Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Point.

#3951 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Point. »

Lakat Jebić wrote:jedva cekam da nam nestane dijaspore koja je voljna da igra za bosnu. cuj ostavite svoje klubove...
Dok je ovakva liga i ovakva infrastruktura, od nasih klubova nema fajde. Nazalost.
Korisničkoime

#3952 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Korisničkoime »

Lakat Jebić wrote:jedva cekam da nam nestane dijaspore koja je voljna da igra za bosnu. cuj ostavite svoje klubove...
Da, kada je priča o repki onda nema mjesta klupskim bojama jer da ga jebeš tada je teško biti objektivan. Eno Handžić Rusiji uspio zabiti 3 gola u 15 utakmica što je njegov rekord sa 24-25 godina u inostranim klubovima i već ga neki vide kao u širem krugu repke, na to će ti neko iz Želje spomenuti Adilovića koji je u Turskoj a realno ni jedan nije za repke (ok Adilović ima znatnu bolju statistiku prošle sezone ove je se pogubio).
I ja navijam za klub iz BiH da me jebeš ne kontam kako neko iz Bihaća ili sa Otoke može da luduje za ManU ili Barcom ili Realom nije bitno. Slažem se kad nestane dijasporske djece jebali smo jeza međutim rješenje leži negdje sasvim drugo i veze nema sa repkom.
Lakat Jebić

#3953 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Lakat Jebić »

pa trenutno samo najveci idioti ovog forma a priori zauzimaju stav na osnovu klupskih boja. evo ovo sto ima "objektivnih" pitara, ni jedan nije rekao da je amar odron opcija. cak je velkoski najveci zagovarac njegovog imenovanja
Radio Sarajevo

#3954 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Radio Sarajevo »

Korisničkoime wrote:Nije kvalitetniji od Baždarevića. Sa Amarom ti je kao i sa igračem iz PL nikad ne možeš biti siguran u njegovu kvalitetu dok se ne isproba u zaista konkuretnoj sredini. To isprobavanje bi Amar imao sa našom repkom a meni ona iskreno previše vrijedi i znači da se koristi kako bi saznali da li brko zna ili ne zna budući da se meni jebe za Željom kao i za FK Sarajevom. Možda bi vi i jedni i drugi trebali prvo malo da se pozabavite svojim voljenim klubovima jbn Hercegovci vas evo prskaju drugu godinu za redom i da je to makar Velež već Široki i Zrinjski. Da ne govorim šta nam rade kada odemo u kako je zovemo evropu (govorim mi jer tada navijam normalno za FKS i Železničar). Doduše moram priznati da su vaše komšije za nijansu tragičnije, prvo ih vi klepate pa onda milioneri i giganti dobiju azijskog amiđu nastaje lom i ludilo, milioni, kupuije se ovaj i onaj, nema više brige ljudi će sve da gaze od reda bla,bla na kraju tresla se gora rodio se miš a njih i dalje klepaju sada samo eto Hercegovci (doduše klepaju i vas). Po pitanju repke haman pa zadnji značajniji igrač koji je prošao kroz repku a imao veze sa FKS je Varešanović a o selektorima koji su na neki način vezani za taj klub da ne govorim.
Sve u svemu odoh ja na daleko a u suštini je prosto ostavite svoje klubove van ove teme ili bilo koje druge teme vezane za repku.
Ja mislim da jeste kvalitetniji i od Meše, ali da ih je glupo i porediti jer je Meša vodio uglavnom male klubove i/ili drugoligaše, i borio se uvijek za opstanak ili ulazak u prvu ligu. Prema tome, nemamo nikakve konkretne parametre po kojima ćemo reći koji je kvalitetniji, osim vlastitog mišljenja, ali je činjenica da je Amar osvajao titule, dok Meša nije (a da je vodio recimo veliki Arsenal, pa da nije osvajao, mogao bih se i složiti s tobom, ali je vodio uglavnom klubove za koje niko od nas i ne zna).

Btw, Hercegovci nas šiju trenutno, ali ću te podsjetiti da Željo ipak ima više titula i kupova od bilo kog drugog tima u BiH.

Što se tiče igrača koji su u reprezentaciji, u našoj ligi su igrali Džeko, Šunjić, Vranješ, Vršajević, Cimirot, Zakarić i Višća. Dakle, sedam igrača su potekli u našoj ligi, a spomenuću ti još recimo i Bešliju, ili čak i Luku Modrića koji je igrao u Zrinjskom.

