Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Itakoto

#3026 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Itakoto »

Ne bi me cudilo da bude i Amar. Kakva drzava i drustvo takav i selektor. :D
nosara

#3027 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by nosara »

Radio Sarajevo wrote:
Itakoto wrote:
nosara wrote:
Prije svega covjek se nije ni javio... Sto govori dovoljno o njegovim planovima... Ako je tacno da, konacno, trazi angazman po njemackom podsavezu mozda za deceniju ili manje i bude opcija...
Pa tako si mogao napisati a ne da obrise guzicu diplomom koju ima.
Napisah vec da ne bih trenutno volio vidjeti Barbareza na klupi ali bi mi licno recimo draze bilo vidjeti njega vec jednog Hadzibegica. Za Faruka znam(o) da nema pojma i Barba moze biti samo bolji od njega.
A Amar Osim može biti jedino bolji od svih ovih preostalih opcija.
Naprosto si mi ukrao sintagmu... :D

Inace nas nema nigdje, to si zaboravio... :oops:
Radio Sarajevo

#3028 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Radio Sarajevo »

nosara wrote:Naprosto si mi ukrao sintagmu... :D

Inace nas nema nigdje, to si zaboravio... :oops:
Čim zaboravim, znam da ćeš me dopuniti :kiss: :D :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#3029 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

OldMayor wrote:Koliko sam primjetio Sergej je nezainteresovan uopste za trenerski posao. Tu licencu je vjerovatno tada izvadio jer je mislio biti selektor, ali kako je to tada propalo, on se toga ocito batalio.

Pa ako je vec htio da se bavi tim poslom, mogao je barem neku ekipu uzeti u ovih proteklih pet godina. Pa juniore, juniore.

Ne znam, gledajuci ostale kandidate ja bih volio da dodje Sergej, jer ionako od ovih kvalifikacija nemamo nista. Jer iskreno meni je isto il ove kvalifikacije dovrsio Barba pa ispadnemo, ili ih dovrsio Mesa ili Faruk pa opet ispadnemo. Pa bolje isprobati neku novu krv.
Za Sergeja bi bilo najbolje da sada preuzme mladu reprezentaciju recimo zajedno sa Bajramovicem ili da bude pomocni trener u A reprezentaciji naravno ako je uopste raspolozen da se bavi tim poslom. Isto tako ako Amar nebi bio selektro A reprezentacije odlicno bi bilo da preuzme mladu selekciju jer dusebriznici mogu pricati sta hoce ali kad god je preuzeo Zelju prosetao je ligom. Imao je od koga uciti posao a posjeduje i onu jako potrebnu drskost za takav posao. Recimo on u tandemu sa Musemicem da preuzme maldu reprezentaciju mislim da bi napravili cudo jer su vrlo vrlo slicni i ujedno bar za mene najbolji treneri u BiH bar do sada. Ne bi mi cak mrsko bilo da ih vidim i na klupi A reprezentacije.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3030 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

jebga vi bi svi da se još kockate :roll: a mi sa 2 boda iz prva 4 kola nemamo prostora za kockanje

trebamo čovjeka koji zna posao, koji je taktički potkovan i koji ima iskustvo rada s igračima

po meni dajte tog Rajevca, a da se ovi košpicari malo smire neka daju U-21 Amaru
todd_smith

#3031 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

JoseMujica wrote:jebga vi bi svi da se još kockate :roll: a mi sa 2 boda iz prva 4 kola nemamo prostora za kockanje

trebamo čovjeka koji zna posao, koji je taktički potkovan i koji ima iskustvo rada s igračima

po meni dajte tog Rajevca, a da se ovi košpicari malo smire neka daju U-21 Amaru
zasto ne bi kockali kada nemamo sanse za plasman?
Altsa

#3032 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Altsa »

JoseMujica wrote:
Altsa wrote:
SSemir wrote:jedna lijepa vijest momci, Rajevac ce biti novi selektor. po meni, jako dobar izbor
nemam nista protiv.

od ovog što je ostalo Rajevac ili Meša jedino imaju šta ponuditi
Tacno
Itakoto

#3033 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Itakoto »

JoseMujica wrote:jebga vi bi svi da se još kockate :roll: a mi sa 2 boda iz prva 4 kola nemamo prostora za kockanje

