Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Tomahawk11
Globalni moderator

#951 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

condy wrote:Begović je uz Sušića najodgovorniji što nećemo igrati na EP. :)
Jeste, on je kriv sto je bila promaha protiv Kipra.
Kriv je i sto je odbranio jos 4-5 golova protiv Izraela.
Nije trebao ni Baleu ono skidati.
Kad se desi neki kiks (ala gol sa Belgijom), onda to svi vide. Kad treba potvrditi kvalitet, onda se bacamo blatom. No, covjek vjerovatno ne cita ovaj forum, tako da....prde ha :D
north

#952 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by north »

hrasno38 wrote:
north wrote:
Pismonosa wrote:Smjenili Sušića da bi doveli Hadžibegića, Baždarevića ili Prosinečkog :? :roll:

Nama nakon ograničeno sposobnog trenera i neograničeno nesposobnog psihologa i motivatora treba pozitivan šok, neko ko će vratiti pozitivnu atmosferu u ekipu, ko će pomiriti suprotstavljene struje, ko će se nametnuti kao autoritet. Ko će biti iznad bakovitih ovnova u svlačionici. itd. Evo taman zamišljam Prosinečkog kako oštro i bez pardona na treningu nešto sugeriše Džeki il Bešiću, ili Pjaniću :lol:
A jesi mogao zamisliti Kovača kako sugeriše Modriću, Mandžukiću ili Srni? I jesi li mogao kad je Bilić tek došao da nešto sugeriše...tako da ti taj argument ne pije vode nikako, oko toga kako bi neki mlađi i ne toliko afirmisani selektormogao sugerisati našim zvijezdicama....dakle ako tražimo tiranina koji će svojim autoritetom moći sugerisati na način kako se to ovdje predstavlja, onda osim Vahe ili Duška nemamo nikoga....

Ovim ne pokušavam reći da je Prosinečki pravi izbor, naprotivm ako se traži takav profil, onda je Meša bolji...između dvije približno jednake opcije, prije sam za opciju kupujmo domaće....od selektora iz regiona, jedino možda Antić može proći, ali i njega nema dugo nigdje, ali se ne mož reći da nije dobar izbor kad vidiš ostale...sve ostalo što se spominje nije nikakva pljačka vrijedna velike pažnje..
Ha onda ne vidim razloga zasto po toj logici ne bi mogao biti selktor i Barbarez?
Vrlo jednostavan odgovor..i Kovač i Bilić su imali zapažene rezultate sa U21 Hrvatske i prirodan slijed je bio da im se pruži šansa na klupi A selekcije....Barbarez do sada nije vodio ni amaterski klub niti pionire....d
KPNCTNJAH

#953 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by KPNCTNJAH »

Ovoga me bilo strah jos dok je Pape bio tu... ko ce nakon njega, kad vidis kao kandidate Amara i Roberta, onda znas kako imas smijesne ljude u savezu i kako uopste nisu imali nikakvih planova kad je zamjena u pitanju, iako je to visilo u zraku odavno... i dalje pricaju kako za ozbiljnog stranca nemaju para, a stvar je u tome sto selektor mora biti neko ko ce se lako uklopiti u ovu nasu mahalu... kad mu neko kaze taj i taj mora dobiti poziv, da im se ne smije u facu i ne govori kako mu se niko ne moze mijesati u posao, nego da samo klima glavom... tanko je ovo sve, ko god dodje, cirkus se nastavlja... nadao sam se da ce Vaha biti tu, ali nije ni on carobnjak... ostaje problem u savezu kako god...
Logovan

#954 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Logovan »

Azrail wrote:
Logovan wrote:
Azrail wrote: Inače kad treniraš za napadača uče te da iz blizine punom snagom šutaš golmanu iznad glave, jer je nemoguće da golman dovoljno brzo digne ruke i zaustavi takav šut. Eh taj gol kroz sredinu se upravo to desilo, dobro nije baš iz blizine, ali je šut bio silovit.
Lopta se odbila od nogu Spahića, tako da Izraelac uopšte nije imao namjeru da šutira Begoviću iznad glave.
I sad hoćeš da kažeš da je Begović mogao odbraniti?
:lol: Hajde uključi malo taj mozak pa shvati šta sam napisao.
Last edited by Logovan on 18/11/2014 13:20, edited 1 time in total.
FreakyStyley

