Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
skenderija04 wrote:Ako ce stranac biti selektor samo zato sto je stranac, moj prijedlog ostaje Diego Maradona. Necemo nista napraviti ali cemo se dobro zajebavati na forumu
+ sto bi dobili milijardu simpatizera, eto sponzora i love da se napravi jedan stadion kako treba
+ bi ga mogli plaćati u naturi...samo Don Neonko sredi koju kilu bijelog iz prvogKlasa
Biće neko kompromisno rješenje kao i uvijek, da se ne zamajavamo Cjelokupno funkcionisanje saveza bazirano je na kompromisu
Safet: "Ovaj ugovor je napravljen tako da se uvijek može raskinuti na moju štetu. U njemu postoji klauzula da, ako se dovede u pitanje plasman na Euro, mogu biti smijenjen. Nisam znao za tu klauzulu, slučajno sam je vidio. Kada sam pitao zašto to, rekli su mi da je bila i u prošlom ugovoru. Dakle, kad bi me smijenili, ne bi imali nikakve obaveze prema meni. Ali, nije problem, pa ja nisam postavljao uslove ni kada sam dolazio, pa neću ni sada."
Prva stvar koju Savez konstatuje: "1. Nakon izvršene analize rezultata konstatovano je da je dovedeno u pitanje ostvarenje zacrtanog cilja, plasmana na Evropsko prvenstvo u Francusku 2016. godine; "
Zastavnik_dzemo wrote:Ne kontam sta svi vidite u vahi .... frajer toliko ufuran postavlja neke uslove a ne moze pola godine u karaburuku ili u rizesporu izdrzati .... to sto je uradio sa alzirom nije nista posebno pa ljudi su i prije njega bili prvaci afrike
Trabzon je jedan od najvećih klubova u Turskoj. On nije imao toliko loše rezultate ali je skupio dosta neriješenih utakmica i njihova uprava nije imala strpljenja .
Muhamed Đakmić wrote:Haj malo proanalizirajte prije ponovnog pominjanja Magatha kako se u posljednje vrijeme zapišava po svemu ranije napravljenom. Pogotovo u ovoj posljednjoj epizodi sa Fulhamom. Treba dobro pripaziti sa izborom trenera. Magathu se znanje ne može osporiti, ali ima stvarno upitne socijalne vještine, zato i nije napravio još ozbiljniju karijeru od one koju je napravio.
As a manager, Magath's honours include two consecutive Bundesliga titles with Bayern Munich, and a further title with VfL Wolfsburg in 2009. He has a reputation of demanding strong discipline and thorough training.
funkcionise samo kad si sa igracima svaki dan. a i trenutno je kraj 2014. od schalke 2009. do fulham ove godine. magat nije napravio apsolutno nista.
ne znaci da vise ne zna (iako nije iskljuceno da ga je vrijeme pregazilo, fudbal se mijenja iz sezone u sezonu), moguce da mu je pun kurac posla i da je odlucio da se zajebaje. ko kapelo.
Last edited by Lakat Jebić on 17/11/2014 23:49, edited 1 time in total.
oridjidji wrote:Sto ne mogu glupe price, tipa podanik si ako te vodi stranac. More reprezentacija je vodio neki stranac, recimo pomenuti Bora Milutinovic ih je sam vodio bruku, poceo je sa Meksikom davne 86-te da bi vodio Kostariku , USA, Nigeriju, Kinu, Honduras, Jamajku i Irak. Nas Bošnje razvijenu fudbalsku naciju koja je ove godine od 1998 do danas upisala jedinu veliku fudbalsku smotru ne treba da vodi stranac, pogotovo ako je sposoban
Napisati da nas ne treba voditi stranac je nevidjena glupost, pogotovo ako zna posao.
Bolje je da nas vodi sposoban, nego podoban. Ova podobnost nam se uvijek odbijala od glavu i to je tako i sada zbog te podobnosti ispastamo u ovim kvalifikacijama i iz 4 utakmice imamo 2 boda.
spomenuo si mateusa. i bio ozbiljan. zaklopi laptop/ugasi kompjuter i dodji sutra.
Spomenuo sam Mateusa kao trenera ne razmisljajuci o tome jeli slobodan, pa i Kristofa Dauma i ne pominjuci njihove rezultate kao moguce strance, ako Mateus nije kadar da nas vodi, ovaj drugi sigurno jeste. Ipak taj Mateus je nekoga napravio prvakom neke mrske drzave i neki ispodprosjecni tim ucinio ekipom koja je igrala ligu prvaka, spomenucemo prsli Partizan, koji je izbacio tada dobri Njukastl i nije to uradio sa ekipom koja je imala skuplji tim nego sto je Njukastl, vec je izbacio engleski tim koji je imao skuplje pojedince nego sto je vrijedio cijeli Partizanov tim tada i usao u s njim u Ligu Prvaka. Ipak bilo je previse ocekivati da jedan takav Partizan jos pobjedi Reala, Porta i Marseja. Ovaj rezultat sa ekipom koja je realno bila govno pokazuje da isti ima malo trenerske soli u glavi. Pape takav rezultat nije imao ni s jednom ekipom koju je vodio, a vodio je tovar ekipa do reprezentacije BiH.