Ali jok, sve što je naše, treba automatski popljuvati. Amar je u samo jednoj sezoni u Jef Unitedu uzeo kup, a i baš je rekao u intervjuu za Source da ljudi koji rade u inostranstvu nisu uopšte po pravilu bolji od ljudi koji rade kod nas.

Ja živim u inostranstvu i u to sam se uvjerio milion puta, ali znam da je kod nas trendy popljuvati sve što je domaće ili ima veze domaćim.
cyprus

#3955 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by cyprus »

Ja također ne bih imao ništa protiv Amara na klupi... A daleko od toga da sam Željovac :-D

Ipak, prvi izbor mi je Meša... Objektivno vjerovatno i najrealniji izbor među kandidatima... Evo i među forumašima, kome Meša nije broj jedan, sigurno jeste među boljim kandidatima...
Bosanski_kralj

#3956 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Bosanski_kralj »

Amar nije dobra opcija zbog Džeke. A između Džeke i Amara, zapravo između Džeke i bilo kog drugog trenera biram Džeku.
cyprus

#3957 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by cyprus »

A jel ta priča da njih dvojica nisu u dobrim odnosima zbilja ili mahalska? :-D
Radio Sarajevo

#3958 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Radio Sarajevo »

cyprus wrote:A jel ta priča da njih dvojica nisu u dobrim odnosima zbilja ili mahalska? :-D
Mahalska, kao i svaka druga.

Čak i da ima imalo istine, pomiriće se i biće sve okej. Niđe veze priča, kao i 90% mahalskih.
palermo

#3959 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by palermo »

Radio Sarajevo wrote:
cyprus wrote:A jel ta priča da njih dvojica nisu u dobrim odnosima zbilja ili mahalska? :-D
Mahalska, kao i svaka druga.

Čak i da ima imalo istine, pomiriće se i biće sve okej. Niđe veze priča, kao i 90% mahalskih.
jebeš Džeku,šta ima on tu da se buni ili pita......
haubica_i_to_teshka

#3960 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by haubica_i_to_teshka »

Radio Sarajevo wrote:
Korisničkoime wrote:Nije kvalitetniji od Baždarevića. Sa Amarom ti je kao i sa igračem iz PL nikad ne možeš biti siguran u njegovu kvalitetu dok se ne isproba u zaista konkuretnoj sredini. To isprobavanje bi Amar imao sa našom repkom a meni ona iskreno previše vrijedi i znači da se koristi kako bi saznali da li brko zna ili ne zna budući da se meni jebe za Željom kao i za FK Sarajevom. Možda bi vi i jedni i drugi trebali prvo malo da se pozabavite svojim voljenim klubovima jbn Hercegovci vas evo prskaju drugu godinu za redom i da je to makar Velež već Široki i Zrinjski. Da ne govorim šta nam rade kada odemo u kako je zovemo evropu (govorim mi jer tada navijam normalno za FKS i Železničar). Doduše moram priznati da su vaše komšije za nijansu tragičnije, prvo ih vi klepate pa onda milioneri i giganti dobiju azijskog amiđu nastaje lom i ludilo, milioni, kupuije se ovaj i onaj, nema više brige ljudi će sve da gaze od reda bla,bla na kraju tresla se gora rodio se miš a njih i dalje klepaju sada samo eto Hercegovci (doduše klepaju i vas). Po pitanju repke haman pa zadnji značajniji igrač koji je prošao kroz repku a imao veze sa FKS je Varešanović a o selektorima koji su na neki način vezani za taj klub da ne govorim.
Sve u svemu odoh ja na daleko a u suštini je prosto ostavite svoje klubove van ove teme ili bilo koje druge teme vezane za repku.
Ja mislim da jeste kvalitetniji i od Meše, ali da ih je glupo i porediti jer je Meša vodio uglavnom male klubove i/ili drugoligaše, i borio se uvijek za opstanak ili ulazak u prvu ligu. Prema tome, nemamo nikakve konkretne parametre po kojima ćemo reći koji je kvalitetniji, osim vlastitog mišljenja, ali je činjenica da je Amar osvajao titule, dok Meša nije (a da je vodio recimo veliki Arsenal, pa da nije osvajao, mogao bih se i složiti s tobom, ali je vodio uglavnom klubove za koje niko od nas i ne zna).

Btw, Hercegovci nas šiju trenutno, ali ću te podsjetiti da Željo ipak ima više titula i kupova od bilo kog drugog tima u BiH.

