Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
svi u napad

#426 Re: Selektor/Trener BiH

Post by svi u napad »

Bruce Lee znam da Berti nije neki strucnjak ali obzirom da je Svabo sa radnim navikama i uz ovakve nase igrace mislim da bi puno dobrog uradio. U svakom slucaju bolji od Amidze :thumbup:
Havatar

#427 Re: Selektor/Trener BiH

Post by Havatar »

Evo sa kakvim stvarima ce se suocavati buduci selektor ako krene da disciplinuje igrace :facepalm:

Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#428 Re: Selektor/Trener BiH

Post by Picajzla »

Grean wrote:Kvalitetni treneri sa internacionalnim iskustvom ne treniraju reprezentacije poput BiH. Ako cu birati izmedju jednog Quiroza ili kako se vec zove Portugalac koji trenira Iran, koji je isprasen iz svakog tima kojeg je trenirao i recimo Kovaca (u slucaju Hrvatske) onda radje nekog bh Kovaca.
Quiroz je za Kovaca Ferguson.

Sent from my LG-G2 using Tapatalk
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#429 Re: Selektor/Trener BiH

Post by Picajzla »

83,4% stize Vaha.

and

#430 Re: Odg: Selektor/Trener BiH

Post by and »

Picajzla wrote:83,4% stize Vaha.

99,9 % ne stiže
yurebure

#431 Re: Selektor/Trener BiH

Post by yurebure »

Image

A da se razmislimo o domacem kadru, najbolji motivator u seheru :D :D :D :bih: :bih: :bih:
Crvena Tifoza

#432 Re: Odg: Selektor/Trener BiH

Post by Crvena Tifoza »

and wrote:

99,9 % ne stiže
Isti procenat ima i Vlado Jagodić da preuzme reprezentaciju.
zetareticula

#433 Re: Selektor/Trener BiH

Post by zetareticula »

Kakav Jagodic :-)
and

#434 Re: Odg: Selektor/Trener BiH

Post by and »

Crvena Tifoza wrote:
and wrote:

99,9 % ne stiže
Isti procenat ima i Vlado Jagodić da preuzme reprezentaciju.
kad smo već kod njega što prije ga treba smijeniti,jer mlada reprezentacija mora skupljati naše najveće talente,a oni to razjebaše i pokušavaju djeci objasniti kako ovo nije amaterski sport,već profesionalni i da se to plaća :mrgreen:
stara politika,
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#435 Re: Selektor/Trener BiH

Post by Slo Burner »

Grean wrote:
sinuhe wrote:Bajevic je imao bolju trenersku karijeru od Vahida i od I.Osima.
Nisam za domaceg trenera ali on bi bio najbolji. Prvo se naravno treba rijesiti Susica.
Problem sa Bajevicem je njegova fudbalska filozofija ako je sudeci po utakmicama koje sam gledao dok je vodio Aris. Igrao je u sistemu 352, defanzivni fudbal bez posjeda lopte.

Sve ovo znaci da bi se reprezentacija nakon cetiri godine gradjenja jedne igre koja se zasniva na tehnici i posjedu (sto je Susicev vjerovatno najveci uspjeh, za mene bitniji i od samog plasmana na SP) pretumbala i gradila iz nova kako smo mi i navikli, srusi pa na novo. To mi je nekako kao kad bi Barcelona dovela Mourinha, nezamislivo jednostavno.

Ne gajim iluzije da u ovakvom sastavu FSBIH i ovakvom uredjenju zemlje nas savez moze voditi racuna o tako "banalnim" stvarima kao sto je uslov da sljedeci selektor nastavi graditi tamo gdje je Safet stao ali moram spomenuti da ce to biti problem. Na zalost, sve ce se svoditi na imena a ne i na to kakvu igru gaje ti eventualni kandidati za selektora.

:thumbup:
Max Bunker

#436 Re: Selektor/Trener BiH

Post by Max Bunker »

Da se pitam a ne pitam se, već onako da i ja obiberim, ovo su moji snovi:

A-tim-Dušan Bajević a asistent Meho Kodro
U-21-Sergej Barbarez

Faruku Hadžibegiću zakonom zabraniti ulazak na utakmice reprezentacije i u zgradu Saveza.
todd_smith

#437 Re: Selektor/Trener BiH

Post by todd_smith »

Kakav Sergej ba sta ti je
Max Bunker

#438 Re: Selektor/Trener BiH

Post by Max Bunker »

todd_smith wrote:Kakav Sergej ba sta ti je
Za mladu, da ga testiramo (ako ništa, onda bi svojim autoritetom mogao privući neke mlade igrače u U-21 reprezentaciju).
Zelen je za A-tim, zato neka se kali u mladoj (ja i onako tu reprezentaciju doživljavam kao omladinske selekcije nekog kluba, znači selekciju koja treba da bude filter i škola mladim igračima i trenerima).
Realno, možeš i Kodru staviti za selektora U-21 reprezentacije ali mislim da bi više mogao naučiti kao asistent nekog dobrog selektora.

