Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
cyprus

#2526 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by cyprus »

shalla wrote:Jedna mahalska (nije izvor niko od igraca da me ne citirate bezze), Vaha bi kao preuzeo ali navodno ima neki "privatni problem" pa nije siguran koliko bi se mogao posvetiti klupi...
Ne kontam sta moze biti posrijedi, da nije sta hasta?
Meni ovo ima najviše smisla... Možda griješim, ali meni nekako ta priča o nepristajanju na nametnute pomoćnike i ne drži baš vodu... Ko su mu bili pomoćnici u Alžiru i Obali Slonovače?
Radio Sarajevo

#2527 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Radio Sarajevo »

Tomahawk11 wrote:
Radio Sarajevo wrote:Ja ne vjerujem u priču o nacionalnom ključu, jer da je tako, valjda bi neki Srbin dosad bio selektor, a nije nikad bio.

Naravno, gleda se da se to malo nešto, pro forme, zadovolji, ali da je to jedini kriterij, vala nije. I iskreno, ja bih na selektorovom mjestu odabrao Piplicu i Sredojevića svakako, to su dobri i normalni ljudi, a eto, nije loše ni što su kao nekakvi nebošnjaci. Mislim... ima toga ponekad, ali prenapuhana je ta priča. Svake godine se i priča o ključu kada se odlučuje šampion u Premijer ligi, pa na kraju ispadne da to uvijek bude najbolji tim, a ne onaj koji je "odabran".
Znaci, to je jedini kriterij sto neko treba da bude pomocnik selektoru? Mogao si takvih na ulici nahvatati, eto recimo, onaj cuvar sto je nasao pare na parkingu, pa vratio, mogao bi i on, zar ne?
Nesto ne vidim da su ti ''dobri i normalni'' nesto uradili po pitanju reprezentacije, recimo pomogli selektoru u necemu drugom osim kad se treba pojaviti na treningu i utakmici.
Ne trebaju nam takvi. Trebaju ljudi koji ce raditi.
Njih dvojica rade i kvalitetni su treneri, "dobri i normalni" ne isključuje da su kvalitetni. A Vaha je umišljen da je mnogo kvalitetniji nego što jeste, i usto izmišlja nepostojeće ponude.

Amar Osim je Tito za sve njih, pogotovo kad se uzme u obzir njegova cijena, želja za radom i kvalitet.
fakat

#2528 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by fakat »

Point. wrote:Ja mislim da ovi rodoljubi iz rs-a treba da brigaju ko ce biti sljedeci selektor voljene Srbije a prepustiti ljudima kojima je istinski stalo do BiH da se sekiraju oko narednog selektora jedne jedine.

Sjecam se kad je igrala BiH sa nekim kvale na BHT a na RTRS istovremeno uzivo prikazivali Srbiju, Tulic je bio kao ekspert komentator i stalno govorio mi mi kad je pricao o Srbiji. I takvog smrdu da gledam kao pomocnika? Ma mrs u pm i on i ko ga predlozi. Poserem se na nacionalni kljuc i ko ga izmisli.
:thumbup:
Point.

#2529 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Point. »

Radio Sarajevo wrote:
Tomahawk11 wrote:
Radio Sarajevo wrote:Ja ne vjerujem u priču o nacionalnom ključu, jer da je tako, valjda bi neki Srbin dosad bio selektor, a nije nikad bio.

Naravno, gleda se da se to malo nešto, pro forme, zadovolji, ali da je to jedini kriterij, vala nije. I iskreno, ja bih na selektorovom mjestu odabrao Piplicu i Sredojevića svakako, to su dobri i normalni ljudi, a eto, nije loše ni što su kao nekakvi nebošnjaci. Mislim... ima toga ponekad, ali prenapuhana je ta priča. Svake godine se i priča o ključu kada se odlučuje šampion u Premijer ligi, pa na kraju ispadne da to uvijek bude najbolji tim, a ne onaj koji je "odabran".
Znaci, to je jedini kriterij sto neko treba da bude pomocnik selektoru? Mogao si takvih na ulici nahvatati, eto recimo, onaj cuvar sto je nasao pare na parkingu, pa vratio, mogao bi i on, zar ne?
Nesto ne vidim da su ti ''dobri i normalni'' nesto uradili po pitanju reprezentacije, recimo pomogli selektoru u necemu drugom osim kad se treba pojaviti na treningu i utakmici.
Ne trebaju nam takvi. Trebaju ljudi koji ce raditi.
Njih dvojica rade i kvalitetni su treneri, "dobri i normalni" ne isključuje da su kvalitetni. A Vaha je umišljen da je mnogo kvalitetniji nego što jeste, i usto izmišlja nepostojeće ponude.

