Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- _mufljuz_
#376 Re: Selektor/Trener BiH
ja bi hladno angazov'o Karlosa Kviroza - pa covjek nas je upozn'o da valja ja mislim do daske
a ovo sto se tice skautinga - mislim da bi neko ozbiljno trebao da se pozabavi ovim sektorom - ima puno BH iseljenika kojima djeca pojma nemaju cak ni nas jezik ali se furaju na BH repku, vole je, igraju fudbal i vjerovatno mnogo talenata medju njima - ti klinci su ratna djeca i iza rata - 1992-1995 godiste i to je nepresusan izvor talenata i vjerovatno bi se odlucili za BIH - ali odnosom kao do sada imacemo vise slucaja Halilovic.....
a ovo sto se tice skautinga - mislim da bi neko ozbiljno trebao da se pozabavi ovim sektorom - ima puno BH iseljenika kojima djeca pojma nemaju cak ni nas jezik ali se furaju na BH repku, vole je, igraju fudbal i vjerovatno mnogo talenata medju njima - ti klinci su ratna djeca i iza rata - 1992-1995 godiste i to je nepresusan izvor talenata i vjerovatno bi se odlucili za BIH - ali odnosom kao do sada imacemo vise slucaja Halilovic.....
- _mufljuz_
#377 Re: Selektor/Trener BiH
ne kontam ovaj antagonizam k Barbarezu - covjek sigurno pojma vise ima o modernom fudbalu od poglavice Telece Licetrougao wrote:za one koji ne znaju Sergej Barbarez je barem pohadjao trenersku skolu, koju je na kraju i zavrsio, za razliku od ovoga ublehasa kojeme je muka gledati protivnika, a kamoli da uzme knjigu i sta procita..
-
The BEN10
#378 Re: Selektor/Trener BiH
Interesantan prijedlog i dosta solidni argumenti za portugalca._mufljuz_ wrote:ja bi hladno angazov'o Karlosa Kviroza - pa covjek nas je upozn'o da valja ja mislim do daske
Također, potpis za Dijasporu.
-
Korisničkoime
#379 Re: Selektor/Trener BiH
Nisam ni ja za njega ali covjek je fino objasnio vec Susicu daj ti meni slijedeci put Bosnu sa igracima iz ManC i ostalih velikih klubova a ti uzmi Iran pa ces da vidis kako bi igrao napadackiStargate Punk wrote:Ne mogu da vjerujem da neki predlažu Carlos Queirozoma pa danas im je trebala pobjeda a oni sa bunkerom počeli još kasnije mijenjaju veznog igrača sa odbranbenim.
Za njega bi možda bila Grčka dobra ali oni imaju trenera.
Sent from my GT-I9070 using Tapatalk 2
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#380 Re: Selektor/Trener BiH
Ja sam za Ronalda, debelog.
- _mufljuz_
#381 Re: Selektor/Trener BiH
eh ti bi doljevo benzin na vatru - pa primadona i lepi se ne bi vidjeli od Debelog - prvi ja bih trc'o da dobijem autogram od njegaTomahawk11 wrote:Ja sam za Ronalda, debelog.
-
Djuro11
#382 Re: Selektor/Trener BiH
Pohadjao je i Susic trenersku skolu.Pa ocito nije nista naucio.Kao sto je i ribar iz Novog Zelanda pohadjao da bude sudija.Pa mu slabo ide
Barbarez nema nikakvog iskustva.I to je jos daleko gora verzija Susica
Bajevic ili Vaha ili stranac
Barbarez nema nikakvog iskustva.I to je jos daleko gora verzija Susica
Bajevic ili Vaha ili stranac
- Partijaner
#383 Re: Selektor/Trener BiH
Kad jedan Zidane moze biti pomocnik ili sada trener druge Realove momcadi onda ne vidim razloga i da Barba prvo pocne sa podmlatkom, ali sada ga odmah gurati u vatru pred kvalifikacije nema smisla.
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#384 Re: Selektor/Trener BiH
POsto je ovaj portugalac, koliko ga je placao Iran ?
- Brisbane
#385 Re: Selektor/Trener BiH
Realno jedini koji ima ono sto nam treba i koji bi prihvatio je M. Kodro.
Ima iskustvo sa gradjenjem tima, zna nas, samo mu treba dati 2 ciklusa, dosli bi u Qataru do polufinala
Ima iskustvo sa gradjenjem tima, zna nas, samo mu treba dati 2 ciklusa, dosli bi u Qataru do polufinala
-
Korisničkoime
#386 Re: Selektor/Trener BiH
Halilhodzic ili Bilic. Bilicu i nije bas lako u Turskoj sa HR je igrao lijep fin fudbal mislim da od nas nebi pravio bunker ekipu nego nastavio sa gradenjel lijepe napadacke igre znam da se HR njegovim dolaskom u tom dijelu igre preporodila.
