Moderator: anex

zavisi kakve su garniture kupljene ima ih samohodnih i vučenih.Iako po 1oj od fotki deluje da je vučena garnitura.karanana wrote:znaci lokomotive za ove vozove su one stare crvene?
.
Znas li slucajno ima li vec kakvih naznaka o redu voznje kad se ovi vozovi puste u promet? Mislim da bi na svim tim linijama frekvenciju vozova trebalo barem uduplati da bi se mogla praviti konkurencija autobusima.igorailwayman wrote:Za slike iz unutrašnjosti ćemo morati još malo pričekati jer su još u tajnosti..
Vjerujte mi unutrašnjost je još ljepša nego vanjski dio.. OVi vozovi su iz posljednje generacije Talgo vozova i svrstavaju se u najkvalitetnije vozove Eurpoe.
Ovi vozovi pružaju zavidan nivo udobnosti i mogu na postojećim prugama voziti 15-tak % većom brzinom od dosadašnjih klasičnih vozova.
U većini zemalja gdje imaju ovakvi i slišni vozovi, ove vagone vuku klasične lokomotive, kao i ove naše, i to nije nikakav problem i lijepo izgleda.. Zato netreba bez veze dizati paniku oko toga. Naše lokomotive su isuviše dobre..
Detaljnije o ovim vozovima kao i o svi željezničkim temama ko ga zanima može se registrirati i pogledati na našem forumu:
http://--- SPAM ---/forum/index.php
P.S. ima slika i unutrašnjosti
i golf dvica dizel je graviran 220, a koliko ide to je već druga priča...ivanhoe wrote:zavisi kakve su garniture kupljene ima ih samohodnih i vučenih.Iako po 1oj od fotki deluje da je vučena garnitura.karanana wrote:znaci lokomotive za ove vozove su one stare crvene?
.
Ite stare su testirade do 160 km/h

U oblogama za kocenje jos nema zamene za njega, ali odkad je ova histerija proizvodjaci se umusiliigorailwayman wrote: A za azbest, to neznam od koga ste čuli za takvu glupost..Azbest se na vagonima nije nikad upotrebljavao.

Meni koliko je poznato nikad nije ni bilo u planu da se lokomotive prepravljaju jer sad trebaju vuci talgo. Lokomotivi je u principu svejedno kakav vagon je nakacen dok god je brzina ista, ili bar priblizno ista.NeyDan wrote:Zar nije bilo price oko ovih lokomotiva za Talgo vagone da ce ih doraditi ili prepraviti? Ja koliko vidim isto izgledaju kao i ranije, steta za onako dobre vagone da ih ovako nesto vuce.![]()
Sta je bilo sa onim vozom iz Hrvatske koji je imao svoju lokomotivu?
Negdje sam procitao da ce malo i promijeniti izgled lokomotiva, mozda nisam dobro razumio.macan prvi wrote:Meni koliko je poznato nikad nije ni bilo u planu da se lokomotive prepravljaju jer sad trebaju vuci talgo. Lokomotivi je u principu svejedno kakav vagon je nakacen dok god je brzina ista, ili bar priblizno ista.NeyDan wrote:Zar nije bilo price oko ovih lokomotiva za Talgo vagone da ce ih doraditi ili prepraviti? Ja koliko vidim isto izgledaju kao i ranije, steta za onako dobre vagone da ih ovako nesto vuce.![]()
Sta je bilo sa onim vozom iz Hrvatske koji je imao svoju lokomotivu?
a dzabe i lokomotiva od 120 km kad je pruga u takvom stanju da ne moze ici ni 80 km...drndalo wrote:I mislio sam da ce neko usrat' ovako neuserivu stvar ! Zasto ?
Dzaba ti moderni i nagibni vagoni, koji mogu voziti 160 km/h kad ih vuce lokomotiva koja moze teoretski 120 km/h i to kad je bila nova, i to na potezu od 5 km na relaciji Zagreb-Vinkovci... Pa jos dodaj infrastrukturu koja na nekim mjestima sada ne dozvoljava da se prolazi preko nje brzinom vecom od 20 km/h i dobijas sta ? Nista, tj. samo proviziju za one koji su dogovorili posao...
Nadao sam se da su od Talgo-a uzeli komplet garniture, sa vucom, da se bar lokomotive ne moraju mijenjati... Ovako ides za/iz BL, u Doboju bar 20 minuta gubitka za zamjenu lokomotive... Sve u svemu, nemaju prosjek ni od 50 km/h... Nekada je Bosna Express isla za BL malo iznad 3 sata sve skupa... Sa sve starim lokomotivama i vagonima...
Elem, opet pravimo pitu od govana, a pokusavamo da ne ispadne "pita govnara"... Tesko to ide... Ne smijem ni zamisliti (poucen iskustvima iz voza/vlaka SAR-ZAG i SAR-BEG ) na sta bi licilo da idem za Bec vozom...![]()
Na svu srecu, kad moram imam BH Airlines do tamo i nazad za 300 KM, jer ni ta zeljeznica ne bi bila nista puno jeftinija... Samo se nadam da levati iz BH Airlinesa to nece ukinuti kao do sada dosta linija...