A_A_AKCIJA wrote:shalla wrote:jeza u ledja wrote:I vise nego komicno je sto par ljudi koji su cijlo vrijeme bili ljuti protivnici Susica dok je bio selektor, sada predlazu za selektora covjeka koji nema apsolutno nikakvo trenersko iskustvo sa obrazlozenjem da on kao vrhunski igrac sigurno zna nesto o fudbalu, te da za selektorsku poziciju i nije toliko bitno znanje, vec motivacija ekipe i neka karizma koju selektor posjeduje.
Kada su se doslovce isti ti argumenti koristili u raspravama o Susicu prije godinu-dvije, isti ti ljudi su se tim argumentima smijali.
Napisao si otprilike tačan vremenski period kada su ti argumenti u Papetovom slučaju postali izlišni. Do prije nekih godinu, godinu i pol je bio u stanju da ih motiviše i imali smo rezultate uprkos njegovom dokazanom neznanju, kada je "izgubio" svlačionicu počeo je naš pad pa je samim tim i njegova karizma, koju je kao igračka legenda imao, krenula padati

I pogrešno si zaključio, ja ne predlažem Sergeja prije nekih imena ali smatram da ne bi bio ništa lošije rješenje od Hadžije, Rajevca ili Bake...
Kao što rekoh, iz Vedine izjave se mnogo toga može pročitati (ko želi da shvati), nije jedini reprezentativac koji tako misli...
Dobro je da ima ljudi koji vide licemjerje i ironiju u svemu ovome. Ako ti je argument neznanje, nemoj prizivati nekoga ko ga nikako nema. Ako ti je argument igrački autoritet i ugled legende, nemoj onda da drugom to ignorišeš. Pljuvalo se po Papetovim sporovima iz turske, a Barbarezu se nema na šta ni pljunuti.
Reprezentacija nije raja na terminu pa da igrači sami sebi biraju ko će igrati između sebe. Kakve veze ima Vedina izjava? Da ih zovnu da glasaju pa da izaberu sebi selektora?
Najprije, ja nikada nisam ignorisao Papetov status igračke legende ali nek se on sam zapita koliko je "zglajzo" pa mu je velika većina to zaboravila zbog njegove zadnje dvije godine "selektorovanja". Ja sam uvijek slovio za Papetovog kritičara ali sam mu uvijek spočitavao samo dvije stvari (koje su mu na kraju haman došle glave): igranje prijateljskih tekmi na rezultat i apsolutnu kurcobolju za proširivanjem igračkog kadra na deficitarnim pozicijama (lijevi bek, stoper, treći napadač) tj zanemarivanje jednih igrača nauštrb nekih drugih/lošijih koji su iz samo njemu znanih razloga dobijali priliku. Tek nakon Nigerije sam počeo sa većim kritikama a sve je kulminiralo nakon Kipra...
Nejse, idemo dalje, ni ti ni ja ne znamo koliko znanje Barbarez ima ali zato za neke od protukandidata znamo koliko ne znaju... Nema mu se na šta pljunuti, nije on izjavio da je "sada prihvatio poziv jer tek sada vidi šansu da se nešto uradi", on je bio spreman podjednako i prije pet godina (kada je eto isti taj Pape rekao to) ali i sada kada mnogi neće da se prihvate vađenja kestena iz vatre, dakle ako ništa znamo da nije pička i da ima dovoljno samouvjerenosti da misli da može popraviti nešto što je već haman nepopravljivo...
I za kraj, misliš da je igračima apsolutno svejedno ko će biti selektor, da će svakog selektora i njegove ideje i spiskove prihvatiti bezpogovorno? Yeah, right, a onda je svizac zamotao čokoladu...
Ponavljam po ko zna koji put, daleko od toga da mislim da je Sergej neko extra rješenje ali ako biram između ovih 5 imena i njega, samo Meši priznajem da je podobniji kandidat... Baš bih volio vidjeti situaciju u kojoj se jedan Rajevac, Baka ili Hadžija i rukama i nogama bore za Vrančića, Arslanagića ili nekog trećeg, grohotom se smijem...