Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1651 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

FreakyStyley wrote: Vaha je pravio vece stvari nego svi oni zajedno.

Ne govorim ja o paljenju klempi nego o maksimalnom postovanju trenerskog autoriteta. Kad mogu u svojim klubovima, mogu i kod nas. Nisam siguran o kakvim zvijezdama mi pricamo. Ako o zvijezdama u okvirima BiH onda ok. Da se ne lazemo, nijedan nas igrac nije neka planetarna zvijezda. Relativno blizu toga je Dzeko.
Kao igrac nije sigurno makar vece od Edina jer su na istim pozicijama. Naravno autoritet trenera mora postojati ali i trener mora znati kako sa kojim igracem da se ponasa. Svaki igrac koji igra u najjacim klubovima Engleske, Njemacke, Italije, Spanije a danas naravno i Francuske je fudbalska zvijzeda samo imaju one vise sjajne i manje sjajne. To se posebno odnosi na one koji igraju u prvih 11 najjacih klubova tih liga.
Medjutim ta sva prica o nekom nepostivanju je postala i previse preofirna jer se ona vrtio samo u mahalaskim krugovima bez da se i jedan igrac ili selktor javno ocitovao po pitanju te neke discipline ili unutarnjih sukoba bar sto se tice zadnjih kvalifikacija. Slicna je stvar i sa Germaniom u kojoj se nalaze samo nasa dva igraca Hadzic i Zahirovic bar sto se tice reprezentitativaca a sve ostalo je cisto naprdjivanje kao sto bi bilo i u slucaju da Amar Osim preuzme reprezentaciju.
Muhamed Đakmić

#1652 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Ja ne mogu da vjerujem da ljudi Trapatonija prizivaju. Haj mu pogledajte karijeru u posljednje vrijeme.
hrasno38

#1653 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

Muhamed Đakmić wrote:Ja ne mogu da vjerujem da ljudi Trapatonija prizivaju. Haj mu pogledajte karijeru u posljednje vrijeme.
ama ljudi prizivaju i duhove samo je pitanje da li ih i prizovu:)
FreakyStyley

#1654 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by FreakyStyley »

Covjek je vodio Vatican. 8-) Zapravo i sad vodi koliko ja znam. Tamo je vjerovatno premija nevinost djecaka, tako da bojim se Trapatoni otpada jer to kod nas nije opsteprihvaceno niti legalno. :D
palermo

#1655 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by palermo »

Zmijuga loma wrote: Nismo Real. Objektivno, mi imamo dvije prave zvijezde u ekipi (Džeko, Pjanić) i nijedan ne djeluje kao neko ko je zapaljiv i sklon konfliktu. Ni od ostalih igrača ne vidim ko bi se to popičkao sa Vahom, izuzev Bešića.
Vaha je zapaljiv.

Kad je bio Egipat, moram reći, ovdje je ipak većina ljudi stala na stranu papeta u tom sukobu Pape-Edin-Spaha. Ja sam i tada bio na strani igrača. I opet bih. Osim, ako me baš nekim dobrim argumentom ne bi razuvjerili. Jednostzavno mislim da nam trener tipa Vahe nije najpogodnija opcija.

Al eto, možda ne bi bilo loše probati i sa tim stilom. Mada neće on, i on je svjestan, pored ostalog, i ove moje priče
hrasno38

#1656 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

palermo wrote:
Zmijuga loma wrote: Nismo Real. Objektivno, mi imamo dvije prave zvijezde u ekipi (Džeko, Pjanić) i nijedan ne djeluje kao neko ko je zapaljiv i sklon konfliktu. Ni od ostalih igrača ne vidim ko bi se to popičkao sa Vahom, izuzev Bešića.
Vaha je zapaljiv.

Kad je bio Egipat, moram reći, ovdje je ipak većina ljudi stala na stranu papeta u tom sukobu Pape-Edin-Spaha. Ja sam i tada bio na strani igrača. I opet bih. Osim, ako me baš nekim dobrim argumentom ne bi razuvjerili. Jednostzavno mislim da nam trener tipa Vahe nije najpogodnija opcija.

