Novi Talgo vozovi VII generacijeza ŽFBH

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

amko76

#376 Re: Novi Talgo vozovi VII generacijeza ŽFBH

Post by amko76 »

charrrmed wrote:Neka su povecali cijene, podrzavam potpuno :thumbup:
I ja, ne treba mi to uopšte, nek stave koliko hoće :D
doff

#377 Re: Novi Talgo vozovi VII generacijeza ŽFBH

Post by doff »

Pa i nije uopste skup, II razred Ze-Mo 21,10 povratna (dodatak i rezervacija se placaju samo za poslovni) - popust za gradjane koji ostvaruju to pravo!
Alfons Kauders

#378 Re: Novi Talgo vozovi VII generacijeza ŽFBH

Post by Alfons Kauders »

Heller wrote:Nema ovdje pa me interesuej koliko bi me izašla karta Tuzla-Doboj-Zenica-Sarajevo
pruga doboj - tz nije elektrificirana, tako da...
Ciprol

#379 Re: Novi Talgo vozovi VII generacijeza ŽFBH

Post by Ciprol »

doff wrote:Pa i nije uopste skup, II razred Ze-Mo 21,10 povratna (dodatak i rezervacija se placaju samo za poslovni) - popust za gradjane koji ostvaruju to pravo!
ja koliko sam shvatio da dodatak i rezervacija ide na bilo koji razred, jer cijeli voz je poslovni :mrgreen:
Eborg

#380 Re: Novi Talgo vozovi VII generacijeza ŽFBH

Post by Eborg »

Upravo, ne znam što su uopće stavljali to +7 KM (poslovni voz i rezervacija) te nisu uračunali odmah u cijenu, svi će to morati platiti.

Mada mi nije jasno što će nekome rezervacija ako dođe na stanicu i kupi kartu odmah, rezervacija bi valjda trebala biti samo ako je uzimaš telefonom.
Ciprol

#381 Re: Novi Talgo vozovi VII generacijeza ŽFBH

Post by Ciprol »

pa fazon je bio da kažu da su cijene karata ostale iste, a sa tih 7KM će da poskupe sve karte, samo to nije cijena karte, nego dodatak i rezervacija.
amko76

#382 Re: Novi Talgo vozovi VII generacijeza ŽFBH

Post by amko76 »

Eborg wrote:Upravo, ne znam što su uopće stavljali to +7 KM (poslovni voz i rezervacija) te nisu uračunali odmah u cijenu, svi će to morati platiti.

Mada mi nije jasno što će nekome rezervacija ako dođe na stanicu i kupi kartu odmah, rezervacija bi valjda trebala biti samo ako je uzimaš telefonom.
Pa da se lakše proguta poskupljenje, trik kao i one sa ,99 fore :)
Eborg

#383 Re: Novi Talgo vozovi VII generacijeza ŽFBH

Post by Eborg »

Niđe veze. Ostaju valjda redovne linije za Budimpeštu i Zagreb koje staju u Visokom, Kaknju i Zenici samo u drugim satnicama.

Poslovni voz je zasebna linija i samo je on poskupio, neka stave cijene kakve jesu i eto. A ovako ti treba digitron dok skontaš koliko je karta. :mrgreen:
poznanik

#384 Re: Novi Talgo vozovi VII generacijeza ŽFBH

Post by poznanik »

Eborg wrote:Niđe veze. Ostaju valjda redovne linije za Budimpeštu i Zagreb koje staju u Visokom, Kaknju i Zenici samo u drugim satnicama....
Napraviću malo, privremeno skretanje s teme, samo jednim pitanjem:

U autobusnom saobraćaju na međunarodnim linijama nije moguće kupiti kartu i prevesti se između dva mjesta unutar BiH, npr. na CTS relaciji Sarajevo - Ljubljana, nije dozvoljen prevoz sa ulaskom u autobus u Sarajevu i izlaskom u Zenici.

U željezničkom saobraćaju jeste.