Mada, mi svi baratamo sa Barbarezom, sa Kodrom, sa Baždarevićem ali je činjenica da su sva trojica u nekim godinama gdje su već morali imati kakav-takav rezultat (neću sada da govorim da je Bajević u njihovim godinama osvojio Kup Maršala Tita što nikako nije mala stvar). Opet, s' druge strane ni Kovač ni Bilić nisu nikoga vodili pa su napravili nešto.

P.S.
Po meni je iskreno Barbarez više za neke administrativne funkcije, nego za trenerske ali pošto ga raja spominje, da napravim kalkulaciju i sa njim na trenerskoj poziciji.
Crvena Tifoza

#439 Re: Selektor/Trener BiH

Post by Crvena Tifoza »

zetareticula wrote:Kakav Jagodic :-)
Vidiš kako su se omastili brci od para od FIFA, nemoj biti siguran da se sada neće ni 'srpski' dio saveza boriti za selektorsku stolicu. Ni njima više ne paše ona raspodjela funkcija kao do sada. Znam da guraju Jagodića i Sredojevića pa šta upali.

Vidjet ćemo.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Idemedosumom

#440 Re: Selektor/Trener BiH

Post by Idemedosumom »

Kakav ugovor ima Vaha s Alžirom? Kada mu ističe? Smatram da će mnogo veća prepreka biti uslovi za rad koje bi Vaha trazio, nego novac. Da bi sve profesionalno bilo, treba krenut od saveza pa dalje. Mislim da od tog nema nista.

Felix Magath - Isto tako, trazio bi uslove da neometano radi, da niko ne moze uticati na njegovo donosenje odluke + trazio bi sigurno veliku platu, na koju nas savez ne bi pristao. Od ovog pogotovo nema nista.

-Felix i Vaha su dvije opcije koje ja licno prizeljkujem. Ostanak Papeta ili dolazak zelenog Barbareza bi bile najgore opcije. Bajevic je neka sredina po meni.
Crvena Tifoza

#441 Re: Selektor/Trener BiH

Post by Crvena Tifoza »

Teško bi mi mogli dovesti Vahu, zbog strukture saveza. Vahi ističe ugovor sa Alžirom nakon ispadanja sa SP i sumnjam da će ga produživati jer on obično ove selektorske poslove obavlja po jedan mandat i ćao.
Mislim ako ćemo realno, mi nemamo uslova da dovedemo Vahu. Vaha ima svoj tim ljudi sa kojima radi, znači tu nema da mu neko zbog nacionalnog ključa ubacuje Piplicu ili Sredojevića. Takođe, sada većina kudi Safeta zbog njegovog brata i igrača iz te famozne agencije, ali nesmije se zaboraviti da i Vahin brat je u istim vodama. Znači, da bilo kojim slučajem dođe Vaha, nakon prvog poraza ovdje bi se postavljala imena igrača koje Vahin brat zastupa.
Za strane trenere mi nemamo uslova, zbog ovog što sam već pisao. Svi treneri koji dolaze imaju svoj tim ljudi sa kojima rade, i niko neće pristati da mu neki iz kamenjara nameće svog čovjeka.

Sent from my iPhone using Tapatalk
and

#442 Re: Selektor/Trener BiH

Post by and »

Idemedosumom wrote:Kakav ugovor ima Vaha s Alžirom? Kada mu ističe? Smatram da će mnogo veća prepreka biti uslovi za rad koje bi Vaha trazio, nego novac. Da bi sve profesionalno bilo, treba krenut od saveza pa dalje. Mislim da od tog nema nista.

Felix Magath - Isto tako, trazio bi uslove da neometano radi, da niko ne moze uticati na njegovo donosenje odluke + trazio bi sigurno veliku platu, na koju nas savez ne bi pristao. Od ovog pogotovo nema nista.

-Felix i Vaha su dvije opcije koje ja licno prizeljkujem. Ostanak Papeta ili dolazak zelenog Barbareza bi bile najgore opcije. Bajevic je neka sredina po meni.
vaha ne vjerujem,a felix bi možda bio dobar kondicioni trener,on voli fizički pripremiti ekipu,a to kao selektor teško može.
realne opcije su bajević,barbarez,baždarević,a volio bih i da mlada reprezentacija dobije dobrog selektora,da napreve dobru ekipu i da se i oni negdje plasiraju.
BHF_Manijak

#443 Re: Selektor/Trener BiH

Post by BHF_Manijak »

Crvena Tifoza wrote:Takođe, sada većina kudi Safeta zbog njegovog brata i igrača iz te famozne agencije, ali nesmije se zaboraviti da i Vahin brat je u istim vodama. Znači, da bilo kojim slučajem dođe Vaha, nakon prvog poraza ovdje bi se postavljala imena igrača koje Vahin brat zastupa.
Cekaj ba, zar Vahin brat nije umor prije godinu-dvije, ako na Salema mislis naravno? :? :-?
FreakyStyley

#444 Re: Selektor/Trener BiH

Post by FreakyStyley »

