Netačno. Jer smo pripremne utakmice odigrali fantastično. A planiranje da se ide u Brazil nije bilo dva dana prije utakmice sa Nigerijom, nego makar pola godine prije prvenstva. Jedino ako je neko vidovita Džemila pa zna šta će se desiti.nekoeko wrote:dzaba ti prvo veliko takmicenje, kad se znalo da cemo dozivjet krah u nikad laksoj grupi zahvaljujuci velemajstoru koji je izasao na megdan velikoj nigeriji bez lijevog bekaCrvena Tifoza wrote:Isto kao što smo vidjeli te silne brojke navijača na našem prvom velikom takmičenju u Brazilu.nekoeko wrote:ukoliko barbarez zaista bude izabran, na prijateljskoj u austriji ocekujte do sada najvecu posjetu nasih navijaca van BiH
Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Crvena Tifoza
#3626 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
-
nekoeko
#3627 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Vec je krenuo u potragu za novim igracima 

- Radio Sarajevo
#3628 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Bože sačuvaj...nekoeko wrote:Vec je krenuo u potragu za novim igracima
- limeni
#3629 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
bolji je i barbarez od grobara bh. fudbala a to je familija osim.
prvo je stari namjestao utakmice, pa je mali unistio bh ligu svojim marifetlucima da se dan danas nemere oporaviti.
sad stari osim lafo glumi povredu da se ne ofira po medijama dok iza ledja gura malog koji je zbog selektorske pozicije napustio zelju i od tada teleca glava podmece papetu.
barbarez ili mesa pitanje je sad!
novi selektor treba uzeti fejsala mulica iz 1860 minhen...momak 203cm visok, napadac moze biti zamjena edinu i vedadu.
prvo je stari namjestao utakmice, pa je mali unistio bh ligu svojim marifetlucima da se dan danas nemere oporaviti.
sad stari osim lafo glumi povredu da se ne ofira po medijama dok iza ledja gura malog koji je zbog selektorske pozicije napustio zelju i od tada teleca glava podmece papetu.
novi selektor treba uzeti fejsala mulica iz 1860 minhen...momak 203cm visok, napadac moze biti zamjena edinu i vedadu.
Last edited by limeni on 08/12/2014 21:05, edited 1 time in total.
- IcedMFEarth
#3630 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Možemol' kako Kloppa dovesti ? Ja bi odvajo pola plate za njega ako treba 
-
lakilaka
#3631 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
kod biranja selektora treba iskljuciti ovakva razmisljanja ili mrznju. nadam se da ce u savezu to uraditi. nece gledati plavo - bordo.limeni wrote:bolji je i barbarez od grobara bh. fudbala a to je familija osim.
-
groove
#3632 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
samo izmisli nesto protiv opadanja kose i radice sve sto zelisIcedMFEarth wrote:Možemol' kako Kloppa dovesti ? Ja bi odvajo pola plate za njega ako treba
- ljevoruki
#3633 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Papetovo se vrijeme racuna prije Egipta I poslije Egipta.
Ni jedan od kandidata ne moze biti gori od Papeta u njegovoj post Egipat eri.
Mesa je od ovih sto su ostali najskolovaniji trener, kakav bi bio selector ne znam.
Kod Barbareza bi bilo obratno, vjerujem da bi bio dobar selector, za trenera/takticara ne znam. Sumnjam u njegovo znanje.
Amar je sigurno dobar trener, ne znam samo kako bi ga igraci prihvatili zbog njegovog nacina komunikacije.
Ako bi se moglo kako upariti dobar trener/takticar I dobar selector, da jedan prihvati podredjenu poziciju, moglo bi biti nesto od nas.
Tesko, sve su to individualci, tesko bi to ferceralo ali da bi bilo dobro bilo bi.
Moj pick -
1.Barbarez - Mesa
2. Amar

Ni jedan od kandidata ne moze biti gori od Papeta u njegovoj post Egipat eri.
