Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
condy

#2051 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by condy »

SkyLimit wrote:
condy wrote: Realno, plasman na EP je izgubljen :)

Reprezentacija nema samo jedan problem, kako se želi predstaviti u medijima. Odnosno ispalo je da je jedino problem u reprezentaciji Sušić i da kad njega ne bude, da će sve doći na svoje. Neće, jer mi imamo i drugi problem o kojem baš i ne pričamo, a to su igrači. Nemamo dovoljno kvalitetnih igrača za plasman na EP.

Nama treba selektor za naredni ciklus.
Ovo prvenstvo je za 24 ekipe. Želiš mi reći da postoje 24 reprezentacije u Europi sa boljim igračima nego naša? Prvi Izrael ima slabije igrače od naših. A mi ako završimo ispred Izraela u najgorem slučaju idemo u baraž.
Ne, ja nisam rekao da postoje 24 reprezentacije u Evropi koje su bolje od nas. Nisam o tome niti razmišljao, niti nas posebno upoređivao sa bilo kime izvan naše grupe. Za nas je najbitnija naša grupa, sve drugo nam ne pomaže. Možemo biti bolji od pola reprezentacija koje će biti na Euru, ali kakva je to utjeha za nas?

Ne treba nikog podcjenjivati a posebno reprezentaciju koja nas je uvjerljivo pobjedila. Ja ne volim euforiju, pa možda izgledam skeptičan, ali nije to u pitanju. Ne dobija uvijek utakmice na papiru bolja reprezentacija jer da je tako ja i ti bi uvijek dobijali na kladionici :D
incognito071

#2052 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by incognito071 »

condy wrote:
incognito071 wrote:
condy wrote:Samo Vaha i Vaha, kao da niko drugi ne postoji.

Treba gledati dugoročno šta je najbolje za reprezentaciju. Vaha nije dugoročno rješenje za klupu jer on će dok dobije bolju ponudu, iscenirati problem, naći " izdajnika " kao Ćiro, i ljepo će otići. Zar očekujete da Vaha ostane u reprezentaciji četri godine odnosno do SP-a u Rusiji ? Smiješno i žalosno ako vjerujete da će on toliko biti.

Baždarević je pet puta bolje rješenje nego Vaha. Taj čovjek sigurno bi bio spreman posvetiti se reprezentaciji dugoročno i garantovati da će voditi reprezentaciju u kvalifikacijama za SP. Reprezentacija se pravi na duže staze i nama treba neko na duže staze, a to Vaha nije.

e bas si nidje veze jarane :lol:

pitanje br 1: Zasto Vaha ne bi bio naredne 4 godine u repki ako je covjek vec odavno financijski situiran? On ja vjerujem vec sada ima dobre ponude i moze birati mimo BiH.
pitanje br 2: Zasto mislis da bi Bazdarevic bio dobar kada je on isto kao i Susic trenerska ubleha?

Cuj Bazdarevic pet puta bolje rjesenje :-)
Odgovori,
pitanje br 1 :D
Zato što je zbog para išao i u Dinamo da radi kod Mamića a i tad je bio pun ko brod. U današnjem fudbalu pare su najvažnije i sve se vrti oko para

pitanje br 2
Bazdarević nije trener svjetskog renomea ali nije ni ubleha. Ukoliko možemo priuštiti nekog boljeg ja nemam ništa protiv.

Citas li ti sta pises? Procitaj ovo sto si odgovorio pa onda procitaj ono sto si prvenstveno napisao......

Poredis proslost sa sadasnjosti, toliko cu ti reci.
Mobile_Disco

#2053 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Mobile_Disco »

Cuj Vaha bi otisao nakon prve dobre ponude a Bazdarevic ne bi :D Pa Bazdarevic razmislja vjerovatno kao i Susic da mu je reprezentacija "odskocna" daska samo ne znam dokle :D
stakasa

#2054 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by stakasa »

Vaha je odlican trener ali on trenutno nije dobra opcija za BH reprezentaciju. Nema on zivaca za nesto dugorocno, on je vise za sok terapija. Dalje, tip je egocentrik i itekako mu je vazno koliko ga se placa. Tako da je mogucnost da on preuzme reprezentaciju mala. Niti Savez ima tih para a niti Vaha ima pretjeranu zelju da to radi
condy

#2055 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by condy »

incognito071 wrote:

Citas li ti sta pises? Procitaj ovo sto si odgovorio pa onda procitaj ono sto si prvenstveno napisao......