Point. wrote:Nek smo se mi rijesili Papeta uhljupa, ko god dodje ne moze biti gori.
Uze mi rijec iz usta/tastature, hvala dragom Alahu, Budi, Batmanu i Oprahi rjesili smo se agonije. Zao mi je sto se tema o Susicu zakljuca prije nego sto sam ostavio svoj posljednji komentar ali prezivit cu
Licno Vaha je moj favorit od ovih kvalifikacija nema vjerovatno nista tako da je sada pravo vrijeme da se napravi mega pizdarija i picvajz u Savezu i repki a boljeg kandidata od tiranina Vahe ja ne vidim. Znaci neko ko ce doci i napraviti picvajz toliki razmjera da se cijeli sistem tj glib i govnara zvana Savez protrese. Nadam se da smo zavrsili i sa Baljivem, Sreckom i Piplicom
Misliš da bi Vaha napravio pičvajz.......u zabludi si.....
Mislim da bi ga napravio covjek je sam sebe toliko puta ostetio upravo zbog toga ste se ocigledno ne moze kontrolisati. Nakon PSG-a je sam sebi zatvorio vrata klubova u FRA jer slovi za problem u Dinamu se hvatao za vratove sa Mamicem, Obalu Bjelokosti doveo do SP-a i ispusio zbog sukoba sa Savezom znaci lik je hodajuca svada ako nesto ne ide kako treba. Pa nek ide sve u tri lijepe p.m. i igraci i Savez i navijaci da vidimo ko je ko da se sranje raspetlja jer sa bagrom ne mozes ljudski treba ti opicen lik kojeg nije strah da sjebe i sam sebe ako treba samo da istjera nesto na cistac
oridjidji wrote:Sto ne mogu glupe price, tipa podanik si ako te vodi stranac. More reprezentacija je vodio neki stranac, recimo pomenuti Bora Milutinovic ih je sam vodio bruku, poceo je sa Meksikom davne 86-te da bi vodio Kostariku , USA, Nigeriju, Kinu, Honduras, Jamajku i Irak. Nas Bošnje razvijenu fudbalsku naciju koja je ove godine od 1998 do danas upisala jedinu veliku fudbalsku smotru ne treba da vodi stranac, pogotovo ako je sposoban
Napisati da nas ne treba voditi stranac je nevidjena glupost, pogotovo ako zna posao.
Bolje je da nas vodi sposoban, nego podoban. Ova podobnost nam se uvijek odbijala od glavu i to je tako i sada zbog te podobnosti ispastamo u ovim kvalifikacijama i iz 4 utakmice imamo 2 boda.
spomenuo si mateusa. i bio ozbiljan. zaklopi laptop/ugasi kompjuter i dodji sutra.
Spomenuo sam Mateusa kao trenera ne razmisljajuci o tome jeli slobodan, pa i Kristofa Dauma i ne pominjuci njihove rezultate kao moguce strance, ako Mateus nije kadar da nas vodi, ovaj drugi sigurno jeste. Ipak taj Mateus je nekoga napravio prvakom neke mrske drzave i neki ispodprosjecni tim ucinio ekipom koja je igrala ligu prvaka, spomenucemo prsli Partizan, koji je izbacio tada dobri Njukastl i nije to uradio sa ekipom koja je imala skuplji tim nego sto je Njukastl, vec je izbacio engleski tim koji je imao skuplje pojedince nego sto je vrijedio cijeli Partizanov tim tada i usao u s njim u Ligu Prvaka. Ipak bilo je previse ocekivati da jedan takav Partizan jos pobjedi Reala, Porta i Marseja. Ovaj rezultat sa ekipom koja je realno bila govno pokazuje da isti ima malo trenerske soli u glavi. Pape takav rezultat nije imao ni s jednom ekipom koju je vodio, a vodio je tovar ekipa do reprezentacije BiH.
2002. ili 2003.? da ne guglam. sta je jos mateus u ovoj protekloj deceniji uradio? ustvari, ima li negdje da je bio nakon partizana, a da se nije pokazao kao totalni diletant?
Zastavnik_dzemo wrote:Ne kontam sta svi vidite u vahi .... frajer toliko ufuran postavlja neke uslove a ne moze pola godine u karaburuku ili u rizesporu izdrzati .... to sto je uradio sa alzirom nije nista posebno pa ljudi su i prije njega bili prvaci afrike
Trabzon je jedan od najvećih klubova u Turskoj. On nije imao toliko loše rezultate ali je skupio dosta neriješenih utakmica i njihova uprava nije imala strpljenja .
