Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
golman

#1451 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by golman »

BHF_Manijak wrote:Safet nastavlja da lupa i nakon otkaza! :mrgreen: :mrgreen: "Klupa Srbije, zasto da ne?" :lol: :mrgreen:
Pa Tino ne bi imao pravo da igra za Srbiju. :D
Šibicar

#1452 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Šibicar »

Ako izaberu Hadžibegića to bio definitivno i posljedni ekser u kovčeg naše reprezentacije,ali ljigavac se uvijek vrti oko saveza i najpodobniji je izbor trenutno,dajem mu najviše šanse,osim ako razum ne pobijedi,mada se razum i naš fudbalski savez u putu nisu sreli al' eto...
vee-jay

#1453 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by vee-jay »

alphonse kauders wrote:
alphonse kauders wrote:Dakle, otpali su zbog nezainteresovanosti ili nedostatka volje Saveza:
a) Vaha
b) Bajević;
c) Magath (ili bilo koji drugi trener izvan regije)

Nakon ovog prvog „udara“ kao ozbiljniji kandidati se nameću sljedeći i lično mislim da će biti neko od dole navedenih.

a) Baždarević;
b) Hadžibegić;
c) Barbarez;
d) Osim;
e) Prosinečki;

Eh sad, čiji lobi će presuditi, teško je pitanje. Lično od ove petorice jedino ne bih volio da dođe Hadžibegić, a mislim da realno najmanje šanse ima Barbarez jer ga srpski članovi Saveza (hebi ga kad i ovo funkcioniše na nacionalnom levelu) neće podržati, a pored toga nema nikakvo trenersko iskustvo.

Postoje i dodatne, manje vjerovatne opcije:
a) Slišković;
b) Radomir Antić;
c) Ćiro Blažević.
Od ove trojice Antića bih nekako i istrpio, a u slučaju Blaža bih se samospalio, jer je to od starta osuđeno na tal i propast.

Dakle, osim Vahe (kojeg sam možda prijevremeno otpisao), svi ostali su tu, osim Barbareza, za kojeg sam i napisao da ga u Savezu neće podržati.

Mislim da su favoriti redom:

1. Vaha (za njega se čeka samo da kaže da, pa je skoro van konkurencije), a ako on ne pristane:
2. Meša
3. Amar
4. Prosinečki
5. Hadžibegić

Mislim da je ovaj uži krug ok, a ostajem pri tome da mi je Hadžibegić najmanje privačna opcija.
ma nek si ti meni obrusio kako vaha ne dolazi u obzir :mrgreen:

kao sto sam napisao, postoji jos mogucnost da se izbori plasman na EP, velike su pare u pitanju i isplati se pokusati sa osobom koja kosta ali ima iskustva i znanja.
todd_smith

#1454 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

BHF_Manijak wrote:Safet nastavlja da lupa i nakon otkaza! :mrgreen: :mrgreen: "Klupa Srbije, zasto da ne?" :lol: :mrgreen:
Promasi i ti zicer :mrgreen:
pirmin

#1455 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by pirmin »

Samo Amar!
condy

#1456 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by condy »

JoseMujica wrote:
condy wrote:Pa naravno da da nije sve u novcu :-) ...samo što Vaha nije do sada nikoga odbio ko mu je dobro platio :)

Baš njega interesuju naša sranja, nacije, narodi, ljudi u savezu, pa čovjek za pravu lovu je išao u Afriku, a eto ne može u svoju domovinu iz principjelinih razloga :)

Pare na sto i doce
tačno...i s Maminjom je radio al dok se moglo i bilo po njegovom

problem je što mi nemamo 1-1,3 miliona eura godišnje za selektora.....Sušić je bio plaćen oko pola miliona

ps

Antić se sam otpisao...reko da ga ne zanima uopće
To je to...Vaha će biti na odmoru dok mu ne donesu vreću para :D

Biće zanimljivo ovo oko izbora selektora. Možda je ipak vrijeme za stranca na klupi zmajeva :wink:
stari_rastafari

#1457 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by stari_rastafari »

Poslije ovog videa sto sam pogledao u proslim postovim, usudjujem se reci da je moj favorit, od sada, TRAPPATONI ! :D Kakva legenda, nisam ni znao da govori njemacki :D
Šibicar

#1458 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Šibicar »

pirmin wrote:Samo Amar!
Dosta zajebancije sa Amarom,nije što mislim da ne zna posao,nego bi u startu bio dočekan na nož od strane pitara,a to nam u ovom trenutku najmanje treba.
cyprus

#1459 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by cyprus »

Jasno je da nam je svima prvi favorit Vaha (hajd dobro, velikoj većini nas)... Iako još uvijek ne vjerujem da će od toga biti išta, ove njegove izjave su znatno ohrabrujuće nego što sam mislio... Ja sam konto da će on to kategorički odbiti, al eto, neku nadu je ostavio...