BHF_Manijak wrote:
Crvena Tifoza wrote:Takođe, sada većina kudi Safeta zbog njegovog brata i igrača iz te famozne agencije, ali nesmije se zaboraviti da i Vahin brat je u istim vodama. Znači, da bilo kojim slučajem dođe Vaha, nakon prvog poraza ovdje bi se postavljala imena igrača koje Vahin brat zastupa.
Cekaj ba, zar Vahin brat nije umor prije godinu-dvije, ako na Salema mislis naravno? :? :-?
Ne znam da li na njega misli, al' ima Vaha puno brace. Sto naravno ne znaci da bi Vaha ikad nesto slicno kao Pape radio, al' dobro. :-)
and

#445 Re: Selektor/Trener BiH

Post by and »

FreakyStyley wrote:
BHF_Manijak wrote:
Ne znam da li na njega misli, al' ima Vaha puno brace. Sto naravno ne znaci da bi Vaha ikad nesto slicno kao Pape radio, al' dobro. :-)
pa alžirci su ga prozivali da mu je brat dogovarao neke prijateljske i uzimao lovu :mrgreen:
Korisničkoime

#446 Re: Selektor/Trener BiH

Post by Korisničkoime »

Grean wrote:
sinuhe wrote:Bajevic je imao bolju trenersku karijeru od Vahida i od I.Osima.
Nisam za domaceg trenera ali on bi bio najbolji. Prvo se naravno treba rijesiti Susica.
Problem sa Bajevicem je njegova fudbalska filozofija ako je sudeci po utakmicama koje sam gledao dok je vodio Aris. Igrao je u sistemu 352, defanzivni fudbal bez posjeda lopte.

Sve ovo znaci da bi se reprezentacija nakon cetiri godine gradjenja jedne igre koja se zasniva na tehnici i posjedu (sto je Susicev vjerovatno najveci uspjeh, za mene bitniji i od samog plasmana na SP) pretumbala i gradila iz nova kako smo mi i navikli, srusi pa na novo. To mi je nekako kao kad bi Barcelona dovela Mourinha, nezamislivo jednostavno.

Ne gajim iluzije da u ovakvom sastavu FSBIH i ovakvom uredjenju zemlje nas savez moze voditi racuna o tako "banalnim" stvarima kao sto je uslov da sljedeci selektor nastavi graditi tamo gdje je Safet stao ali moram spomenuti da ce to biti problem. Na zalost, sve ce se svoditi na imena a ne i na to kakvu igru gaje ti eventualni kandidati za selektora.
Pazi svaki normalan trener igra sistem koji je moguc sa igracima koji su mu na raspolaganju pa eno i ludi van Gaal razvodnio svoj 4-3-3. Mislim da se radi o dovoljno iskusnim trenerima da ne forsiraju neku svoji taktiku i stil iako nemaju igraca za to. Zna se u repki sta imas pa bujrum skuhaj nesto. Sumnjam da bi on ponovio tu taktiku iz Arisa sa repkom.

Sent from my GT-I9070 using Tapatalk 2
insigne

#447 Re: Selektor/Trener BiH

Post by insigne »

Meksiko je sve vrijeme igrao 3-5-2 pa je to bio pojam za nasu igru. Juventus hara Italijom u toj formaciji.

Sve je bolje nego 3-6-1 ili 3-1-1-1-2-2 sto nam je postojeci, nadam se i odlazeci, priustio u utakmici generacije.

Iskreno se nadam da su Vaha i Dusko prvi pikovi, ali opet sa ovim savezom se nikad ne zna.
Idemedosumom wrote:Kakav ugovor ima Vaha s Alžirom? Kada mu ističe?
Ugovor mu istice poslije SP.
Ugovor mu je takav da mjesecno zaradjuje 3 puta vise od telece glave, sto je mislim realno da nas savez moze malo spustiti i dogovoriti se s njim.

100% nece ostati selektor Alzira i ubijedjen sam da pare ne bi bile problem da dodje kod nas.
Edin H.

#448 Re: Selektor/Trener BiH

Post by Edin H. »

FreakyStyley wrote:
BHF_Manijak wrote:
Apsolutno je isti problem imao u Alziru, gdje je optuzen od strane novinara, da su njegovi burazeri sredjivali prijateljske tekme Alzira.
Kaunas

#449 Re: Selektor/Trener BiH

Post by Kaunas »

BRAVO !!!

Image

Ovo je pravi trener,napravio je od Alzira pravi tim koji 120 minuta trci i bori se..........kod ovog bi Spaha na klupi sjedio, Dzeko bi trcao kao Usain Bolt............od 11 igraca Alzira ni jedan nije velika zvijezda, ali svi zajedno su veliki tim.
On je aktivan trener, Safet je pasivan.
cvrčak_na_hedonizmu

#450 Re: Selektor/Trener BiH

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Safeta ne možemo nazvati fudbalskim trenerom. Mogli bi ga nazvati inovatorom fudbalske igre, izumiteljom, onim koji patentira pa čak i trgovcem. Trener nije, nit će ikada biti.
Locked