štaviše u EL je bio sasvim solidan a u ligi tanak...čini mi se da je rekao da u ligi ima problem jer nemre na dosta igrača računati zbog kvote stranaca, pa mu igraju različiti sastavi u različitim takmičenjima
skenderija04 wrote:Ako ce stranac biti selektor samo zato sto je stranac, moj prijedlog ostaje Diego Maradona. Necemo nista napraviti ali cemo se dobro zajebavati na forumu
+ sto bi dobili milijardu simpatizera, eto sponzora i love da se napravi jedan stadion kako treba
+ bi ga mogli plaćati u naturi...samo Don Neonko sredi koju kilu bijelog iz prvogKlasa
navuko bi nam diego i dzeku i pjanica i begovica pu pu nedo bog
Kad je mogao Papet moze i D10S
Walter ipak prva opcija.
Last edited by DonVitoNN on 18/11/2014 00:04, edited 1 time in total.
Muhamed Đakmić wrote:Palermo, taj je majstor zajebo i Mateusa, to stvarno nije lahko napraviti
Oridjidji, daj ime provjerenog stranog trenera kojeg možemo platiti. Ako kažeš Mateus, neozbiljan si koliko i prijedlog ti
Pa nisam ni rekao da je on provjereni strani trener, ali kao takav ce prije doci u obzir nego recimo Kapelo koji je doktor fudbalski jer ga ne mozemo platiti. Trenutno lik vodi neki tim, kao i Daum. Recimo Advocaat je sad slobodan, ali on nikada za nas nece biti rjesenje bez obzira sto je imao poprilicno dobre rezultate sa Zenitom te je s tom ekipom bio osvajac Kupa Uefe jer ce mu se gledati u ovo maslo sa Srbijom kao nepodobnost i nesposobnost.
Da sam ja u poziciji da biram, nekako prvi i najosnovniji kriterij bi mi bio da se mora raditi o inteligentnom covjeku. Bez zajebancije, o inteligentjoj osobi u pravom smislu te rijeci. Dakle, neko ko je sposoban da kreativno razmislja, donosi ispravne odluke, rjesava probleme, improvizuje kada treba, neko ko zna ono sto misli iskazati rijecima i tako dalje. To je ono nekako prva i najosnovnija stvar. Do sad nismo imali takvog selektora izuzev Ćire, koji opet ima nekih drugih mana, ali je realno daleko najveci strucnjak koji je ikad sjedio na nasoj klupi.
Kad taj prvi kriterij zadovolji, onda razmisljat o ostalom. Ne treba nam jos jedan Susic, Muzurovic, Hadzibegic, Sliskovic...
Zeljoooo wrote:Da budemo realni iako je Amar bolji trener od Safeta
Jesi li ozbiljan ili se salis ??
Mozda jeste bolji ali u talovima iza svlacionice na gostovanjima po zvorniku, trebinju i slicno -_- daj uozbilji se
Izvini, Amar je osvojio milion trofeja, a Safet je u kitastim turskim klubovima redovno letio nakon 10-ak utakmica. Amar je Mourinho za Safeta, što trenerski, što motivatorski.
Posto je Amar osvojio milion trofeja kada postane selektor neka pozove i Adilovica koji je u toj istoj ligi u dvije sezone zabio 40 golova, svim silama neka pokusa da se pomiri sa Zujom koji mu je i bio logisticar svih osvojenih trofeja i imacemo strasnu reprezentaciju.
Last edited by vazna on 18/11/2014 00:07, edited 1 time in total.
Lakat Jebić wrote:
2002. ili 2003.? da ne guglam. sta je jos mateus u ovoj protekloj deceniji uradio? ustvari, ima li negdje da je bio nakon partizana, a da se nije pokazao kao totalni diletant?
Vjerovatno nije nista cim se izgubio sa trenerske mape.
Sta je Susic uradio do preuzimanje reprezentacije BiH u svojoj trenerskoj karijeri?
Ko god bude opet vecini nece valjat jerbo vecina ocekuje neocekivano.Zahvaljujuci igracima i Safetu smo dosli dovde nismo zasluzili dalje od ovog zato moj izbor bi bio neko iz vana,dosta mi je nasih patriota.
I Kapelo hladi muda od zadnje titule sa Realom praktično.
Morate shvatiti da fudbal evoluira i treneri koji se ne mogu sa tim nositi propadaju. Ja ne bih volio da nas preuzme jedan Hiddink, ime i sve to, ali džaba kad već dugo ne pravi ništa, a upravo se bavi reprezentativnim fudbalom.
Fino je vidjeti da se zanosite idejom da će neko nešto da nas pita prilikom izbora novog selektora
Novi selektor će biti tip koji se najlakše može prilagoditi stanju u NSBIH, rođačko stranačkim vezama, menadžerskim linijama. Znanje i iskustvo nisu toliko bitni ali će se pisati kao +.