Al eto, možda ne bi bilo loše probati i sa tim stilom. Mada neće on, i on je svjestan, pored ostalog, i ove moje priče
Ako je neki trener bio zapaljiv onda je to bio Bosa Tanjevic u onoj najljepsoj prici o KK Bosna i zaista je znao samarati igrace po svlacionici ali na Kindzeta nije nikada ni glas podigao pa moze se reci i na Varajica. Jebi ga uvijek i u svakoj ekipi postoje oni bez kojih ta ekipa ne bi bila ono sto jeste ni priblizno.
palermo

#1657 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by palermo »

JoseMujica wrote:
zar je tebi Vaha tip vatrogasca :? Sorry al pogledaj mu CV...nikad nije ulijetao da gasi vatru i vadi iz govana...Vaha je baš tip trenera koji je graditelj i koji traži odriješene ruke i dugoročnije projekte.....sve angažmane koej je prijevremeno završio završio je zbog nestrpljenja poslodavca koji je želio rezultat sad i odmah, a uspjehe je imao tamo gdje su mu zaista dali prostora.

Ako pred Vahu dođu i kažu naš cilj je plasman na EP siguran sam da će ih odbiti. A ako nam i jeste to cilj onda Vaha nije za nas.
Kakav mu je Cv ? Gdje to bio graditelj ? Možda u Lilu...nigdje drugo on nije dugo ostao. Možda je zbog gazda, al možda i zbog teškog karaktera koji na dugoročnoj osnovi ne može da producira rezultat.

Vaha i ugovor do 2018....ma daj...
Muhamed Đakmić

#1658 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Današnji sport je puno drugačiji od tadašnjeg, a komunistički ideali velikog vođe u bilo kojem smislu su puno manje usađeni u sistem vrijednosti bilo kojeg sportiste. To u principu znači da takvo vođenje ne može proći u današnjem vaktu kod vrhunskih sportista. Autoritet se ne gradi na silu niti je takav najefikasniji.
Šunj

#1659 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Šunj »

Code: Select all

http://www.24sata.info/sport/fudbal/213532-i-felix-magath-zeli-biti-selektor-bih.html
Jel" ovo novinarka patka, ili.....
I Felix Magath želi biti selektor BiH
Autor S. J.
Felix Magath, trofejni bundesligaški stručnjak, trener koji je zaslužan za karijere Hasana Salihamidžića, Zvjezdana Misimovića i Edina Džeke, dao je svom agentu načelni pristanak da pošalje "cv" NSBiH.
Image
hrasno38

#1660 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

palermo wrote:
JoseMujica wrote:
zar je tebi Vaha tip vatrogasca :? Sorry al pogledaj mu CV...nikad nije ulijetao da gasi vatru i vadi iz govana...Vaha je baš tip trenera koji je graditelj i koji traži odriješene ruke i dugoročnije projekte.....sve angažmane koej je prijevremeno završio završio je zbog nestrpljenja poslodavca koji je želio rezultat sad i odmah, a uspjehe je imao tamo gdje su mu zaista dali prostora.

Ako pred Vahu dođu i kažu naš cilj je plasman na EP siguran sam da će ih odbiti. A ako nam i jeste to cilj onda Vaha nije za nas.
Kakav mu je Cv ? Gdje to bio graditelj ? Možda u Lilu...nigdje drugo on nije dugo ostao. Možda je zbog gazda, al možda i zbog teškog karaktera koji na dugoročnoj osnovi ne može da producira rezultat.

Da upravo tako od 1990 godine trenirao je 12 klubova ili reprezentacija i najduze se zadrzao u Lilu 4 godine te Alziru 3 godine. za sve te godine osvojio je sljedece:

1997.: pobjednik afričke Lige prvaka (Raja Casablanca),
1998.: prvak Maroka (Raja Casablanca),
2004.: osvajač kupa Francuske (PSG)
2011.: prvak Hrvatske (Dinamo Zagreb)
shake69

#1661 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by shake69 »

hrasno38 wrote:
palermo wrote:
Vaha je zapaljiv.

Ako je neki trener bio zapaljiv onda je to bio Bosa Tanjevic u onoj najljepsoj prici o KK Bosna i zaista je znao samarati igrace po svlacionici ali na Kindzeta nije nikada ni glas podigao pa moze se reci i na Varajica. Jebi ga uvijek i u svakoj ekipi postoje oni bez kojih ta ekipa ne bi bila ono sto jeste ni priblizno.
A znas li zasto? Zato sto je on sam a i svi treneri koji su Kindzeta trenirali, rekao da se nije rodio takav kosarkas takve radne etike, odgoja, spoja talenta i volje za pobjedama da nije nikada ni mogao podici glas na njega.
O novo selektoru? Ukoliko nas Vaha odbije, a to je sve izvjesnije, mislim da sanse rastu i strancima jer ponovo sam primijetio nekog ciganluka u stavovima Saveza a ima ovih besposlicara iz Evrope koji gledaju da ubodu kakva posla pa i ispod cijene (kazu cak i Magath). Gledaju nasi da im ne bude skupo a nama narednih 10 mjeseci odredjuje sudbinu fudbala u zemlji u narednih najmanje tri-cetiri godine! :roll:
FreakyStyley

