Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Dr. Kuca
#776 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Od novog selektora ocekujem da pobjedi sve do kraja uz 1 remi.
Sem Vahe i Bajevica ostali su svi sa cv-em i rezultatima u 5 deka sa Papetovim.
Ciro je idealan selektor sa bosnju, idealan.
Sem Vahe i Bajevica ostali su svi sa cv-em i rezultatima u 5 deka sa Papetovim.
Ciro je idealan selektor sa bosnju, idealan.
- enko 1964
- Grijem se na: južnu interkonekciju
#777 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Jebena je spoznaja da će na semaforu još dugo godina stajati kako nas je jedan PITAR uspio odvesti da izbliza vidimo kako izgleda neko veliko takmičenje.nosara wrote:Amar, Mesa, Dino...
Samo ne pitar... Molim vas... Dosta hin je za tri mileniuma...
- nosara
#778 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Dr. Kuca wrote:Od novog selektora ocekujem da pobjedi sve do kraja uz 1 remi.

Podrzavao sam Papeta, nema veze s prepucavanjima s konama, objektivno covjek je genijalac... Sa ovakvim timom kakav mi imamo vrh bi bio nas...
Stranci samo ganjaju lovu... Tu racunam i nase strance...
Last edited by nosara on 18/11/2014 09:00, edited 1 time in total.
- Šunj
#779 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Novog selektora ocekuje puno posla, ima jos sanse za plasman, Treba pokupiti ove mlade momke koji igraju sirom Evrope, i napraviti novu reprezentaciju.
A kakav je igrac Kenan Kodro, sin Mehe Kodre?
Znam da je mlad momak, rodjen 19 Augusta 1993 i da igra za CA Osasuna u napadu.
A kakav je igrac Kenan Kodro, sin Mehe Kodre?
Znam da je mlad momak, rodjen 19 Augusta 1993 i da igra za CA Osasuna u napadu.
- Dr. Kuca
#780 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
10000000000% Do finala i trofeja. Amah Amahnosara wrote:Dr. Kuca wrote:Od novog selektora ocekujem da pobjedi sve do kraja uz 1 remi.
Podrzavao sam Papeta, nema veze s prepucavanjima s konama, objektivno covjek je genijalac... Sa ovakvim timom kakav mi imamo vrh bi bio nas...
- Point.
#781 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Mogu da se kladim da na kraju nece biti niko od ovih sto se spominju. Bice neki ljevak koda gledam.
- nosara
#782 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Pitari bi opet jeli muda, ali takav je zivot...Dr. Kuca wrote:10000000000% Do finala i trofeja. Amah Amahnosara wrote:Dr. Kuca wrote:Od novog selektora ocekujem da pobjedi sve do kraja uz 1 remi.
- OldMayor
#783 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ganjat Vahu, ako treba molit, kumit...
- kakotakonikako
#784 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
zasto na svakoj temi moraju se postaviti rovovi: bordo-plavo, plavo-bordo. cak i neki forumasi koji su kao neutralni ( ako treba i ako se ne prepoznaju sami, mogu ih i imenovati ) padaju po tome pitanju. nema realnosti samo mrznja prema suprotnom. bezgranicna. sto se tice novog selektora, ko god dodje nece biti losiji od smijenjenog, jer je stvorena takva atmosfera. po meni imamo dvije opcije: vaha ili barbarez. i ne nisam hercegovac.
- nosara
#785 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Barbarez je bivsi fudbaler i nista vise... Onda moze i Uscuplic, on je barem nesto uradio od sebe u zivotu glede trenerske profesije... Samo ga jebe pitar-ban...kakotakonikako wrote:zasto na svakoj temi moraju se postaviti rovovi: bordo-plavo, plavo-bordo. cak i neki forumasi koji su kao neutralni ( ako treba i ako se ne prepoznaju sami, mogu ih i imenovati ) padaju po tome pitanju. nema realnosti samo mrznja prema suprotnom. bezgranicna. sto se tice novog selektora, ko god dodje nece biti losiji od smijenjenog, jer je stvorena takva atmosfera. po meni imamo dvije opcije: vaha ili barbarez. i ne nisam hercegovac.