U čemu je razlika?
Heller

#385 Re: Novi Talgo vozovi VII generacijeza ŽFBH

Post by Heller »

Alfons Kauders wrote:
Heller wrote:Nema ovdje pa me interesuej koliko bi me izašla karta Tuzla-Doboj-Zenica-Sarajevo
pruga doboj - tz nije elektrificirana, tako da...
Znam al pice oni stari vozovi :mrgreen:
drndalo

#386 Re: Novi Talgo vozovi VII generacijeza ŽFBH

Post by drndalo »

poznanik wrote:U autobusnom saobraćaju na međunarodnim linijama nije moguće kupiti kartu i prevesti se između dva mjesta unutar BiH, npr. na CTS relaciji Sarajevo - Ljubljana, nije dozvoljen prevoz sa ulaskom u autobus u Sarajevu i izlaskom u Zenici.

U čemu je razlika?
Jesi li siguran da nije slucaj da u takvom autobusu ne mozes kupiti kartu npr. Postojna-Ljubljana? To je kabotaza... Za ovaj tvoj slucaj,nisam sigiran...
zebih

#387 Re: Novi Talgo vozovi VII generacijeza ŽFBH

Post by zebih »

kakaljin wrote:
zebih wrote:
Hemera wrote:http://www.klix.ba/biznis/news/niskopod ... /120627160

ako nisi detaljno upucen nebi trebao tako da pricas,

istina je da voz jos nije placen, ali ne mozes ti biti uvijek taj koji ce sve redovno izvrsavati obaveza a drugi ni da mrdne prstom. Tako da voz nije placen jer se cekaju dozvole za talgo i niskopodni. ali Hrvatska nikako da izda dozvole, a sada i da zabrani promet do Ploca za niskopodni. Da su izdate dozvole voz bi bio placen. Voz je Hrvatski proizvod i voz bi prevozio turiste u Hrvatsku, ali izgleda da Hrvatskoj nije u iteresu da imaju vise turista iz BiH koji bi ostavljali novac i politicki ne dozvoljava da se BiH ni ukom smislu razvija. Cak hoce da ukine i zabrani svaku liniju prema evropi iz BiH, da ns stavi u GETO

Da su se izdale dozvole vozovi bi vec uveliko bili u prometu. Tako da nije sve do nas(BiH) i do ZFBIH
Momcino, hajde ti na neke druge forume, pa truni o tome , ovaj se zove ekonomija ako nisi primjetio , a sad procitaj boldirano u tvom postu.
Btw naravno Hrvati ne zele da im dolazimo na more i ostavljamo pare , zato su nam poklonili od sebe jedan voz samo da bi nam mogli zabraniti da isti ide u Hr i da se mi ne bi kupali na Jadranu,
Ima jedna misao koja mi upravo sada prolazi kroz glavu, a kaze :
"Ponekad nakon razgovora sa nekim ljudima, covjek osjeti potrebu
da prijateljski zagrli kamen, osmijene se drvetu i sa puno postovanja
skine kapu pred magarcem "
motorola01

#388 Re: Novi Talgo vozovi VII generacijeza ŽFBH

Post by motorola01 »

Oni ocigledano zatvaraju granice, odnosno vrse pripreme za juni/juli 2013. Vidjecemo za godinu dana sta ce biti i sa odlascima na more itd.
kakaljin

#389 Re: Novi Talgo vozovi VII generacijeza ŽFBH

Post by kakaljin »

Image

Image
rudy81

#390 Re: Novi Talgo vozovi VII generacijeza ŽFBH

Post by rudy81 »

sta tacno znaci ovo 'poslovni' voz?
kakaljin

#391 Re: Novi Talgo vozovi VII generacijeza ŽFBH

Post by kakaljin »

rudy81 wrote:sta tacno znaci ovo 'poslovni' voz?
radi satnice voznog reda.
alibaba_i_30_godina

#392 AW: Novi Talgo vozovi VII generacijeza ŽFBH

Post by alibaba_i_30_godina »

kakaljin wrote:
rudy81 wrote:sta tacno znaci ovo 'poslovni' voz?
radi satnice voznog reda.
Samo sto ga nisu dobro tempirali, inace bi mogla postati profitabilna ruta.

