Novi selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
luckylaka

#3001 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by luckylaka »

Pa ljudi moji nije ni Zlatko Dalic trenutni selektor Hrvatske imao nista bolju karijeru ni kao igrac ili trener pa dize Hrvatsku iz pepela.Amara bi mozda jedino trebalo poslati na kakav kurs ponasanja,oblacenja,komunikacije i sl.Drugo.Amar i kada bi napravio kakav rezultat imao bi ovdje dusmana pun autobus,jedina stvar sto stavlja mrlju na eventualni Amarovb izbor je guranje od strane Ivice.To mu nije trebalo
legionar2010

#3002 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by legionar2010 »

Tomahawk11 wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:
bersK wrote:Kris Kolman dobio pedalu sa velške stolice. Daj ga vamdol!!!1!1!1!!!
Sunderland ga pokupio vec. Toliko o tome. :mrgreen:
To je još jedan dokaz kako je ova lista imena nalupana.
Isto je i sa Katanecem koji je na posljednjoj press konferenciji slov. repke izjavio, da uzima odmor do kraja SP i tek onda ce razmotriti o mogucim ponudamam. Prosinecki je isto na toj listi ali on je vec u pregovorima sa Slovenijom tako da je i to na horuk nabacano na listu. Totalni amaterizam.
Laertes

#3003 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Laertes »

A šta je s tim, već spomenutim, Plišekom? MoreL on?
Point.

#3004 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Point. »

SSemir wrote:
Point. wrote:
Crvena Tifoza wrote:Kodro i da nema dana trenerskog posla, veće je ime u svijetu fudbala nego što će to Amar ikad biti. Čovjek je u karijeri dijelio svlačionicu sa najvećim imenima u fudbalu, učio od najboljih. Na kraju krajeva čovjek je obukao ljiljane u vremenu kad su se Osimi pravili Englezima.

Čime se to Amar ima pohvaliti? Da preuzme repku, pa da ode negdje u inostranstvo ljući će misliti da je oružar repke a ne selektor.

Da su vremena normalna, kao što nisu, Amar nebi mogao Klis iz Konjica vodit a ne jednu reprezentaciju.

Samo kad zamislim da bi on mogao jednom Pjaniću dijeliti uputstva. :roll: :lol:
Zaboravljas da Amar ima 11 titula u super jakoj PLBiH i da je osvojio KUP u Japanu.

:mrgreen:
a kup u japanu, kad je preuzeo od tate ivice gotovu ekupu pred kraj kupa, naravno ivica nastavio idalje upravljati ekipom. pricaju mi japanci da mu je ivica rekao ti samo sjedi i suti, neka ti se broji ova titula, lakse ces naci posao poslije. sljedece sezone je sam morao da vodi ekipu, znamo kako je prosao
:mrgreen:
Ta titula mu je pomogla da se domogne Katara mnogo godina poslije. Ukoliko Savez zeli bosanskog Feegusona neka pohite. Mancini, Carlo, Allegri, Conte a i Ranieri su odbili klupu Italije, suska se po rimskim katakombama da im je sljedeci kandidat Mr. Undici Trofei, kako mu od milja tepaju.
Logovan

#3005 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Logovan »

Laertes wrote:A šta je s tim, već spomenutim, Plišekom? MoreL on?
On se već par godina ne bavi trenerskim poslom ili ja griješim? :? :-)

Vodio je FK Sarajevo, pa je otišao u Češku, tamo bio oko godinu dana i nestao. :?
bersK

#3006 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by bersK »

Nijednog Amar igrača nije napravio, a dio njegovih najvećih otkrovljenja reprezentativci nekadašnji i sadašnji.

Kaki kurac Hasagić, Jahić, Šilić, pa onda Višća, Zola, Cocalić, Štila. Kakav ba Osim? Ta će on?
leškarenje

#3007 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by leškarenje »

BHF_Manijak

#3008 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by BHF_Manijak »

Crvena Tifoza wrote:
Nije pošteno da to kažeš jer i sam znaš da to nije istina.
Jok ti znas, slomi se prateci nas fudbal... Drzi se Katalonije i ne mlati o necemu cemu pojma nemas, a Ultima ti je i objasnio zasto.
Da, Amar je dao prvi sansu i prekomandovao ga u seniorski tim, nakon toga je dobio nogu.
Amar je Sehica sa spica prebacio na golmana, njegov dalji tok karijere znamo, Amar je napravio Cocalica, Viscu, Hodzica... Nisu svjetske zvijezde, ali su bar iz ove vukojebine probili se do Evrope.