I ti si ko pola naše reprezentacije, ne razumiješ najbolje naš jezik. :D
Crvena Tifoza

#2056 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Crvena Tifoza »

Znači sutra će Vaha doći u savez da im kaže kako on samo može da radi u uređenim i demokratskim sredinama kao što su države u Africi i slične zabiti, a da je kod nas sve nakaradno i divlje. Do sad se izvlačio cijelo vrijeme da ne dođe kod nas da radi jer kao niko ga nije zvao. Sad kad ga zovu, on dolazi da objasni zašto ne može biti selektor, bez da je vidio ugovor i uslove koji mu se nude. Ne tako davno je palamudio po novinama kad je Ćiro došao na kormilo repke i potezao onu priču kako je bio ranjen u ratu (kao eto samo je njemu rat bio, i samo je njega pogodilo).
I kad ode, i nađe sebi neki novi angažman i nakon par dobrih rezultata opet će naši novinari i mase svršavati na tog istog Vahu koji nas je otpepao.
incognito071

#2057 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by incognito071 »

condy wrote:
incognito071 wrote:

I ti si ko pola naše reprezentacije, ne razumiješ najbolje naš jezik. :D
:run:
condy

#2058 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by condy »

Mobile_Disco wrote:Cuj Vaha bi otisao nakon prve dobre ponude a Bazdarevic ne bi :D Pa Bazdarevic razmislja vjerovatno kao i Susic da mu je reprezentacija "odskocna" daska samo ne znam dokle :D
Pa svako ko dolazi u reprezentaciju dolazi sa određenim interesima, neko da zaradi, a neko da se profilira kao dobar trener u na međunarodnom planu. Međutim, ti zaboravljaš nešto što je u toj odskočnoj dasci najvažnije. Da bi ti repka bila odskočna daska, moraš imati rezultat sa tom reprezentaciom. Primjer ti je Bilić. U suprotnom te nema nigdje.

Možemo li mi angažovati nekog ko je već " odskočio " :?
Radio Sarajevo

#2059 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Radio Sarajevo »

Crvena Tifoza wrote:Znači sutra će Vaha doći u savez da im kaže kako on samo može da radi u uređenim i demokratskim sredinama kao što su države u Africi i slične zabiti, a da je kod nas sve nakaradno i divlje. Do sad se izvlačio cijelo vrijeme da ne dođe kod nas da radi jer kao niko ga nije zvao. Sad kad ga zovu, on dolazi da objasni zašto ne može biti selektor, bez da je vidio ugovor i uslove koji mu se nude. Ne tako davno je palamudio po novinama kad je Ćiro došao na kormilo repke i potezao onu priču kako je bio ranjen u ratu (kao eto samo je njemu rat bio, i samo je njega pogodilo).
I kad ode, i nađe sebi neki novi angažman i nakon par dobrih rezultata opet će naši novinari i mase svršavati na tog istog Vahu koji nas je otpepao.
Pa sam se ranio u guzicu, jer nije znao ni držati pištolj za pasom :).
House

#2060 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by House »

Plan A je Vahid Halilhodžić

http://sportsport.ba/bh_fudbal/plan-a-j ... zic/146250

:bih: nema labavo
Romanista 101%

#2061 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Romanista 101% »

koliko god kritikovali savez sada im se nema sta prigovoriti jer idu na "najvecu ribu" a to je Vaha, ocigledno da im je stalo da on bude selektor i ako odbije ne moze se reci da nisu ga zvali, kontaktirali i ponudili angazman znaci sad je sve na njemu
Eldinn

#2062 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Eldinn »

Zasjedala Komisija za izbor selektora! Halilhodžić prva želja Saveza

https://www.facebook.com/pages/Sportske ... n=timeline
House

#2063 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by House »

Pare nisu problem :wink:

Hajde Vaha pristani!
Baresi 6

#2064 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Baresi 6 »

vaha kukavica ne smije prihvatit izazov :oops: realno i nije neki trener, vazda neke otkaze dobija vazda neki problemi s njim. problematican je tip. kazu ima para sta cemu vise, lako je pricat, a para nikad dosta :D
JThomas

