Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
LSD

#4101 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by LSD »

Respektabilna karijera za početak
Novi selektor mora zadovoljiti određene kriterije

Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH još nije izabrao novog selektora.

Međutim, nakon današnje sjednice IO i Komisije za izbor selektora saopštena su imena kandidata, a to su Amar Osim, Igor Štimac, Milovan Rajevac, Mehmed Baždarević, Faruk Hadžibegić, Blaž Slišković i Sergej Barbarez.

Kandidat koji želi da naslijedi Safeta Sušića morat će ispunjavati određeni broj kriterija, a to su:

- Da ima respektabilnu karijeru
- Da vrati poljuljani duh reprezentaciji
- Da ima autoritet u svlačionici
- Da ima autoritet na terenu i kod medija
- Da poštuje hijerarhiju u Nogometnom savezu
- Da ima dobru atmosferu i ambijent u reprezentaciji

Upravo zbog gore navedenih stvari u razmatranje nisu uzeti selektori sa stranog govornog područja.

http://sportsport.ba/bh_fudbal/novi-sel ... ije/147698

:lol: :lol: pozovite onda Fergusona iz penzije....baš ce Meša ili Faruk ispuniti sve kriterije
phillie

#4102 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by phillie »

Ferguson ima veliki minus, naime ne govori "naski". :D
Licno mislim da je pretposljednji uslov i kvalifikacioni. Ko postuje hijerarhiju, automatski postaje favorit.
Crvena Tifoza

#4103 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Crvena Tifoza »

Ja ipak mislim da su ovi u savezu malo iznenađeni što im niko nije donio darove ili kovertu za novi pos'o. :mrgreen:
pedeset

#4104 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by pedeset »

[quote="LSD"]Respektabilna karijera za početak

Međutim, nakon današnje sjednice IO i Komisije za izbor selektora saopštena su imena kandidata, a to su Amar Osim, Igor Štimac, Milovan Rajevac, Mehmed Baždarević, Faruk Hadžibegić, Blaž Slišković i Sergej Barbarez.

Kandidat koji želi da naslijedi Safeta Sušića morat će ispunjavati određeni broj kriterija, a to su:

Upravo zbog gore navedenih stvari u razmatranje nisu uzeti selektori sa stranog govornog područja.

Blaž Slišković

- Da ima respektabilnu karijeru (BIO IDOL ZIDANEU)
- Da vrati poljuljani duh reprezentaciji (SVOJIM ZNANJEM I ISKUSTVOM TO SIGURNO MOŽE)
- Da ima autoritet u svlačionici (NIKO OD OVIH IGRAČA NE BI SE USUDIO SUPROTSTAVITI BAKI)
- Da ima autoritet na terenu i kod medija (BOLA, BOLA RECI BALJI DA SE NE ZAJEBAJEBAJE)
- Da poštuje hijerarhiju u Nogometnom savezu (TO MOGU SKORO SVI KANDIDATI, PA SAMIM TIM I SLIŠKOVIĆ)
- Da ima dobru atmosferu i ambijent u reprezentaciji (AKO IZUZMEMO UŠANOVIĆA & CO, ZA VRIJEME BAKINOG MANDATA 2002-2006 ATMOSFERA JE BILA JAKO DOBRA)
palermo

#4105 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by palermo »

leškarenje wrote:Da ima respektabilnu karijeru i onda na spisku Barabarez,jedino ako nisu mislili na fudbalsku karijeru :shock:

Ako ne bude Amar,onda nemam nista protiv da Sergej bude selektor.
Haj im ga znaj na što su mislili,ako su mislila na fudbalskuonda otpadaju Amar i Rajevac......ma zapravo bezveze je sve ovo,zajebaju se sa nama
todd_smith

#4106 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

Mesa ostaje sve nekako najbolji izbor

barbarez, osim, hadzibegic to je korak unazad cak i od papeta
pedeset

#4107 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by pedeset »

