Novi selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#4501 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Pitar sa Kariba »

Bjezi ba Hrasno, niste znali gdje bi ste sa Dzekom.....

https://sportsport.ba/fudbal/i-danas-se ... ura/262465

Morel` se cestitati AO?
Tomahawk11
Globalni moderator

#4502 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tomahawk11 »

hrasno38 wrote:
Fakat mi nisi jasan......neko dodje iz kluba u kojem je igrao 9 godina u drugi klub i onda ti mrtvo hladno kazes da je za njegovu izuzetno uspjesnu sezonu u tom klubu zasluzan taj klub :shock: :? :? :? :? :? hahahahah ne znam stvarno vise sta da ti kazem! da je u putanju 2-3 sezona pa hajde.....ali decko pravo iz Zelje u Teplice i odmah zabio 17 golova i zato su zasluzne Teplice. Teplice su jedino zasluzne u toj sezoni sto su prepoznale talenat (bolje reci Plisek) a za sve ostalo je zasluzan Zeljo!!! Eto je Duljevic naucio da igra u Drezdenu :-) :-) :-) mislim da se i ti druze polako gubis!
BHF_Manijak je to dobro rekao, da je ostao u našoj ligi, završio bi u nižerazrednom Vratniku.
Ne samo on. Evo i Duljević. Nikad nije bio ovoliko dobar igrač u FKS. Ja ne mogu biti nepošten i reći da smo mi napravili ovo od njega.
Više je u Dinamu napredovao nego sve sezone kod nas. To je činjenica.
Dakle, mogao je biti 99 godina, ne bi bio ono što je bio nakon Teplica i Wolfsburga.
Ne gubim se. Potpuno jasno pišem o svemu, a ti kad vidiš da stoji to što sam napisao, pokušavaš da me diskredituješ pričom tipa ''nisi mi jasan'' i ''gubiš se''.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#4503 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

Tomahawk11 wrote:
hrasno38 wrote:
Nije radio Mesa ali jeste onaj njegov Francuz.....on je obilazio sve redom
Opet slaba korist. I dalje su se uglavnom pozivali Duljević i Stevanović.
Tek nekad kasnije je bio i Bilbija na spisku.
pozivali su se u proslim kvalifikacijama Duljevic, Stevanovic, Bajic, Hodzic, Kodro, Piric, Karacic, Simunovic, Deni Milosevic, Gojak, Dino Besirevic itd itd.....u kvalifikacionim utakmicama + Kirin kup gdje je bila totalno druga reprezenatcija od one standardne. Nije bas da Mesa nije vodio racuna o mladjim igracima i onaj francuz mu je radio ogroman posao.
Tomahawk11
Globalni moderator

#4504 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tomahawk11 »

hrasno38 wrote:
Tomahawk11 wrote:
hrasno38 wrote:
Nije radio Mesa ali jeste onaj njegov Francuz.....on je obilazio sve redom
Opet slaba korist. I dalje su se uglavnom pozivali Duljević i Stevanović.
Tek nekad kasnije je bio i Bilbija na spisku.
pozivali su se u proslim kvalifikacijama Duljevic, Stevanovic, Bajic, Hodzic, Kodro, Piric, Karacic, Simunovic, Deni Milosevic, Gojak, Dino Besirevic itd itd.....u kvalifikacionim utakmicama + Kirin kup gdje je bila totalno druga reprezenatcija od one standardne. Nije bas da Mesa nije vodio racuna o mladjim igracima i onaj francuz mu je radio ogroman posao.
Hrasno, govorim za našu ligu. Išlo se po defaultu. Par najboljih igrača, a možda je u tom momentu bilo onih koji su više zaslužili da se pozovu.
Francuz je bio dobar pomoćnik :thumbup:
Point.

#4505 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Point. »

hrasno38 wrote:
Tomahawk11 wrote:
hrasno38 wrote:
Bolan Tomo informisi se prije nego sta napises.....

"Sa 18 godina odlazi u češki klub Teplice za oko 25 hiljada eura.[3] U svojoj prvoj sezoni za Teplice na novoj poziciji napadača postiže 17 golova na ukupno 43 utakmice.[4] Na kraju sezone proglašen je za najboljeg stranog igrača u češkoj ligi.