Amar Osim je Tito za sve njih, pogotovo kad se uzme u obzir njegova cijena, želja za radom i kvalitet.
A ti 100% znas da Vaha izmislja nepostojece ponude? Pa nije Vaha Pape da izmislja iranske ponude i slicno jebem ga ja.

Sto se tice Amara, please get real. Pored Vahe ti bi Amara? A ti Gospe.
Tito_i_Partija

#2530 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Tito_i_Partija »

LSD wrote: :izet: :izet: oguli ih Safete, sve cu ti halaliti....naplati im, baš kao što nama godinama uredno naplacuju za svaku upaljenu baklju....sve im pare uzmi, otac ih yebo nezasiti
Zar se je vec zaboravilo kakve sve nebulozne komentare Susic daje? :lol:

Nije da branim savez, ustvari posaljem ih sve kompletno u njihove kriminalne pm, ali Susicu nikad vise ni rijec ne bih povjerovao.
phillie

#2531 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by phillie »

Jesu vala napravili sapunicu od "pregovora" sa Vahom. Pa jbt, nije u pitanju pridruzivanje Evropskim integracijama. Hos nes, mi mozemo ponuditi ovoliko, biramo ti pomocnike, ne ocekujemo neki rezultat u ovim kvalifikacijama...i to se rijesi u sat vremena u vrh glave.

mali off:
"SUSICEV UCENIK PREUZEO GALATASARAY!"

Pa kad njegov ucenik vodi Galatu, Pape ne treba pristati na nista manje od Bayerna, ManUtd i sl.

Salu na stranu, on je miran do juna sa ovom otpremninom. A do juna ce se mozda taman zaboraviti njegovi experimenti na SP i nakon njega (mi necemo, ali mozda Turci hoce), pa da onda opet mogne serbes raditi u drugoj turskoj ligi, gdje realno i pripada....
Paul F.

#2532 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Paul F. »

phillie wrote:Jesu vala napravili sapunicu od "pregovora" sa Vahom. Pa jbt, nije u pitanju pridruzivanje Evropskim integracijama. Hos nes, mi mozemo ponuditi ovoliko, biramo ti pomocnike, ne ocekujemo neki rezultat u ovim kvalifikacijama...i to se rijesi u sat vremena u vrh glave.
Opet porođajne muke Izeta Fazlinovića. Šta vam smeta što ljudi pričaju ? Nek pričaju koliko god hoće.
phillie

#2533 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by phillie »

Ma zaboli me koliko pricaju, ali bezze je ovo. Jbt, jesi li ti cuo da se Gvardiola sastajao sa Bajernovim direktorom, negdje u nekoj vukojebini, pa su se dogovorili da ce se dogovarati u narednom periodu. Ustvari, novinari su krivi sto prenose ove gluposti. Nek objave samo konacan ishod, jel il nije novi selektor Vaha i gotovo. Ovako samo daju osjecaj bitnosti i jednim i drugim (isti slucaj je i sa politicarima i njihovim preseravanjem), po meni, potpuno nepotrebno. Briga mene jesu li se sastali u Promajni ili kod Gojka u Jablanici, meni je bitan rezultat njihovog rada i dogovora. Samo to.

PS. FSRS predlozio Nikica, Tulica i jos jednog kao pomocnike selektoru A-reprezentacije. Spram ovih Borce je Ferguson.
Crvena Tifoza

#2534 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Crvena Tifoza »

phillie wrote:Ma zaboli me koliko pricaju, ali bezze je ovo. Jbt, jesi li ti cuo da se Gvardiola sastajao sa Bajernovim direktorom, negdje u nekoj vukojebini, pa su se dogovorili da ce se dogovarati u narednom periodu. Ustvari, novinari su krivi sto prenose ove gluposti. Nek objave samo konacan ishod, jel il nije novi selektor Vaha i gotovo. Ovako samo daju osjecaj bitnosti i jednim i drugim (isti slucaj je i sa politicarima i njihovim preseravanjem), po meni, potpuno nepotrebno. Briga mene jesu li se sastali u Promajni ili kod Gojka u Jablanici, meni je bitan rezultat njihovog rada i dogovora. Samo to.

PS. FSRS predlozio Nikica, Tulica i jos jednog kao pomocnike selektoru A-reprezentacije. Spram ovih Borce je Ferguson.
Jbg pa nema kod nas metropola kao što je New York City da se sastaju sa Vahom kao što je to Bayern činio sa Guardiolom. I za tvoju informaciju, ne da su se sastajali čelnici Bayerna sa Guardiolom jednom, nego su ga muntali godinu dana. Pa za svaki normalan posao obaviš dva intervjua a ne za selektora države. Ne traže nekog da kopa.
Paul F.

