skontaš koliko je karta.
- poznanik
#384 Re: Novi Talgo vozovi VII generacijeza ŽFBH
Napraviću malo, privremeno skretanje s teme, samo jednim pitanjem:Eborg wrote:Niđe veze. Ostaju valjda redovne linije za Budimpeštu i Zagreb koje staju u Visokom, Kaknju i Zenici samo u drugim satnicama....
U autobusnom saobraćaju na međunarodnim linijama nije moguće kupiti kartu i prevesti se između dva mjesta unutar BiH, npr. na CTS relaciji Sarajevo - Ljubljana, nije dozvoljen prevoz sa ulaskom u autobus u Sarajevu i izlaskom u Zenici.
U željezničkom saobraćaju jeste.
U čemu je razlika?
-
Heller
#385 Re: Novi Talgo vozovi VII generacijeza ŽFBH
Znam al pice oni stari vozoviAlfons Kauders wrote:pruga doboj - tz nije elektrificirana, tako da...Heller wrote:Nema ovdje pa me interesuej koliko bi me izašla karta Tuzla-Doboj-Zenica-Sarajevo
- drndalo
#386 Re: Novi Talgo vozovi VII generacijeza ŽFBH
Jesi li siguran da nije slucaj da u takvom autobusu ne mozes kupiti kartu npr. Postojna-Ljubljana? To je kabotaza... Za ovaj tvoj slucaj,nisam sigiran...poznanik wrote:U autobusnom saobraćaju na međunarodnim linijama nije moguće kupiti kartu i prevesti se između dva mjesta unutar BiH, npr. na CTS relaciji Sarajevo - Ljubljana, nije dozvoljen prevoz sa ulaskom u autobus u Sarajevu i izlaskom u Zenici.
U čemu je razlika?
-
zebih
#387 Re: Novi Talgo vozovi VII generacijeza ŽFBH
Momcino, hajde ti na neke druge forume, pa truni o tome , ovaj se zove ekonomija ako nisi primjetio , a sad procitaj boldirano u tvom postu.kakaljin wrote:zebih wrote:Hemera wrote:http://www.klix.ba/biznis/news/niskopod ... /120627160
ako nisi detaljno upucen nebi trebao tako da pricas,
istina je da voz jos nije placen, ali ne mozes ti biti uvijek taj koji ce sve redovno izvrsavati obaveza a drugi ni da mrdne prstom. Tako da voz nije placen jer se cekaju dozvole za talgo i niskopodni. ali Hrvatska nikako da izda dozvole, a sada i da zabrani promet do Ploca za niskopodni. Da su izdate dozvole voz bi bio placen. Voz je Hrvatski proizvod i voz bi prevozio turiste u Hrvatsku, ali izgleda da Hrvatskoj nije u iteresu da imaju vise turista iz BiH koji bi ostavljali novac i politicki ne dozvoljava da se BiH ni ukom smislu razvija. Cak hoce da ukine i zabrani svaku liniju prema evropi iz BiH, da ns stavi u GETO
Da su se izdale dozvole vozovi bi vec uveliko bili u prometu. Tako da nije sve do nas(BiH) i do ZFBIH
Btw naravno Hrvati ne zele da im dolazimo na more i ostavljamo pare , zato su nam poklonili od sebe jedan voz samo da bi nam mogli zabraniti da isti ide u Hr i da se mi ne bi kupali na Jadranu,
Ima jedna misao koja mi upravo sada prolazi kroz glavu, a kaze :
"Ponekad nakon razgovora sa nekim ljudima, covjek osjeti potrebu
da prijateljski zagrli kamen, osmijene se drvetu i sa puno postovanja
skine kapu pred magarcem "
-
motorola01
#388 Re: Novi Talgo vozovi VII generacijeza ŽFBH
Oni ocigledano zatvaraju granice, odnosno vrse pripreme za juni/juli 2013. Vidjecemo za godinu dana sta ce biti i sa odlascima na more itd.
