Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Tyke

#3151 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Tyke »

ultima_palabra wrote:
sumirprimus wrote:haha dobra ova,fabio i barba mi mogli slican nick imat... :D
Najuspješniji selektor Engleske u zadnjih 20 godina je "It", i generalno je prikazan kao debil. Jedan od najboljih trenera svih vremena je Cabbage Man, drugi je Voyeur, itd itd... a sve je to jedno vrijeme emitovano i na BBC-u.
Znaci, u narednom periodu da ocekujemo na BBC-ju: Calf's head is one of the most successful coaches in Bosnia. :lol:
ultima_palabra

#3152 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by ultima_palabra »

Pa čim izađeš iz kuće, nekom ćeš biti šupak... ne možeš se time rukovoditi u životu.

Ima raje kojima je Pjanić šupak jer ne daje golove iz slobodnjaka u istom omjeru kao za Romu... štedi stopalo, šta li :lol: Mislim, o čemu pričamo...
todd_smith

#3153 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

Setanta i BBC su razlicite kuce, jesi siguran da je na BBCu bilo? Mislim nebitno totalno, nego BBC je ozbiljnija tv kuca, dok je Setanta relativno mlada
cyprus

#3154 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by cyprus »

Tyke wrote:
ultima_palabra wrote:
sumirprimus wrote:haha dobra ova,fabio i barba mi mogli slican nick imat... :D
Najuspješniji selektor Engleske u zadnjih 20 godina je "It", i generalno je prikazan kao debil. Jedan od najboljih trenera svih vremena je Cabbage Man, drugi je Voyeur, itd itd... a sve je to jedno vrijeme emitovano i na BBC-u.
Znaci, u narednom periodu da ocekujemo na BBC-ju: Calf's head is one of the most successful coaches in Bosnia. :lol:
:lol: :lol:
cyprus

#3155 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by cyprus »

ultima_palabra wrote:Pa čim izađeš iz kuće, nekom ćeš biti šupak... ne možeš se time rukovoditi u životu.

Ima raje kojima je Pjanić šupak jer ne daje golove iz slobodnjaka u istom omjeru kao za Romu... štedi stopalo, šta li :lol: Mislim, o čemu pričamo...
Shvatam ja to sve... Zato uvijek i stajem na stranu selektora :mrgreen:
Logovan

#3156 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Logovan »

Avazov sport.
Image
ultima_palabra

#3157 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by ultima_palabra »

todd_smith wrote:Setanta i BBC su razlicite kuce, jesi siguran da je na BBCu bilo? Mislim nebitno totalno, nego BBC je ozbiljnija tv kuca, dok je Setanta relativno mlada
Na Setanti, na BBC je bilo samo za vrijeme SP 2010.
OldMayor

#3158 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by OldMayor »

Meni je nekako glupo da Barbarez bude pomocnik Faruku, nigdje veze.

Aj da je dosao bubam Magath, ovako nigdje veze...
Radio Sarajevo

#3159 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Radio Sarajevo »

Logovan wrote:Avazov sport.
Image
Užas... Ali s obzirom ko je objavio, prilično sam siguran da neće biti ovako.
Dino Djurbuzovic

#3160 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Dino Djurbuzovic »

phillie wrote:Ja sam za, ali samo ako gospodin Dino Djurbuzovic bude (najmanje) pomocni trener, ako ne i jedan od ravnopravnih u strucnom stabu....toliko. Hvaala.
Hvala i puno pozdrava
nosara

#3161 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by nosara »

Radio Sarajevo wrote:
Logovan wrote:Avazov sport.
Image
Užas... Ali s obzirom ko je objavio, prilično sam siguran da neće biti ovako.
Ma ovo je necije haluciniranje... Ne mogu vjerovat da neko ima namjeru onakvu reprezentaciju dat u ruke Faruku...

Ova dvojca kockara... :-)
Radio Sarajevo

#3162 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Radio Sarajevo »

nosara wrote:Ma ovo je necije haluciniranje... Ne mogu vjerovat da neko ima namjeru onakvu reprezentaciju dat u ruke Faruku...

Prođoše dvije hefte začas... Lijepo te vidjeti opet :D
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#3163 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by mali_milojica »

Ko dlan o dlan :D
insaneinthebrain

#3164 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by insaneinthebrain »

Radio Sarajevo wrote:
nosara wrote:Ma ovo je necije haluciniranje... Ne mogu vjerovat da neko ima namjeru onakvu reprezentaciju dat u ruke Faruku...