Ne, stvarno, sta je tebi pobogu...?
-
radostan dan
#786 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
imam ja predlog, razmislite -
pižon. zna znanje...
pižon. zna znanje...
- agent_zero
#787 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
1. Onu temu s nazivom teleće glave treba izbrisati, koja je svrha zaključavanja, lik HVALA BOGU više nije selektor i njegova tema u kontekstu selektorske pozicije nema šta više da traži na forumu;
2. Charugi
za zadnji post na toj temi;
3. Što se imena tiče, nadam se da niko od onih koji se spominju kao prvi među jednakima (baždarević, hadžibegić i ta svita) neće zasjesti na selektorsko mjesto. Dobili bi safeta mjesto safeta. Pa Ćiro je za njih sviju murinjo i ferguson skupa!
4. Zašto niko i savezu ne kontaktira slavena bilića?
5. Da li se neko od naših igrača negdje oglasio povodom zaslužene smjene one neznalice?
2. Charugi
3. Što se imena tiče, nadam se da niko od onih koji se spominju kao prvi među jednakima (baždarević, hadžibegić i ta svita) neće zasjesti na selektorsko mjesto. Dobili bi safeta mjesto safeta. Pa Ćiro je za njih sviju murinjo i ferguson skupa!
4. Zašto niko i savezu ne kontaktira slavena bilića?
5. Da li se neko od naših igrača negdje oglasio povodom zaslužene smjene one neznalice?
- edo_79
#788 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Vaha brate spasavaj ako boga znaš, daćemo ti pola prihoda za penziono i zdravstveno samo ovaj jad i čemer počisti pa da opet repku gledamo ko ljudi a nije da strahujemo koliko ćemo komada primit.
- mO k3
#789 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
kako god , koji god dojde na kormilo trenera u nasoj repki bice postavljen na stub srama . Zato ja da sam AO ili SB ne bi sjeo ni za koju paru .
Nama je potreban neko u vidu vahe ili Magath
Nama je potreban neko u vidu vahe ili Magath
- OldMayor
#790 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Osim je korak unazad. Upravo tako, lik bukvalno nema fudbalsku karijeru, trenerska mu je zeljo-jef-zeljojeza u ledja wrote:Pu jebem ti napisah dug post i izgleda nisam submitovo.![]()
Nista, glupo je sto je odmah zatvorena tema o Susicu, ono u roku par sati. To se inace radi na forumu, meni nije jasno zasto. Kao da se ne moze nesto komentirati dan poslije?Bosanski Kralj je mescini napisao lijep post na onoj temi o Susicu i to je otprilike moje razmisljanje.
Napisao sam u ovom dugom postu....da je Susicu plata bila oko $350k godisnje. S tom platom, koliko god se cinila visoka ne mozemo dovesti strucnjaka sa znatno boljim CVijom od onog kojeg je imao Susic. Hadzibegic, Bazdarevic, sve je to u pet deka. Prosinecki jos manje. To ne znaci da bi oni bili losi, ali mislim da nama za nesto vise treba neko bolji. Vaha je u Alziru zaradjivao tri put vise od ovog sto je zaradjivao Susic, koji je inace po toj zaradio bio 4 najslabije placeni selektor na SP.
Sto se tice Amara Osima, da ponovim, taj covjek nema nikakvo, ama bas nikakvo iskustvo da vodi jednu od jacih selekcija Evrope. Da ima igrackog iskustva igranja za reprezentaciju pa bih jos i shvatio. Ovako, on je u svijetu fudbala jedna velika nula. Kao sto rekoh, tek sad vidim za ljude koji ga prizeljkuju koliko su u stvari neobjektivno razmisljanje imali kada su pricali o bivsem selektoru.
Ja glasam za stranca tipa Quieroz.
I daj mu sad da vodi reprezentaciju. Pa dajte ljudi, uozbiljite se.