Mesa je od ovih sto su ostali najskolovaniji trener, kakav bi bio selector ne znam.
Kod Barbareza bi bilo obratno, vjerujem da bi bio dobar selector, za trenera/takticara ne znam. Sumnjam u njegovo znanje.
Amar je sigurno dobar trener, ne znam samo kako bi ga igraci prihvatili zbog njegovog nacina komunikacije.
Ako bi se moglo kako upariti dobar trener/takticar I dobar selector, da jedan prihvati podredjenu poziciju, moglo bi biti nesto od nas.
Tesko, sve su to individualci, tesko bi to ferceralo ali da bi bilo dobro bilo bi.
Moj pick -
1.Barbarez - Mesa
2. Amar
- IcedMFEarth
#3634 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Barabrez ili Amar ako već mora, dosta je ovih penzionera.
- Radio Sarajevo
#3635 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
I ponovo da kažem... jebo vas Barbarez!

-
SSemir
#3636 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
pa jest, od svih svjetskih i evropskih prvenstava, ovog ljeta nam je bila najlaksa grupanekoeko wrote:dzaba ti prvo veliko takmicenje, kad se znalo da cemo dozivjet krah u nikad laksoj grupi zahvaljujuci velemajstoru koji je izasao na megdan velikoj nigeriji bez lijevog bekaCrvena Tifoza wrote:Isto kao što smo vidjeli te silne brojke navijača na našem prvom velikom takmičenju u Brazilu.nekoeko wrote:ukoliko barbarez zaista bude izabran, na prijateljskoj u austriji ocekujte do sada najvecu posjetu nasih navijaca van BiH
- cyprus
#3637 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
limeni wrote:bolji je i barbarez od grobara bh. fudbala a to je familija osim.
- It_is_a_Leclerc
#3638 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ahahahaha...
Pomaže Bog kući ovoj, i ukućanma svimaaa..prisutnimaaa...
-
oridjidji
#3639 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Reprezentacija moze biti djelom zasluzna za neke od prelaza od igraca, ali jednome Spahicu, Begovicu, Pjanicu, pa i Lulicu, ona za to nije trebala. Bega je vec sa par utakmica u Porsmauntu, obecavao i previse. Spaha je igrao dobar fudbal u kontinuitetu, Pjanic je jos dok je igrao u Mecu slovio za cudo od djeteta, Lulic je igrao odlicno u Jang Bojsima u Kup Uefa, Hajrovica je repka pogurala prema naprijed. Nisu oni Tin Susic i Vrsajevic da bi bili primjeceni kroz reprezentaciju. Medu smo imali nakon utakmice protiv saveza na Kosevu. Mujdzu smo dobili za vrijeme Cire. Bicakcic i Kolasinac mozda najveci dobitci za vrijeme Susica. Susic je ucinio sta je ucinio, hvala mu na tome. Imao je dobrih i losih rezultata. Konce je poceo od utakmice sa Egiptom, pred mundijal izgledalo je da ce repku vratiti u kurs, na mundijalu, ipak nismo nadigrani u 3 utakmice, jesmo ispali kako smo ispali, mozda se previse kockao u utakmici sa Nigerijom, ali ove kvalifikacije je otvorio kao amater i zasluzeno je dobio otkaz.jeza u ledja wrote:Nisi, to JA kazem. Poenta je da su neki od tih igraca za vrijeme Susicevog mandata presli (ili se zadrzali, ili se vratili) u Lige Petice. Mozemo mi sad raspravljati o tome da li nastup u reprezentaciji ili generalno rast jacine nase reprezentacije ikako uticao na to, i na koga, ali se vjerovatno mozemo sloziti da je igranje u reprezentaciji imalo bar neki uticaj na to. Naravno, isto tako se mozemo sloziti da je i Susic imao srece da je sa njim rasla forma (i broj) kvalitetnih igraca. Istina je vjerovatno negdje u kombinaciji toga i rasta reprezentacije.oridjidji wrote:
Uf... Pa gdje sam rekao da je Pape po preuzimanju reprezentacije imao 11 igrača iz liga petice u ekipi?
