Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Itakoto

#2151 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Itakoto »

Vahida na lomacu! Nije ga stid traziti tolike pare umjesto da se "pozabavi" sa nama zbog svoje moralne i patriotske duznosti. :oops:
and

#2152 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by and »

volio bih da se ova priča s vahom završi što prije,jer bezveze vrijeme prolazi.najozbiljniji je kandidat,ima podršku javnosti i nfsbih i trebalo bi se što prije znati hoće li ili neće.mislim da je do njega,da će mu ovi u savezu dati odriješene ruke,a ni finansijska ponuda neće biti loša.
ako on neće treba ozbiljno razmotriti ostale ponude.ne znam što se bježi od stranaca?recimo magat bi bio odlična opcija.nije mi jasna ta opcija izbjegavanja stranaca?njegova stručnost je veći plus od minusa koji je kao što nije s ovih prostora.sad birati nekoga što je s ovih prostora,a sa skromnim iskustvom koje nije na vrhunskom nivou je lošija opcija.
todd_smith

#2153 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

Ne znam koji klinac dolazi ako kaze "male su sanse" i "nisam ni podnio kandidaturu"
emigrazione

#2154 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by emigrazione »

Problem je sto je Vaha jedini kandidat kojeg vrijedi muntati i moliti da dodje, svi ostali ko cuke cekaju na ulazu u savez da ih komisija bar malo pomilki po glavi 8-)
Najbolje da nam UN odredi selektora kojeg ce placati Soros i USAID :oops:
ellaxaz

#2155 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by ellaxaz »

Image
5 0 5

#2156 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by 5 0 5 »

todd_smith wrote:Ne znam koji klinac dolazi ako kaze "male su sanse" i "nisam ni podnio kandidaturu"
mozda su ga zvali na razgovor. ne kosta ih nista da dodje i da popricaju.
phillie

#2157 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by phillie »

Zato sto on ne treba podnositi kandidaturu i aplicirati...pa nije on u rangu Shenera Bajramovica. Njega Savez treba ganjati.
todd_smith

#2158 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

5 0 5 wrote:
todd_smith wrote:Ne znam koji klinac dolazi ako kaze "male su sanse" i "nisam ni podnio kandidaturu"
Pa kosta ih.

Kosta ih vremena.

Zasto da nudis nekome ko i nece niti je zainteresovan i to javno govori da su jako male sanse
incognito071

#2159 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by incognito071 »

todd_smith wrote:
5 0 5 wrote:
Pa kosta ih.

Kosta ih vremena.

Zasto da nudis nekome ko i nece niti je zainteresovan i to javno govori da su jako male sanse

Zato sto Vaha trazi izgovor da ne pristane, bojim se.
Puno je lakse obaviti razgovore i onda reci: necu pristati a razloge cuvati za sebe nego odmah odbiti bez ijednog razgovora.
Javnost, ja, ti , mi vi i oni :D bi mu to jako zamjerila.
emigrazione

#2160 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by emigrazione »

Pa kosta ih.

Kosta ih vremena.

Pa hajde onda odmah Shenera Bayramovicha da instaliramo; ne trebaju pregovori nikaki, ne kosta nista i jebeno je zainteresovan :-)
Diwan

#2161 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Diwan »

Vaha je najgora opcija po našu repku i bio bi to težak brodolom i za Savez, njega, i ostalo.

Znam da ovo zvuči suludo i da mnogi misle suprotno, ali vrijeme uvijek pokaže tko je u pravu, a tko ne.
MOSALJOZE

#2162 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by MOSALJOZE »

5 0 5 wrote:
Vaha dolazi zbog obiljezavanja godišnjice smrti brata,a ovo je usput.
incognito071

#2163 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by incognito071 »

Diwan wrote:Vaha je najgora opcija po našu repku i bio bi to težak brodolom i za Savez, njega, i ostalo.

Znam da ovo zvuči suludo i da mnogi misle suprotno, ali vrijeme uvijek pokaže tko je u pravu, a tko ne.
argumenti???
Diwan

#2164 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Diwan »

incognito071 wrote:
Diwan wrote:Vaha je najgora opcija po našu repku i bio bi to težak brodolom i za Savez, njega, i ostalo.

argumenti???
nemam argumenata, samo osječaj ....

znaš kad se na jednom mjestu nakupi suviše mnogo očekivanja,nada, kada se stvari euforija, e tada, vrlo često se dešava baš suprotno, tako da mi ovo jednostavno ne mirše na dobro i da bi tu jednostavno pukla tikva. Ja bih Vahu ostavio za neka druga, mirnija vremena da uzme reprezentaciju, kada se bude kretalo ispočetka .. .

