Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Everyone remembers the harrowing footage of the Srebrenica massacre shot by Zoran Petrovic, the only cameraman to capture the events on film. But this week's fascinating documentary shows that the very worst of his pictures never reached our TV screens. Key scenes from Petrovic's rushes were 'lost' or blacked over, presumably to prevent reprisals. We unearth the lost images, and the completed jigsaw is even more heinous than the already blood-spattered picture. Amazingly, Petrovic has never been interviewed by the War Crimes Tribunal about what he saw. For the first time, his incriminating material is available for klix.
Prvi put da sam ovo vidjeo, ali ovo su originalni snimci Zorana Petrovica,
jedinog "novinara" koji je snimao u Srebrenici tokom pada 95:e.
Na snimcima se vidi oko, 18.10min u filmu, ubijeni ljudi ispred bijele
kuce gdje je stradalo oko 1000 ljudi! Za one koji nisu vidjeli, molim vas pogledajte!
Last edited by AjvazDedo on 05/08/2008 07:36, edited 1 time in total.
Ako je ovaj Zoran Petrovic fakat prikrivao scene na "originalnoj" kaseti, trebalo bi mu tuziti za prikrivanje zlocina.
Jedna stvar mi je zapala u oko, Harmon kaze kako medju ljudima RS jos uvijek postoji ubjedjenje da zlicin u Srebrenici nije pocinjen (cuj), ove snimke bi ih i te kako mogle pogodit medju rogove.
rajvosa^ wrote:Ako je ovaj Zoran Petrovic fakat prikrivao scene na "originalnoj" kaseti, trebalo bi mu tuziti za prikrivanje zlocina.
Jedna stvar mi je zapala u oko, Harmon kaze kako medju ljudima RS jos uvijek postoji ubjedjenje da zlicin u Srebrenici nije pocinjen (cuj), ove snimke bi ih i te kako mogle pogodit medju rogove.
AjvazDedo dobar "find".
Zalosno
Nista psihopate nebi moglo ubijediti sta se zapravo desilo. Zapravo, ovaj video snimak bi samo jos postao najomiljeniji film na Romaniji. Isto kao sto se godinama vrtio snimak po srbijanskim videotakama o strijeljanju 6 mladica prije nekoliko godina kada je izasao.
Mene sto je naj najvise uznemirilo je da ljudi, Srbi, slobodna idu pokraj puta gdje je zlocin u toku!!!
Znaci vide gomilu leseva, mrtvih civila pokraj puta bez reakcija! Pa kako moze onda reci nije istina,
nema genocida, nije niceg bilo!!??? Zar nebih covijek koji je prosao kraj puta rekao sta je vidjeo
svojoj zeni, pa ona prijateljici itd.??? Istinu znaju ali je prikrivaju!
AjvazDedo wrote:
Prvi put da sam ovo vidjeo, ali ovo su originalni snimci Zorana Petrovica,
jedinog "novinara" koji je snimao u Srebrenici tokom pada 95:e.
Na snimcima se vidi oko, 18.10min u filmu, ubijeni ljudi ispred bijele
kuce gdje je stradalo oko 1000 ljudi! Za one koji nisu vidjeli, molim vas pogledajte!