Da nije za tu godinu mozda naucio da igra u Teplicama????????????
Pa to je bila prva veća stepenica u odnosu na našu ligu. Naravno da je češka liga kvalitetnija i da je tu počeo napredovati kao igrač, uostalom oni su ga prodali u Bundes za koliko, 8 miliona, dakle itekako je napredovao.
Ovim si samo potvrdio ono što ja pišem i sve ok, diskutujemo i drago mi je da se ide sa činjenicama.
Fakat mi nisi jasan......neko dodje iz kluba u kojem je igrao 9 godina u drugi klub i onda ti mrtvo hladno kazes da je za njegovu izuzetno uspjesnu sezonu u tom klubu zasluzan taj klub :shock: :? :? :? :? :? hahahahah ne znam stvarno vise sta da ti kazem! da je u putanju 2-3 sezona pa hajde.....ali decko pravo iz Zelje u Teplice i odmah zabio 17 golova i zato su zasluzne Teplice. Teplice su jedino zasluzne u toj sezoni sto su prepoznale talenat (bolje reci Plisek) a za sve ostalo je zasluzan Zeljo!!! Eto je Duljevic naucio da igra u Drezdenu :-) :-) :-) mislim da se i ti druze polako gubis!
Fino ti pise da je u Teplicama na novoj poziciji napadaca procvjetao. Sto znaci da to u Zelji nije igrao. Zelju mu jeste dao prvu sansu, ali kao igraca su ga izbrusili cesi i na kraju Magath. On je iz Zelje otisao kao neizgradjen igrac, kojeg je trebalo izbrusiti bas poput dijamanta da zasja svom snagom.

I ne odgovori mi na pitanjce, zasto je problem sto se ne zovu mahom mladi igraci iz nase lige? Sta to BHPL moze ponuditi kvalitetno sto ne moze Evropa?
hrasno38

#4506 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

Pitar sa Kariba wrote:Bjezi ba Hrasno, niste znali gdje bi ste sa Dzekom.....

https://sportsport.ba/fudbal/i-danas-se ... ura/262465

Morel` se cestitati AO?
Dzeko je poceo igrati za seniore 2003 godine kada je Amar bio trener i igrao je do 2005 kada ga je Plisek odveo iz Zelje. Amar Oism je 2003 otisao iz Zelje gdje ga je nasljedio Odovic jednu sezonu a onda sljedecu Plisek koji je i odveo Edina. Dakle Amar sa Edinovom seniorskom karijerom ima samo toliko da ga je uveo u seniorski tim i to je to. Rekao sam Pitarske price i navodjenje sta supci sa tribina pricaju me stvarno ne interesuje.
hrasno38

#4507 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

Tomahawk11 wrote:Hrasno, govorim za našu ligu. Išlo se po defaultu. Par najboljih igrača, a možda je u tom momentu bilo onih koji su više zaslužili da se pozovu.
Francuz je bio dobar pomoćnik :thumbup:
Pa ako cemo posteno Stevanovica je nasa liga vratila iz mrtvih pa onda i u reprezentaciju mada po meni nije dobio kao ni Duljevic dovoljno prostora za dokazivanje a bilo je milion argumenata zasto su njih dvojica trebali vise da igraju.
studeni76

#4508 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by studeni76 »

hrasno38 wrote:
Tomahawk11 wrote:
hrasno38 wrote:
Bolan Tomo informisi se prije nego sta napises.....

"Sa 18 godina odlazi u češki klub Teplice za oko 25 hiljada eura.[3] U svojoj prvoj sezoni za Teplice na novoj poziciji napadača postiže 17 golova na ukupno 43 utakmice.[4] Na kraju sezone proglašen je za najboljeg stranog igrača u češkoj ligi.