Ali jebi ga, kako ces ti to znati prateci zvijezdu Katalonije?

A da je Mourinho slusao tebe i takve slicne, sa takvim razmisljanjem, nikad ne bi se usudio sjesti na klupu pionira, kamo li nekog seniorskog kluba. Jer zaboga smijali bi mu se, nikakav igrac bio. :oops:

I ne poredim Amara i Mourinha, Boze sacuvaj, nego pokusavam docarati koliko je idiotsko razmisljanje da bi po nekom automatizmu Kodro imao veci respekt kao trener nego neko ko nije bio poznat kao igrac. :zzzz:
luckylaka

#3009 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by luckylaka »

leškarenje wrote:Jao....dusa moja izmanipulirana :lol:

http://sportske.ba/ivica-osim-se-povlaci-iz-nsbih/
Uz duzno postovanje jednom od najvecih u BiH gospodinu Ivici Osimu sa svojih 76 god.stvarno je najbolje da se povuce za svoje dobro.Jbga to je trebao uraditi i ranije ustvari nije ni trebao intervenisati da se skinu sankcije .Pusti ti nas da se mi j...o izmedju sebe.
Edin H.

#3010 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Edin H. »

Ako je zaista samo izmedju Kodre i Osima jasno je da treba da bude Osim, pa nece nas valjda Kodro blamirati da bude trener drugoligasa neke l lige i nase reprezentacije.

Na listi RS ima interesantnih kandidata, ali nema onog najboljeg - Sergeja Barbareza. :twisted:
luckylaka

#3011 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by luckylaka »

BHF_Manijak wrote:
Crvena Tifoza wrote:
Jok ti znas, slomi se prateci nas fudbal... Drzi se Katalonije i ne mlati o necemu cemu pojma nemas, a Ultima ti je i objasnio zasto.
Da, Amar je dao prvi sansu i prekomandovao ga u seniorski tim, nakon toga je dobio nogu.
Amar je Sehica sa spica prebacio na golmana, njegov dalji tok karijere znamo, Amar je napravio Cocalica, Viscu, Hodzica... Nisu svjetske zvijezde, ali su bar iz ove vukojebine probili se do Evrope.

A da je Mourinho slusao tebe i takve slicne, sa takvim razmisljanjem, nikad ne bi se usudio sjesti na klupu pionira, kamo li nekog seniorskog kluba. Jer zaboga smijali bi mu se, nikakav igrac bio. :oops:

I ne poredim Amara i Mourinha, Boze sacuvaj, nego pokusavam docarati koliko je idiotsko razmisljanje da bi po nekom automatizmu Kodro imao veci respekt kao trener nego neko ko nije bio poznat kao igrac. :zzzz:
Izvini hoces reci da je Amar u jednom trenutku u Zelji imao Zebu,Viscu,Sehica,Cocalica,Hodzica..
BHF_Manijak

#3012 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by BHF_Manijak »

Ne kontam pitanje? Ne u jednom trenutku, no u razlicitim periodima svog boravka u Zeljeznicaru - da.
markomilanov

#3013 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by markomilanov »

Edin H. wrote:Ako je zaista samo izmedju Kodre i Osima jasno je da treba da bude Osim, pa nece nas valjda Kodro blamirati da bude trener drugoligasa neke l lige i nase reprezentacije.

Na listi RS ima interesantnih kandidata, ali nema onog najboljeg - Sergeja Barbareza. :twisted:
Kako druže,kad on već dugo nije u fudbalu,nije lako trener biti,jeste on harizmatičan,patriota ali to nisu refernce za izbornika,nek peče malo zanat,a ne iz stolice za rulet na selektorsku klupu.
Romanista 101%

#3014 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Romanista 101% »

Ne bi me iznenadilo da se na kraju Uefa umjesa i lupi nam jos jednu suspenziju. Vidi se da nesto ne stima, i ko zna kakve se mutne radnje u savezu rade. To mi sigurno ne znamo, ali ono sto dolazi preko medija je mozda samo 50% od citavog cirkusa koji se tamo dogadja.

