veljaca wrote:hz__semir wrote:Ako se reprezentacija suspenduje, to znači da ona neće igrati utakmice. Ako neće igrati utakmice znači neće biti ni okupljanja reprezentacije. Ako nema okupljanja, znači nema ni igrača. I hajde ti meni onda reci koja je svrha biti selektor tima koji niti igra, niti se okuplja, niti uopšte ima igrače?
Ako se ne zezas i ovo pitas - da ti odgovorim ....
Suspenzija ne znaci UKIDANJE .... Valjda je to jasno ... Suspenzijom ( a ja mislim da se nece to desiti ) dobijes odredjene uslove da ispunis i da se ista ukine kad ih ispunis. A duznost selektora ( izmedju ostalog i izmedju ostalih ) je da radi za dobrobit Reprezentacije i na ukidanju suspenzije - a ne na bjezanju i povlacenju ....
Hipotetski - ako bi se to desilo - tu bi se vidjelo ko je za Reprezentaciju a ko bi se povukao i jednostavno otiso. Tu bi se vidjele na djelu prave Patriote .... kao recimo od 1992 do 1995. Pade mi na pamet jedna koja je kruzila medju nama tih godina: " P.i.z.d.a. ko izda ...."

Čestitke care!
Na to sam i ja mislio za SUSPENZIJU, al očito neki misle da su FIFA i UEFA Tito & Jovanka
Da nas ta FIFA i UEFA iole poštuje, jednostavno treba
NE PRIZNATI RUKOVODSTVO SAVEZA u vidu "triglave ažbahe" (Čeko, Suljo, Iljo & Co), i oni bi prvi odmaglili iz Saveza kad nema PARA iz FIFA-e !!
Ne bi oni sjedili na funkcijama u kojima nema love, i poslije toga je najlakše izabrati jednog predsjednika F. Saveza BiH. Mislim da u Bosni i Hercegovini ima itekako dovoljno patriota i stručnjaka koji bi posao predsjednika F. Saveza BiH obavljali 100% besplatno, barem u periodu suspenzije.
Dakle:
1.) suspendovati (ne priznati) Sulju, Ilju i Čeku kao legitimne predstavnike N/FS BiH,
2,) odrediti Predsjednika Saveza i upravne organe (FIFA i UEFA imaju pravo na to) do prihvatanja novog Statuta N/F Saveza BiH, a koji je isti za sve države svijeta, i UEFA ga već ima spremnog,
3.) Prema novom statutu odrediti predsjednika, generalnog sekretara i ostale organe Saveza, uz preduslov da na tim glavnim funkcijama mogu raditi samo dokazani sportski radnici ili bivši sportisti, koji bi opet bili odgovorni sve do skidanja s funkcije ukoliko nanesu materijalnu ili bilo kakvu drugu štetu Savezu (kao Munib Ušanović koji je digao lovu od F Saveza Srbije, i s njima potpisao sramni "sporazum" gdej izjednačava krivicu naših navijača i srbijanskih koljača sa topovskim udarima i ostalom altiljerijom, a hladno se moglo zahtijevati prekid tekme, i 0:3 službeni rezultat).
---- Prema tome, Pape je dokazao da bi i pod najmanjom Suspenzijom (koja se može ukinuti i za mjesec dana, dakle, završila bi se i prije proljetnog dijela kvalifikacija) napustio našu SVETINJU, e pa volio bih to, pa barem neka dođe Antić, jer čovjek je barem stručnjak sa iskustvom, a i Savez bi imao čisto poslovne odnose s njim.