Novi selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
markomilanov

#2451 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by markomilanov »

Treneri iz regiona poznaju stanje u bih fudbalu,ne bi imali pritisak mahale,ne znam zašto su kandidati samo iz bih,kada nijedan od tih trenera nije trenirao ozbiljnu ekipu,niti je ikada video evropu u mesecu avgustu.
U regionu ima 15 trenera koji su dostupni savezu,koji su trenirali evropke ekipe,bili na velikim takmičenjima,Ante Čačić,Branko Ivanković,Dragan Okuka,Aleksandar Stanojević,Ivica Jovanović,Darko Milanič,Matajaž Kek,Cico Kranjčar.Mora se priznati das u bosanski treneri sa najslabijim referencama u regionu.
kakonako

#2452 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by kakonako »

kakonako wrote:A da samo vidite kakvi su treneri "Super" Mario Basler,Stefan Efenberg(bio najbolji igrac Evrope i trenirali ga svjetski treneri) koji ne sastave ni po mjesec dana u regionalnim ligama uz vec spominjanog Mateusa i Mehmeda Sola koji nije uspio ostati trener amatera "Bajerna" i da ne nabrajamo...osim da upitam kakva je to igracina bio Joakim Lev,Jirgen Klop.Tuhel...?
kakonako

#2453 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by kakonako »

...
markomilanov

#2454 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by markomilanov »

Kada oteramo Amara posle američke trurneje,predlažem ovog harizmatičnog trenera

https://www.youtube.com/watch?v=gmwCLkZay5U
Bosanski_kralj

#2455 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Bosanski_kralj »

Ako je već izbor pao između Amara i Kodre, onda sam za Amara. Ne znam zašto se toliko pjeni protiv njega, kad su između većine pomenutih kanididata, koji bi realno mogli sjesti na klupu, nijanse u pitanju što se tiče kvalitete.
Mene samo zanima kakav fudbal Osim preferira, napadački, odbrambeni? Koja mu je omiljena formacija i tako te stvari?
Edin H.

#2456 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Edin H. »

hrasno38 wrote:
Point. wrote:
Edin H. wrote:Nema to veze sa igrackim karijerama, osim sto je barbarez igrao u njemackoj godinama, znaci navikao je na disciplinu. Barbarez je uvijek bio lider, vodja, kako u klubu, tako i u reprezentaciji, a to je kvaliteta koja se trazi od trenera.
Ne kod nas. Barbarez na zalost nije ni poslao kandidaturu, tako da nije aktuelan. Kodro ili Amar. Nadam se Kodri. No, ovaj plavi tabor forumskih smaraca postaje pravo naporan. Kad vidim koliko im je stalo da uguraju Amara, tacno pozelim da bude on, samo da udovolje svoj mahalski ego. A jos nije ni jedan naveo ni jedan jedini razlog zasto bi Amara prije Kodre, glavni argumenti su aparati, cirevi, i tacka, jedite muda, pitari, tablete i slicno. Djecja posla.
Zato sto Kodro kao prvo nece tj hoce ali da ostane i trener u Svicarskoj i uz jos neke uvjete a Amar ne postavlja nikakve a kao drugo daj ti meni objasni po cemu je to Kodro bolji trere od Amara :-? Eto bio je Kodro u nasoj za vas "nikakvoj" jebenoj ligi pa sta je uradio sa Sarajevom i to u odnosu na druge klubove prebogatim i uredjenim Sarajevom. Amarovo svako sjedanje nije znacilo titula nego niz titula tako da se ziv bio nemoj vise javljati da ti neko objasnjava zasto je Amar bolje rjesenje od Kodre!!
Ha, ha e taman bi Jos Amar trebao postavljati uvjete. Jedino se slazem da su i Amar i Meho tragikomicni kansiddati.
BHF_Manijak

#2457 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by BHF_Manijak »

Bosanski_kralj wrote:Ako je već izbor pao između Amara i Kodre, onda sam za Amara. Ne znam zašto se toliko pjeni protiv njega, kad su između većine pomenutih kanididata, koji bi realno mogli sjesti na klupu, nijanse u pitanju što se tiče kvalitete.
Mene samo zanima kakav fudbal Osim preferira, napadački, odbrambeni? Koja mu je omiljena formacija i tako te stvari?
Objasnio Djurbuz prije neke 3-4 stranice sve u vezi Amara.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2458 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