#955 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by FreakyStyley »

nosara wrote:Dobro, ako Amar ne prihvata, onda ostaje samo Mehmed Bazdarevic... Jest malo nadrndan, nezgodan, ali je nas covjek, provjeren, pouzdan... Dobar sa Ocem i Sinom, a ima i rezultate iza sebe...
Bazdarevic je mozda samo za nijansu bolja opcija od Hadzibegica. Ja ne bih volio nijednog od njih vidjet na klupi.
north

#956 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by north »

nosara wrote:Dobro, ako Amar ne prihvata, onda ostaje samo Mehmed Bazdarevic... Jest malo nadrndan, nezgodan, ali je nas covjek, provjeren, pouzdan... Dobar sa Ocem i Sinom, a ima i rezultate iza sebe...
Pronađi malo izjavu Meše oko brke u vremenu kad si čekao da prokuklja bijeli dim u iščekivanju da se vrati na klupu, a isti je češkao jajca po moru..

Možeš li kukavče išta napisati na ovu temu a da ne uvlačiš svoj amaterski klub i njegovog trenera golmana na ovako ozbiljnoj temi?
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#957 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

north wrote:Vrlo jednostavan odgovor..i Kovač i Bilić su imali zapažene rezultate sa U21 Hrvatske i prirodan slijed je bio da im se pruži šansa na klupi A selekcije....Barbarez do sada nije vodio ni amaterski klub niti pionire....d
Da u pravu si ali je onda krajnje vrijeme da se nesto slicno napravi i u nasim mladjim selekcijama. Da mladje su tada preuzeli reprezentativci Hrvatske Prosinecki, Bilic, Asanovic, Boban koliko se sjecam pa zasto ne i kod nas Barbarez, Salihamidzic, Bajramovic itd
Pismonosa

#958 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Pismonosa »

Hajde, vidjet ćemo. Ne treba nikog unaprijed pljuvati, ali teško je ne biti skeptičan.

Ono što je već sad evidentno to je da sigurno neće biti opće narodne radosti nakon izbora novog selektora. Takvi nas neće zapasti.
condy

#959 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by condy »

Tomahawk11 wrote:
Kad se desi neki kiks (ala gol sa Belgijom), onda to svi vide. Kad treba potvrditi kvalitet, onda se bacamo blatom. No, covjek vjerovatno ne cita ovaj forum, tako da....prde ha :D
Ja to gledam drugačije.
Da je odbranio jeftini prvi gol protiv Kipra i da je Pjanić pogodio penal, mi bi u toj utakmici imali 3 boda. Protiv Velsa je bio na nivou, kao i odbrana. Zatim, da nije primio onakav gol protiv Belgije, iako je u toj utakmici skinuo čiste golove možda bi i pobjedili. Odnosno da nije bilo njegovih grešaka, grešaka Pjanketa, i naravno " vizionara " Papeta, mi sada bi imali minimalno pet bodova, tri više nego sad ili po najboljem scenariju sedam bodova odnosno pet više nego sad, i bili bi u igri za EP. Odnosno tri protiv Kipra, 1 protiv Velsa, 1 ili 3 protiv Belgije i ništa protiv Izraela.
nosara

#960 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by nosara »

FreakyStyley wrote:
Bazdarevic je mozda samo za nijansu bolja opcija od Hadzibegica. Ja ne bih volio nijednog od njih vidjet na klupi.
Ni ja, ali ako Sin ne zeli ne vidim ko bi mogao osim Mese... Kad vidim kako ovaj Prosinecki skoro moli da ga trznu na pregovore, nesto mi se bljuje...
Azrail

#961 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Azrail »

Logovan wrote:
:lol: Hajde uključi malo taj mozak pa shvati šta sam napisao.
Ja kažem lopta išla preko glave i bila jaka. Ti kažeš da Izraelac nije imao namjeru da tako šuta. Kakve ima veze što nije imao namjeru da tako šuta ako je postignuto ovo prvo što kažem?
rage_guy