Nijedan takticki poktovan i iskusan istrener nece prihvatiti avanturu zvana "BiH na EP 2016" osim ako mu ne ponudis dobar poticaj. Pare u nas naravno nisu problem jer para nema, dakle zaboravi ih. Zasto onda ne pokusati sa nekim mladjem pa i neiskusnijem selektorom, neko ko bi mogao imati potencijal za dugorocne promjene? Sta ce mi Rajevac kojeg zaboli neka stvar kako ce izgledati repka 2018 ili najkasnije 2022?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3034 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

Itakoto wrote:

Nijedan takticki poktovan i iskusan istrener nece prihvatiti avanturu zvana "BiH na EP 2016" osim ako mu ne ponudis dobar poticaj. Pare u nas naravno nisu problem jer para nema, dakle zaboravi ih. Zasto onda ne pokusati sa nekim mladjem pa i neiskusnijem selektorom, neko ko bi mogao imati potencijal za dugorocne promjene? Sta ce mi Rajevac kojeg zaboli neka stvar kako ce izgledati repka 2018 ili najkasnije 2022?
jesil ti to ozbiljan? :shock: :?

svakog trenera zanimaju samo ciljevi koje pred njega stavi NS...kakav patriotizam i kakvi bakrači...o čem vi pričate :-) :roll:

ps
Vedo prati aktivnosti oko izbora novog selektora, ali ne želi reći ko je njegov favorit.

- Pratim koliko mogu. Znam ko je u konkurenciji i mislim da svako od tih kandidata iz užeg kruga ima neki svoj kvalitet. Izabrati treba nekoga ko najbolje poznaje situaciju i ko vjeruje da možemo otići na Euro. Ne bi trebalo previše razmišljati o dugoročnim rješenjima, koliko o tome da pronađemo nekoga ko će odmah znati reagovati, jer je sve manje vremena da preokrenemo situaciju u našoj grupi – kaže Ibišević.
Last edited by JoseMujica on 02/12/2014 15:08, edited 1 time in total.
Itakoto

#3035 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Itakoto »

Pa pricam o planu za naredne kvalifikacije jer o Francuskoj 2016 ocigledno mozemo samo sanjati. Ko prica o patriotizmu? Bojim se da se ne shvatamo najbolje.
Radio Sarajevo

#3036 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Radio Sarajevo »

Ja volim Mešu, i on je Željovac, pa može i on, ali zaista mislim da je Amar bolji trener od njega.

Meša je pravio pitu od govana, i to stoji, ali nije on baš imao toliko sjajnu karijeru kao što ovdje neki misle. Dobio je mnogo otkaza, ponegdje je uspijevao uraditi nešto, a ponegdje i nije. Rajevac je doveo Ganu na prag polufinala, i ispao na penale, ali treba pogledati širi kontekst i vidjeti da je Gana imala i prilično lagan posao. Na skoro svakom SP-u bude barem jedno ili dva iznenađenja u polufinalu, a to obično bude splet okolnosti + sreća + pokoji dobar igrač (Hrvatska, Južna Koreja, itd.).

Amar konstantno osvaja trofeje sa timom koji je realno igrački slabiji od svojih konkurenata. Eh sad, to što Pitari vjeruju da je on kupio svojih 11 trofeja, spada u teorije zavjere, ali dobro, ja ih razumijem. I ja bih bio isfrustriran do pm da je obratno, ne bih ni učestvovao u forumima nego bih bio vječno bijesan :D. Zato im skidam kapu kad sastave barem jednu realnu rečenicu :D.
limeni

#3037 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by limeni »

ne znam zasto se raspravljate kada pola sarajeva za da je novi selektor amar osim.
zbog toga se ivica ne javlja u medijama, zbog toga je amar napustio mjesto trenera u zeljeznicaru,
zbog toga pola ekipe bojkotuje papeta i zbog toga normalan insan na klupi ne dolazi u obzir a vjerujte ima ih mnogo kojima bi bila cast trenirati dzeku, pjanica i begovica.
sad kad amar stigne stvorit ce se idila, postat cemo prosjecna reprezentacija a javnost ce reci tako je amare.
slijedi mracno doba reprezentacije BiH pod amarom zvanog saruman!
Point.