pedeset wrote:
LSD wrote:Respektabilna karijera za početak

Blaž Slišković

- Da ima respektabilnu karijeru (BIO IDOL ZIDANEU)
- Da vrati poljuljani duh reprezentaciji (SVOJIM ZNANJEM I ISKUSTVOM TO SIGURNO MOŽE)
- Da ima autoritet u svlačionici (NIKO OD OVIH IGRAČA NE BI SE USUDIO SUPROTSTAVITI BAKI)
- Da ima autoritet na terenu i kod medija (BOLA, BOLA RECI BALJI DA SE NE ZAJEBAJEBAJE)
- Da poštuje hijerarhiju u Nogometnom savezu (TO MOGU SKORO SVI KANDIDATI, PA SAMIM TIM I SLIŠKOVIĆ)
- Da ima dobru atmosferu i ambijent u reprezentaciji (AKO IZUZMEMO UŠANOVIĆA & CO, ZA VRIJEME BAKINOG MANDATA 2002-2006 ATMOSFERA JE BILA JAKO DOBRA)
Plus dva puta zadnja utakmica odlučivala o plasmanu, iako se ono u Beogradu ne može smatrati utakmicom.
todd_smith

#4108 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

Da ima respektabilnu karijeru, ne misle na igracku karijeru, kakve veze Zidane ima tu.
zlajapravaraja

#4109 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by zlajapravaraja »

Ja se ono bio zajebavao sa Mateusom, tada samo htjedoh reci da je on bolja opcija od Magatha,...kad ono, Lothar poslao prijavu :lol: :-)
phillie

#4110 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by phillie »

Jbg, i respektabilna karijera je relativan pojam. Hoce li brojati rezultate i trofeje kvantitavno ili kvalitativno. I broje li se osvojeni zetoni ? :D
todd_smith

#4111 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

ja mislim da adzem najvise navija da Amar bude selektor :mrgreen:

Moja zelja:

1. Mesa
2. Rajevac
3. Osim
4. Hadzibegic
5. Barbarez
palermo

#4112 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by palermo »

phillie wrote:Jbg, i respektabilna karijera je relativan pojam. Hoce li brojati rezultate i trofeje kvantitavno ili kvalitativno. I broje li se osvojeni zetoni ? :D
Dobro si :D . što ne bi Barbi pikali njegovu karijeru u pokeru :D . Kad neko zna onda zna, nevažno čime se bavi
Stargate Punk

#4113 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Stargate Punk »

Na sjednici je odlučeno da se u narednih nekoliko dana komisija dodatno konsultuje te da se u kratkom roku donese konačna odluka i izabere selektor. Danas se govorilo najviše o Blažu Sliškoviću, Mehmedu Baždareviću, Milovanu Rajevcu, Igoru Štimcu, Amaru Osimu, Sergeju Barbarezu i Faruku Hadžibegiću, koji su ušli u najuži izbor za selektora, dok su ostali od ranije poznati kandidati otpali.

Kandidati koji su predali kandidaturu za mjesto selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine su: Robert Prosinečki, Lothar Herbert Matthäus, Vojček Lazarek, Mehmed Baždarević, Amar Osim, Duško Bajević, Šener Bajramović, Faruk Hadžibegić, Louis Fernandez, Dragan Okuka, Vlatko Glavaš, Alberto Zaccheroni, Alexandr Zavarov, Jurgen Kohler, Jacques Santini, Milovan Rajevac, Enzo Schifo, Blaž Slišković, Sergej Barbarez i Igor Štimac.

Ovo je iz Xlikovog članka a fino je vidjeti da se toliko njih prijavilo i da niko sa njima nije niti razgovarao nego ih jednostavno otpisali.
Na kraju čemo dobiti nekog još goreg od Papeta.
insaneinthebrain

#4114 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by insaneinthebrain »

hoce li ih safet tuziti za ovih preostalih 7 plata koje je trazio , a sad mu ne daju :oops:
Tyke

#4115 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Tyke »

Znanjem bi Rajevac najvise dao i doprinjeo reprezentaciji. Za ostale pojedinosti bi Barbarez bio odlicno rjesenje kao njegov pomocnik, svi ga od igraca vole i respektuju, a i publika.
Rajevac bi radio na taktici i ostalim strucnim stvarima oko tima, dok bi Barbarez ucio od njega i napravio odlicnu atmosferu medju igracima, optimizam, doveo neke druge momke, privolio navijace...

Vremenom bi Barbarez mogao preuzeti kormilo nase repke, jer bi svo ovo vrijeme pratio desavanja u i oko tima, stekao odredjeno iskustvo.
todd_smith

#4116 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

Stargate Punk wrote:Na sjednici je odlučeno da se u narednih nekoliko dana komisija dodatno konsultuje te da se u kratkom roku donese konačna odluka i izabere selektor. Danas se govorilo najviše o Blažu Sliškoviću, Mehmedu Baždareviću, Milovanu Rajevcu, Igoru Štimcu, Amaru Osimu, Sergeju Barbarezu i Faruku Hadžibegiću, koji su ušli u najuži izbor za selektora, dok su ostali od ranije poznati kandidati otpali.

