Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
bosanska senzacija

#551 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by bosanska senzacija »

Tvrdoglavost u smislu jedne vizije fudbala i insistiranja na njoj i nije toliko loša stvar.

Od Prosinečkog tačno znamo šta možemo dobiti i koji način igre on sa sobom nosi a to je tzv. tika-taka ili igra kratkih pasova koja je po meni jedini mogući način na koji naša spora ali izuzetno tehnički potkovana ekipa može igrati.

Vaha će insistirati na disciplini i tvrdoj igri, Amar Osim neće moći prosipati svoje seljačke fazone igračima koji godišnje zarađuju milione, Bajević je trener starog kova koji je čitavu trenersku karijeru proveo u Grčkoj čiji stil fudbala prezirem, Hadžibegić mi nikad nije ulijevao povjerenje, Meša bi mogao proći...

Meni nekako Prosinečki od svih ovih o čijim imenima se špekuliše izgleda najprihvatljivije jer sam ubijeđen da bi ga igrači odlično prihvatili i kao čovjeka a i kao trenera.
Havatar

#552 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Havatar »

A mogao bi i Jimmy Floyd Hasselbaink
JohnnyS

#553 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by JohnnyS »

Prosinečki je trenerska truba skoro Bilićevog ranga.
Havatar

#554 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Havatar »

bosanska senzacija wrote:Tvrdoglavost u smislu jedne vizije fudbala i insistiranja na njoj i nije toliko loša stvar.

Od Prosinečkog tačno znamo šta možemo dobiti i koji način igre on sa sobom nosi a to je tzv. tika-taka ili igra kratkih pasova koja je po meni jedini mogući način na koji naša spora ali izuzetno tehnički potkovana ekipa može igrati.

Vaha će insistirati na disciplini i tvrdoj igri, Amar Osim neće moći prosipati svoje seljačke fazone igračima koji godišnje zarađuju milione, Bajević je trener starog kova koji je čitavu trenersku karijeru proveo u Grčkoj čiji stil fudbala prezirem, Hadžibegić mi nikad nije ulijevao povjerenje, Meša bi mogao proći...

Meni nekako Prosinečki od svih ovih o čijim imenima se špekuliše izgleda najprihvatljivije jer sam ubijeđen da bi ga igrači odlično prihvatili i kao čovjeka a i kao trenera.
Tvrdoglavost da kad neka taktika na utakmici ne funkcioniše ne mijenja to nego insistira na tome i na taj način je prosipao mnogo bodova .
It_is_a_Leclerc

#555 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Sergej Barbarez nema dana iskustva u seniorskom trenerskom fudbalu. Rizik mu je dati reprezentaciju. Rizik koji se može i isplatiti.
Mehmed Baždarević je svakako kvalitetan trener, ali imam osjećaj da je on na fonu Papetove "kako ja kažem" logike.
Amar Osim - ne bih, kažem, bio siguran da li reprezentaciju treba povjeriti nekom kome je domet Premijer liga BiH. Tim više što bi se na taj način uspostavila potpuno suluda rotacija Sarajevo - Željezničar na kormilu reprezentacije, a reprezentacija je ipak iznad svega, i ne smije se dozvoliti upliv klupskih utjecaja u nju.
animus

#556 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by animus »

Nadajmo se da ce selektor biti Vaha a ocekujmo Prosineckog ako Vaha odbije. Meni bi licno odgovarao i Kodro jer je za kratko vrijeme pokazao da ima potrebno znanje i karakter velikog trenera. Sto nebi mogao zajedno sa Sarajevom voditi i repku, koja budimo iskreni ne trazi neki veliki angazman. Dobar strucni stab bi bio tu kljucan. Ostavimo na stranu sada klupsko prepucavanje ako moze. Covjek bi imao uvid u ovu nasu ligu i dao bi sansu mladim igracima koji imaju talenta.
vazna

#557 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by vazna »

Je li se ovo pojedinci zajebaju da je Amar kandidat za trenera ili je stvarno uzet u razmatranje.
north

#558 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by north »