#962 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by rage_guy »

hrasno38 wrote:
north wrote:Vrlo jednostavan odgovor..i Kovač i Bilić su imali zapažene rezultate sa U21 Hrvatske i prirodan slijed je bio da im se pruži šansa na klupi A selekcije....Barbarez do sada nije vodio ni amaterski klub niti pionire....d
Da u pravu si ali je onda krajnje vrijeme da se nesto slicno napravi i u nasim mladjim selekcijama. Da mladje su tada preuzeli reprezentativci Hrvatske Prosinecki, Bilic, Asanovic, Boban koliko se sjecam pa zasto ne i kod nas Barbarez, Salihamidzic, Bajramovic itd
Zato sto Barbarez nije zainteresovan za preuzimanje mlade reprezentacije. A ova druga dvojica; jesul li oni uopste treneri?
alphonse kauders

#963 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by alphonse kauders »

Dakle, otpali su zbog nezainteresovanosti ili nedostatka volje Saveza:
a) Vaha
b) Bajević;
c) Magath (ili bilo koji drugi trener izvan regije)

Nakon ovog prvog „udara“ kao ozbiljniji kandidati se nameću sljedeći i lično mislim da će biti neko od dole navedenih.

a) Baždarević;
b) Hadžibegić;
c) Barbarez;
d) Osim;
e) Prosinečki;

Eh sad, čiji lobi će presuditi, teško je pitanje. Lično od ove petorice jedino ne bih volio da dođe Hadžibegić, a mislim da realno najmanje šanse ima Barbarez jer ga srpski članovi Saveza (hebi ga kad i ovo funkcioniše na nacionalnom levelu) neće podržati, a pored toga nema nikakvo trenersko iskustvo.

Postoje i dodatne, manje vjerovatne opcije:
a) Slišković;
b) Radomir Antić;
c) Ćiro Blažević.
Od ove trojice Antića bih nekako i istrpio, a u slučaju Blaža bih se samospalio, jer je to od starta osuđeno na tal i propast.
FreakyStyley

#964 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by FreakyStyley »

KPNCTNJAH wrote:Ovoga me bilo strah jos dok je Pape bio tu... ko ce nakon njega, kad vidis kao kandidate Amara i Roberta, onda znas kako imas smijesne ljude u savezu i kako uopste nisu imali nikakvih planova kad je zamjena u pitanju, iako je to visilo u zraku odavno... i dalje pricaju kako za ozbiljnog stranca nemaju para, a stvar je u tome sto selektor mora biti neko ko ce se lako uklopiti u ovu nasu mahalu... kad mu neko kaze taj i taj mora dobiti poziv, da im se ne smije u facu i ne govori kako mu se niko ne moze mijesati u posao, nego da samo klima glavom... tanko je ovo sve, ko god dodje, cirkus se nastavlja... nadao sam se da ce Vaha biti tu, ali nije ni on carobnjak... ostaje problem u savezu kako god...
Slazem se sa svime sto si rekao, korijen svih problema je savez. Mada, mislim da i oni, kakvi god da su, vide da bi se sve moglo razjebat ako se stvari ne dovodu u normalu pa im je, barem zbog licnog interesa, u interesu da se dovede kakav-takav strucnjak. Mislili su da cemo se prosetat kroz kvalifikacije, pa ostavili Papeta i zajebali se naravno. On je u principu najvise njih zajebo na kraju, pa tek onda reprezentaciju i navijace BiH. Osilio se, poceo radit za sebe :D , zavadio se sa svima.

Samo mi nije jasno sto se priziva Amar i sto se strahuje od Amara? Nema sanse da on dodje za selektora. Prvo svako ko ima sposobnost da njega procijeni, ovako kao osobu, moze shvatit da je ekscentrik, jos k tome poprilicno neambiciozan sto se trenerske karijere tice, koji je tu u Zelji i pokusava nesto da napravi. Kako i sta, o tome se moze na temi o Zeljeznicaru ili premier ligi BiH. Sad mrzili ga ili ne, navijali za Zelju ili Sarajevo, nebitno. To je tako. Ne znam sto je uopste u ovim kombinacijama za selektora, kad su sanse da to postane iste kolike su sanse da Zdravko Mamic postane sportski direktor Celika.
Last edited by FreakyStyley on 18/11/2014 13:25, edited 1 time in total.
DaysleepeR

#965 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by DaysleepeR »

mali_milojica wrote:Muzurovic-FKS
Musovic-FKS
Hadzibegic-FKS
Piric-FKS
Blazevic-FKS
Susic-FKS
Pa dosta je bilo vas drage komsije,sad malo mi da uzmemo repku. Mesa ili Amar,meni svejedno.
:D
Zaboravio si trojicu, i bio je Mišo željovac i nije se proslavio nikako