Gesendet von meinem GT-I9100 mit Tapatalk
Kralj Tvrtko I.

#393 Re: Novi Talgo vozovi VII generacijeza ŽFBH

Post by Kralj Tvrtko I. »

Image

evo ga jutros uslikan kako dolazi u Zenicu, nije nesto extra snimak al se vidi :D
macan prvi

#394 Re: Novi Talgo vozovi VII generacijeza ŽFBH

Post by macan prvi »

Odlicno sto je konacno uveden dodatni voz iz Mostara popodne :thumbup:

Placaju li se dodatna cijena i rezervacija dva puta za povratnu kartu? Ako je tako onda je npr. povratna karta Sarajevo-Zenica 9.30 + 2x7KM = 23.30KM sto je cini mi se skuplje od autobusa...
lajkujMe

#395 Re: Novi Talgo vozovi VII generacijeza ŽFBH

Post by lajkujMe »

macan prvi wrote:Odlicno sto je konacno uveden dodatni voz iz Mostara popodne :thumbup:

Placaju li se dodatna cijena i rezervacija dva puta za povratnu kartu? Ako je tako onda je npr. povratna karta Sarajevo-Zenica 9.30 + 2x7KM = 23.30KM sto je cini mi se skuplje od autobusa...

Ako kupis povratnu placa se 7 km nista vise, ako kartu kupujes u jednom smjeru i u mostaru ponovo kupis u jednom smjeru onda se placa 2x7 km
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#396 Re: Novi Talgo vozovi VII generacijeza ŽFBH

Post by gentoo »

poznanik wrote:
Eborg wrote:Niđe veze. Ostaju valjda redovne linije za Budimpeštu i Zagreb koje staju u Visokom, Kaknju i Zenici samo u drugim satnicama....
Napraviću malo, privremeno skretanje s teme, samo jednim pitanjem:

U autobusnom saobraćaju na međunarodnim linijama nije moguće kupiti kartu i prevesti se između dva mjesta unutar BiH, npr. na CTS relaciji Sarajevo - Ljubljana, nije dozvoljen prevoz sa ulaskom u autobus u Sarajevu i izlaskom u Zenici.

U čemu je razlika?

Istina, ne mozes.. odnosno ako bus vozi za X drzavu, isti te ne smije ispustiti prije granice te X drzave. Zakoni stite prevoznike koji voze unutar drzava i bilo bi glupo da CTS koji ide za Sloveniju kupi putnika u Sa i vozi ga do Doboja a npr. Bosna Express koji saobraca na liniji SA-DO ide prazan.. Ili npr. da taj isti bus pokupi putnika u Sl. Brodu i vozi ga do Zagreba a lokalni prevoznici masu usima
Hugo Chavez

#397 Re: Novi Talgo vozovi VII generacijeza ŽFBH

Post by Hugo Chavez »

Moderator bi, imajući u vidu da se u zadnje vrijeme samo pominje niskopodni "Končar", trebao promijeniti temu u "Novi vozovi ŽFBiH".
hladno

#398 Re: Novi Talgo vozovi VII generacijeza ŽFBH

Post by hladno »

Hiran wrote: Vozi li još uvijek onaj voz za Ploče u 7:05 ili je ovaj novi voz jedini koji sada vozi prema jugu? :?
zvončica5

#399 Re: Novi Talgo vozovi VII generacijeza ŽFBH

Post by zvončica5 »

Povratna Sarajevo- Mostar-Sarajevo skuplja za 5KM nego povratna Mostar-Sarajevo-Mostar :?:
lajkujMe

#400 Re: Novi Talgo vozovi VII generacijeza ŽFBH

Post by lajkujMe »

A jel se iko od forumasa vozio novim vozom? ako da utisci plz
Post Reply