#1662 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by FreakyStyley »

Ali je Vaha Lille sa zacelja tabele druge francuske lige odveo do treceg mjesta u prvoj francuskoj ligi i igrao ligu sampiona, a ispali su koliko ja znam od Uniteda.
p206

#1663 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by p206 »

Magath je trener koji je više za vođenje kluba...on puno više pažnje poklanja fizičkoj spremi nego taktici. U Engleskoj npr. nije se dobro proveo jer su tamo i onako svi fizikaneri.
Trapatoni bi bio pravi izbor, ali kao što sam već pisao, u ove naše nakaradne nacionalne okove stranac se ne uklapa.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1664 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

palermo wrote:
JoseMujica wrote:

de ti malo baci pogled

http://www.transfermarkt.co.uk/vahid-ha ... ainer/1231

gdje je ostao duže stovrio je dobre ekipe Lil, PSG, Obala, Alžir

al haj svak ima svoj pogled al on meni nije nikako trener za instant rezultate

p206

i Magaht i Trapatoni i Vaha su veoma sličan tip trenera...fizika je baza, pa disciplina i taktika pa onda sve ostalo...sve su to graditelji
Bosanski_kralj

#1665 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Bosanski_kralj »

Jedan Džeko bezuslovno igra za svoju domovinu. Momak koji je napravio za ovu državu više od bilo koga, a pogotovo od Vahida, ne vidim baš neku opravdanost postavljanjem hiljadu i jednog uslova od strane vahida za vođenjem reprezentacije svoje zemlje. Pa halo gospodne dokaži malo svoju ljubav djelima, a ne samo riječima. Ovo sad ti je odlična prilika.
palermo

#1666 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by palermo »

FreakyStyley wrote:Ali je Vaha Lille sa zacelja tabele druge francuske lige odveo do treceg mjesta u prvoj francuskoj ligi i igrao ligu sampiona, a ispali su koliko ja znam od Uniteda.
Niko ne spori Vahinu stručnost. Ja samo kažem da za ovu reprezentaciju BiH, Vaha sa svojim stilom i vođenjem ekipe, nije pravi izbor. Obrazložio sam to već, da se ne ponavljam
FreakyStyley

#1667 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by FreakyStyley »

palermo wrote:
FreakyStyley wrote:Ali je Vaha Lille sa zacelja tabele druge francuske lige odveo do treceg mjesta u prvoj francuskoj ligi i igrao ligu sampiona, a ispali su koliko ja znam od Uniteda.
Niko ne spori Vahinu stručnost. Ja samo kažem da za ovu reprezentaciju BiH, Vaha sa svojim stilom i vođenjem ekipe, nije pravi izbor. Obrazložio sam to već, da se ne ponavljam
To je bila replika na post od @hrasno, cisto da konstatujem da nije sve crno bijelo i da ne mora broj titula i trofeja toliko znacit.
hrasno38

#1668 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

FreakyStyley wrote:
palermo wrote:
To je bila replika na post od @hrasno, cisto da konstatujem da nije sve crno bijelo i da ne mora broj titula i trofeja toliko znacit.
Naravno da ne i slazem se sa tobom samo kad se za nekoga kaze da je bogat ne misli se na duhovno bogatsvo nego ono u suskama. Ovdje se Vaha predstavlja kao Atila bic boziji i kao neko ko treba da uvede nekog reda u reprezentativnu selekciju a ja ne vidim kakvog to reda treba uvoditi. Treba malo promjeniti igracku strukturu i sa njom pokusati se domoci EP. Do zadnje utakmice kvalifikacija Vaha sa reprezentacijom nece sklopiti ukupno ni mjesec dana tako da sva ta neka prica o nekim drasticnim promjenama pada u vodu. Vaha njima niti moze niti ce imati vremena da nametne neki svoj sistem treninga dakle u opticaju bilo kojeg selktora ce biti njegova vizija prvih 11, njegova vizija izmjena na utakmicama i njegova vizija koji su to igraci koji treaju da su u rosteru reprezentacije. Sve ostalo sto se tice fizicke spreme, forme itd ce zavisiti kao i kod drugih reprezentacija od klubova za koje igraju.
I da ipak budem i konkretan za 24 godine treniranja ipak ovo nije neki bilans sa kojim se mozes dizati u zvijezde jer onda bi recimo Murinja, Gvardiolu i masu jos trenera mogli posmatrati kao da su dosli sa druge planete. Palermo je u pravu 100% nasoj reprezentaciji ne treba sada upravo nametanje takvog stila o kojem pricamo nego dobijanje tih 5 utakmica a za 6-tu sta bog da.
Zeljoooo