Halilhodzic ima tog nekog slifa za manje slabije ekipe da ih dovede veoma daleko. Nenadmasiv u tim stvarima je bio I.Osim. Nismo mi velikani fudbala a ako hocemo da se igramo sa njima treba nam neki ko zna autsajdere daleko odvesti kome isti leze a to je Halihodzic da zna i moze pokazao je u Francuskoj. Jos jedan takav ali bojim se nama van dometa je Magath. On takoder voli da dosta toga bude pod njegogom kontrolom i ko god mu je to istinski dopustio ovaj ga je nagradio uspjehom. Ta tri su za mene idealni. Barbarez nema iskustva i tacka makar da je mladu trenirao pa hajd ali nama ne treba neko ko ce se uciti poslu na nasoj repki i previse smo dobri da bi se tako kockali
Halilhodzic ima tog nekog slifa za manje slabije ekipe da ih dovede veoma daleko. Nenadmasiv u tim stvarima je bio I.Osim. Nismo mi velikani fudbala a ako hocemo da se igramo sa njima treba nam neki ko zna autsajdere daleko odvesti kome isti leze a to je Halihodzic da zna i moze pokazao je u Francuskoj. Jos jedan takav ali bojim se nama van dometa je Magath. On takoder voli da dosta toga bude pod njegogom kontrolom i ko god mu je to istinski dopustio ovaj ga je nagradio uspjehom. Ta tri su za mene idealni. Barbarez nema iskustva i tacka makar da je mladu trenirao pa hajd ali nama ne treba neko ko ce se uciti poslu na nasoj repki i previse smo dobri da bi se tako kockali
- DaysleepeR
#387 Re: Selektor/Trener BiH
Muhamed Konjić, s obzirom na ono šta je pričao u eter udara se nečim žestokim, samo da vidim kako bi te formacije izgledale...
- limeni
#388 Re: Selektor/Trener BiH
1. vahid halilhodzic, nas jedini pravi strucnjak koji i aktuelno ima velikog uspjeha
2. dusan bajevic, covjek koji je pored rehagela najbolji trener u grckoj ikada ali ima i godina
3. stranac tipa carlos queroz, slaven bilic, berti vogts, giovanni trapatoni, roberto mancini
4. ostanak susica
5. kombinacija kodro, salihamidzic ili bolic, barbarez, baljic..znaci bivsi reprezentativci BiH
6. amateri poput jagodica, jovica ili muzurovica
2. dusan bajevic, covjek koji je pored rehagela najbolji trener u grckoj ikada ali ima i godina
3. stranac tipa carlos queroz, slaven bilic, berti vogts, giovanni trapatoni, roberto mancini
4. ostanak susica
5. kombinacija kodro, salihamidzic ili bolic, barbarez, baljic..znaci bivsi reprezentativci BiH
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#390 Re: Selektor/Trener BiH
bingov buraz wrote:Branimir Tulic
Jesi ga iskopo
Strateg teoreticar. Taj sve zna, ali prakticno nista ne ide
- N.N.
#391 Re: Selektor/Trener BiH
Trebalo bi krenuti sa kombinacijom Barbarez, Kodro i co.
Njih 4-5 u strucni stab i pustiti im da grade ekipu. Sigurno ne bi lose prosli
Nesto slicno sto radi i Hrvatska, kako sada, tako i sa vremenom Bilica, Prosineckog, Asanovica i co.
Njih 4-5 u strucni stab i pustiti im da grade ekipu. Sigurno ne bi lose prosli
Nesto slicno sto radi i Hrvatska, kako sada, tako i sa vremenom Bilica, Prosineckog, Asanovica i co.
-
solo2
#392 Re: Selektor/Trener BiH
Nama sa novim i mladjim timom treba mnogo trenerskog iskustva, neko ko zna bolje sloziti ekipu i procijeniti protivnika. Smatram da citav stucni stab treba mjenjati i dovesti nove ljude. Svi smo za to da se Barbarez ukljuci puno vise u i oko reprezentacije i da bude neka spona izmedju igraca i novog selektora. Nadam se da bi to mogao biti Bajevic, a zelja naravno nas sviju je Halilhodzic, medjutim, on se vise puta opekao na balkance tako da cisto sumnjam da bi se on prihvatio posla u BiH.