#3038 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Point. »

Opet kazem, kanite se tog pitari-manijaci prepucavanja sto se tice reprezentacije, jer niste toliko bitni, ipak reprezentacija je bitnija od vase mahale.
todd_smith

#3039 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

Radio Sarajevo wrote:Ja volim Mešu, i on je Željovac, pa može i on, ali zaista mislim da je Amar bolji trener od njega.

Meša je pravio pitu od govana, i to stoji, ali nije on baš imao toliko sjajnu karijeru kao što ovdje neki misle. Dobio je mnogo otkaza, ponegdje je uspijevao uraditi nešto, a ponegdje i nije. Rajevac je doveo Ganu na prag polufinala, i ispao na penale, ali treba pogledati širi kontekst i vidjeti da je Gana imala i prilično lagan posao. Na skoro svakom SP-u bude barem jedno ili dva iznenađenja u polufinalu, a to obično bude splet okolnosti + sreća + pokoji dobar igrač (Hrvatska, Južna Koreja, itd.).

Amar konstantno osvaja trofeje sa timom koji je realno igrački slabiji od svojih konkurenata. Eh sad, to što Pitari vjeruju da je on kupio svojih 11 trofeja, spada u teorije zavjere, ali dobro, ja ih razumijem. I ja bih bio isfrustriran do pm da je obratno, ne bih ni učestvovao u forumima nego bih bio vječno bijesan :D. Zato im skidam kapu kad sastave barem jednu realnu rečenicu :D.
apsolutno nikakve veze nema to zeljo vs sarajevo, jer da ima valja bih ja Dzeki psovao sve od do, na svaku priliku?

Nisam za Amara jer on je trener za nase lige, gdje trebas biti krkan i mangup da discipliniras igrace, treba ti 1 sablon taktike i to je to.

Ne znam kako on moze trenirati jednog Begovica, pjanica, Dzeku i ostale koji su zivi profesionalci koji ili nikada nisu imali kontakta ili su pisali krv da nemaju kontakt sa likovima Amarovog karaktera.

Drugi dio je njegova takticka sposobnost koja radi protiv ekipa tipa Travnik, cim dodje neki anonimus iz Evrope Zeljo je zavrsio sa 5-6 komada u mrezi.

Mislim glupo je uzimati nasu ligu i trenerske uspjehe u njoj kao neku validnu referencu. To ti je isto kao da ja apliciram za posao C.F.O-a neke top 500 Fortune kompanije, jer sam radio na kasi u nekom supermarketu.
emigrazione

#3040 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by emigrazione »

Svi mi znamo razloge njegove kandidature i babinog lobiranja :-)
i da ga izaberu nece dugo sigurno
Logovan

#3041 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Logovan »

emigrazione wrote:Svi mi znamo razloge njegove kandidature i babinog lobiranja :-)
i da ga izaberu nece dugo sigurno
Ma i da ga izaberu i da bude samo jedan dan selektor, sramota je.
Baresi 6

#3042 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Baresi 6 »

malo su se ovi iz saveza zajebali. vidjeli halilhodzic slobodan pa brze bolje otkaz susicu i na kraju prc milojko. nema gotovo je ovo. sto je ciro galvaniziro ekipu trajalo je nekih 6 godina i nemre vise. svemu dodje kraj.
Radio Sarajevo

#3043 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Radio Sarajevo »

todd_smith wrote:apsolutno nikakve veze nema to zeljo vs sarajevo, jer da ima valja bih ja Dzeki psovao sve od do, na svaku priliku?

Nisam za Amara jer on je trener za nase lige, gdje trebas biti krkan i mangup da discipliniras igrace, treba ti 1 sablon taktike i to je to.

Ne znam kako on moze trenirati jednog Begovica, pjanica, Dzeku i ostale koji su zivi profesionalci koji ili nikada nisu imali kontakta ili su pisali krv da nemaju kontakt sa likovima Amarovog karaktera.

Drugi dio je njegova takticka sposobnost koja radi protiv ekipa tipa Travnik, cim dodje neki anonimus iz Evrope Zeljo je zavrsio sa 5-6 komada u mrezi.

Mislim glupo je uzimati nasu ligu i trenerske uspjehe u njoj kao neku validnu referencu. To ti je isto kao da ja apliciram za posao C.F.O-a neke top 500 Fortune kompanije, jer sam radio na kasi u nekom supermarketu.
Argumenti ti nemaju veze ni sa čim. I Ivica Osim je primao po 5-6 komada dok je vodio Sturm, pa je prolazio dalje. Ovdje je bio prvi u grupi, a gol razlika im je bila minus tri. Od Monaka i Rendžersa su izgubili po 5:0.