JoseMujica wrote:treba ići svjesno na to da su ove kvalifikacije halal jer nam je i baraž moguć samo u nekoj digitron varijatni poklapanja svih zvijezda i tražimo čovjeka koji gradi tim za naredni ciklus...dakle tražimo dugoročno rješenje a taj čovjek ima najmanje godinu dana da se igra i gradi tim za kvalifikacije SP 2018

1. Vaha
2. Feliks Magath
3. MAtijaž Kek
Nisu nužno, iako jeste zajebana situacija...sa 5 pobjeda vjerujem kako bi 90% uhvatili baraž...biti će tu poneki X u trokutu Vels-Izrael-Kipar vjerujem, tako da sa tim poklapanjem i uz tih pobjeda, sa 17 bi baraž bio izvjestan..sa bodom u Belgiji, dakle sa 18 boba haman sigurno treći...drugi je već gotovo nemoguća misija, i za to treba pokušati fatati taj baraž...ali sve će naravno zavisiti od kapaciteta novog selektora, mobilizacije, zbijanja redova, dizanja atmosfere, mijenjanje kompletnog koncepta rada u vidu poziva igračima, formacije na terenu i dr. koji je bivši selektor radio nakon SP i time sebi iskopao jamu, i svega drugog, što je opet glavna uloga samog novog selektora...

Ali kakva kombinatorika u izboru 3 opcije za selektora sunce ti poljubim :D , Vaha, pa Magath pa trener Rijeke :D , trebo si pod 4 staviti kakvog crnca ili azijata :oops:
iKE

#559 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by iKE »

Samo Vaha ili Bajevic . :!:
Stari

#560 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Stari »

Huh ...znaci ode PApe ... trebao je bolan sam otici po isteku mandata ljetos i sad bi bio mitologija...ali eto sad tako je - kako je.

Helem, novi selektor ... the pravo da vam kazem, ne znam ni sta bih vam rekao ...bilo-kako-bilo ...ako ima neko ko poznaje situaciju u ekipi i ko je vec uhodan u taj sistem - tu niko ne moze Sredojevicu doci ni do gleznja. Tolike godine je covjek tu ...ostali dolaze i (hvala bogu) odlaze - on ostaje. Sve te intrige, spletke, tracevi dramaturgija ...tipa: ko je pokrao pare? Ko kome schteli igrace na prodaju? Ko se s cijom zenom kurva? Ko koga u svlacionici samara? ...itd isl ...su Sredojevica nekako zaobisle .... I jos je covjek Srbin istina sto nije presudno, niti je uopste kriterijum - ali zasto to ne spomenuti - to nikad do sad to nije bio slucaj (ispravite me ako grijesim) ... Dakle da se ja pitam , njega bih prvo ponudio ...

jedino ako covjek nije previse zauzet tamo u Leotaru ... onda u redu.
Last edited by Stari on 17/11/2014 22:18, edited 1 time in total.
and

#561 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by and »

sandokann wrote:
JoseMujica wrote:treba ići svjesno na to da su ove kvalifikacije halal jer nam je i baraž moguć samo u nekoj digitron varijatni poklapanja svih zvijezda i tražimo čovjeka koji gradi tim za naredni ciklus...dakle tražimo dugoročno rješenje a taj čovjek ima najmanje godinu dana da se igra i gradi tim za kvalifikacije SP 2018

1. Vaha
2. Feliks Magath
3. MAtijaž Kek
Nijednog Srbina nisi naveo.
može ljupko petrović :mrgreen:
todd_smith

#562 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

Ne znam zasto spominjete Amara Osima ili Vahu ili Magatha. Jedan ne zna, drugi nece, za treceg i sve ostale nema para.
Tuzla111

#563 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Tuzla111 »