Sto se tice Ivice Osima on se je trebao davnih dana povuci, ali ne zbog godina, vec najvise zbog svog zdrastvenog stanja. Ja ne znam ko njega pritiska da se jos ovim bavi. Porodica? Sto mu sve ovo treba? Nakon svega sto je postigao kao igrac i trener, pomogao savezu da stane na kakve-takve normalne noge, ovaj dio oko odlucivanja novog trenera moze mu samo ostati kao mrlja u karijeri.

Sto je najgore, i kada izaberu novog trenera, sigurno ce biti nezadovoljnih. Bice ostavki, a mozda savez ode na dva dijela i onda tek nastaje haos.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#3015 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Pitar sa Kariba »

Fun fact: "Transfer Gojka Cimirota iz BHPL je 20 puta veći od transfera Edina Dzeke"

Tol'ko da ga je AO izbrusio.....

:D
Point.

#3016 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Point. »

Lobiranje pojedinih portala i medija za Osima mladjeg postaje pomalo jadno. Cuj ti ovih, po referencama i klubovima je Amar u prednosti. Sve same gigante je vodio nema sta. No zaboravljaju mediji da je struka vecinski izabrala Kodru, 3-1 u korist Mehe, nema tu puno polemisanja. A posto je Miske bio neki dan u Rimu kod kapitena reprezentacije i poslije dao glas Mehi, znaci da su i igraci i struka za Kodu. Amara podrzava jedino otac i to je to. Ukoliko bude na kraju izmedju njih dvojice, izbor je jasan i glasan. Nece jedna porodica i par kupljenih mahalskih novinarcica odlucivati ko ce biti selektor.
cyprus

#3017 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by cyprus »

Nisam baš u toku rasprave (pročitam par postova, pa odustanem od daljeg čitanja), ali evo da dam i svoje mišljenje, iako sumnjam da je ono ikome bitno :D :oops:

Ako je izbor zaista spao na Amara ili Mehu, ja sam ipak za ovog prvog... Najtrofejniji je trener u domaćem fudbalu, i nije nelogično da mu se pruži prilika... Jedino što nisam siguran kako bih izdržao sarajevsko-željezničarska prepucavanja na forumu...

Za Kodru je možda bolje da produži ovo što je započeo sa Servetteom... Čini se da mu ne ide loše... Pa ako na taj način uspije izgraditi neki renome, mislim da bi onda postao još izgledniji kandidat za klupe...

Ova lista koju su predložili ovi iz RS-a se ne čini loša (iako ne znam otkud im Seedorf), samo ne znam koliko je realna... Ja recimo nisam protiv ni da se prilika pruži Vinku Marinoviću...
channel10

#3018 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by channel10 »

BHF_Manijak wrote:
channel10 wrote:Sta je bilo, Ivica ne da aMaricu :D

Melbourne, manijak i izvor iz saveza na aparatima....
Jesi ovo ti pokupio diktafon, pa ti vuna ili je samo rezultat?! :kiss: 8-)

Ako si ti novinar, ne mora onda značiti da su svi ovdje novinari ;)

Ostacete označeni i ti i Melbourn i izvor iz saveza :mrgreen: ukoliko Amar ne bude izabran za selektora.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3019 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Velkoski »

nije ni on novinar :sad: :mrgreen:
Crvena Tifoza

#3020 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Crvena Tifoza »

BHF_Manijak wrote:
Crvena Tifoza wrote:

Jok nego ću pratiti kupljene Amarove titule. :zzzz:

Ode ti od Džeke do Šehića. :lol: Zaboravio si Velagića da je isto ‘stvorio’. Kad je već riječ o Cocaliću, jel ga ono Amar bio nogirao pa lik sam trenirao? Ili je neki drugi trener.