Tu reprezentaciju je vodio Susic. U TOME je MOJA poenta. Zato poredim igrace sa pocetka mandata jednog i drugog selektora, i mislim da bi takvo poredjenje jedino bilo u redu.
Mislim da su i Sliskovic i Susic na pocetku mandata imali podjednako jak izbor igraca.
I da dodam jos jednu stvar. Nije samo u ovome stvar. Pitanje je koliki bi se broj igraca iz inostranstva uopste odlucio da igra za nas u doba Bake Sliskovica. Pitanje je da li bi se Pjanic, Medunjanin, Begovic, Bicakcic, Kolasinac, Mujdza, Lulic, Hajrovic...prakticno cijela prva postava, odlucila igrati za nas da nije bilo napretka reprezentacije (cemo moramo zahvaliti i Blazevicu naravno). Ne znam kad je Ibrahimovic poceo u Svedskoj, ali je vjerovatno bilo u ta doba kad je pocinjao Sliskovic, ali, znam da je ovo SBB KBB, mislim da bi sigurno malo vise Zlatan razmislio da je reprezentacija ovo sto je sad. Da ne govorimo o tome da je Sliskovic pozivao igrace zbrda zdola, mislim da je imao ubjedljivo najveci broj igraca koji su igrali u jednim kvalifikacijama. I da ne govorimo o tome koliko se malo radilo na pridobijanju igraca koji su igrali vani.
I na kraju, 2002e je i nasa liga bila jaca nego sad. Ako se ne varam, bas te sezone su nasi klubovi imali najbolje ljeto u Evropi (Sarajevo sa Besiktasom, Zeljeznicar sa Newcastleom i Malagom).
Mislim da Sliskovic izbliza nije imao ekipu jaku kao Susic, niti je imao savez dobar iza sebe kao sto je recimo imao Susic jer imena igraca nista ne znace, ako su u losoj formi. Kad se sjetim Balje u Realu, koliko god je strasan igrac bio vise je bio povrijedjen nego sto je igrao, a u Realu je skupio utakmica na prste se moze prebrojati da bi se potom vratio u Tursku na pozajmicu.
-
oridjidji
#3640 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Hoce li novi selektor zovnuti Mahmutovica enoga u Viktoriji Plzen sada i onog Kodrinog malog sto igra za Osasunu, tu je jos i Eldin Hadzic iz Saragose, strijelac prvog gola u utakmici protiv Albasetea nocas... Svi mladi a mogu biti bum, tu su jos Nadarevic iz Trapanija lijevi bek, Mateo Susic desni bek Kluza, Zukanovic, Cocalic i Đurić iz Česene... Sta mislite? 
- mushkile chibira
#3641 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ne mozes tek tako drug moj "preletiti" preko Safetovih grijeha. Nemam fakat vise energije pisati o njemu, zna se sta je i ko je on bio, sta je sve ili nije uradio i gdje nas je sve to njegovo i dovelo. Vjerovatno bi tonuli i jos dublje da on nije otisao. Niko nije napisao da su kvale halal ili da je njemu halaljeno, cakstavise sam onomad napisao da nisam siguran koliko daleko budu sezale posljedice njegovih gresaka i da mu se upravo radi toga nemam na cemu zahvaljivati nakon otkaza.missko wrote:Ako tako stoje stvari da su ove kvalifikacije halal onda je trebao ostati Pape ne bi imali sta izgubitimushkile chibira wrote:Jos malo aBd pa saznamo ime novog selektora. Dosta toga je "isplivalo" u ovom iscekivanju i haman smo pa svi slozni da Hadzija nije pozeljan na mjestu selektora. S ove vremenske distance mogu za sebe reci da se nadam da isti ipak nece zasjesti na tu poziciju (nesto mi je lik pravo ohladio).
