Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
missko

#2001 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by missko »

Savezu je pickin dim platit selektora 2 mil. Godisnje sad druga je stvar jel to isplativo. Jedan jebeni ugovor o tv pravima moze to podmirit i da ostane. Ne treba ih zalit jer ima para a mogu i kredit dici. Vahi nije ni do para nego jednostavno zna da s ovim igracima ne moze uhvatit baraz za EP.
BHF_Manijak

#2002 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

clarion_ wrote:Vaha je precijenjen.
Pa u odnosu na Kloppa, Mourinha, Ancelottia, Loewa, Guardiolu.., jeste, slazem se da je precijenjen. Ali mi ga ovdje poredimo sa Bazdarevicem, Prosineckim, Hadzibegicem, Osimom... :wink: :wink:
leo karan

#2003 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by leo karan »

BHF_Manijak wrote:Svaka ljubav danas kosta, pa cak i ona prema djevojkama/zenama! U fudbalu odavano nema emocija, ljubavi, trijebe se i posljednji romanticari poput Tottija ili Gerrarda, tako da me nista ne cudi za Vahida.
Ne osudjujem ga, mislim jest mi vatra sto glumi, ali jebi ga - danas kvalitet kosta, a Vaha ejste kvalitet. Sad mozemo li mi priustiti tu cifru koju on spominje, ne znam, no ne treba ocekivati da ce on nekakav popust u ponudu ugradit, eto samo zato sto je to "njegova Bosna".
Ako cemo konkretno, sta to njemu Begic dodje, Bakovic ili neko treci? Nista, pa sto bi on njima uslugu pravio, da im vise kesa ostane?

Iskreno, ponovio sam to vec, zamisljam kako bih ja reagovao da sam cijenjen trener, dolazim kao potencijalni kandidat i onda mi dodje Bakovic i kaze "znas, trebali bi ti biti pomocnici Balja, Borce i Tomo, neka Hin ba, nasi su". Pa samo bih kaput u ruke i okren'o se, taman da mi je babo na celu Saveza, a stara potpredsjednik.
Nije Vaha ba levat neki, kojem ce kreteni odredjivati pomocnike po nacionalnom kljucu.

Tako je.
Ja da sam na Vahinom mjestu, pristao bih samo da mi daju duplo vise para nego Mamic. Treba marvi uzet crno ispod noktiju.
cyprus

#2004 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by cyprus »

Ja bih rekao da mi ovdje malo precjenjujemo značaj trenera :-D Znam da ću bit krivo shvaćen, al svejedno ću probat objasnit... Naravno da nije svejedno ko će sjediti na klupi i da je selektor bitan, možda i najvažniji segment svake ekipe... Međutim, mi ovdje posmatramo stvari ovako: ako nam dođe uspješan trener - biće rezultata, a ako dođe manje uspješan trener - zijan nam je zagarantovan...

Bojim se da to često ne funkcioniše tako... Mnogo je primjera gdje trener koji je na glasu doživi fijasko sa nekom ekipom, ali i primjera gdje uslovno rečeno lošiji treneri ostvare uspjeh... Zato je moguće i da se Vaha pokaže ''gorim'' od Sušića, ali i da neko poput Nikole Nikića :mrgreen: ostvari neki uspjeh...
palermo

#2005 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by palermo »

' ebo vas Vaha više. Vaha ako ode u Dinamo ide samo zato što mu je Mamić prirodno okruženje, i zajedno mogu taliti igrače. Svakako mu je Maminjo ostao dužan. A men se čini i Vaha njemu.