Bice zanimljivo cekati odluku saveza.
Vaha izgleda kao najbolji izbor zbog rezultata al lik ima cudnu narav.
Kao sto neko rece, mozda Vaha sa Barbom za pomocnika?!?!
Ne bi ni Ciro bio los, treba popraviti atmosferu, a mi imamo jos uvijek izgledne sanse za baraz.
Mi reazlno uz neko usvjezenje na trenerskoj poziciji osvajamo 15 bodova minimum + gostovanje kod Belgije(moguce da ce nas podcjeniti i uz dobru taktiku da uzmemo bod, a imamo igrace cak i za pobjedu) Znaci na kraju imamo 17-18 bodova.
Kipar realno na kraju nece imati vise od 12 bodova ako igraju u top formi.
Wales osvaja negdje izmedju 6-9 bodova do kraja tako da ce imati izmedju 14-17 bodova. Ako i imaju 17 bodova kao i mi eventualno, gol razlika a i medjusobni omjer ce biti losiji od nas.
Izrael osvaja 8-10 bodova, ukupno 17-19.
Belgija ide preko 20 bodova do kraja.
Znaci

1- Belgija
2- Team A 18-19 bodova
3- Team B 17-18 bodova
4- Team C 14-17 bodova.

Znaci snase realne imamo jos uvijek.
Mi imamo jos 18 bodova u igri.
Zastavnik_dzemo

#564 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Zastavnik_dzemo »

realno ko god da dodje, tesko je od govana pitu praviti ... jedina klasa koju imamo je Begovic ... Pjanic i Dzeko bi u top repkama (Njkemačka, Spanija, Argentina, Brazil) grijali klupu, ako bi i upali medju 22-23 igraca ... ovo ostalo sto nekad sjedi na klupi Frajburga, Lacija, Rijeke, ili nekad ni to, ne vrijedi pominjati ... Zar je toliko tesko priznati da smo igracki osrednja evropska reprezentacija?
bosanska senzacija

#565 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Havatar wrote:
bosanska senzacija wrote:Tvrdoglavost u smislu jedne vizije fudbala i insistiranja na njoj i nije toliko loša stvar.

Tvrdoglavost da kad neka taktika na utakmici ne funkcioniše ne mijenja to nego insistira na tome i na taj način je prosipao mnogo bodova .
Ako ćemo iskreno ni mi nemamo prevelik fond igrača i puno prostora za neko taktičko manervisanje i odlučivanje između toga koji način ćemo igrati.

Obrni, okreni pa stavi sve igrače iz veznog reda koje mi imao na raspolaganju i sam možeš primjetiti da je sa njima moguće igrati samo na jedan način i taj način se upravo podudara sa fudbalskom filozofijom Roberta Prosinečkog.
bosanska senzacija

#566 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Zastavnik_dzemo wrote:realno ko god da dodje, tesko je od govana pitu praviti ... jedina klasa koju imamo je Begovic ... Pjanic i Dzeko bi u top repkama (Njkemačka, Spanija, Argentina, Brazil) grijali klupu, ako bi i upali medju 22-23 igraca ... ovo ostalo sto nekad sjedi na klupi Frajburga, Lacija, Rijeke, ili nekad ni to, ne vrijedi pominjati ... Zar je toliko tesko priznati da smo igracki osrednja evropska reprezentacija?
Pa mi i ne težimo da budemo bolji od Njemačke ili Španije, već od Izraela, Velsa, Slovačke i sličnih reprezentacija sa kojim se borimo da odemo na neko veliko takmičenje.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#567 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

north wrote:

1. Vaha
2. Feliks Magath
3. MAtijaž Kek
Nisu nužno, iako jeste zajebana situacija...sa 5 pobjeda vjerujem kako bi 90% uhvatili baraž...biti će tu poneki X u trokutu Vels-Izrael-Kipar vjerujem, tako da sa tim poklapanjem i uz tih pobjeda, sa 17 bi baraž bio izvjestan..sa bodom u Belgiji, dakle sa 18 boba haman sigurno treći...drugi je već gotovo nemoguća misija, i za to treba pokušati fatati taj baraž...ali sve će naravno zavisiti od kapaciteta novog selektora, mobilizacije, zbijanja redova, dizanja atmosfere, mijenjanje kompletnog koncepta rada u vidu poziva igračima, formacije na terenu i dr. koji je bivši selektor radio nakon SP i time sebi iskopao jamu, i svega drugog, što je opet glavna uloga samog novog selektora...

Ali kakva kombinatorika u izboru 3 opcije za selektora sunce ti poljubim :D , Vaha, pa Magath pa trener Rijeke :D , trebo si pod 4 staviti kakvog crnca ili azijata :oops:
Prvu dvojicu sanjam dok kod trećeg..... upitan je i on ali mislim da samo za trenera Rijeke imamo pare...a isto nije sigurno da čoeka to interesuje.