Da nije za tu godinu mozda naucio da igra u Teplicama????????????
Pa to je bila prva veća stepenica u odnosu na našu ligu. Naravno da je češka liga kvalitetnija i da je tu počeo napredovati kao igrač, uostalom oni su ga prodali u Bundes za koliko, 8 miliona, dakle itekako je napredovao.
Ovim si samo potvrdio ono što ja pišem i sve ok, diskutujemo i drago mi je da se ide sa činjenicama.
Upravo zbog ovoga sto pises bi ljudima koji su tada vodili Zelju trebalo dozivotno zabraniti prilazak klubu! Ne prepoznat takav potencijal i pustit ga za pisljivih 25k eura je zlocin! Ni strucnjaci ostalih klubova nisu nista bolji, Messija nebi prepoznali!
U Teplicama trebaku spomenik podici Pliseku, s obzirom koliko su bili dobri na Edinu
leškarenje

#4509 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by leškarenje »

Otvarajte temu,ne vidim razlog da ista ne postoji :thumbup: i neka stoji AO da možemo i o tenisu oplesti :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#4510 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tomahawk11 »

Pa i na Grbavici treba Plišeku spomenik podići, realno su se uzeli milioni na Edinu zahvaljujući njemu.
No dobro, to je već debeli off, treba se vratiti na temu o novom selektoru reprezentacije BiH :thumbup:
hrasno38

#4511 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

Point. wrote:Fino ti pise da je u Teplicama na novoj poziciji napadaca procvjetao. Sto znaci da to u Zelji nije igrao. Zelju mu jeste dao prvu sansu, ali kao igraca su ga izbrusili cesi i na kraju Magath. On je iz Zelje otisao kao neizgradjen igrac, kojeg je trebalo izbrusiti bas poput dijamanta da zasja svom snagom.

I ne odgovori mi na pitanjce, zasto je problem sto se ne zovu mahom mladi igraci iz nase lige? Sta to BHPL moze ponuditi kvalitetno sto ne moze Evropa?
Fakat mi se neda da ti objasanjavam poentu napisanog a samo cu ti reci da je najbolji nas igrac dosao iz nase lige a ne iz Evrope!!!
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#4512 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Pitar sa Kariba »

Niko (normalan) i ne spori da je Edin Željino dijete. Samo nema AO gotovo nista sa Dzekinom karijerom, pogotovo sa ovim sto je danas.
hrasno38

#4513 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

Tomahawk11 wrote:Pa i na Grbavici treba Plišeku spomenik podići, realno su se uzeli milioni na Edinu zahvaljujući njemu.
No dobro, to je već debeli off, treba se vratiti na temu o novom selektoru reprezentacije BiH :thumbup:
Amar Osim i Dzeko zaista imaju jako malo dodirnih tacaka i sve koje postoje su pozitivne ako se gleda sa relane strane.
hrasno38

#4514 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

Pitar sa Kariba wrote:Niko (normalan) i ne spori da je Edin Željino dijete. Samo nema AO gotovo nista sa Dzekinom karijerom, pogotovo sa ovim sto je danas.
Tako je 100% AO nema nista ali ima ZELJO!
Logovan

#4515 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Logovan »

hrasno38 wrote:
Point. wrote:Fino ti pise da je u Teplicama na novoj poziciji napadaca procvjetao. Sto znaci da to u Zelji nije igrao. Zelju mu jeste dao prvu sansu, ali kao igraca su ga izbrusili cesi i na kraju Magath. On je iz Zelje otisao kao neizgradjen igrac, kojeg je trebalo izbrusiti bas poput dijamanta da zasja svom snagom.

Fakat mi se neda da ti objasanjavam poentu napisanog a samo cu ti reci da je najbolji nas igrac dosao iz nase lige a ne iz Evrope!!!
Došao iz naše lige, a Europa ga izgradila i napravila od njega igrača.
hrasno38

#4516 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

Logovan wrote:
hrasno38 wrote:

Došao iz naše lige, a Europa ga izgradila i napravila od njega igrača.
I to je tacno ali ga sigurno nije izgradila u prvoj sezoni!!!
Logovan

#4517 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Logovan »

hrasno38 wrote: I to je tacno ali ga sigurno nije izgradila u prvoj sezoni!!!
Šta je i koliko naučio kod vas je za neke dublje analize.