Znaci Bajevic trener - pomocnici Barbarez i Kodro, s tim da jednom od ove dvojice treba dati da vodi U-21.
Znaci Bajevic trener - pomocnici Barbarez i Kodro, s tim da jednom od ove dvojice treba dati da vodi U-21.
-
FreakyStyley
#393 Re: Selektor/Trener BiH
DaysleepeR wrote:Muhamed Konjić, s obzirom na ono šta je pričao u eter udara se nečim žestokim, samo da vidim kako bi te formacije izgledale...
Konja, Konja...
Vec vidim na press konferenciji:
Jednostavno, na neki nacin, mi moramo da se nadIgraaavamo sa protivnicima, uz taj pozitivni trk, ionako je sigurno, ovi momci ce nas sve napraviti ponosnim i jednostavno, formacija je to sto jeste, bez toga nema onoga sto bi trebalo. Iskreno, to je ono cemu se, ja vjerujem, svi mi nadamo.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#394 Re: Selektor/Trener BiH
hmmmm sve iza 3 ti je nazadaklimeni wrote:1. vahid halilhodzic, nas jedini pravi strucnjak koji i aktuelno ima velikog uspjeha![]()
2. dusan bajevic, covjek koji je pored rehagela najbolji trener u grckoj ikada ali ima i godina![]()
3. stranac tipa carlos queroz, slaven bilic, berti vogts, giovanni trapatoni, roberto mancini![]()
4. ostanak susica![]()
5. kombinacija kodro, salihamidzic ili bolic, barbarez, baljic..znaci bivsi reprezentativci BiH![]()
- Partijaner
#395 Re: Selektor/Trener BiH
Cesare Prandelli. 
- Dionysios
#396 Re: Selektor/Trener BiH
Treba neko kao selektor rukometasa Markovic. Odlican pokazatelj je scena, time out protiv Islanda u Sarajevu lomi se rezultat, Marka objasnjava nesto i Prce (koji je razvalio tekmu) pocinje nesto da prica uporedo, ovaj se dreknu "tisina, ja ovdje pricam".. Ovako kad razmislim Vaha bi bio fantasticno rjesenje, samo je bas nerealno...
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#398 Re: Selektor/Trener BiH
Ova ekipa je i te kako izgradjena vec dva ciklusa i sada joj ne trebaju i eksperimenti sa trenerima nego zaista neko ko se moze nazvati trenerom. E sad sport bas i ne jebe patetiku tj koliko para toliko muzike. Vaha tesko, Bajevic mozda, Barbarez sigurno bi se prihvatili posla. Ne vidim sto bi se trebalo bjezati i od stranca jer puno reprezentacija ima strance selektore. Ovdje pricate kako bi doveli Bilica a kako nebi Barbareza jer kao nema iskustva. Bilic je upravo kao evo sad i Kovac iz kopacki uskocio u trenersku funkciju i pokazao da zna posao pa ne vidim sto ga nebi znao i Barbarez.N.N. wrote:Trebalo bi krenuti sa kombinacijom Barbarez, Kodro i co.
Njih 4-5 u strucni stab i pustiti im da grade ekipu. Sigurno ne bi lose prosli![]()
- and
#399 Re: Selektor/Trener BiH
kad smo kod para,3 najplaćenija selektora na sp ispali
- Edin H.
#400 Re: Selektor/Trener BiH
Nakon ovoga veceras, a naravno i plasmana sa Obalom slonovace, Vaha bi definitvno morao biti prvi kandidat, pd dva opcija sa Barbarezom i tri Princ sa Neretve.hrasno38 wrote:Ova ekipa je i te kako izgradjena vec dva ciklusa i sada joj ne trebaju i eksperimenti sa trenerima nego zaista neko ko se moze nazvati trenerom. E sad sport bas i ne jebe patetiku tj koliko para toliko muzike. Vaha tesko, Bajevic mozda, Barbarez sigurno bi se prihvatili posla. Ne vidim sto bi se trebalo bjezati i od stranca jer puno reprezentacija ima strance selektore. Ovdje pricate kako bi doveli Bilica a kako nebi Barbareza jer kao nema iskustva. Bilic je upravo kao evo sad i Kovac iz kopacki uskocio u trenersku funkciju i pokazao da zna posao pa ne vidim sto ga nebi znao i Barbarez.N.N. wrote:Trebalo bi krenuti sa kombinacijom Barbarez, Kodro i co.
Njih 4-5 u strucni stab i pustiti im da grade ekipu. Sigurno ne bi lose prosli![]()