#2065 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by JThomas »

opet, ima ljudi kojima novac ipak nije u prvom, drugom i trećem planu. ali vahid nije od tih ljudi, svaki angažman mu to pokazuje. on ako opet pregovara sa maminjom to je gotovo, naš savez to jednostavno ne može pratiti.
Ras Al Ghul

#2066 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Ras Al Ghul »

I Vaha sere, te možda, ne vjerujem, nisam siguran. Hoćeš li ili nećeš, šta ćeš dolaziti razgovarati ako nećeš. Realno Trabzor sve redom pošamara od kako je otišao, Galatu hladno u gostimo 3-0 :D
Pjanic15

#2067 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Pjanic15 »

Ma dobar bi bio i Magath, iskovo je naše najveće zvijezde, a što nebi i repku, razumije se u naš stil i igrače. Prvo nek vrati i doradi Misketa, pa oživi staru vezu Džeko-Miske iz Wolfsburga, uh hebeno bi to bilo. Znači ako Vaha neće, onda Felix, treće ništa ne dolazi u obzir.
Iker C

#2068 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Iker C »

Vaha nije rješenje u ovom trenutku. S obzirom da su naše šanse minimalne ne treba bacati pare na Vahu. Da se ja pitam angažovao bih našeg najtrofejnijeg trenera da pokuša napraviti čudo.
JThomas

#2069 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by JThomas »

ja ne vidim po čemu bi to vaha trebao imati prednost u odnosu na magatha. da su obojica realni, a mislim da nije nijedan...
nosara

#2070 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by nosara »

Iker C wrote:Vaha nije rješenje u ovom trenutku. S obzirom da su naše šanse minimalne ne treba bacati pare na Vahu. Da se ja pitam angažovao bih našeg najtrofejnijeg trenera da pokuša napraviti čudo.
Apsolutno... Treba nam cudo na brzinu a ne pravljenje novog sistema oko nekog bjelosvjetskog placenika... Imamo carobnjaka u kuci, ne znam kako neko uopste moze razmisljat o preskupim i/ili upitnim alternativama...
Grean

#2071 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Grean »

Ja se bojim da bi Magath bio totalna fula, mislim da bi svaki od ovih nasih "francuza" bio bolji izbor.

Da ne pricamo ni o cemu drugom ali ko moze zamisliti taj salto mortale u nasoj reprezentaciji koja je sa Safetom izgradila igru sa posjedom lopte, reprezentaciju koja je od nastanka uvijek funkcionisala samo sa dva defanzivna vezna a svi pokusaji romba su nas odveli u neku stvar da se da u ruke treneru koji iskljucivo gura taj romb sa jednim defanzivnim i dva krilna trkaca, trenerom koji igra na kontre i gotovo nikakav posjed lopte sto je u rombu i prirodno.

Ja mislim da bi to bilo prerizicno a ruku na srce i korak nazad s obirom da je to prevazidjeno bar kad pricamo o ekipama koje nesto znace u svijetu fudbala.
Crvena Tifoza

#2072 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Crvena Tifoza »

nosara wrote:
Iker C wrote:Vaha nije rješenje u ovom trenutku. S obzirom da su naše šanse minimalne ne treba bacati pare na Vahu. Da se ja pitam angažovao bih našeg najtrofejnijeg trenera da pokuša napraviti čudo.
Apsolutno... Treba nam cudo na brzinu a ne pravljenje novog sistema oko nekog bjelosvjetskog placenika... Imamo carobnjaka u kuci, ne znam kako neko uopste moze razmisljat o preskupim i/ili upitnim alternativama...
O kojem je 'čarobnjaku' riječ? :mrgreen:
Butmiran

#2074 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Butmiran »

Znam da će se komšije sad upaliti garant ali ja evo danima ne mogu da svarim otkud Amar Osim u užem izboru kandidata za novog selektora? :?
todd_smith

#2075 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

ne znam sto bi trosili pare na neke trenere, kada mogu ovdje dati raji na forumu, oni ionako znaju bolje od bilo kojeg trenera na planeti
Locked