Više bih volio Magatha ako je to moguče, pošto vidim da se spominje.
rage_guy

#2165 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by rage_guy »

Spustite ocekivanja i nece biti problema.
leo karan

#2166 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by leo karan »

Euforija ce biti, pa makar selektor bio i Husnija Arapovic.

S obzirom na nas mentalitet i situaciju u savezu najbolje rjesenje za nas je Ciro Blazevic.
Creasy

#2167 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Creasy »

Jebo vas Vaha više! Pa neće frajer, to je više jasno i vrapcima na grani.

Evo Milovan Rajevac se ponudio, mislim da je on najbolje rješenje, kada se uzme u obzir da nije neko ime i neće tražiti previsoku platu, a stručnjak je neupitno.
Iker C

#2168 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Iker C »

Milan Rajevac ne bi bio loše rješenje. Ali i dalje mislim da bi Amar bio najbolji još da mu asistenti budu Hadžibegić i Barbarez. Njih dvojica bi dosta naučila i napredovala uz trenersku veličinu poput Amara Osima.
dječak sa šibicama

#2169 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by dječak sa šibicama »

Vaha nece, ne zbog para, vec zbog drugih razloga. To se zna odavno, samo raja masta, a ovi iz saveza nista ne demantuju jer im odgovara da se carsija zabavlja pricama.

Selektor ce biti neciji intimus, pitanje je samo ciji, ko ce preovladati.

Zato se sve skriva, cak i od radnika saveza, niko tamo ne zna ko ce biti selektor osim glavonja koji ce odluciti. Time sam sve rekao.
Creasy

#2170 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Creasy »

dječak sa šibicama wrote:Vaha nece, ne zbog para, vec zbog drugih razloga. To se zna odavno, samo raja masta, a ovi iz saveza nista ne demantuju jer im odgovara da se carsija zabavlja pricama.

Zato se sve skriva, cak i od radnika saveza, niko tamo ne zna ko ce biti selektor osim glavonja koji ce odluciti. Time sam sve rekao.
Nebitno je zašto neće, čovjek je jasno ponovio da neće. Kraj priče. Ne vidim razlog da se više uopšte dovodi u vezu sa izborom novog selektora.
Ja sam se nadao da će biti Prosinečki, ali eto rekoše da preuzima Azerbejdžan.
Bosanski_kralj

#2171 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Bosanski_kralj »

Creasy wrote:
dječak sa šibicama wrote:Vaha nece, ne zbog para, vec zbog drugih razloga. To se zna odavno, samo raja masta, a ovi iz saveza nista ne demantuju jer im odgovara da se carsija zabavlja pricama.

Nebitno je zašto neće, čovjek je jasno ponovio da neće. Kraj priče. Ne vidim razlog da se više uopšte dovodi u vezu sa izborom novog selektora.
Ja sam se nadao da će biti Prosinečki, ali eto rekoše da preuzima Azerbejdžan.
Bitno je zašto neće. Ako nema neki poseban razlog, a nema siguran sam, i odbije poziciju selektora, treba ga odjebati za sva vremena.
SSemir

#2172 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by SSemir »

ako je milovan rajevac se ponudio, onda eto mog favorita! naravno, ako izuzmemo mastarije u obliku vahe i felixa
Itakoto

#2173 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Itakoto »

Eki Rajevac? Gdje ih vadite u pm!? Moze onda i Faruk Hadzibegic jer su tu negdje sto se tice aktivne trenerske struke u zadnjih 4-5 godina.
A bice na kraju daj sta das, k'o da gledam.
SSemir

#2174 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by SSemir »

SkyLimit wrote:Nije mu bio problem otići u Obalu Slonovače gdje svako malo pleme kojem pripada Yaya Toure pripuca na pleme kojem pripada Drogba, Yayini bi kao da se odvoje, a Drogbini im kao nedaju :D
otprilike, kako je trenutno i kod nas. jedno pleme hoce da se otcijepi, a drugo im kao neda :D samo sto ovi iz slonovace su mogli da ponude vahi vise para od nasih :D
SkyLimit

#2175 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by SkyLimit »

Bosanski_kralj wrote: Bitno je zašto neće. Ako nema neki poseban razlog, a nema siguran sam, i odbije poziciju selektora, treba ga odjebati za sva vremena.
- Za pare je rekao da nisu problem.

- U vezi biranja saradnika po nacionalnom ključu(još ih Savez sam izabere), ne znamo da li je Savez spreman prekinuti sa tom praksom. Znaju da on to ne bi prihvatio, pa valjda i ne bi ulazili u pregovore ako nisu spremni prekinuti sa time.

A šta ako jednostavno ne želi uletiti u sred kvalifikacija da on mora biti taj koji će čistiti sva sranja koja je ostavio prethodni selektor? Ostavio je svega, a bodova najmanje. Da li je to dovoljno dobar razlog?
Locked