@kipranine, trener nije precijenjena stvar u fudbalu, to barem nije teško dokazati,sasvim je duga stvar što se okolnosti mogu nekad tako poklopiti da dobar trener najebe a loš pokupi kajmak. Što bi naš narod rekao, život.
cyprus

#2006 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by cyprus »

palermo wrote:'@kipranine, trener nije precijenjena stvar u fudbalu, to barem nije teško dokazati,sasvim je duga stvar što se okolnosti mogu nekad tako poklopiti da dobar trener najebe a loš pokupi kajmak. Što bi naš narod rekao, život.
Znao sam da ću bit shvaćen ovako :-D ali htjedoh reći baš to što sam ti boldirao... I dobrim trenerima se stvari znaju loše poklopiti (i obrnuto)... Također, pristup jednog trenera ne upali na svim ekipama jednako...
palermo

#2007 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by palermo »

cyprus wrote:
palermo wrote:'@kipranine, trener nije precijenjena stvar u fudbalu, to barem nije teško dokazati,sasvim je duga stvar što se okolnosti mogu nekad tako poklopiti da dobar trener najebe a loš pokupi kajmak. Što bi naš narod rekao, život.
Znao sam da ću bit shvaćen ovako :-D ali htjedoh reći baš to što sam ti boldirao... I dobrim trenerima se stvari znaju loše poklopiti (i obrnuto)... Također, pristup jednog trenera ne upali na svim ekipama jednako...
Tačno sve, zato sam ja protiv Vahe.

Usput, ipak ne možeš zbog toga što se nekad može poklopiti da i ćorava koka zrno nađe, birati ćoravu
JThomas

#2008 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by JThomas »

missko wrote:Savezu je pickin dim platit selektora 2 mil. Godisnje sad druga je stvar jel to isplativo. Jedan jebeni ugovor o tv pravima moze to podmirit i da ostane. Ne treba ih zalit jer ima para a mogu i kredit dici. Vahi nije ni do para nego jednostavno zna da s ovim igracima ne moze uhvatit baraz za EP.
jašta je. pa da to mogu dati oni bi davno našli neko veće a korumpirano ime da se sa njim rastale po milion-dva...
Paul F.

#2009 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Paul F. »

Pjanic15 wrote:Pozdrav anti-papetoljupcima, šta se radi, ljepota jel de. :mrgreen:

Eh kako padoše Papetove ublehe, na čelu sa cindrlimindrlijem i Lucykem, a ja im fino reče :lol: - http://forum.klix.ba/safet-susic-pape-s ... #p10769080

On topic:

Vaha ne zajebaji se i dolazi, sa tobom do krova Europe. :bih:
Ko je "pao" isfrustrirani čovječe ? Prvo, tema nisu drugi forumaši nego novi selektor. Drugo, Šta si to ti "rekao" ? Da će džekina povreda biti izvlakuša za selektora i da će gospodin cindrili biti banovan iz razloga zbog kojeg nije banovan. Dakle već dvije neistine Treće, svi normalni ljudi vide da ovo nije nikakav ozbiljan forum nego prepucavanje polupismenih ljudi. Gospodin cindli, koji je sigurno među top 3 najproduhovljenijih ljudi ovdje, kao i mnogi drugi je to uvidio, rekao je svoje znajući da će biti isključen.
ganjeta

#2010 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by ganjeta »

Paul F. wrote:. Gospodin cindli, koji je sigurno među top 3 najproduhovljenijih ljudi ovdje, kao i mnogi drugi je to uvidio, rekao je svoje znajući da će biti isključen.
:skoljka: :lol: :lol: :zjev:

Ključaj forum, gasi Meho, prekuco ovaj :lol: ..
cyprus

#2011 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by cyprus »

palermo wrote:Usput, ipak ne možeš zbog toga što se nekad može poklopiti da i ćorava koka zrno nađe, birati ćoravu
To nisam ni reko :-D
Paul F.

#2012 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Paul F. »

Zmijuga loma wrote:
Paul F. wrote:
Tomahawk11 wrote: Nego, Vaha vjerovatno ni ne zna da postoji ovaj, kao i n drugih foruma, pa su tako minorni na njegovu odluku o selektorskoj poziciji.
Vaha ako je ozbiljan, a sigurno jeste, zadužio je nekoga da vidi šta se piše po društvenim mrežama ... Kao i Safet i svi ...
Image

I jel tebe Safet zadužio? :D
Šta ti hoćeš ? Prvo, tema nisam ja. Drugo, ja sigurno nikakve lične koristi nemam niti mogu imati od svega ovoga. A ti ? A ti a ti a ti ???
Pjanic15