Smajlovic - NKŽ
Slišković - Velež
Kodro - Velež
Radio Sarajevo

#966 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Radio Sarajevo »

Gdje piše da Amar ne prihvata?
Azrail

#967 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Azrail »

condy wrote:
Tomahawk11 wrote:
Ja to gledam drugačije.
Da je odbranio jeftini prvi gol protiv Kipra i da je Pjanić pogodio penal, mi bi u toj utakmici imali 3 boda. Protiv Velsa je bio na nivou, kao i odbrana. Zatim, da nije primio onakav gol protiv Belgije, iako je u toj utakmici skinuo čiste golove možda bi i pobjedili. Odnosno da nije bilo njegovih grešaka, grešaka Pjanketa, i naravno " vizionara " Papeta, mi sada bi imali minimalno pet bodova, tri više nego sad ili po najboljem scenariju sedam bodova odnosno pet više nego sad, i bili bi u igri za EP. Odnosno tri protiv Kipra, 1 protiv Velsa, 1 ili 3 protiv Belgije i ništa protiv Izraela.
I papke bi nam i dalje bio selektor, a u novinama bi pisalo da je izjavio da bi bio zadovoljan bodom iz Andore.
Tomahawk11
Globalni moderator

#968 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

condy wrote:
Tomahawk11 wrote:
Ja to gledam drugačije.
A zasto nista protiv Izraela?
Za prvi gol je kriv koliko i cijela odbrana.
Za ono s Belgijom se slazem da je kiks. Opet, grijese i drugi, recimo sa Izraelom imamo Hajrovica koji ne zna primiti loptu da je smjesti u gol i jos goreg Lulica u slicnoj, ali boljoj situaciji.
Odbranu suplju kao sir, puse na sve strane, covjek vadi koliko moze. Neumjesno i cinicno je pricati o Begovicu kao losem kad je jasno da je jedan od boljih u nasoj reprezentaciji.
nosara

#969 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by nosara »

FreakyStyley wrote:
KPNCTNJAH wrote:Ovoga me bilo strah jos dok je Pape bio tu... ko ce nakon njega, kad vidis kao kandidate Amara i Roberta, onda znas kako imas smijesne ljude u savezu i kako uopste nisu imali nikakvih planova kad je zamjena u pitanju, iako je to visilo u zraku odavno... i dalje pricaju kako za ozbiljnog stranca nemaju para, a stvar je u tome sto selektor mora biti neko ko ce se lako uklopiti u ovu nasu mahalu... kad mu neko kaze taj i taj mora dobiti poziv, da im se ne smije u facu i ne govori kako mu se niko ne moze mijesati u posao, nego da samo klima glavom... tanko je ovo sve, ko god dodje, cirkus se nastavlja... nadao sam se da ce Vaha biti tu, ali nije ni on carobnjak... ostaje problem u savezu kako god...
Slazem se sa svime sto si rekao, korijen svih problema je savez. Mada, mislim da i oni, kakvi god da su, vide da bi se sve moglo razjebat ako se stvari ne dovodu u normalu pa im je, barem zbog licnog interesa, u interesu da se dovede kakav-takav strucnjak. Mislili su da cemo se prosetat kroz kvalifikacije, pa ostavili Papeta i zajebali se naravno. On je u principu najvise njih zajebo na kraju, pa tek onda reprezentaciju i navijace BiH. Osilio se, poceo radit za sebe :D , zavadio se sa svima.

Samo mi nije jasno sto se priziva Amar i sto se strahuje od Amara? Nema sanse da on dodje za selektora. Prvo svako ko ima sposobnost da njega procijeni, ovako kao osobu, moze shvatit da je ekscentrik, jos k tome poprilicno neambiciozan sto se trenerske karijere tice, koji je tu u Zelji i pokusava nesto da napravi. Kako i sta, o tome se moze na temi o Zeljeznicaru ili premier ligi BiH. Sad mrzili ga ili ne, navijali za Zelju ili Sarajevo, nebitno. To je tako. Ne znam sto je uopste u ovim kombinacijama za selektora, kad su sanse da to postane iste kolike su sanse da Zdravko Mamic postane sportski direktor Celika.
Ne znam sto neko strahuje (osim pitara) ali krivo procjenjujes njegovu samozatajnost kao nedostatak ambicije... Iznenadit ces se...
vee-jay