Svako preostalo ime u igri meni nije nista slabije od Safeta Susica i ko god da postane selektor realno je da ne ocekujemo plasman na EP ali mozda nam se "posreci" do kraja kvala.
Ako bih mogao da biram onda bi od stare garde izabrao Mesu mada mi vise obecavajuce djeluju ipak mladje snage kao Barba i Amar. Mozda bi bilo ispravnije da se sansa da nekome od mladjih ma koliko se nekima jedan od njih dvojice ne svidja. Vrijeme bi pokazalo ima li tu ikakvog "slifa" i pomaka na bolje. Ruku na srce a nakon sto nas je Safet doveo u ovakvu situaciju, barem vremena imamo jer smo kvale za ovo EP haman pa zijanili.
Hajd' nek' bude sa srecom kako novom selektoru, repki, tako i nama svima.
Ovo napisano da nijedno ime nije slabije od njega samo govori o tome koliko ja licno njega malo cijenim kao fudbalskog strucnjaka i u kontekstu toga niko ko ga naslijedi ne moze biti gori od njega.
To da ce onaj koji dodje vrlo tesko pocistiti sranje koje je Safet ostavio je evidentno pogledom na tabelu nase grupe i treba biti izuzetan optimista i tvrditi da se mi uspijemo plasirati na EP (a sto nije nemoguce uz dosta srece). Ukoliko novi selektor ne uspije u istom ja to mogu samo pripisati Safetu i necu biti previse razocaran jer realno ce biti tesko ostvariti plasman na EP.
Nastojim gledati dobrobit repke u nekoj buducnosti i ne mislim da je katastrofalan potez povjeriti repku mladjem "strucnjaku" jer mozda s istim dobijemo neku novu dimenziju a sto samo vrijeme moze pokazati. Kad se vec ublehasu Safetu dala nova sansa u vidu treceg mandata na klupi repke onda ne vidim razloga da se ista ne pruzi jednom Barbi bez obzira sto je kockar i sto nema iskustva ili jednom Amaru Osimu koji je najtrofejniji trener nase lige (plus ima jedan osvojen kup Japana a koji mu ja ne brojim jer je ekipu naslijedio od oca - ovo je samo moj stav i nista vise).
Safet je hvala Bogu zavrsena prica i kao sto onomad napisah ja ne vjerujem da mi budemo za njega culi vise u smislu nekakvog njegovog uspjeha u preuzimanju nekog kluba/repke i ostvarivanja rezultata sa istim. Najvjerovatnije budemo culi za njega u nekakvom negativnom kontekstu kad dodje vrijeme da "zajmi" lovu koju mu savez duguje i budu ga onda puni mediji sto je meni samo potvrda da je nikakav covjek.
- Point.
#3642 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Idi vise goni se u neku stvar, dosadan si vise. Dobro bolan, skontali smo, nevolis Barbareza i po nalogu pises protiv njega. Registrovo si se i samo se ponavljas, ofiran si.Radio Sarajevo wrote:I ponovo da kažem... jebo vas Barbarez!![]()
![]()
- House
#3643 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Bolje i Barba nego ublehaš Hadžibegić 
-
north
#3644 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Hm, nisam ni znao za sve ove igrače...u sasvim solidnim klubovima svi igraju kd gledaš na prvu, i kad bi se gledala jačina tih klubova, haman svi ti klubovi su sigurno jači od Hajduka ili Istanbulspora...ne mogu se svi možda zvati, ali sigurno bi trebalo probati ovog Mahmutovića koji je potpisao za češkog prvaka i to je dobra referenca i još ako se nametne u novom klubu on mora biti u ozbiljnoj kombinaciji... Đurića isto tako probati..mada ne vjerujem da će novi selektor zvati četiri napadača za nastavak kvalifikacijaoridjidji wrote:Hoce li novi selektor zovnuti Mahmutovica enoga u Viktoriji Plzen sada i onog Kodrinog malog sto igra za Osasunu, tu je jos i Eldin Hadzic iz Saragose, strijelac prvog gola u utakmici protiv Albasetea nocas... Svi mladi a mogu biti bum, tu su jos Nadarevic iz Trapanija lijevi bek, Mateo Susic desni bek Kluza, Zukanovic, Cocalic i Đurić iz Česene... Sta mislite?