Pokazao je da zna kako se radi i u maloj sredini sa ograničenim resursima pravi dobar rezultat

Ovo ostalo sve što se nabraja ovuda je bez nekih rezultata....mala je razlika između Amara Osima, Mehmeda Baždarevića ili Faruka Hadžibegića

Nama treba graditelj i dugoprugaš jer nam je Papke football genius ostavio rasulo i potpuno razbijeni tim u kome se jedino znalo da Sejo određuje spisak.
Zastavnik_dzemo

#568 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Zastavnik_dzemo »

To je realno razmisljanje ... ali malo se prisjeti izjava poslije plasmana na SP ... te da smo u top pet reprezentacija Evrope, da mozemo igrati sa svakim ... da smo jaci od Francuza, Englezi su kita za nas ... da ne pricam da je Pjanic bio najbolji vezni Evrope, a Dzeko medju top tri napadaca ... sami sebi ba u stomak skacemo
todd_smith

#569 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

Zastavnik_dzemo wrote:realno ko god da dodje, tesko je od govana pitu praviti ... jedina klasa koju imamo je Begovic ... Pjanic i Dzeko bi u top repkama (Njkemačka, Spanija, Argentina, Brazil) grijali klupu, ako bi i upali medju 22-23 igraca ... ovo ostalo sto nekad sjedi na klupi Frajburga, Lacija, Rijeke, ili nekad ni to, ne vrijedi pominjati ... Zar je toliko tesko priznati da smo igracki osrednja evropska reprezentacija?
Ali Begovic bi Neuera na klupi to drzao? :lol:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#570 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

and wrote:
sandokann wrote:

1. Vaha
2. Feliks Magath
3. MAtijaž Kek
može ljupko petrović :mrgreen:

Ljupko je Papketoljubac ..hajmo rađe Boru Milutinovića :D provjeren kadar...bio haman na svakom sveckom otkad je trener a vazda s drugom ekipom i od levata pravio solidne ekipe
Charuga
Globalni moderator

#571 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Charuga »

Pape reče na izvoru da imaju (Savez) u opticaju 26 imena za novog selektora.
FreakyStyley

#572 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by FreakyStyley »

spree wrote:samo ne hadzibegica, a on se gura nenormalno. valjda mu nece poci za rukom jer je bio neki kurko u komitetu/savezu. malo je bolji od srnecih ledja sto dovoljno govori. vaha i pomocnik barbarez savrsena kombinacija. moze i bajevic, pa i mesa. ostali tanko osim mozda nekog stranca. magath, ferguson ili lippi ja se ne bi bunio :D
Bravo. :thumbup: Vec sam jedno 5 puta napisao ovo. :D Znaci samo ne Hadzibegic, pa ni Bazdarevic po mom misljenju. To je sve nivo Muzurovica, Papeta...
mrAdil

#573 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by mrAdil »

sandokann wrote:

1. Vaha
2. Feliks Magath
3. MAtijaž Kek
Nadam se samo da nece ici po nacionalnom kljucu, jer smo u tom slucaju gotovi.
iKE

#574 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by iKE »

Od svih spomenutih jedino Vahid Halilhodzic vrijedi kao trener uz Bajevica koji sigurno nece biti selektor (Vaha 0.1% sanse da pristane). Ostala vasa nabrajanja nisu niti vrijedna prefiksa trener. Molimo boga da nadju neko rijesenje i da u savezu ne razmisljaju o nekim Osimima, Prosineckim, Kekima, Hadzibegicima i slicno inace cemo svi zaliti za erom Safeta Susica. Barbarez rizik, mada Srbija isti rizik preuzima imenovanjem Dejana Stankovica (Ja bih Barbareza volio vidjet prvo na poziciji selektora u21 reprezentacije).
MOSALJOZE

#575 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by MOSALJOZE »

Ma nema tu priče,Vaha je od prosječne ekipe Alžira napravio senzaciju.Uz ovakav sastav,i njegov autoritet uspjeh je zagarantovan.
Locked