Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
SSemir
#3201 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
vala sam i ja za barbareza. ako nece biti vaha, rajevac, ili neki od jakih stranih trenera, jebes onda ove ostale ublehe, bar bi mi bilo drago gledati sergeja na klupi. patriotizam u meni se probudi svaki put kad ga vidim, pa makar i za poker stolom. barbarez je meni neki simbol bosne, simbol borbe za bosnu
- Logovan
#3202 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Moze se on oglasavati koliko god hoce, ali selektorsku poziciju nece dobiti nema sanse.north wrote: A je li se i to Ćiro nesretni oglasio, i on bi poslije prestrašnog Zadra gdje je zagazio u devetu deceniju životasada da ponovo sjede na klupu, snimi koju reklamu za Mikado i da jebe majku majčinu Belgiji, Velsu i Izraelu..vrijeme da se dobre bošnje i ostale patriote po ko zna koji put prime na tu foru i popuše kvalitetno istu
Danas jedan portal napisao naslov, "na adresu saveza stigla kandidatura svih kandidatura."
- Charuga
- Globalni moderator
#3203 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ivica Osim: Ne podržavam nikoga u izboru za selektora BiH
http://www.vijesti.ba/sport/fudbal/2491 ... a-BiH.html
http://www.vijesti.ba/sport/fudbal/2491 ... a-BiH.html
- Radio Sarajevo
#3204 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Dobro vam je neko rekao, hajmo Sefera na klupu staviti onda.SSemir wrote:vala sam i ja za barbareza. ako nece biti vaha, rajevac, ili neki od jakih stranih trenera, jebes onda ove ostale ublehe, bar bi mi bilo drago gledati sergeja na klupi. patriotizam u meni se probudi svaki put kad ga vidim, pa makar i za poker stolom. barbarez je meni neki simbol bosne, simbol borbe za bosnu
-
SSemir
#3205 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
nije se kandidovoRadio Sarajevo wrote:Dobro vam je neko rekao, hajmo Sefera na klupu staviti onda.SSemir wrote:vala sam i ja za barbareza. ako nece biti vaha, rajevac, ili neki od jakih stranih trenera, jebes onda ove ostale ublehe, bar bi mi bilo drago gledati sergeja na klupi. patriotizam u meni se probudi svaki put kad ga vidim, pa makar i za poker stolom. barbarez je meni neki simbol bosne, simbol borbe za bosnu
ps. to sam ja i rekao. ali tada su bila u igri mnogo bolja trenerska imena
- Dino Djurbuzovic
#3206 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ja stvarno volim carsiju, nema nista ljepse na svijetu ...
- SkyLimit
#3207 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Meni se čini da Barbarez baš i nije zainteresovan da bude trener. Njemu je jedino stalo da bude trener BiH, jedino trenersko što ga zanima je da odvede BiH na neko veliko takmičenje što mu nikad nije uspjelo kao igraču, imam osjećaj da bi on nakon što bi eventualno ostvario neki veliki uspjeh vodeći reprezentaciju izjavio da je njegov posao završen i opet se vratio pokeru
Sve i da preuzme neki klub, bit će to radi toga da se može nekad kandidovati za selektora a da mu se ne može prigovoriti da nikad nikog nije vodio.
Last edited by SkyLimit on 03/12/2014 23:06, edited 1 time in total.
- Point.
#3208 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Neki su izgleda umislili da je fudbal kvantna fizika i izucavanje crnih rupa i da je u tom sportu najbitnije to famozno iskustvo. Sta je od tog crnog iskustva imao recimo Klinsmann kada je postao selektor Njemacke? Zajebavo se po Americi. Sergej je pametan frajer i siguran sam da se nebi usudio prijavljivati na ovakvu bitnu funkciju da nema razradjen plan sta i kako i da vjeruje u sebe, a nekad je to bitnije od jebenog iskustva. Vjerujem da je u ovom trenutku, za nas bitnija sok terapija sto predstavlja upravo Barba. Mislim i Braco Vrbanjusa se moze pohvaliti iskustvom, pa gdje on sta radi? Dajte, molim vas.