Kandidati koji su predali kandidaturu za mjesto selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine su: Robert Prosinečki, Lothar Herbert Matthäus, Vojček Lazarek, Mehmed Baždarević, Amar Osim, Duško Bajević, Šener Bajramović, Faruk Hadžibegić, Louis Fernandez, Dragan Okuka, Vlatko Glavaš, Alberto Zaccheroni, Alexandr Zavarov, Jurgen Kohler, Jacques Santini, Milovan Rajevac, Enzo Schifo, Blaž Slišković, Sergej Barbarez i Igor Štimac.

Ovo je iz Xlikovog članka a fino je vidjeti da se toliko njih prijavilo i da niko sa njima nije niti razgovarao nego ih jednostavno otpisali.
Na kraju čemo dobiti nekog još goreg od Papeta.
koliko znam Dusko nije predao nista
It_is_a_Leclerc

#4117 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Totalni fijasko Fudbalskog saveza. Od tolike halabuke, sastančenja, nagovaranja, pregovaranja, spadosmo na ljude koji bi trenirali i Bosnu iz Visokog, da im ko ponudi.
Logovan

#4118 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Logovan »

It_is_a_Leclerc wrote:Totalni fijasko Fudbalskog saveza. Od tolike halabuke, sastančenja, nagovaranja, pregovaranja, spadosmo na ljude koji bi trenirali i Bosnu iz Visokog, da im ko ponudi.
Ma to je i bilo za očekivati. Ja sam bio preoptimističan u početku, ali kasnije sam vidio da od pravih trenera nema ništa. Samo su ih zvali na razgovore, malo ih saslušali da vide šta imaju za reći, a onda ih odjebali.
Lakat Jebić

#4119 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Lakat Jebić »

Logovan wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Totalni fijasko Fudbalskog saveza. Od tolike halabuke, sastančenja, nagovaranja, pregovaranja, spadosmo na ljude koji bi trenirali i Bosnu iz Visokog, da im ko ponudi.
Ma to je i bilo za očekivati. Ja sam bio preoptimističan u početku, ali kasnije sam vidio da od pravih trenera nema ništa. Samo su ih zvali na razgovore, malo ih saslušali da vide šta imaju za reći, a onda ih odjebali.
ma nemoj tako, nije sve tako. treba bit pozitivan
todd_smith

#4120 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

Lakat Jebić wrote:
Logovan wrote:
ma nemoj tako, nije sve tako. treba bit pozitivan
ajjjjmoooo bitpozitivni
It_is_a_Leclerc

#4121 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Logovan wrote:
:thumbup:

Pa to ti je kad se selektor bira po konkursu kao da je kafe kuharica. Umjesto da su interno odabrali par imena, fokusirali se na njih i u tišini radili na pregovorima s njima, oni napravili putujuću karavanu sa Jasminom Bakovićem, koja je radila tako dobro da nam je Igor madafaking Štimac ušao u uži izbor.
BHF_Manijak

#4122 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

todd_smith wrote:Mesa ostaje sve nekako najbolji izbor

barbarez, osim, hadzibegic to je korak unazad cak i od papeta
Sto je to Mesa bolji od Hadzibegica ili obrnuto? Isti qrac... Skoro identican put su imali po Francuskoj.
insaneinthebrain

#4123 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by insaneinthebrain »

hoce li biti televoting u finalu. pa 50% glasovi publike 50% glasovi saveza :lol:

http://sportsport.ba/bh_fudbal/novi-raz ... ale/147706
SkyLimit

#4124 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by SkyLimit »

Štimac je u prošlim kvalifikacijama sa Hrvatskom završio drugi, iza Belgije, a ispred Škotske, Velsa i Srbije. Da mi završimo drugi u takvoj grupi, kovali bi trenera u zvijezde. Nisam ni ja za Štimca, ali ne vidim da je on išta lošiji od ostalih.
It_is_a_Leclerc

#4125 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

E, al veli idu na nove razgovore, pa će onda dvojica u superfinale.. Još samo da se odnekud pojavi Haris Ćato, i eto ti X Faktora.
Locked