#2535 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Paul F. »

Niko nas ne tjera da čitamo glupe novinarske škrabotine. Ne možemo, niti treba to zabraniti. Isto tako, ne možemo ulaziti u detalje posla nekog profesionalca. To je besmisleno.
Nego, Meša je motivisan pa ako Vaha neće, što da ne.

Code: Select all

http://--- NO LINKS ---/clanak/4294858217334/sport/Ba%C5%BEdarevi%C4%87:%20Ne%20znam%20s%20kojim%20pravom%20su%20neki%20kandidati%20za%20selektora%20BiH!/?ref=izdvojeni
Crvena Tifoza

#2536 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Crvena Tifoza »

Paul F. wrote:Niko nas ne tjera da čitamo glupe novinarske škrabotine. Ne možemo, niti treba to zabraniti. Isto tako, ne možemo ulaziti u detalje posla nekog profesionalca. To je besmisleno.
Nego, Meša je motivisan pa ako Vaha neće, što da ne.

Code: Select all

http://--- NO LINKS ---/clanak/4294858217334/sport/Ba%C5%BEdarevi%C4%87:%20Ne%20znam%20s%20kojim%20pravom%20su%20neki%20kandidati%20za%20selektora%20BiH!/?ref=izdvojeni
Motivisan je i Š.Bajramović pa neće biti selektor. Lakše malo Meša, nisi u poziciji da ti praviš liste ko se može kandidovati za selektora.
phillie

#2537 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by phillie »

Crvena Tifoza wrote:
phillie wrote:Ma zaboli me koliko pricaju, ali bezze je ovo. Jbt, jesi li ti cuo da se Gvardiola sastajao sa Bajernovim direktorom, negdje u nekoj vukojebini, pa su se dogovorili da ce se dogovarati u narednom periodu. Ustvari, novinari su krivi sto prenose ove gluposti. Nek objave samo konacan ishod, jel il nije novi selektor Vaha i gotovo. Ovako samo daju osjecaj bitnosti i jednim i drugim (isti slucaj je i sa politicarima i njihovim preseravanjem), po meni, potpuno nepotrebno. Briga mene jesu li se sastali u Promajni ili kod Gojka u Jablanici, meni je bitan rezultat njihovog rada i dogovora. Samo to.

Jbg pa nema kod nas metropola kao što je New York City da se sastaju sa Vahom kao što je to Bayern činio sa Guardiolom. I za tvoju informaciju, ne da su se sastajali čelnici Bayerna sa Guardiolom jednom, nego su ga muntali godinu dana. Pa za svaki normalan posao obaviš dva intervjua a ne za selektora države. Ne traže nekog da kopa.
Koliko se sjecam, Susic je onda iznimka jer se nije pisalo o nekim pregovorima, nego samo " od utorka bi novi selektor trebao biti Safet Susic" doduse to su bila vremena Usanovica i co.
Paul F.

#2538 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Paul F. »

Kakve to ima veze i sa čim ? Ne odgovara ti kad novinari pišu, ne odgovara ti kad novinari ne pišu...
phillie

#2539 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by phillie »

Hocu reci, da je bilo nekih aman zaman pregovora i "ganjanja", vjerovatno bi i ova nasa piskarala pisala o tome. Kao sto rece Tifoza, ne traze nekog da kopa. Mada, ponavljam, to su druga vremena bila....
Paul F.

#2540 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Paul F. »

Da, druga su vremena bila. Ovaj put imamo uspjeh. Rasturanje velikih reprezentacija pa se onda sve pod lupu stavlja...
phillie

#2541 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by phillie »

Jah...bice da je to.
SkyLimit

#2542 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by SkyLimit »

Pisali su novinari da će se danas održati drugi sastanak sa Halihodžićem. Više mi je i svejedno hoće li ili neće postati selektor, samo nek se cirkus više završi i dobijemo konačno DA ili NE.
phillie

#2544 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by phillie »

Koliko je vjerodostojan portal?

Jel jos nekog ovo buni:
U ugovor će navodno biti ubačena klauzula po kojoj će Halilhodžiću puni iznos dogovorene plaće biti isplaćen ukoliko naše Zmajeve odvede u Francusku.
Eno i Mamic izjavio da nece biti smjene trenera u Dinamu...dakle, vjerovatno Vaha nece tamo...
SkyLimit

#2545 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by SkyLimit »

Jedni portali tvrde da 100% nema ništa od Halihodžića, drugi opet da je on pristao, pamtim i jedne i druge.