#2013 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Pjanic15 »

ganjeta wrote:
Paul F. wrote:. Gospodin cindli, koji je sigurno među top 3 najproduhovljenijih ljudi ovdje, kao i mnogi drugi je to uvidio, rekao je svoje znajući da će biti isključen.
:skoljka: :lol: :lol: :zjev:

Ključaj forum, gasi Meho, prekuco ovaj :lol: ..
Da nisu smiješni, bili bi žalosni, zar ih još ima... :lol: :lol: :lol:
House

#2014 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by House »

Gdje nestade Laka? brinem se jbt :D :D

nije valjda izbrizao klix forum iz history
Edin H.

#2015 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

cyprus wrote:
palermo wrote:Usput, ipak ne možeš zbog toga što se nekad može poklopiti da i ćorava koka zrno nađe, birati ćoravu

U principu se slažem da svaki tunakre može voditi reprezentaciju, nije nuklearna fizika. Nama treba mlad, ambiciozan trener koji će ove napuhane picopjevce, porijeklom iz naše zemlje maltretirati dok ne zaigraju za nas, a da uz to mu ne treba pinka, i da se ne uvaljuje u talove sa menadzerima, poput svih dosadasnjih selektora.
Bosanski_kralj

#2016 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Bosanski_kralj »

BHF_Manijak wrote:Svaka ljubav danas kosta, pa cak i ona prema djevojkama/zenama! U fudbalu odavano nema emocija, ljubavi, trijebe se i posljednji romanticari poput Tottija ili Gerrarda, tako da me nista ne cudi za Vahida.
Ne osudjujem ga, mislim jest mi vatra sto glumi, ali jebi ga - danas kvalitet kosta, a Vaha ejste kvalitet. Sad mozemo li mi priustiti tu cifru koju on spominje, ne znam, no ne treba ocekivati da ce on nekakav popust u ponudu ugradit, eto samo zato sto je to "njegova Bosna".
Ako cemo konkretno, sta to njemu Begic dodje, Bakovic ili neko treci? Nista, pa sto bi on njima uslugu pravio, da im vise kesa ostane?

Iskreno, ponovio sam to vec, zamisljam kako bih ja reagovao da sam cijenjen trener, dolazim kao potencijalni kandidat i onda mi dodje Bakovic i kaze "znas, trebali bi ti biti pomocnici Balja, Borce i Tomo, neka Hin ba, nasi su". Pa samo bih kaput u ruke i okren'o se, taman da mi je babo na celu Saveza, a stara potpredsjednik.
Nije Vaha ba levat neki, kojem ce kreteni odredjivati pomocnike po nacionalnom kljucu.
Smetaju mu mnoge stvari u našem Savezu, a Mamićeva diktatura mu ne smeta. :roll:

Neka jednostavno kaže, ne možete me platiti, neću preuzeti reprezentaciju i allahimanet. A ne ovako sve neke debilne izgovore nudi i vrijeđa nam inteligenciju
cyprus

#2017 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by cyprus »

Edin H. wrote:
cyprus wrote:

U principu se slažem da svaki tunakre može voditi reprezentaciju, nije nuklearna fizika. Nama treba mlad, ambiciozan trener koji će ove napuhane picopjevce, porijeklom iz naše zemlje maltretirati dok ne zaigraju za nas, a da uz to mu ne treba pinka, i da se ne uvaljuje u talove sa menadzerima, poput svih dosadasnjih selektora.
Jednom rječju - Barbarez? :mrgreen:
palermo

#2018 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by palermo »

cyprus wrote:
:-D dobro došao u ekipu :-D :D
cyprus

#2019 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by cyprus »

A, nisam ja dio te ekipe :mrgreen: Samo nagađam preferencije :P
Paul F.