Što se tiče igrača koji su u reprezentaciji, u našoj ligi su igrali Džeko, Šunjić, Vranješ, Vršajević, Cimirot, Zakarić i Višća. Dakle, sedam igrača su potekli u našoj ligi, a spomenuću ti još recimo i Bešliju, ili čak i Luku Modrića koji je igrao u Zrinjskom.

Ali jok, sve što je naše, treba automatski popljuvati. Amar je u samo jednoj sezoni u Jef Unitedu uzeo kup, a i baš je rekao u intervjuu za Source da ljudi koji rade u inostranstvu nisu uopšte po pravilu bolji od ljudi koji rade kod nas.

Ja živim u inostranstvu i u to sam se uvjerio milion puta, ali znam da je kod nas trendy popljuvati sve što je domaće ili ima veze domaćim.

Poshto zivish u inostranstvu, vjerovatno Ti je poznato da se znanje i strucnost postavlja I :-D iznad rodbinskih veza.

Da je amar strucan davno bi nakonsvih tih silnih “osvojenih" :P trofeja trenirao neku renomiranu ekipu u Evropi a ne bi radio (a shta radi :-) ) trenutno.

Najveci uspijeh na ZAPADU postigao je (da nije drugih faktora, babuke a i kupovine titula) je uclanjivanje “kraljevica” u klub koji se ponoso radnickim tradicijama :P kao odgovor na dolazak gosp. Tana u FK SARAJEVO (ili se amar vodio nekim drugim razlozima, bash me interesuje koji bi to razlozi mogli biti :-D )

Nikada nije dostigao igracki kvalitet kao IVICA :izet: , niti to moze dostici kao selektor. To je njegov najveci problem, zivi u sjeni iz koje ne moze da izadje. Komleks manje vrijednosti kojeg pokushava (bezuspijeshno ) da se rijeshi.

Svi oni koji na bilo koji nacin prizivaju amara na mjesto selekora su najveci dushmani Bih :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Radio Sarajevo

#3961 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Radio Sarajevo »

haubica_i_to_teshka wrote:Poshto zivish u inostranstvu, vjerovatno Ti je poznato da se znanje i strucnost postavlja I :-D iznad rodbinskih veza.

Da je amar strucan davno bi nakonsvih tih silnih “osvojenih" :P trofeja trenirao neku renomiranu ekipu u Evropi a ne bi radio (a shta radi :-) ) trenutno.

Najveci uspijeh na ZAPADU postigao je (da nije drugih faktora, babuke a i kupovine titula) je uclanjivanje “kraljevica” u klub koji se ponoso radnickim tradicijama :P kao odgovor na dolazak gosp. Tana u FK SARAJEVO (ili se amar vodio nekim drugim razlozima, bash me interesuje koji bi to razlozi mogli biti :-D )

Nikada nije dostigao igracki kvalitet kao IVICA :izet: , niti to moze dostici kao selektor. To je njegov najveci problem, zivi u sjeni iz koje ne moze da izadje. Komleks manje vrijednosti kojeg pokushava (bezuspijeshno ) da se rijeshi.

Svi oni koji na bilo koji nacin prizivaju amara na mjesto selekora su najveci dushmani Bih :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Ma ja ba, sve antibošnjaci odreda. Treba nas linčovati, želimo zlo reprezentaciji :)
cyprus

#3962 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by cyprus »

haubica_i_to_teshka wrote:Svi oni koji na bilo koji nacin prizivaju amara na mjesto selekora su najveci dushmani Bih
Jebote :mrgreen:
Radio Sarajevo

#3963 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Radio Sarajevo »

A ovo fakat ne razumijem šta si htio reći, ali vidim da ti pravopis i stil nisu jače strane :D.
Radio Sarajevo

#3964 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Radio Sarajevo »

cyprus wrote:
haubica_i_to_teshka wrote:Svi oni koji na bilo koji nacin prizivaju amara na mjesto selekora su najveci dushmani Bih
Barbareza za selektora fudbalske i košarkaške reprezentacije, i to da taj posao obavlja u uniformi Armije RBiH :bih: :bih: :bih: :bih:
haubica_i_to_teshka

#3965 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Radio Sarajevo wrote:
A ovo fakat ne razumijem šta si htio reći, ali vidim da ti pravopis i stil nisu jače strane :D.
Siguran sam da je tebi “jaca” strana . :-D