Ali treba imati na umu, čak ni on ne garantuje rezultat... Puno toga se mora složiti i pored stručnosti selektora...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1460 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

majke mi više ne znam ni sam :?

al između stranca sa tankim CViem i našeg rađe bi našeg...ako se ne našu sa Vahom moj bi prvi pick bio Meša jer je radio vani u malim klubovima, s limitiranim resursima i pravio kakav takav rezultat.

Mnogi Prosinečkog hvale...nisam gledao njegove ekipe i ne znam kakav je....meni je minus što baca šuplje izjave da moremo na EP ko da je sve u našim rukama, a nije...to mi je nako neozbiljno

Treba nam trener je strog, radan i koji insistira na fizičkoj spremi i taktičkoj disciplini? Mislim jel istina da se nudi Trapatoni il je to šuplja? E taj nam treba...luđak rada i discipline gori od naših ludih ublehaša zajedno. Dajte Trapatonija i Barbareza za asistenta
Romanista 101%

#1461 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Romanista 101% »

Hajmo malo biti realni i emocije ostaviti po strani, manje-vise znaju se kandidati i prvo pitanje koje mi pada na um: Ko od njih svih moze napraviti cudo i odvesti nas u Francusku? Niko...osim Vahe kojem je potrebna i mala doza srece za takvo nesto. Nijedan osim Vahe nije kalibar koji moze takvo nesto napraviti, i zato mi je ovaj spisak kandidata jako tanak. Volio bi da imamo bolja rjesenja ali sta je tu. Svi znamo da se zamjena trenera trebala desiti nakon utakmice sa Iranom, ali u Bosni sve je naopako.
ljevoruki

#1462 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by ljevoruki »

golman wrote:
Pa Tino ne bi imao pravo da igra za Srbiju. :D
:lol:
BHF_Manijak

#1463 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

todd_smith wrote: Promasi i ti zicer :mrgreen:
Boga mi bi ti upravu, jebi ga, ne dade se! :mrgreen: :mrgreen:

Nego, za ove sto kritikuju Vahu kao sto je nadobudan, sto je picic i slicno. Slazem se da je nerijetko ters i mrgud pravi, ali je to sa pokricem. Nemam nista protiv kada je covjek arogantan, kada odjebaje sve redom, ali iza sebe ima rezultat. Zato mi je Mourinho haos drag. Ne jebe zivu silu, al' moze mu se, rezultati su iza njega.
Najgore mi je kad se futavac pocne qrcit...

Eh sad da se na Vahu vratim. Mrgud? OK. A samo sad zamislite situaciju da covjek dodje i dodje mu nakav XY, predsjednik FK Azotare, i kaze "slusaj, pomocnici ce ti biti Piplica i pjevaljka Baljic".

Covjeku koji je s Lilleom uzeo titulu, koji je odveo Alzir u osminu finala itd... :-) :-) :-) :roll:

U svakoj normalnoj situaciji ljudi sa znanjem, trenerskim, hoce slobodu i da biraju svoje pomocnike, u prevodu da ih niko ne jebe! Takav je i Vaha i neka je!
vee-jay

#1464 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by vee-jay »

a sta je sa onim Meksikancem, jel' on slobodan :mrgreen:
pirmin

#1465 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by pirmin »

Šibicar wrote:
Dosta zajebancije sa Amarom,nije što mislim da ne zna posao,nego bi u startu bio dočekan na nož od strane pitara,a to nam u ovom trenutku najmanje treba.
Hebe mi se i za pitare i za manijake, ja sam bivsi lesinar i 100% sam za Amara.
Nema sta pokvariti, vise potonuti ne mozemo. Sa njim, ubjedjen sam, mozemo samo napredovati.
todd_smith

#1466 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

Jebo te oni se satrase oko Vahe, a u Slobodi eno Portugalca. :mrgreen:
BHF_Manijak

#1467 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

Kad vec spominjete Amara, a znam da ga 99% bordo navijaca spominje u poksaju nekog suka.

Ako cemo tjerati mak na konac, s kakvim je to referencama Safet dosao kao selektor? Kakva je to bila bajna trenerska karijera? Blisko Istok, turski otpatci? Vaha mi je prvi izbor, Dusko drugi, ali ne pravite se ludi sto se Amara tice i ne budite bezobrazni, jer ni vas idol prilikom dolaska nije imao ama bas nikakvu karijeru kao trener, tako da vam takav vid sukanja pada totalno u vodu.
SSemir

#1468 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by SSemir »

ako vahu izaberu, vec sad vidim kako ce vec sljedeceg ljeta se pisati pljuvacine po forumu "vahu samo pare zanimaju", "nije patriota", "dosao je samo kad su mu ponudili dovoljno para" itd

veselim se tome :D
Šibicar

#1469 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Šibicar »

pirmin wrote:
Šibicar wrote:
Hebe mi se i za pitare i za manijake, ja sam bivsi lesinar i 100% sam za Amara.
Nema sta pokvariti, vise potonuti ne mozemo. Sa njim, ubjedjen sam, mozemo samo napredovati.