Da je Sergeju konkurencija Klopp, Magath ili Bora Milutinovic ja bih razumio ali on protiv sebe ima Rukfasa, Mesu, jebenog Baku i tako te iskusne fudbalske strucnjake. Rukfas i Baka su imali svoju sansu, Mesa mi ne izgleda zanimljiv trener, dok bi igraci vise mogli dati da im je selektor Sergej, kojeg poznaju i koji je blize njihovom zivotnom dobu, nego Mesa iz tamo 90 i neke kad je hrakao sudiju. Neida dzaba ona narodna: Na mladima svijet ostaje.
Da je Sergeju konkurencija Klopp, Magath ili Bora Milutinovic ja bih razumio ali on protiv sebe ima Rukfasa, Mesu, jebenog Baku i tako te iskusne fudbalske strucnjake. Rukfas i Baka su imali svoju sansu, Mesa mi ne izgleda zanimljiv trener, dok bi igraci vise mogli dati da im je selektor Sergej, kojeg poznaju i koji je blize njihovom zivotnom dobu, nego Mesa iz tamo 90 i neke kad je hrakao sudiju. Neida dzaba ona narodna: Na mladima svijet ostaje.
-
Ali_G
#3209 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Da nije malo pretjerano reci da je Sergej simbol borbe za BiH?
I btw sto su Srbi protiv njega? Nisam bas u toku u vezi toga
I btw sto su Srbi protiv njega? Nisam bas u toku u vezi toga
- Radio Sarajevo
#3210 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Porediti Sergeja kao trenera s Amarom Osimom je kao porediti Amara Osima kao igrača sa Sergejom. Koliko je Amar bio loš igrač, toliko je Sergej zaslužio da uzme klupu reprezentacije. U državama u kojima sistem radi, poput Njemačke, stavi bilo koga za trenera i oni će dobro igrati. U državama gdje sistem ne funkcioniše, kao što su Srbija ili BiH, to je ravno samoubistvu (pogledaj pod Siniša Mihajlović).
-
north
#3211 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Preserava se sa Sergejovim patriotizmom kojeg po nekima nema na dunjaluku i samo tim atributom se forsira na mjesto selektora
....Ne sporim da je igrao srcem, ali nije jedini.....Njegova igra kao kapitena nije ništa srčanija bila od Hibićeve, Konjićeve (kao igrača, ne gledajmo ga sada kako se preserava peko tv-a), Bolićeve...Zašto je on zaslužio više da vodi repku od ove trojice, a moglo bi ih se još nabrojati? Samo jedan razlog valjan mi je dovoljan, pa da se i ja zamislim..Ali apsolutno ga nema, samo nekima je teško prihvatiti činjenicu da Barbarez TRENUTNO nema nijednu referencu da bude selektor...Mlad, bio kapiten, srcem igrao.to su ko biva argumenti
? ..Nije jedini, ima ih još, onda lista kandidata bi trebala biti duža...ako ćemo pošteno
....Mujica fino naveo primjer Mihajovića kada se ganjamo sa srčanošću i patriotizmom...ili što neko napisa može i Sefer ili Dragan Vikić 
- Radio Sarajevo
#3212 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
I dodao bih još da se u njegovo vrijeme nikad nismo plasirali nigdje, nego smo tavorili na četvrtom mjestu i u četvtom šeširu. Po toj logici Emir Spahić može sutra biti trener, igrač i kapitennorth wrote:Preserava se sa Sergejovim patriotizmom kojeg po nekima nema na dunjaluku i samo tim atributom se forsira na mjesto selektora....Ne sporim da je igrao srcem, ali nije jedini.....Njegova igra kao kapitena nije ništa srčanija bila od Hibićeve, Konjićeve (kao igrača, ne gledajmo ga sada kako se preserava peko tv-a), Bolićeve...Zašto je on zaslužio više da vodi repku od ove trojice, a moglo bi ih se još nabrojati? Samo jedan razlog valjan mi je dovoljan, pa da se i ja zamislim..Ali apsolutno ga nema, samo nekima je teško prihvatiti činjenicu da Barbarez TRENUTNO nema nijednu referencu da bude selektor...Mlad, bio kapiten, srcem igrao.to su ko biva argumenti
? ..Nije jedini, ima ih još, onda lista kandidata bi trebala biti duža...ako ćemo pošteno
....Mujica fino naveo primjer Mihajovića kada se ganjamo sa srčanošću i patriotizmom...ili što neko napisa može i Sefer ili Dragan Vikić
- Partijaner
#3213 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Kako mi se gadi rijec patriotizam kad se mijesa u sport jbt, odvratno postalo.