#1669 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Zeljoooo »

Bosanski_kralj wrote:Jedan Džeko bezuslovno igra za svoju domovinu. Momak koji je napravio za ovu državu više od bilo koga, a pogotovo od Vahida, ne vidim baš neku opravdanost postavljanjem hiljadu i jednog uslova od strane vahida za vođenjem reprezentacije svoje zemlje. Pa halo gospodne dokaži malo svoju ljubav djelima, a ne samo riječima. Ovo sad ti je odlična prilika.
E sto mrzim ovo, kao napravio je za svoju drzavu nesto i sad je kao neko nekome duzan nesto. Sta je ba napravio za drzavu? Da mu nije bilo Reprezentacije i sad bi po Teplicama loptu ganjao. Mozda bi se i u Zelju vratio.

Pustite te price zasluge i slicne budalastinje. To nesto ne postoji u sportu, postoji samo obostrana korist gdje niko nikome nista nije duzan. Dobar si, igras. Nisi dobar pa da sa te ja napravio neces igrati i tako u krug.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1670 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by pici »

Felix Magath, trofejni bundesligaški stručnjak, trener koji je zaslužan za karijere Hasana Salihamidžića, Zvjezdana Misimovića i Edina Džeke, dao je svom agentu načelni pristanak da pošalje "cv" NSBiH - saznaje Avazov Sport

Saznajemo kako je u sekreterijat NSBiH, na stol, Jasmina Bakovića stigla potvrda Magathove kandidature.

- Magath je spreman voditi BiH, čisto iz sportskih motiva uvjeren da može ostvariti podvig i plasirati BiH na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Kakva smo to mi fudbalska velesila kada se za selektorsku poziciju bore takva imena, poput Trapattonija, Zaccheronija, Zenge, Prosinečkog, Halilhodžića, Magatha...

Šta ih to privlači, pokazat će vrijeme.

Sudeći po zanimanju svjetskih stručnjaka, očito je da Sušićeva dva boda iz četiri utakmice imaju značajnu težinu.
samo mogu reĆi da sam prijatno iznenadjen...samo da šta sad ne zaJebemo... :bih:
hashishar_3rd

#1671 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by hashishar_3rd »

Valjda dobijemo neke nove info

http://www.tv1.ba/tv-program/19523-tema ... -00-h.html

Tema TV1:Od Mundijala do Eura
Gosti:
- Jasmin Baković, generalni sekretar NSBIH
- Sabahudin Topalbećirević, sportski novinar i direktor Simposara
- Vlatko Glavaš, bivši bh. nogometaš i trener
- Duško Bajević, telefonom iz Atine
- Faruk Hadžibegić, telefonom iz Pariza
- Vahidin Halilhodžić, telefonom iz Turske
Večeras u 21 na TV1
hrasno38

#1672 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

Zeljoooo wrote:
Bosanski_kralj wrote:Jedan Džeko bezuslovno igra za svoju domovinu. Momak koji je napravio za ovu državu više od bilo koga, a pogotovo od Vahida, ne vidim baš neku opravdanost postavljanjem hiljadu i jednog uslova od strane vahida za vođenjem reprezentacije svoje zemlje. Pa halo gospodne dokaži malo svoju ljubav djelima, a ne samo riječima. Ovo sad ti je odlična prilika.
E sto mrzim ovo, kao napravio je za svoju drzavu nesto i sad je kao neko nekome duzan nesto. Sta je ba napravio za drzavu? Da mu nije bilo Reprezentacije i sad bi po Teplicama loptu ganjao. Mozda bi se i u Zelju vratio.