Razlika između Mourinha i Amara je ta, što Mourinho kad je skontao da je nikakav igrač, uložio cijelog sebe, pa pogađao sve moguće seminare i od prevodioca probijao se da napravi trenersku karijeru. Kad je to Amar bio negdje u Evropi na nekom seminaru? Nije Mourinho čekao da mu babuka sredi angažman u Želji, pa ni u Japanu, nego je grizao zemlju da uspije. Da je Amar neki znalac, uvalio bi ga babuka u Sturm. Al kurac, ne možeš Hansa prešaltat.

Opet kažem, nije on ni za FK Klis iz Konjica.
Crvena Tifoza

#3021 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Crvena Tifoza »

Point. wrote:

Lobiranje pojedinih portala i medija za Osima mladjeg postaje pomalo jadno. Cuj ti ovih, po referencama i klubovima je Amar u prednosti. Sve same gigante je vodio nema sta. No zaboravljaju mediji da je struka vecinski izabrala Kodru, 3-1 u korist Mehe, nema tu puno polemisanja. A posto je Miske bio neki dan u Rimu kod kapitena reprezentacije i poslije dao glas Mehi, znaci da su i igraci i struka za Kodu. Amara podrzava jedino otac i to je to. Ukoliko bude na kraju izmedju njih dvojice, izbor je jasan i glasan. Nece jedna porodica i par kupljenih mahalskih novinarcica odlucivati ko ce biti selektor.
Nije moguće da je Džeko nagovorio Misketa da glasa za Kodru i tako okrenuo leđa Amaru.

Jel se tako vraća čovjeku koji ga je stvorio? :D

Ovi što guraju Amara, to nema apsolutno nikakve veze za dobrobit reprezentacije. U njemu su vidjeli priliku da se nastavi projekat ‘evropska Grbavica’ i tako daljnja ulaganja saveza u stadion usmjere na Grbavicu. To su i ptice na grani skontale. Mislim nemam ništa protiv toga, i treba glavni grad biti domaćin reprezentativnih utakmica, ali ovdje ubjeđivat raju kako je Amar trener reprezentativnog kalibra je van svake pameti.
relativno84

#3022 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by relativno84 »

Meho je previse pitom insan da napravi nesto sa nasim nafuranim igracima, njima i treba neko poput Amara da razjebe sve klanove i sheme u timu, mozda napokon pocnu trcati iz tekme u tekmu, bez biranja kao do sada.
Crvena Tifoza

#3023 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Crvena Tifoza »

Jedini čovjek sa rezultatima iza sebe, kojeg bi igrači poštovali, i koji bi bio u stanju to uraditi je Duško Bajević.
Point.

#3024 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Point. »

Crvena Tifoza wrote:
Point. wrote:

Nije moguće da je Džeko nagovorio Misketa da glasa za Kodru i tako okrenuo leđa Amaru.

Jel se tako vraća čovjeku koji ga je stvorio? :D

Ovi što guraju Amara, to nema apsolutno nikakve veze za dobrobit reprezentacije. U njemu su vidjeli priliku da se nastavi projekat ‘evropska Grbavica’ i tako daljnja ulaganja saveza u stadion usmjere na Grbavicu. To su i ptice na grani skontale. Mislim nemam ništa protiv toga, i treba glavni grad biti domaćin reprezentativnih utakmica, ali ovdje ubjeđivat raju kako je Amar trener reprezentativnog kalibra je van svake pameti.
Mah, sto je najgore vise od pola ovih sto iz petnih zila forsiraju Amara ne prate reprezentaciju nego zive u furci Drzava Zeljo i tako te price, zajebani navijaci. I to sto pises stoji, misle ako dodje Amar, a imas i Ivicu u IO, reprezentacija je fakticki zeljina prcija i usmjerice sredstva na Grbavicu. Neka se Grbavica gradi, da Bogdo hoce izrasti u Santiago Bernabeu ali ne na ustrb reprezentacije.
BHF_Manijak

#3025 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by BHF_Manijak »

Velkoski wrote:nije ni on novinar :sad: :mrgreen:
Krenut cu tvojim stopama, pa cemo zajedno oplakivati propale kladionicarske novce . :( :mrgreen: :kiss:
Locked