Prođoše dvije hefte začas... Lijepo te vidjeti opet :D
leti vrijeme :oops: :lol:
nekoeko

#3165 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by nekoeko »

Od spomenutih jedino je Barbarez dugorocno rjesenje i garancija da ce 99% potencijalnih momaka iz dijaspore zaigrati za BiH. Svima im je Barbarez uzor, tesko bi ga mogli odbiti, dok su ostala imena sadasnjoj generaciji uglavnom nepoznanica. Vise puta je isticao da je spreman obilaziti sve evropske zemlje u potrazi za igracima. A sto se tice mlade repreznetacije, da tu stvari stoje kako treba, a ne da ona samo sluzi raznim menadjerskim agencijama, mi bismo imali jednu od najjacih mladih reprezentacija u evropi, jer je broj nasih talentovanih omladinaca u evropi ogroman!
Radio Sarajevo

#3166 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Radio Sarajevo »

nekoeko wrote:Od spomenutih jedino je Barbarez dugorocno rjesenje i garancija da ce 99% potencijalnih momaka iz dijaspore zaigrati za BiH. Svima im je Barbarez uzor, tesko bi ga mogli odbiti, dok su ostala imena sadasnjoj generaciji uglavnom nepoznanica. Vise puta je isticao da je spreman obilaziti sve evropske zemlje u potrazi za igracima. A sto se tice mlade repreznetacije, da tu stvari stoje kako treba, a ne da ona samo sluzi raznim menadjerskim agencijama, mi bismo imali jednu od najjacih mladih reprezentacija u evropi, jer je broj nasih talentovanih omladinaca u evropi ogroman!
Imaš li neki argument za ovu tvrdnju kako je Barbarez dugoročno rješenje i da bi svi igrali odmah za BiH?
Tomahawk11
Globalni moderator

#3167 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

Sta kazu pametni ljudi...
Uglavnom, reprezentacija BiH ima kvalitet, nekolicinu vrhunskih igrača i može opet igrati dobro. Može, ako ekipu, tj. selektora i igrače prestanu ubijati pametnjakovići i sveznalice sa strane", smatra Ivica Osim
8-)
nekoeko

#3168 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by nekoeko »

Radio Sarajevo wrote:
nekoeko wrote:Od spomenutih jedino je Barbarez dugorocno rjesenje i garancija da ce 99% potencijalnih momaka iz dijaspore zaigrati za BiH. Svima im je Barbarez uzor, tesko bi ga mogli odbiti, dok su ostala imena sadasnjoj generaciji uglavnom nepoznanica. Vise puta je isticao da je spreman obilaziti sve evropske zemlje u potrazi za igracima. A sto se tice mlade repreznetacije, da tu stvari stoje kako treba, a ne da ona samo sluzi raznim menadjerskim agencijama, mi bismo imali jednu od najjacih mladih reprezentacija u evropi, jer je broj nasih talentovanih omladinaca u evropi ogroman!
Imaš li neki argument za ovu tvrdnju kako je Barbarez dugoročno rješenje i da bi svi igrali odmah za BiH?
Kazem da je dugorocno rjesenje, jer je mlad, perspektivan trener, covjek koji prati moderan fudbal i koji je spreman da uci i napreduje, a karakterna licnost. Ne vjerujem da bi npr. ko Pape nastavio voditi ekipu kada bi osjetio da to vise ne funkcionise. (a davno se vidjelo da je doslo do zasicenja na relaciji javnost-igraci-selektor i da je pape trebao najkasnije nakon SP-a odstupiti). Sadasnja generacija nasih potencijalnih fudbalera u dijaspori je odrasla uz Barbareza. On je nasim momacima u dijaspori personifikacija patriotizma i reprezentacije, i tesko bi bilo ko odbio njegov poziv, ne kazem da nebi bilo odbijenica, ali bi se one svele na minimum. Mislim da je u nasem slucaju kljucno da selektor prati sve potencijalne reprezentativce i pozove one prave, potrebnije nam je to selektiranje nego neka velika taktika. Uostalom, klixova anketa na kojoj je Barba odmah nakon Vahe dovoljni govori sta javnost o njemu misli.
Baresi 6

#3169 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Baresi 6 »

Tomahawk11 wrote:Sta kazu pametni ljudi...
Uglavnom, reprezentacija BiH ima kvalitet, nekolicinu vrhunskih igrača i može opet igrati dobro. Može, ako ekipu, tj. selektora i igrače prestanu ubijati pametnjakovići i sveznalice sa strane", smatra Ivica Osim
8-)
tesko da cemo mi opet igrati dobro. proso je taj voz.
SSemir