- jeza u ledja
#3645 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Da se ponovim - nabrajao si broj igraca Petice kao argument za jacinu reprezentacije. Ja sam rekao da su u pocetku mandata Susic i Sliskovic - sto se tice igraca iz Petice - imali slicnu situaciju, i da je logicnije praviti usporedbu na pocetku mandata nego na kraju.oridjidji wrote:
Reprezentacija moze biti djelom zasluzna za neke od prelaza od igraca, ali jednome Spahicu, Begovicu, Pjanicu, pa i Lulicu, ona za to nije trebala. Bega je vec sa par utakmica u Porsmauntu, obecavao i previse. Spaha je igrao dobar fudbal u kontinuitetu, Pjanic je jos dok je igrao u Mecu slovio za cudo od djeteta, Lulic je igrao odlicno u Jang Bojsima u Kup Uefa, Hajrovica je repka pogurala prema naprijed. Nisu oni Tin Susic i Vrsajevic da bi bili primjeceni kroz reprezentaciju. Medu smo imali nakon utakmice protiv saveza na Kosevu. Mujdzu smo dobili za vrijeme Cire. Bicakcic i Kolasinac mozda najveci dobitci za vrijeme Susica. Susic je ucinio sta je ucinio, hvala mu na tome. Imao je dobrih i losih rezultata. Konce je poceo od utakmice sa Egiptom, pred mundijal izgledalo je da ce repku vratiti u kurs, na mundijalu, ipak nismo nadigrani u 3 utakmice, jesmo ispali kako smo ispali, mozda se previse kockao u utakmici sa Nigerijom, ali ove kvalifikacije je otvorio kao amater i zasluzeno je dobio otkaz.
Mislim da Sliskovic izbliza nije imao ekipu jaku kao Susic, niti je imao savez dobar iza sebe kao sto je recimo imao Susic jer imena igraca nista ne znace, ako su u losoj formi. Kad se sjetim Balje u Realu, koliko god je strasan igrac bio vise je bio povrijedjen nego sto je igrao, a u Realu je skupio utakmica na prste se moze prebrojati da bi se potom vratio u Tursku na pozajmicu.
Sve ostalo su samo razlike u necijim misljenjima.
-
A_A_AKCIJA
#3646 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ne provlačim ja ništa. Činjenica je da smo nabili nogom selektora poslije lošeg starta trećih kvalifikacija koje je vodio. Način kako se javnost ponijela je doprinjeo i ovome da nas svi gledaju kako i gledaju: nema ozbiljnog kandidata za selektora. Tačka. Iz krize ulazimo u dodatnu krizu. Spali smo na to da imamo lošije kandidate od Papeta. Da se ispravim, svaki od ostatka kandidata je ko Pape ili lošiji, stim da svaki ima po jednu golemu manu.SkyLimit wrote:To što moramo birati manje između više zla, nemoj koristiti da perfidno provučeš da prethodni selektor nije trebao dobiti otkaz. 2 boda iz 4 utakmice, zbogom zauvjek.A_A_AKCIJA wrote: O ovome pričam mjesecima. Spala knjiga na tri slova i sva tri nisu bolja od Papeta. E šta ćemo sad?
Hadžiju njušim odavno kao osobu koja je tajno rušila Papeta. Ako on dođe, a sve su prilike da hoće, tek onda ćemo vidjeti šta znači uništavanje zlatne generacije.
Desilo se upravo ono čega sam se bojao. Otjerali smo selektora koji je imao greške ali i uspjeh. Sada imamo izbor od trojice koji su ogroman rizik ukoliko dođu. Zašto, pa zato da bi samo neko drugi probao da bude selektor. Nikakve vizije niti ideje, plana, samo imamo likove koji bi se okoristili selekcijom i iskoristili šansu da se proguraju.