Табела групе Д ИГ Д Н И ГД ГП ГР Бод.
1. Аустрија Штурм Грац 6 3 1 2 9 12 -3 10
2. Турска Галатасарај 6 2 2 2 10 13 -3 8
3. Шкотска Ренџерс 6 2 2 2 10 7 +3 8
4. Француска Монако 6 2 1 3 13 10 +3 7

Amar je takođe zaslužan i za Željin uspjeh u Evropi, kada smo pobijedili u prva četiri meča u pretkolima Lige šampiona. Između ostalog, pobijedili smo u meču sa Lillestromom, u vrijeme kada su norveški klubovi redovno igrali grupe Lige šampiona.

Zatim smo izbacili kiparski Anortozis, koji će kasnije igrati Ligu šampiona, pa zatim Šerif Tiraspolj, koji ima neuporedivo bolju infrastrukturu i mnogo više para i koji je igrao grupe Lige UEFA, pobjeđivao jaki holandski Tvente itd. I sve je to uradio sa veoma skromnim finansijama, prosječnim igračima i mnogo poteškoća.

O našoj ligi neću ni da pričam, čovjek je po vašem mišljenju kupio svih 11 trofeja, pa je glupo raspravljati. I da... osvojio je i japanski kup, a to sigurno nije kupio. Sad ćete vjerovatno reći da mu je to babo pomogao.

Najlakše je reći primili smo 5-6 komada, i jesmo, ali primalo je i "prebogato" Sarajevo, i to prije nekoliko mjeseci. Tada imate drugu priču, pričate o dugoročnosti, ulaganjima, skupštinama, itd.
emigrazione

#3044 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by emigrazione »

:lol: :lol: :lol:
Aleticu ne zajebavaj zivota ti
izbacio Lillestrom...prije 12 godina :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
todd_smith

#3045 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

Radio Sarajevo wrote:
todd_smith wrote:apsolutno nikakve veze nema to zeljo vs sarajevo, jer da ima valja bih ja Dzeki psovao sve od do, na svaku priliku?

Argumenti ti nemaju veze ni sa čim. I Ivica Osim je primao po 5-6 komada dok je vodio Sturm, pa je prolazio dalje. Ovdje je bio prvi u grupi, a gol razlika im je bila minus tri. Od Monaka i Rendžersa su izgubili po 5:0.

Табела групе Д ИГ Д Н И ГД ГП ГР Бод.
1. Аустрија Штурм Грац 6 3 1 2 9 12 -3 10
2. Турска Галатасарај 6 2 2 2 10 13 -3 8
3. Шкотска Ренџерс 6 2 2 2 10 7 +3 8
4. Француска Монако 6 2 1 3 13 10 +3 7

Amar je takođe zaslužan i za Željin uspjeh u Evropi, kada smo pobijedili u prva četiri meča u pretkolima Lige šampiona. Između ostalog, pobijedili smo u meču sa Lillestromom, u vrijeme kada su norveški klubovi redovno igrali grupe Lige šampiona.

Zatim smo izbacili kiparski Anortozis, koji će kasnije igrati Ligu šampiona, pa zatim Šerif Tiraspolj, koji ima neuporedivo bolju infrastrukturu i mnogo više para i koji je igrao grupe Lige UEFA, pobjeđivao jaki holandski Tvente itd. I sve je to uradio sa veoma skromnim finansijama, prosječnim igračima i mnogo poteškoća.

O našoj ligi neću ni da pričam, čovjek je po vašem mišljenju kupio svih 11 trofeja, pa je glupo raspravljati. I da... osvojio je i japanski kup, a to sigurno nije kupio. Sad ćete vjerovatno reći da mu je to babo pomogao.

Najlakše je reći primili smo 5-6 komada, i jesmo, ali primalo je i "prebogato" Sarajevo, i to prije nekoliko mjeseci. Tada imate drugu priču, pričate o dugoročnosti, ulaganjima, skupštinama, itd.
Izvini, sta je Zeljo uradio u Evropi sa amarom? Apsolutno nista.

I to:

i jesmo, ali primalo je i "prebogato" Sarajevo, i to prije nekoliko mjeseci.

