Novi Stadion u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Da li Sarajevu treba novi stadionu?

Da
28
60%
Ne
11
23%
Rekonstruisati postojeće
8
17%

Total votes: 47

teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#76 Re: Novi Stadion u Sarajevu

Post by teskeredzic_22 »

zposao wrote: 13/08/2026 00:10
teskeredzic_22 wrote: 12/08/2026 21:40
zposao wrote: 01/08/2026 21:22 Golemo da ima već tema koja je zamrla skoro 10 godina :shock:
Nevjerovatno mi da to nije tema koja više interesira ljude.

Po meni je to pod must ako Sarajevo želi biti metropola.

Od nadograđivanja koševa ne vidim nekog hajra ni smisla.
Ili na istom mjestu novi praviti ili negdje izvan grada nanovo napraviti.
Ne vidim zašto se ne bi izmjestilo izvan grada, rasteretio bi se grad i odmah bi se stvorili novi sadržaji oko stadiona.
Mi koji živimo u Sarajevu ne želimo da bude metropola.
Iskreno želimo samo da živimo normalno i bez stresa.
Možeš ti željeti ili ne željeti ali Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine i sa time u paketu ide masu stvari. Imate benefita na račun toga htjeli vi to priznati ili ne. Najveći budžet, središte brojnih domaćih i stranih predstavništava firmi, samim time veći prijavljeni pdv, sjedište državnih, federalnih i kantonalnih institucija, sjedište ambasada, raznih ngo-ova, razne kulturne manifestacije itd...
Od negativnih aspekata vam to možda donosi gužvu ali hajrujete itekako u usporedbi sa ostalim gradovima.
I šta loše u tome ima?
Evo i ja govorim sa je sramota da Sarajevo nema neki reprezentativni stadion. I treba imati. Samo ne u centru nego negdje na periferiji da se rastereti grad a samim time i proširi.
Evo ne hajrujemo ništa.
Uništili su planski izgrađene jugoslovenske zelene površine i parkinge preružnim novogradnjama , zatrpali jugoslovenske škole , vrtiće i domove zdravlja novim listama korisnika čekanja , devastirali jugoslovenske parkinge sa 2 ili 3 auta po stanu na preostalom besplatnom parkingu koji je izgradio Tito i Jugoslavija , gušimo se u nekompetenciji , nesposobnosti nemoralu, fizičkoj prljavštini , smogu , kapitalizmu i papanluku.

Haj' Boga ti gradite stadione i metropole što dalje od nas sa što većim hajrom samo bez nas.

Nas konačno ostavite na miru.
dječak sa šibicama

#77 Re: Novi Stadion u Sarajevu

Post by dječak sa šibicama »

Nakon Brazila, Elvedin dobio milione i izgradio stadion.

Ne vidim razlog da ne bude opet izgradjen. Makar do izbora.
Post Reply