E tek smo sad gotovi.
Od navedenih, ako mora onda Amar, Meša, a Hadžija nikako.
Papeta je voda odnijela, a pametni su skontali da ne žele isto.
Jedva čekam Amara ko selektora, pa da vidim kanalizacija kad poteče. Tema o Papetu će biti mila majka za to sranje.
- cyprus
#3647 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Hm, za Spahića se ne bih složio...oridjidji wrote:...Reprezentacija moze biti djelom zasluzna za neke od prelaza od igraca, ali jednome Spahicu, Begovicu, Pjanicu, pa i Lulicu, ona za to nije trebala...
-
Korisničkoime
#3648 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Jebo tebe HadžibegićRadio Sarajevo wrote:I ponovo da kažem... jebo vas Barbarez!![]()
![]()
Nisam zaista nikad bio za Barbareza kao selektora međutim kod izbora on ili Hađija uvijek ću birati Barbareza jer mi je draža neizvjesnost koju on donosi nego ono što je izvjesno sa Hadžibegićem.
-
Paul F.
#3649 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
A Ćiru niko ne spominje...
- SkyLimit
#3650 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Kako to kod nas funkcioniše
Stav Fudbalskog saveza RS za izbor selektora: Čvrsto uz Rajevca
Procedura izbora novog selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine još je u toku, a iz Fudbalskog saveza Republike Srpske ističu kako čvrsto stoje iza svog kandidata Milovana Rajevca. Ipak, ukoliko prednost dobije neko drugi, u Banjoj Luci neće praviti problem.
Naša podrška
- Siguran sam da će Komisija za prijedlog novog selektora uraditi svoj posao vrhunski profesionalno, jer su u njoj ljudi koji znaju svoj posao. Naravno, mi stojimo iza svog prijedloga, ali nećemo praviti smetnje ukoliko neko drugi dobije povjerenje Izvršnog odbora.
U svakom slučaju, FSRS neće, kao ni do sada, biti faktor destabilizacije. Ko bude izabran, imat će i našu podršku - istaknuo je generalni sekretar FSRS Rodoljub Petković.
Prema njegovim riječima, u FSRS su zadovoljni dosadašnjim dijelom urađenog, mada imaju i neke primjedbe.
- U NSBiH je urađen zaista dobar posao, možda je jedino na medijskom planu, bar kada je u pitanju FBiH, malo previše eksponiran Vahid Halilhodžić, koji je još u startu rekao da su male šanse da pristane na selektorsku poziciju.
Mislim da se u tom segmentu moralo misliti i na ostale kandidate koji su, svi od reda, treneri od imena i renomea - dodao je Petković.
Prvi operativac FSRS potvrdio je kako je vrlo moguće da BiH ipak neće 11. decembra, kako je najavljeno, dobiti novog selektora.
- Prema informacijama kojima ja raspolažem, mislim da se do četvrtka neće završiti razgovori sa svim kandidatima tako da je, prema mome mišljenju, vjerovatnija opcija da će ime novog selektora biti objelodanjeno na sjednici Izvršnog odbora uoči Nove godine - zaključio je Petković.
Personalna struktura
Petković je potvrdio da su Vinko Marinović i Darko Nestorović kandidati FSRS za mjesto selektora U-21 reprezentacije BiH.
- Njih su dvojica najozbiljniji kandidati da na ovoj funkciji naslijede Vladu Jagodića, ali ćemo prvo sačekati da se riješi pitanje selektora A-reprezentacije. Ukoliko na to mjesto dođe Rajevac kao kandidat FSRS, onda bi se, najvjerovatnije, mijenjala i personalna struktura u stručnom štabu mlade selekcije - naglasio je Petković.
Dodao je da FSRS, uz selektora U-21, ima pravo i na selektora U-15 muške, odnosno U-19 ženske reprezentacije, te na po jedno mjesto u svakom stručnom štabu ostalih selekcija.
Avaz