- sheilak
#3214 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
ja bi da predlozim jovana divjaka
stranac srbin patriota srcan stara garda (jest da nije fudbalska al eto
)
ima li sta jos
poznaje mentalitet i sl
(r)
stranac srbin patriota srcan stara garda (jest da nije fudbalska al eto
ima li sta jos
poznaje mentalitet i sl
-
Iker C
#3215 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Kruno Jurčić tvorac kontrolisanog nogometa.
- sheilak
#3216 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
zdravko mamic glavni kontrolor ZET-a 
- Bosanski_kralj
#3217 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Previše karikirate.
Barbarez i još 3-4 bivša reprezentativca sa njim u stručnom štabu i to bi bila fina kombinacija.
Barbarez i još 3-4 bivša reprezentativca sa njim u stručnom štabu i to bi bila fina kombinacija.
-
Mustang1
#3218 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Je'l isteklo vrijeme do kada se mogu poslati prijave ? Hocu i ja da posaljem !
- Logovan
#3219 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Zar nisi još poslao?Mustang1 wrote:Je'l isteklo vrijeme do kada se mogu poslati prijave ? Hocu i ja da posaljem !
-
golman
#3220 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
A kad se bira?
-
Mustang1
#3221 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ma vagao sam ponude .. Imao sam Iran,Galatasaray, neki Spor i brz iz turske .. Bilo je tu i Azerbejdzan i tako Kirgistan .. Ali sam ipak izabrao drzavu za koju mi srce kuca jer ovi gore nisu ponudili dovoljno loveLogovan wrote:Zar nisi još poslao?Mustang1 wrote:Je'l isteklo vrijeme do kada se mogu poslati prijave ? Hocu i ja da posaljem !Većina raje sa foruma je već poslala. Požuri sa tom prijavom.
- Logovan
#3222 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Pravi si patriota. Ti i Barbarez i nema dalje.Mustang1 wrote:Ma vagao sam ponude .. Imao sam Iran,Galatasaray, neki Spor i brz iz turske .. Bilo je tu i Azerbejdzan i tako Kirgistan .. Ali sam ipak izabrao drzavu za koju mi srce kuca jer ovi gore nisu ponudili dovoljno loveLogovan wrote:Zar nisi još poslao?Mustang1 wrote:Je'l isteklo vrijeme do kada se mogu poslati prijave ? Hocu i ja da posaljem !Većina raje sa foruma je već poslala. Požuri sa tom prijavom.
Najlakse mi je svoje oguliti
-
Mustang1
#3223 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Jok bolan .. Kod men ce u strucnom stabu aBd da bude DJ Krmak i Zdravko Mamic kao pravi patriota .. Trener golmana ce biti Jelena Rozga a kondicioni Severina ..
- Radio Sarajevo
#3224 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
A zašto??????Bosanski_kralj wrote:Previše karikirate.
- Point.
#3225 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
A zasto nebi? Karikirate tim jebenim iskustvom kao da je najvaznija stavka i aman zaman. Mozes i 100 godina imati iskustva ali kada nemas tacan plan igre, kad imas ideje zaostale u devedesetim, kad nemas reputaciju medju igracima mozes se jebat. Opet pitam, sta je Klinsamnn imao kad je dosao na mjesto selektora? Odgovor, nista. Ali opet napravi dobar rezultat. Ovo je samo fudbal, ne izucavanje tople vode za ime Boga. Samopouzdanje i vjerovanje u sebe i svoje pomocnike cini cuda u sportu zvanom fudbal.Radio Sarajevo wrote:A zašto??????Bosanski_kralj wrote:Previše karikirate.