Znaci APSOLUTNO NIKO nije spomenuo Sarajevo niti Zeljeznicar vs. Sarajevo niti bilo sta slicno, pricas o tome kako neko spominje to u kontekstu Amara a sam tu retoriku guras.
Lakat Jebić

#3046 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Lakat Jebić »

pa nije nasa reprezentacija ono sto je zeljo u evropskim razmjerama. prikladnije je govorit da je repka zeljo iz 2009. u ligi. po vlastitoj snazi i konkurenciji.
kad se vec prica o amaru, protiv sam radi toga sto bi otpocetka bila klimava atmosfera. al je amar, sto se tice strogo trenerske strane, spejs satl za safeta
todd_smith

#3047 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

Lakat Jebić wrote:pa nije nasa reprezentacija ono sto je zeljo u evropskim razmjerama. prikladnije je govorit da je repka zeljo iz 2009. u ligi. po vlastitoj snazi i konkurenciji.
kad se vec prica o amaru, protiv sam radi toga sto bi otpocetka bila klimava atmosfera. al je amar, sto se tice strogo trenerske strane, spejs satl za safeta
Zamisli jarane da si ti Miralem Pjanic i dodje ti Amar i pocne prosipati kako trebas ovo i ono, a prije tebe mu referenca igraca bila Tomic, Svraka i Zeba.

Pa ja bih se ubio :mrgreen:
Lakat Jebić

#3048 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Lakat Jebić »

todd_smith wrote:
Lakat Jebić wrote:pa nije nasa reprezentacija ono sto je zeljo u evropskim razmjerama. prikladnije je govorit da je repka zeljo iz 2009. u ligi. po vlastitoj snazi i konkurenciji.
Zamisli jarane da si ti Miralem Pjanic i dodje ti Amar i pocne prosipati kako trebas ovo i ono, a prije tebe mu referenca igraca bila Tomic, Svraka i Zeba.

cini mi se da je argument bio da su oni profesnionalci? ako su profesionalci, nemaju se sta ubijat, nego slusat sefa. ako su slusali safeta i njegove nebuloze o pasovima i golovima, a jesu, bar do jesenas, mogu vala slusat i amara.

edit: samo da odgovorim, ne direktno tebi, al svejedno vjerovatno je uzalud :D , na argument kako je amar seljak i kabadahija i kako mu te fore ne mogu prolazit. amar nije ni malo glup lik, nije prosipo istu pricu zebi koju je pricao milanu culumu, tako da nece sigurno pricat dzeki isto sto je pricao adilovicu
Last edited by Lakat Jebić on 02/12/2014 19:10, edited 1 time in total.
Radio Sarajevo

#3049 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Radio Sarajevo »

emigrazione wrote::lol: :lol: :lol:
A da, i Ivica Osim je prije 13 godina trenirao Šturm, tako da je sve to pičkin dim, ne valja ni on. Bitno je šta si sada, predlažem da dovedemo Ibrakovića. Kakve jebote ima veze kad je to bilo?

Šta je to Meša uradio u Evropi ikad? Ništa? Šta je uradio Safet? Takođe veliko ništa. Šta Faruk? Još jebenije ništa. Nisu ni igrali, a Amar jeste, i postizao je i uspjehe, a ne samo neuspjehe, koliko god to vama Pitarima bilo teško priznati.
todd_smith wrote:Zamisli jarane da si ti Miralem Pjanic i dodje ti Amar i pocne prosipati kako trebas ovo i ono, a prije tebe mu referenca igraca bila Tomic, Svraka i Zeba.

Svaki naš igrač je profesionalac, osim možda kabadahije Spahića i seljaka Džeke, koji u reprezentaciji ispušta frustracije koje mu ne mogu proći nigdje. A opet bi Džeko sigurno igrao i ne bi bilo problema.

Pričate da je gubio po 5:0, kad vam čovjek spomene još jednog velikog trenera koji je takođe gubio, onda ušutite, jer se taj i plasirao dalje. Pričate o tome šta je neko uradio u Evropi, a imate druga četiri kandidata koji su uradili u Evropi još manje ili ništa.
Radio Sarajevo

#3050 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Radio Sarajevo »

emigrazione wrote::lol: :lol: :lol:
I btw, ne vrijeđaj me tim imenima, Aletić ne zna dvije rečenice sastaviti, a da nije mahalska priča.
Locked