Pishem o BiH, a ne o Bosnjacima (na pogreshnog si “naletio" :P )

@kiprane, ne zakuhavaj :-D
SkyLimit

#3966 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by SkyLimit »

Nekad tamo prije SP, Barbarezu je neko napisao na facebooku da bi bio bolji selektor od Sušića, na šta je on odgovorio: "ja barem ne bi zakasnio na avion" 8)
Korisničkoime

#3967 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Korisničkoime »

Radio Sarajevo wrote:

Čuj male klubove i da je vodio Arsenal, pa kao Željezničar gigant, daj molim te pogledaj u kojem natjecanju je ko šta uspio, Sošo ili Istra da igraju u PL do sada bi osvojili svako jnb prvenstvo sve Bajramske i Božićne i memorijalne turnire i usput bili prvaci u boćanju. Više cijenim to što je Baždarević uveo dva kluba u prvu Francusku ligu nego sve titule u PL-u jer prosto PL je loš pokazatelj kvalitete jer je slabo konkurentna liga.
Ima tu još igrača i Zukanović je iz PL potekao i Šehić koji je bio treći golman a i sad bi možda bio da je malo zapadnije sa klubom i ligom. Međutim realno u zadnje vrijeme jedini koji je uspio ostaviti traga u inostranstvu je Džeko. Šta bi sa Husejnovićem i Alenom Škorom kao najvećim talentima naše lige, najbolji igrači lige itd. Nema to veze sa pljuvanjem ili da je nešto trendy to ima veze sa realnošću, šta se desi kada odemo u evropu, eto sposobni, znamo nismo ništa lošiji i hopa potope nas Makedonci ili Crnogorci ili nas siluju Njemci ili neki drugi kako ti reče ne više sposobni ako i preživimo koje kolo.
Možemo mi sebe i dalje lagati da ne zaostajemo za drugima međutim to je krivi pravac i od toga "ma nismo mi ništa lošiji" nema hajra ni oporavka. Care moj to da nismo ništa lošiji valja i dokazati, pokazati a ne samo pričati jer tu smo prvaci, u priči nama nema ravnog.
Znaš, vjerovatno znaš šta se govorilo o Džeki pa i o Modriću dok su još igrali u PL-u od strane naših "nimalo lošijih od drugih" stručnjaka, sva sreća pa je jedan naletio na onog Čeha a drugog već prije kaparisao Maminjo.
Pusti priču trofeji, Željo, počinješ kao tvoje komšije sve sami jbn. giganti a nigdje nas nema ni vas ni nas ostalih s vama.
Živio sam i ja vani dovoljno dugo da skontam da nešto smrdi u državi Bosni.
haubica_i_to_teshka

#3968 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Radio Sarajevo wrote:
cyprus wrote:
Barbareza za selektora fudbalske i košarkaške reprezentacije, i to da taj posao obavlja u uniformi Armije RBiH :bih: :bih: :bih: :bih:
IVICU OSIMA za selektora :izet: , ako treba neka koristi “Skype” iza treninge i za utakmice

p.s. mozda, skontash neke svari :P
haubica_i_to_teshka

#3969 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

.
Last edited by haubica_i_to_teshka on 11/12/2014 00:16, edited 1 time in total.
Korisničkoime

#3970 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Korisničkoime »

Dupli
Korisničkoime

#3971 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Korisničkoime »

Lakat Jebić wrote:pa trenutno samo najveci idioti ovog forma a priori zauzimaju stav na osnovu klupskih boja. evo ovo sto ima "objektivnih" pitara, ni jedan nije rekao da je amar odron opcija. cak je velkoski najveci zagovarac njegovog imenovanja
Znam da je krenulo trolanje skoro pa odmah naredni dan, dajte nam Amara da mu se najebemo matere kao što ste vi našem Sušiću koji koliko ja znam gaji svoje odnose prema FKS kao i prema Krivaji iz Zavidovića znači nikako. Ima likova kojima je Amar opasna opsesija i sa jedne i sa druge strane. Ja ne smatram da je on dokazan trener i mislim da nije najbolja opcija ispred je Hadžibegića i Barbereza sigurno mada Meša mi se čini daleko najkvalitetniji kandidat onaj Rajevac je za mene nepoznanica osim Gane ja tu ne vidim ništa u SRB se nije mogao probiti koliko znam iako je bio pomoćni trener i u Zvezdi tako da ga ne uzimam uopšte u obzir
svi u napad