#2020 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Paul F. »

Onda ispada da su levati ovi koji masno plaćaju selektore.
zalizani

#2021 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by zalizani »

Slaven Musa!
cyprus

#2022 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by cyprus »

Paul F. wrote:Onda ispada da su levati ovi koji masno plaćaju selektore.
Ako ćeš iskreno - mislim da jesu... Naravno da treba pokušati naći najboljeg mogućeg selektora, al za iole razumnu cifru.... Frcat neke milione za zvučna imena, od kojih niko ni približno ne može garantovati uspjeh je po meni budalaština...

Al eto, to je samo moje mišljenje...
skenderija04

#2023 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by skenderija04 »

cyprus wrote:
Ako ćeš iskreno - mislim da jesu... Naravno da treba pokušati naći najboljeg mogućeg selektora, al za iole razumnu cifru.... Frcat neke milione za zvučna imena, od kojih niko ni približno ne može garantovati uspjeh je po meni budalaština...

Ja se potpuno slazem sa tvojom tvrdnjom. Pare ne garantuju uspjeh u reprezentativnim takmicenjima. Nije isto trenirati klub gdje je kontakt trener-ekipa svakodnevni. Tu se vidi znanje i sposobnost trenera. U Reeprezentacijama koje se okupljaju 7 puta godisnje i gdje svaki igrac dolazi sa svojim problemima, strahovima, (ne) motivisan , provrijedjen(zdrav) je potpuno drugacije. Tu neke velike taktike ne piju vode. Citao sam poredjenje da samo dvije reprezentacije u evropi brane kornere zonski, dok u ligi sampiona 14 ekipa primjenjuje taj tip odbrane. Razlog je jednostavan, zona se trenira svakodnevno i logicno je da to mogu raditti samo klubovi. Primjer je mozda prejednostavan, ali slikovito pokazuje razliku u pristupima.

Za reprezentaciju je bitniji kontinuitet i da igraci znaju 4 najvaznije stvari u postavljanju. Selektor kao jedinka je bitan u toliko da odrzava red, voljni momenat,da mu igraci vjeruju i da ga osjecaju bliskim. To se parama ne kupuje, ili ima ili nema. Nama je sad na prvom mjestu kvalitetan covjek a ne ne znam ti kakav strateg. Valjda ce ovi iz saveza pogoditi u izboru.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2024 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

cyprus wrote:

Prije svega ako I budemo imali nekog uspjeha njega ce donijeti fudbaleri jer bilo ko da dodje kostur ekipe se nece nesto posebno mijenjati I cisto sumnjam da bilo koji selktor da dodje od najskupljeg do evo ovih koji su se prijavili moze nesto posebno izmudrovati osim unosenja maksimalne motivacije I mozda kojeg novog igraca. Mozemo mi dovesti I Murinja ali ako Dzeko I Pjanic ne budu igrali kao u najboljim danima, Begovic ne buse skidao ono sto on skida, Besic ne bude igrao onako kako je protiv Mesija milioni bio bili baceni. Nasi igraci znaju igrati fudbala bez daljnjeg I to govori samo po sebi u kojim klubovima igraju te ja se nadam da je Izrael bio dno dna nesrece I odigrane utakmice I sad mora ici sve bolje I bolje. Nama prije svega trener koji je odlican motivator, kojeg postuju I sudije I koji ce znati da vrisne sa aut linije u svakom trenutku. Ko je to od ovih ne znam...svi oni imaju I dobrih I losih osobina ali bar sto se mene tice najlosija varijanta je Hadzibegic jer cemo jednostavno dobiti kopiju Susica bar sto se tice trenerskog znanja.
Crvena Tifoza

#2025 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Crvena Tifoza »

cyprus wrote:
Svi ga guraju na tu klupu, a čovjek otkad je okačio kopačke o klin ništa nije uradio kako bi nagovijestio da ga interesuje i ta trenerska karijera. Čovjek je jednostavno u nekom drugom fazonu sada, i da ga interesuje klupa kluba ili reprezentacije do sad bi sebi našao angažman, radio bi na tome, išao na seminare, usavršavao znanje, a on ništa od toga. I takvom bi trebali dati repku u ruke samo radi reprezentativnih igračkih zasluga? Pa nije ovo 1996.
Locked