Ne stoji baš ono da je u 43 utakmice zabio 17 golova zbog igranja kod vas. Mislim hoću reći ne znači da ga je matični klub više naučio, pa je zabio tih 17 golova. Svi znamo gdje smo i šta smo što se tiče kvalitetnih trenera i uslova, a pogotovo još dok je Džeko bio dijete. I znamo da se u Europi više nauči za kratko vrijeme, nego ovdje za 5 godina. Nije ovo samo stvar u fudbalu, nego u svemu.
hrasno38

#4518 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

Logovan wrote:
hrasno38 wrote: I to je tacno ali ga sigurno nije izgradila u prvoj sezoni!!!
Šta je i koliko naučio kod vas je za neke dublje analize.

Ne stoji baš ono da je u 43 utakmice zabio 17 golova zbog igranja kod vas. Mislim hoću reći ne znači da ga je matični klub više naučio, pa je zabio tih 17 golova. Svi znamo gdje smo i šta smo što se tiče kvalitetnih trenera i uslova, a pogotovo još dok je Džeko bio dijete. I znamo da se u Europi više nauči za kratko vrijeme, nego ovdje za 5 godina. Nije ovo samo stvar u fudbalu, nego u svemu.
hahahahahah :shock: ma ja nauci se vise za jednu nego za devet!!! i sta covjek sa tobom vise da prica???
Logovan

#4519 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Logovan »

hrasno38 wrote: hahahahahah :shock: ma ja nauci se vise za jednu nego za devet!!! i sta covjek sa tobom vise da prica???
Pa ja, više naučiš, tako ti je to. Možda sa Edinom nije to slučaj, ali su velike šanse.
hrasno38

#4520 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

http://scsport.ba/susic-nikada-nisam-im ... -neboluze/

samo da mi nije mrsko da vadim nebuloze pojedinaca..........
kudrilo

#4521 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by kudrilo »

Logično je da novinari prave kampanju da Amar bude. Vjerovatno je s mnogim od njih i prijatelj. Vidjeli bi tek da Amar bude, a ne krene ga dobro :D
Pratite npr. pisanje duplog sporta oko izbora selektora. Gdje god se dotaknu te teme, nahvale Amara direktno ili indirektno, te narugaju se svima koji misle da ne treba biti selektor.
hrasno38

#4522 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

kudrilo wrote:Logično je da novinari prave kampanju da Amar bude. Vjerovatno je s mnogim od njih i prijatelj. Vidjeli bi tek da Amar bude, a ne krene ga dobro :D
Pratite npr. pisanje duplog sporta oko izbora selektora. Gdje god se dotaknu te teme, nahvale Amara direktno ili indirektno, te narugaju se svima koji misle da ne treba biti selektor.
ajde OK evo da kazemo da ga guraju novinari ali sta je evo u danasnjem Avazu sa izjavama bivsih igraca i trenera iz BiH??? jel ga i oni guraju?? Slaven Musa i Vule Trivunovic? Ta prica postaje zaista bezobrazna oko guranja ali ono ne bezobrazna nego FUJ bezobrazna jer se jednostavno ne poklapa sa vasim misljenima.
Dino Djurbuzovic

#4523 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Dino Djurbuzovic »

Strucnjak Faruk Hadzibegic zvani remi sa Farskim ostrvima dao svoje vidjenje situacije :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#4524 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tomahawk11 »

hrasno38 wrote:
kudrilo wrote:Logično je da novinari prave kampanju da Amar bude. Vjerovatno je s mnogim od njih i prijatelj. Vidjeli bi tek da Amar bude, a ne krene ga dobro :D
ajde OK evo da kazemo da ga guraju novinari ali sta je evo u danasnjem Avazu sa izjavama bivsih igraca i trenera iz BiH??? jel ga i oni guraju?? Slaven Musa i Vule Trivunovic? Ta prica postaje zaista bezobrazna oko guranja ali ono ne bezobrazna nego FUJ bezobrazna jer se jednostavno ne poklapa sa vasim misljenima.
Slažem se, ovaj kudrilo podmeće pitarsku priču.
hrasno38

#4525 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

Tomahawk11 wrote:
hrasno38 wrote:
Slažem se, ovaj kudrilo podmeće pitarsku priču.
aha heheheheh bas cu naletiti :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Locked