Bosanski_kralj wrote:Ako je već izbor pao između Amara i Kodre, onda sam za Amara. Ne znam zašto se toliko pjeni protiv njega, kad su između većine pomenutih kanididata, koji bi realno mogli sjesti na klupu, nijanse u pitanju što se tiče kvalitete.
Vidi ko god da bude selektor zaboli me kakav ce fudbal igrati ako ce pobjedjivati....eto Grci su nakon najgore igre koja je ikada zabiljezena i osvajanja titule prvaka Evrope sve po ulici pricali...."jebo ovu titulu kad nam igra nije atraktivna". Amar nije nikada igrao ziheraski odbrambeni fudbal sto se vrlo lako moze provjeriti prema postignutim golovima u prvenstvima u kojima je sa Zeljom osvajao titule ali nije ni igrao sa tri napadaca. N jegove titule su obicno znacile i najvise golova, najboljeg strijelca i koliko se sjecam da je i Zeba jednu sezonu zavrsio sa 18 asistencija,
markomilanov

#2459 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by markomilanov »

Koji su to znalci i mudraci,izabrali da budu dva kandidata , jasno da postoji neki tal i muljanje.
sumirprimus

#2460 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by sumirprimus »

sto ce rec tipicna zlj formacija :D
Logovan

#2461 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Logovan »

Ma izgleda da su njih dvojica jedino i bili kandidati, plus eto Prosinečki. Tužno. A Kodro je odbio prije koju sedmicu, ako je uopšte tačno što se pisalo za njega.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2462 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Velkoski »

Priča se da je Mehaga novi seleqtor
sumirprimus

#2463 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by sumirprimus »

damn,,pakasi...
mislim da bi amar bio bolji izbor!
sumirprimus

#2464 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by sumirprimus »

kodro nije uspio ni polusezonu s domacim igracia izgurat,sad hoce repku.
IZDAJA!!!
lopovi lopovi
markomilanov

#2466 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by markomilanov »

pogubiti glasnika.
Edin H.

#2467 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Edin H. »

Nadam se da ce odbiti da vodi reprezentaciju u Ameriku. :D
BarbaDue

#2468 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by BarbaDue »

Meho gasi! :thumbup:
sumirprimus wrote:damn,,pakasi...
mislim da bi amar bio bolji izbor!
Veze neaš
haris0032

#2469 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by haris0032 »

Nek uzme Amara za pomocnika, da nam ne kukaju sad...
markomilanov

#2470 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by markomilanov »

http://sport.novi.ba/clanak/212729/ni-o ... xu-magathu
e nešto i pametno da se čuje iz rs.
Edin H.

#2471 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Edin H. »

markomilanov wrote:http://sport.novi.ba/clanak/212729/ni-o ... xu-magathu
Kako da ga mi platimo vise od Shandong Luneng Taishana? :roll:
markomilanov

#2472 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by markomilanov »

Edin H. wrote:
On je konkurisao 2014 godine,bih mu je izazov ,nikad nije vodio neku repku,mislim da pare kod nejga nisu glavni faktor,
dimitrov

#2473 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by dimitrov »

Izgleda da se i igrači nešto pitaju...sve mi na to liči.
Edin H.

#2474 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Edin H. »

markomilanov wrote:
Edin H. wrote:
On je konkurisao 2014 godine,bih mu je izazov ,nikad nije vodio neku repku,mislim da pare kod nejga nisu glavni faktor,
Nisam bas siguran da je on za nas, frajer je lud ko Biba struja. :D

Fulham izgubio utakmicu na gostovanju, on ih natjerao da dodju na trening sljedeci dan u osam ujutru i rekao posto niste trcali jucer sada cete stajati. I tako stajali 40 minuta dok je on obilazio oko njih. :-)
emigrazione

#2475 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by emigrazione »

Ja se nadam da nisu toliko ludi da gurnu Kodru medju vukove, pa on nije mogao natjerati jednog Puzigacu da ga slusa kad prica, kako ce ove?
Locked