Pustite te price zasluge i slicne budalastinje. To nesto ne postoji u sportu, postoji samo obostrana korist gdje niko nikome nista nije duzan. Dobar si, igras. Nisi dobar pa da sa te ja napravio neces igrati i tako u krug.
E vidis postoje igre na terenu ali postoje i igre i nastupi van terena i tu se moze traziti razlika medju reprezentativcima. Braco Salihamidzic je bez dvojbe bio strasan fudbaler ali nikad nisam kod njega osjetio takvu pripadnost reprezentaciji kao sto je pokazuju Edin, Begovic, Spahic, Ibisevic itd. Kad osvojis prvenstvo Njemacke ili Engleske pa to prosljavas za zastavom svoje zemlje a na kopackama opet nosis grb svoje zemlje to je puno puno vise nego kad se samo zna da si iz BiH. I nije njega reprezentacija bacila u Wolfsubrg jer je prvu utakmicu za reprezentaciju upravo odigrao te godine 2007 kad je i potpisao za Wolfsubrg, i nije ga reprezentacija bacila u MC nego naslov najboljeg strijelca Bundeslige a usput i osvajanje titule sa klubom koji ni na mapi nije trebao da ga osvoji.
I naravno da postoji razlika izmedju onih koji su napravili nesto konkretno za svoju drzavu i onih koji nisu.
Šibicar

#1673 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Šibicar »

Što se tiče odnosa selektor-igrači,ja sam mišljenja da je preveliko drugarstvo i haverenje sa igračima pogrešan pristup,naravno to ne znači da nam treba tiranin na klupi koji će da bičuje igrače jer to niko ne bi trpio,ali treba biti neki prag do kojeg bi igrači smjeli ići,trener koji bi imao strahopoštovanje kod igrača,kojem bi igrači vjerovali i poštovali ga,npr. najbolji primjer za to bi bio Barbarez koji je rodjeni vodja i vjerovatno idol većine naših trenutnih reprezentativaca,mišljenja sam da bi njega poštovali i gotivili,ali problem je što je on mačak u vreći što se tiče taktičkog dijela vodjenja reprezentacije,a mislim da taj luksuz u ovom trenutku ne možemo priuštiti.
Zeljoooo

#1674 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Zeljoooo »

hrasno38 wrote:
Zeljoooo wrote:

E vidis postoje igre na terenu ali postoje i igre i nastupi van terena i tu se moze traziti razlika medju reprezentativcima. Braco Salihamidzic je bez dvojbe bio strasan fudbaler ali nikad nisam kod njega osjetio takvu pripadnost reprezentaciji kao sto je pokazuju Edin, Begovic, Spahic, Ibisevic itd. Kad osvojis prvenstvo Njemacke ili Engleske pa to prosljavas za zastavom svoje zemlje a na kopackama opet nosis grb svoje zemlje to je puno puno vise nego kad se samo zna da si iz BiH. I nije njega reprezentacija bacila u Wolfsubrg jer je prvu utakmicu za reprezentaciju upravo odigrao te godine 2007 kad je i potpisao za Wolfsubrg, i nije ga reprezentacija bacila u MC nego naslov najboljeg strijelca Bundeslige a usput i osvajanje titule sa klubom koji ni na mapi nije trebao da ga osvoji.
I naravno da postoji razlika izmedju onih koji su napravili nesto konkretno za svoju drzavu i onih koji nisu.
I de molim te reci mi kakve koristi konkretno drzava ima sto se neko ogrne zastavom ili sto nosi grba na kopackama ili ukavicama. Nema nikakve!

Ja kao patriota mogu pozdraviti taj cin ali da me neko ubjedjuje da je to sad neka silna korist za drzavu, NIJE i nikad necu podrzati tu pricu da mozes nekog zaduziti na taj nacin.

To sto spominjes, najbolji strijelac i te stvari, sve je to uredu i za takve stvari ja skidam kapu ali opet drzava nema nikakve koristi i on time ne zaduduje drzavu niti bilo koga vec nise samo licne uspjehe.
Maharadza

#1675 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Maharadza »

Šunj wrote:

Code: Select all

http://www.24sata.info/sport/fudbal/213532-i-felix-magath-zeli-biti-selektor-bih.html
Jel" ovo novinarka patka, ili.....
I Felix Magath želi biti selektor BiH
Autor S. J.
Felix Magath, trofejni bundesligaški stručnjak, trener koji je zaslužan za karijere Hasana Salihamidžića, Zvjezdana Misimovića i Edina Džeke, dao je svom agentu načelni pristanak da pošalje "cv" NSBiH.
Image
Šuplja vjerovatno, ali nada umire zadnja. POGLEDAJ NAS JA RABBI!!!
Locked