Sve se moze kad se hoce, pogledaj sta je uradio kosarkaski savez. Doveli su jednog od najboljih trenera Evrope, jer Dusko je u kosarci sto je Vaha u fudbalu, mozda i jaci.
Ja mislim kad bi se Vahi dali odrijesene ruke da bih on to uzeo da vodi. Jucer gledam one glavurde u Savezu i kontam, pa eto kako je i jednom Papetu bilo jebote da mu oni neznalci odlucuju o glavi, smijesno. Kakav god trenerski neznalac Safet bio, on je opet igracka legenda, a sta su ovi u savezu, karina do karine. I zamisli sad Vaha njima mora polagat racune...
- JThomas
#791 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
opet kažem, ako je u igri plata koju je imao pape po zadnjem ugovoru - ove priče amar osim, hadžibegić, prosinečki su smiješne. za te pare se može i mora dovesti trener dokazan na visokom nivou. a ako je u igri desetak hiljada jer će papetu morati sve isplatiti k'o da je i odradio - e onda može (i mora) neko od navedenih.
- mO k3
#792 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ima istine , ali mogu ti reci da je Pape sam sebe objesio ...OldMayor wrote:Osim je korak unazad. Upravo tako, lik bukvalno nema fudbalsku karijeru, trenerska mu je zeljo-jef-zeljojeza u ledja wrote:Pu jebem ti napisah dug post i izgleda nisam submitovo.![]()
Nista, glupo je sto je odmah zatvorena tema o Susicu, ono u roku par sati. To se inace radi na forumu, meni nije jasno zasto. Kao da se ne moze nesto komentirati dan poslije?Bosanski Kralj je mescini napisao lijep post na onoj temi o Susicu i to je otprilike moje razmisljanje.
Napisao sam u ovom dugom postu....da je Susicu plata bila oko $350k godisnje. S tom platom, koliko god se cinila visoka ne mozemo dovesti strucnjaka sa znatno boljim CVijom od onog kojeg je imao Susic. Hadzibegic, Bazdarevic, sve je to u pet deka. Prosinecki jos manje. To ne znaci da bi oni bili losi, ali mislim da nama za nesto vise treba neko bolji. Vaha je u Alziru zaradjivao tri put vise od ovog sto je zaradjivao Susic, koji je inace po toj zaradio bio 4 najslabije placeni selektor na SP.
Sto se tice Amara Osima, da ponovim, taj covjek nema nikakvo, ama bas nikakvo iskustvo da vodi jednu od jacih selekcija Evrope. Da ima igrackog iskustva igranja za reprezentaciju pa bih jos i shvatio. Ovako, on je u svijetu fudbala jedna velika nula. Kao sto rekoh, tek sad vidim za ljude koji ga prizeljkuju koliko su u stvari neobjektivno razmisljanje imali kada su pricali o bivsem selektoru.
Ja glasam za stranca tipa Quieroz.![]()
Sve se moze kad se hoce, pogledaj sta je uradio kosarkaski savez. Doveli su jednog od najboljih trenera Evrope, jer Dusko je u kosarci sto je Vaha u fudbalu, mozda i jaci.
Ja mislim kad bi se Vahi dali odrijesene ruke da bih on to uzeo da vodi. Jucer gledam one glavurde u Savezu i kontam, pa eto kako je i jednom Papetu bilo jebote da mu oni neznalci odlucuju o glavi, smijesno. Kakav god trenerski neznalac Safet bio, on je opet igracka legenda, a sta su ovi u savezu, karina do karine. I zamisli sad Vaha njima mora polagat racune...
- shake69
#793 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Prvo jutro bez Safeta, masallah! Novi selektor? Posto ce se vjerovatno ovaj put podosta pitati Rodoljubova skvadra, nije iskljuceno da bi pogurali, samo da je malo mladji, Aleksandra Ristica, mada i sa 70 moze pored nekih mumija u svijetu, zatim Dragoslava Stjepanovica, pa cak i malog Stanojevica, kad vec Dusko ne moze doci iz AEK-a.