#3170 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by SSemir »

nekoeko wrote:
Radio Sarajevo wrote:
Kazem da je dugorocno rjesenje, jer je mlad, perspektivan trener, covjek koji prati moderan fudbal i koji je spreman da uci i napreduje, a karakterna licnost. Ne vjerujem da bi npr. ko Pape nastavio voditi ekipu kada bi osjetio da to vise ne funkcionise. (a davno se vidjelo da je doslo do zasicenja na relaciji javnost-igraci-selektor i da je pape trebao najkasnije nakon SP-a odstupiti). Sadasnja generacija nasih potencijalnih fudbalera u dijaspori je odrasla uz Barbareza. On je nasim momacima u dijaspori personifikacija patriotizma i reprezentacije, i tesko bi bilo ko odbio njegov poziv, ne kazem da nebi bilo odbijenica, ali bi se one svele na minimum. Mislim da je u nasem slucaju kljucno da selektor prati sve potencijalne reprezentativce i pozove one prave, potrebnije nam je to selektiranje nego neka velika taktika. Uostalom, klixova anketa na kojoj je Barba odmah nakon Vahe dovoljni govori sta javnost o njemu misli.
a kako si zakljucio da je perspektivan trener neko ko nikad u zivotu nije bio trener? :D
Romanista 101%

#3171 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Romanista 101% »

Hajmo biti pozitivni :mrgreen:
SkyLimit

#3172 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by SkyLimit »

Ja mislio da lupaju za Santinija a izgleda da je stvarno zainteresovan, svojevremeno je bio dogurao do statusa jednog od najtraženijih trenera u Europi, onda netragom nestao i sad poslije toliko vremena se javio da želi baš nas da preuzme :roll:
http://www.klix.ba/sport/nogomet/santin ... /141203077
Logovan

#3173 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Logovan »

SkyLimit wrote:Ja mislio da lupaju za Santinija a izgleda da je stvarno zainteresovan, svojevremeno je bio dogurao do statusa jednog od najtraženijih trenera u Europi, onda netragom nestao i sad poslije toliko vremena se javio da želi baš nas da preuzme :roll:
http://www.klix.ba/sport/nogomet/santin ... /141203077
Molim Boga da ovaj bude novi selektor.
SkyLimit

#3174 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by SkyLimit »

Ali koji pad u trenerskoj karijeri, od trenera Lyona, Tottenhama i selektora Francuske, do pomoćnika u Lensu i kandidata za klupu Heartsa. Naša reprezentacija izgleda privlači samo neafirmisane trenere koji se nadaju da će se probiti preko nje, i nekad velike ali odavno propale trenere koji u našoj reprezentaciji vide šansu da se ponovno vrate na veliku scenu.

Santini se smatra jednim od najznačajnijih trenera u francuskom nogometu. Zajedno s Jean-Michel Aulasom i Bernardom Lacombeom je sudjelovao u transformaciji Lyona od prosječnog kluba do današnjeg nogometnog giganta. U klubu je najprije bio tehnički direktor da bi potom dvije godine trenirao klub s kojim je 2002. osvojio Ligue 1.

Prije dolaska u Lyon, Jacques Santini je trenirao Toulouse, Lille i svoj bivši igrački klub Saint-Étienne.

2002. godine Santinija je magazin France Football proglasio najboljim francuskim nogometnim trenerom dok ga je 2003. Međunarodna federacija za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS) proglasila najboljim izbornikom na svijetu.

Francusku reprezentaciju Santini je naslijedio od Rogera Lemerrea te ju je vodio od 2002. do 2004. S njome je osvojio Kup konfederacija 2003. te je sudjelovao na EURO-u 2004. ali je prije početka turnira odlučio da će napustiti reprezentaciju kada natjecanje završi. Ondje je Francuska neočekivano ispala u četvrtfinalu od Grčke, kasnijeg osvajača turnira.

Nakon Europskog prvenstva, Jacques je preuzeo londonski Tottenham Hotspur te je iznenađujuće podnio ostavku na mjesto trenera nakon svega 13 utakmica. U tom kratkom razdoblju imao je skor od pet pobjeda te po četiri remija i poraza. Službeno, Santini je napustio Tottenham zbog osobnih problema dok je 2005. izjavio da su razlogom odlaska bila neslaganja s tadašnjim sportskim direktorom Frankom Arnesenom. Trener je priznao da je jednim dijelom i sam kriv jer se složio da će doći u klub prije početka EURA 2004.

Nakon kratkotrajne engleske avanture, Santini je vodio Auxerre ali je smijenjen 2006. godine zbog sukoba s potpredsjednikom kluba i dugogodišnjim Auxerreovim trenerom Guyjom Rouxom.

23. lipnja 2008. Santinija se povezivalo sa škotskim Heartsom koji tada nije imao trenera ali je francuski stručnjak odbio tu ponudu. Također, prema pisanjima francuskih medija, Jacques Santini je odbio ponude za vođenjem reprezentacija Kameruna, Irana i Tunisa.

Posljednji klub u kojem je radio bio je Lens gdje je bio asistent treneru Jean-Guy Wallemmeu.
Bosanski_kralj

#3175 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Bosanski_kralj »

Tomahawk11 wrote:Sta kazu pametni ljudi...
8-)
Osim ne bi nešto loše protiv Sušića rekao da ga puškom tjeraju. :roll: Uvijek će on okriviti novinare, igrače, javnost, navijače, ali nikad Sušića. E moj Osimu ne radi se to tako.
Locked