#3972 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by svi u napad »

Korisnicko ime napisao si nekoliko vrlo dobrih komentara. Vrlo argumentovano i bez navijackih strasti. :thumbup: Sad da li ce i drugi ici tvojim primjerom vidjecemo. Mozemo imati razlicita misljenja i ukuse ali trebamo imati i neke argumente kad nesto pisemo kako bi ovaj forum bio interesantan i kvalitetan.
Mislim da je Savez kriv za sve i da su se bez obzira na dosadasnje greske mogli se izvuci birajuci i potencirajuci na kvalitetu selektora ali ti mali mufljuzi i mafijasi vise vole svoje dzepove nego uspjeh nase repke. Oni dobro znaju da cemo mi i pored losih rezultata dolaziti i navijati za repku a oni ce i dalje lesinariti bez ikakvih problema i sankcija. Prvo su radi tala produzili ugovor Amidzi (sto nisu trebali uciniti) i tako zajebali Bajevica koji bi se prosetao sa ovom repkom u ovoj grupi na putu za Francusku. Covjek strucan, karakteran, koji bi donio puno dobrih stvari je prevaren od kriminalaca. Poslije pocinje manipuliranje navijaca sa prijavama nekoliko svjetskih strucnjaka na mjesto selektora. Posto poznajem nekoliko mufljuza, znam kako razmisljaju i rade vec sam pisao da su razgovori sa Vahom i Magatom bili samo bacanje prasine u oci. Moje najvece razocarenje je Begic koji me je moram priznati prevario svojom spikom i drzanjem i ja sam u pocetku povjerovao da smo najzad dobili pravog predsjednika. Pokazalo se da je on samo novi mali Zlatko L. u nasem fudbalu. Oprostio sam im i Vahu jer je covjek skup i navodno ters i mozda bi nas napustio prije vremena ali Magata im ne mogu oprostiti. Sa tim covjekom i nekom nasom bivsom zvijezdom koji bi ga kao njegov pomocnik naslijedio nakon 4 godine imali bi igru, sigurnost, organizaciju, red i rezultat 10-ak godina naprijed. Da ne govorim koliko bi lakse vrbovali dijasporce za repku jer malo koji od njih je imao ili ima takvog trenera.
No da ne duzim moje je misljenje podudarno sa Korisnickim imenom koji je predlozio Mesu i to vrlo lijepo objasnio zasto. Ja takodjer mislim da njegovi rezultati sa slabim francuskim ekipama vise vrijede od BiH titula. Pored toga covjek je bio i veliki igrac tako da i sa te strane bolje stoji od drugih kandidata (to naravno ne znaci da je to garancija za dobrog trenera jer smo imali naseg najveceg igraca za trenera koji je zbog porodicnog biznisa usro i konja i sarca). Mesa bi donio nesto novo (i drugi ce donjeti nesto novo) i tu mislim prije svega na rad i disciplinu.
No bez obzira koga mafijasi izaberu mi cemo i dalje navijati za repku. Dobra je stvar za novog selektora sto 2 tekme igramo sa Andorom i sto ce se nakon dvije pobjede vratiti samopouzdanje i pozitivna atmosfera u repku. A poslije kom obojci akom opanci. Nek nam je bog ne pomoci jer Amidza je ostavio takvo stanje i bodovnu zalihu da bi i Fergi i Murinjo zajedno imali problema a kamo li savezov strucnjak.
cyprus

#3973 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by cyprus »

svi u napad wrote:...Sa tim covjekom i nekom nasom bivsom zvijezdom koji bi ga kao njegov pomocnik naslijedio nakon 4 godine imali bi igru, sigurnost, organizaciju, red i rezultat 10-ak godina naprijed...
E jebiga... Čak i da Magath ima nadnaravne moći opet bi ovo bilo pretjerano za reć :-) :-D Apsolutno ne postoji niti jedan trener koji može garantovati rezultat u jednom ciklusu, a da ne govorim o nekom periodu od 10 godina :-)
DaysleepeR

#3974 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by DaysleepeR »

švabe objavile pa ćemo da vidimo...

http://www.mopo.de/hsv/heute-gipfel-mit ... 72308.html
SkyLimit

#3975 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by SkyLimit »

Pa stavili su u naslov da je on novi selektor, a u tekstu samo da je jedan od kandidata. A mislio sam da su takve stvari svojstvene samo našim novinarima lovcima na klikove.
Locked