Ne sumnjam da si ti za njega,i ne možeš ga gotiviti više od mene,ali on po meni jednostavno nije dobar izbor zbog gore navedene stvari.Sad nam treba neko ko će imati 100% podršku svih navijača reprezentacije,pa barem to trajalo dok se nekako na guzove ne plasiramo na EP,a bilo ko da dodje jebavaće mu se majke poslije prvog kiksa pa bio on i Vahid glavom i bradom
palermo

#1470 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by palermo »

BHF_Manijak wrote:
Eh sad da se na Vahu vratim. Mrgud? OK. A samo sad zamislite situaciju da covjek dodje i dodje mu nakav XY, predsjednik FK Azotare, i kaze "slusaj, pomocnici ce ti biti Piplica i pjevaljka Baljic".

Covjeku koji je s Lilleom uzeo titulu, koji je odveo Alzir u osminu finala itd... :-) :-) :-) :roll:

U svakoj normalnoj situaciji ljudi sa znanjem, trenerskim, hoce slobodu i da biraju svoje pomocnike, u prevodu da ih niko ne jebe! Takav je i Vaha i neka je!
Pa nije uzeo titulu sa Lillom,čisto radi istine.I ako ćemo pravo Vaha najbolje radi sa tim underdog ekipama. On nije baš lik za ekipu u kojoj igraju zvijezde. A mi imamo svoje zvijezde. I iz trabzona je otišao zbog sukoba sa zvijezdom. Bojim se da bi uskoro ponovno došli u fazu jebavanja matere Edinu, Pjani...a onda bi Vaha iscenirao situaciju u kojoj bi bilo ja ili neko od naših zvijezda i otišao iz reprezentacije punog novčanika

Kad se već moj kandidat ne uzima u obzir (Barba) onda sam ja za Mešu,imao je solidnu karijeru kao trener, mislim da bi bio pomak u odnosu na Sušića (što i nije teško) a i dovoljno ovdje poznaje situaciju da baš ne bi upao s neba pa u rebra
Dead Man Walking

#1471 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Dead Man Walking »

Šibicar wrote:
:thumbup:
ljevoruki

#1472 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by ljevoruki »

Šibicar wrote:Ne sumnjam da si ti za njega,i ne možeš ga gotiviti više od mene,ali on po meni jednostavno nije dobar izbor zbog gore navedene stvari.Sad nam treba neko ko će imati 100% podršku svih navijača reprezentacije,pa barem to trajalo dok se nekako na guzove ne plasiramo na EP,a bilo ko da dodje jebavaće mu se majke poslije prvog kiksa pa bio on i Vahid glavom i bradom
I u slucaju kiksa, ako je igra bila dobra, atmosfera dobra, igraci ginuli za svaku loptu, trener napravio tri izmjene :D , svako na svojoj "prirodnoj" poziciji, nema bratica, tetica, daidzica :-) - mislim da ne bi bilo jebavanja familije selektoru.
Cudan smo narod ali opet imamo veliki prag tolerancije, jedan kiks bi mu halalili.
A bice toga, bez sumnje.
Ako se ovi nase hairlije ne dogovore sa Vahom, izbor bi trebao da padne na Mesu ili Amara.
Oba su skolovani treneri, Amar bi mozda imao malu komparativnu prednost u liku I djelu Svabe, vjerujem da bi malo promijenio stav I gard I to je to.
:bih:
Cyclops5

#1473 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Cyclops5 »

E cuj Amar :? :lol: :-) :-)
stari_rastafari

#1474 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by stari_rastafari »

JoseMujica wrote:Treba nam trener je strog, radan i koji insistira na fizičkoj spremi i taktičkoj disciplini? Mislim jel istina da se nudi Trapatoni il je to šuplja? E taj nam treba...luđak rada i discipline gori od naših ludih ublehaša zajedno. Dajte Trapatonija i Barbareza za asistenta
Nazalost, mislim da je to sci-fi. Nas savez nije toliko bas avangardan. :D Al definitivno se slazem sa izborom. :) Al tice znaju kolko Trapatoni hoce rapa. A i to sa njim je vjerovatno patka, tako da ne znam zasto se palim.

Vjerujem da, ako ne Vaha, bice Hadzibegic. Licno preferiram Mesu, zbog vec obrazlozenog.
ultima_palabra

#1475 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by ultima_palabra »

Šibicar wrote:Dosta zajebancije sa Amarom,nije što mislim da ne zna posao,nego bi u startu bio dočekan na nož od strane pitara,a to nam u ovom trenutku najmanje treba.
Ne samo oni, nabio je on komplekse i Zeničanima i Tuzlacima... hajd ovi iz BL i Širokog mrze svakoga iz grada Sarajeva, ali njega čini mi se posebno :D
Locked