Grean wrote:Ja kad vidim da neko Sliskovica stavlja u kontekts podizanja renomea reprezentacije ne znam bi li plakao ili se smijao. Ljudi kao da su prespavali to razdoblje ili su kratkog pamcenja.
Cijela drzava se ukljucila da se smijeni zbog svojih marifetluka, reprezentativci bojkotovali reprezentaciju da izganjaju promjene a prvi uslov je bio da on ide zajedno sa Pasalicem, za njegova mandata trazile se pare Rahimicu za nastup skoro pa otvoreno i onda neko napise on nam podizo' renome.
Blaž Slišković nije imao ništa jaču selekciju nego njegovi prethodnici. Ipak, pod pritiskom nacionalnih ključeva koji su u to vrijeme bili daleko izraženiji nego danas, reprezentaciju koja je bila daleko od plasmana na velika takmičenja u dva navrata dovodi na korak do tog velikog cilja. To praktički znači da je Baka bio prvi selektor koji je našu reprezentaciju napravio konkurentnom. Kao i ostali selektori, imao je i on naravno dosta grešaka, neuspjelih eksperimenata, te čudnih i kontroverznih poteza, možemo reći i da je ostao na klupi duže nego što je trebao, ali samo izrazito nerealan čovjek može tvrditida pod njegovim vodstvom nije ostvaren nikakav napredak.
Ćiro Blažević je naslijedio stanje haosa nakon bojkota fudbalera, te drugog haosa koji je nastupio otkazom Kodri i Boliću, ali je uspio podići atmosferu i stvoriti ekipu koja se znala nositi sa ulogom favorita i koja je po prvi put počela ulijevati sigurnost. Uspio je preskočiti i tu barijeru zvanu odlazak u baraž, a tamo je ipak falilo sreće. Sve u svemu i Ćirin doprinos je po meni evidentan, bez obzira i na njegov diskutabilan pristup u nekim segmentima.
Safet Sušić je reprezentaciju čiji je smisao postojanja tokom 20 godina bila težnja plasmanu na veliko takmičenje, konačno i odveo tamo gdje se oduvijek težilo, napravivši tako najznačajniji iskorak od svih ranijih selektora... O njegovim negativnim stranama nećemo, tek nedavno je zatvorena tema sa hiljadu i kusur stranica o tome
Možemo mi pričat šta hoćemo, Pape vakav, Ćiro nakav, Baka nikakav, ali ove činjenice stoje skoro crno na bijelo... U konkurenciji drugih dosadašnjih selektora, ova trojica se moraju izdojiti kao ljudi koji su neki progres ipak ostvarili... To što je vjerovatno moglo bolje ili što mi gledamo samo negativne strane pritom zanemarujući pozitivne, jebiga, to je neka druga priča...