Recimo Sinanovićev Sport Avaz tvrdi da 100% nema ništa od dogovora sa njim, a kakvi su pehisti, bojim se da bi ovaj put mogli nešto i pogoditi.
Romanista 101%

#2546 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Romanista 101% »

hocel biti danas streaming "dvoboj kod ok korala"
OldMayor

#2547 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by OldMayor »

cyprus wrote:
shalla wrote:Jedna mahalska (nije izvor niko od igraca da me ne citirate bezze), Vaha bi kao preuzeo ali navodno ima neki "privatni problem" pa nije siguran koliko bi se mogao posvetiti klupi...
Ne kontam sta moze biti posrijedi, da nije sta hasta?
Meni ovo ima najviše smisla... Možda griješim, ali meni nekako ta priča o nepristajanju na nametnute pomoćnike i ne drži baš vodu... Ko su mu bili pomoćnici u Alžiru i Obali Slonovače?
I meni je ovo nekako onda jedino objasnjenje, a nadam se da svi grijesimo.

Nacionalni kljuc i te gluposti su jednostavno netacne, mislim ja sumnjam da Vaha voda sa sobom citav strucni stab od Dinama do Trabzonspora.

Takodjer i pitanje novca, novca imamo, a sam Vaha je rekao da novac nije problem. Uostalom ako smo tupavom Safetu davali 50k mjesecno i boga pitaj prije kolko je dobijao 5 godina, onda mozemo koju godinu dat i Vahi kolko god treba.
SkyLimit

#2548 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by SkyLimit »

Milovan Rajevac za Avaz, po meni poslije Vahida i Magatha na papiru najbolji kandidat:
"Imam veliko iskustvo s reprezentacijama, s Ganom sam dva puta igrao finale Afričkog kupa nacija i trebao u polufinale Svjetskog prvenstva. S Ganom sam igrao s vama prijateljski meč uoči SP-a 2010. i tada sam se uvjerio da imate dosta veoma dobrih igrača. Volio bih pokušati vratiti ekipu na pravi put. Kao posmatrač, mogu reći da je BiH u veoma teškoj situaciji, ali sam siguran da bih radom uspio to promijeniti, psihički podići ekipu, vratiti duh, promijeniti odnose u svlačionici i, uz povjerenje svih, iz nje izvući najbolje. Mi smo svi u Srbiji navijali za BiH i Hrvatsku, ali sam očekivao više od vaše utakmice s Nigerijom. Mislio sam da ćete, kao Evropljani, znati igrati na rezultat i bolje se pripremiti, ali nažalost, nije bilo tako. Čini se da je upravo to bio prijelomni trenutak, kada je sve krenulo nizbrdo i još se nije zaustavilo."
Šunj

#2549 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Šunj »

http://www.oslobodjenje.ba/sport/nogome ... odbija-bih
Image
Lokacija je, ovaj put, tajna, kako se ne bi desilo da ponovo na večeru "upadnu" novinari, a Vaha će danas vjerovatno reći i definitivno NE delegaciji N/FSBiH, koju će činiti Elvedin Begić, Ivan Beus, Jasmin Baković, ali i Darko Ljubojević.

Ostali kandidati

Halilhodžić je u već nekoliko navrata naveo da ima svoje razloge zbog čega ne želi preuzeti selekciju naše zemlje i to zbog činjenice kako ne može prihvatiti vođenje ekipe u kojoj će se, kako je on slikovito objasnio, morati konsultovati sa hodžom i popom, aludirajući na činjenicu da bi mu bh. savez nametnuo pomoćnike.
Ako je ovo i djelimicno istina, onda je u pravu sto nece da prihvati ponudu!
OldMayor

#2550 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by OldMayor »

Pa jbmu imaju li ovi novinari mozga. Znaci savez ganja Vahu po plazama, planinama da ga dovedu i eto jos mu postavljaju uslove da mu oni nametnu pomocnike. Savez mora dovesti Vahu pod svaku cijenu, da bi sebe spasio, jer su u teskim govnima, plasman upitan, a dovodjenjem Vahe narod bi i donekle 'sazvakao' neodlazak na EP, ako bi Vaha ostao za naredne kvalifikacije. Jer sad se mora dovesti pravi strucnjak, a ne polovicno rjesenje. I ja sam siguran da ce oni uciniti sve ustupke.

I totalna je glupost da pomocnici nekakvi mogu to sve poremetiti. I uostalom u cemu je problem nek ostanu ovi pomocnici?! Sta to fali Balji, Borcetu ili Piplici? Ako su vec uhodani sa igracima, jel nesto Vaha ima protiv njih?

Opet ponavljam, je li ima neko spisak pomocnika koje je Vaha imao u Ob.Slonovace, u Dinamu, u Lillu, Trabzonu. Je li to on ima svoju neku ekipu? Ja cisto sumnjam da ima. Ali ako ima, pa neka i njih. Sta, neka ima eto 5 pomocnika u cemu je problem?

Gluposti.
Locked