Licno bih dao sansu Bazdarevicu. Malo se educirao, imao solidnih rezultata s Francuzima, Marokancima, Arapima,za razliku od Safeta od kojega je i ljudski i karakterno covjek koji ulijeva vise paznje i povjerenja da nam moze donijeti bar neizvjesnosti do posljednjeg kola.
Prosinecki je ublehas, od kojeg cemo malo selameta vidjeti ako dodje, a mogao bi biti ozbiljniji kandidat, po meni, samo ako se stvore dvije struje oko izbora selektora i tada Beus, poput Dragana Covica, tresne od sto Robijevo ime. Glas za Mesu Bazdarevica!
Licno bih dao sansu Bazdarevicu. Malo se educirao, imao solidnih rezultata s Francuzima, Marokancima, Arapima,za razliku od Safeta od kojega je i ljudski i karakterno covjek koji ulijeva vise paznje i povjerenja da nam moze donijeti bar neizvjesnosti do posljednjeg kola.
Prosinecki je ublehas, od kojeg cemo malo selameta vidjeti ako dodje, a mogao bi biti ozbiljniji kandidat, po meni, samo ako se stvore dvije struje oko izbora selektora i tada Beus, poput Dragana Covica, tresne od sto Robijevo ime. Glas za Mesu Bazdarevica!
- kakotakonikako
#794 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
ne bi bila losa ideja troclani selektor ( ne strucni stab ), kada vec imamo troclano predsjednistvo. tada bi bila veca podrska troclanom selektoru, jer bi imali sigurno vise podrske od jednog.
- mO k3
#795 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
To ne funkcionise tri sefa??kakotakonikako wrote:ne bi bila losa ideja troclani selektor ( ne strucni stab ), kada vec imamo troclano predsjednistvo. tada bi bila veca podrska troclanom selektoru, jer bi imali sigurno vise podrske od jednog.
- nosara
#796 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Samo Amar, ostalo su preskupe ublehe ili samo ublehe...OldMayor wrote:Osim je korak unazad. Upravo tako, lik bukvalno nema fudbalsku karijeru, trenerska mu je zeljo-jef-zeljojeza u ledja wrote:Pu jebem ti napisah dug post i izgleda nisam submitovo.![]()
Ja glasam za stranca tipa Quieroz.![]()
Mlad, zajeban, iskusan, zna znanje... Uspjeh...
- enko 1964
- Grijem se na: južnu interkonekciju
#797 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Pa tražimo novog selektora a ne jeftinu ublehu 
- O'zone
- Globalni moderator
#798 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Znači imamo tri trenera koji se sami nude da preuzmu vruć krompir zvani 5 od 6.
Meša,Hadžija i Robert
Kako god okrenem Hadžija mi je najizgledniji
Računajući da su sva trojica bez posla duže vrijeme (kvalitet, iskustvo i ljubomorne duše) bit će zanimljivo.
Ali evo da zakomplikujem stvar mogao sam se i ja prijaviti za selektora za istu platu kao i Pape s tim da ću bratski da djelim sa IO NSBIH
Meša,Hadžija i Robert
Kako god okrenem Hadžija mi je najizgledniji
Računajući da su sva trojica bez posla duže vrijeme (kvalitet, iskustvo i ljubomorne duše) bit će zanimljivo.
Ali evo da zakomplikujem stvar mogao sam se i ja prijaviti za selektora za istu platu kao i Pape s tim da ću bratski da djelim sa IO NSBIH
- Dr. Kuca
#799 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ciro je idealan. Volii ga anrod, voli bogarat, psovat majku, zna lozit raju, trcace oko stadiona mahajuci rukama, opet dobar i sa novinarima, imat ce pristup u svlacionicama, hotelu, igraci ce hodat noc pred utakmicu itd. Idealan covjek. 
-
condy
#800 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Od zvučnog svjetskog imena neće biti ništa, kao niti do sada.