-
kakaljin
-
rudy81
#390 Re: Novi Talgo vozovi VII generacijeza ŽFBH
sta tacno znaci ovo 'poslovni' voz?
-
kakaljin
#391 Re: Novi Talgo vozovi VII generacijeza ŽFBH
radi satnice voznog reda.rudy81 wrote:sta tacno znaci ovo 'poslovni' voz?
- alibaba_i_30_godina
#392 AW: Novi Talgo vozovi VII generacijeza ŽFBH
Samo sto ga nisu dobro tempirali, inace bi mogla postati profitabilna ruta.kakaljin wrote:radi satnice voznog reda.rudy81 wrote:sta tacno znaci ovo 'poslovni' voz?
Gesendet von meinem GT-I9100 mit Tapatalk
-
Kralj Tvrtko I.
- macan prvi
#394 Re: Novi Talgo vozovi VII generacijeza ŽFBH
Odlicno sto je konacno uveden dodatni voz iz Mostara popodne
Placaju li se dodatna cijena i rezervacija dva puta za povratnu kartu? Ako je tako onda je npr. povratna karta Sarajevo-Zenica 9.30 + 2x7KM = 23.30KM sto je cini mi se skuplje od autobusa...
Placaju li se dodatna cijena i rezervacija dva puta za povratnu kartu? Ako je tako onda je npr. povratna karta Sarajevo-Zenica 9.30 + 2x7KM = 23.30KM sto je cini mi se skuplje od autobusa...
-
lajkujMe
#395 Re: Novi Talgo vozovi VII generacijeza ŽFBH
macan prvi wrote:Odlicno sto je konacno uveden dodatni voz iz Mostara popodne![]()
Ako kupis povratnu placa se 7 km nista vise, ako kartu kupujes u jednom smjeru i u mostaru ponovo kupis u jednom smjeru onda se placa 2x7 km
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#396 Re: Novi Talgo vozovi VII generacijeza ŽFBH
poznanik wrote:Napraviću malo, privremeno skretanje s teme, samo jednim pitanjem:Eborg wrote:Niđe veze. Ostaju valjda redovne linije za Budimpeštu i Zagreb koje staju u Visokom, Kaknju i Zenici samo u drugim satnicama....
U autobusnom saobraćaju na međunarodnim linijama nije moguće kupiti kartu i prevesti se između dva mjesta unutar BiH, npr. na CTS relaciji Sarajevo - Ljubljana, nije dozvoljen prevoz sa ulaskom u autobus u Sarajevu i izlaskom u Zenici.
U čemu je razlika?
Istina, ne mozes.. odnosno ako bus vozi za X drzavu, isti te ne smije ispustiti prije granice te X drzave. Zakoni stite prevoznike koji voze unutar drzava i bilo bi glupo da CTS koji ide za Sloveniju kupi putnika u Sa i vozi ga do Doboja a npr. Bosna Express koji saobraca na liniji SA-DO ide prazan.. Ili npr. da taj isti bus pokupi putnika u Sl. Brodu i vozi ga do Zagreba a lokalni prevoznici masu usima
- Hugo Chavez
#397 Re: Novi Talgo vozovi VII generacijeza ŽFBH
Moderator bi, imajući u vidu da se u zadnje vrijeme samo pominje niskopodni "Končar", trebao promijeniti temu u "Novi vozovi ŽFBiH".
-
hladno
#398 Re: Novi Talgo vozovi VII generacijeza ŽFBH
Hiran wrote: Vozi li još uvijek onaj voz za Ploče u 7:05 ili je ovaj novi voz jedini koji sada vozi prema jugu?
-
zvončica5
#399 Re: Novi Talgo vozovi VII generacijeza ŽFBH
Povratna Sarajevo- Mostar-Sarajevo skuplja za 5KM nego povratna Mostar-Sarajevo-Mostar 
-
lajkujMe
#400 Re: Novi Talgo vozovi VII generacijeza ŽFBH
A jel se iko od forumasa vozio novim vozom? ako da utisci plz