#970 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by vee-jay »

Ako hocemo da od dobrih igraca napravimo odlican tim, od momcadi instituciju, od naseg nogometa brend - onda je Vaha pravi izbor. Veliki trebaju velike.
nosara

#971 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by nosara »

Radio Sarajevo wrote:
Gdje piše da Amar ne prihvata?
Na srecu nigdje... Prejudiciram i dramatiziram... Ko zna sta On misli, a bit ce kako zeli... Kao i dosad... :D
alphonse kauders

#972 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by alphonse kauders »

vee-jay wrote:Ako hocemo da od dobrih igraca napravimo odlican tim, od momcadi instituciju, od naseg nogometa brend - onda je Vaha pravi izbor. Veliki trebaju velike.
prestanimo pisati o VAHI i BAJEVIĆU - svima nam je jasno da su to najbolji kandidati, ali ljudi su već dali izjave da ih ovo ne interesuje, tako ih barem zasad ne možemo ozbiljno razmatrati.
FreakyStyley

#973 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by FreakyStyley »

nosara wrote:
FreakyStyley wrote:

Ne znam sto neko strahuje (osim pitara) ali krivo procjenjujes njegovu samozatajnost kao nedostatak ambicije... Iznenadit ces se...
Pa za pitare i govorim da strahuju. :D Nedostatak ambicije mislim u smislu da mu je jedina ambicija Zeljeznicar i da nema nekih drugih zelja izuzev toga. Kao da vec do sad nije mogao pronac puno perspektivniji i bolji, vise placen angarzman negdje u drugoj francuskoj ili nemam pojma gdje, karikiram ali znas sta hocu da kazem.
edo_79

#974 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by edo_79 »

vee-jay wrote:Ako hocemo da od dobrih igraca napravimo odlican tim, od momcadi instituciju, od naseg nogometa brend - onda je Vaha pravi izbor. Veliki trebaju velike.

:thumbup:

Treba nam neko kome nije mrsko otić gledat utakmicu negdje gdje ima mladih i perspektivnih reprezentativaca, da skauta okolo, da gleda utakmice protivnika i da repku trenira, postavi i vodi kao repku a ne kao tim za zimski malonogometni turnir. A prije svega toga nekog ko će jasno do znanja dat da nijedan igrač repke nema zagarantovano mjesto po defaultu u prvoj postavi osim ako se ne dokaže igrama i borbenošću.

Ako savez sve to ima u planu onda će nać pare za Vahu isto k'o što će i nać milion da isplati Papketa......
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#975 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

alphonse kauders wrote:Dakle, otpali su zbog nezainteresovanosti ili nedostatka volje Saveza:
a) Vaha
b) Bajević;
c) Magath (ili bilo koji drugi trener izvan regije)

Nakon ovog prvog „udara“ kao ozbiljniji kandidati se nameću sljedeći i lično mislim da će biti neko od dole navedenih.

a) Baždarević;
b) Hadžibegić;
c) Barbarez;
d) Osim;
e) Prosinečki;

Eh sad, čiji lobi će presuditi, teško je pitanje. Lično od ove petorice jedino ne bih volio da dođe Hadžibegić, a mislim da realno najmanje šanse ima Barbarez jer ga srpski članovi Saveza (hebi ga kad i ovo funkcioniše na nacionalnom levelu) neće podržati, a pored toga nema nikakvo trenersko iskustvo.

Postoje i dodatne, manje vjerovatne opcije:
a) Slišković;
b) Radomir Antić;
c) Ćiro Blažević.
Od ove trojice Antića bih nekako i istrpio, a u slučaju Blaža bih se samospalio, jer je to od starta osuđeno na tal i propast.
Mozes se ti samospaljivati do mile volje ali Ciro je stvorio ovu reprezentaciju, nabacio joj sadasnji imidz i ispao od jednog ipak velikog Portugala. Ciro je i sa svojih 80-tak godina skako pored aut linije, znao i te kako motivisati igrace ali i zabaviti sve oko sebe. Ciro je imao peh da je u kvalifikacijama imao Spaniju i Portugal i da je mladji ja bih rado glasao za njega s obzirom da sto se tice trenerskog iskustva za sve nabrojane je Murinjo!!!
Locked