Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
bulevarmostar

#1251 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by bulevarmostar »

SkyLimit wrote:
LSD wrote:http://www.uefa.com/uefaeuro/season=200 ... index.html

a vidi nam sastava :-) frajer koji se zove Uni Arge nam zabio dva gola :facepalm:

Faruk je bio loš selektor, ali treba reci da je imao i 5 puta lošiji tim, nego što je imao Safet
Na wiki piše: Uni Arge, rođen 1971. godine u Tórshavnu, je novinar, pisac, muzičar i pjevač sa Farskih Otoka. Bivši je fudbalski i rukometni igrač. U 105 nastupa za rukometni klub Kyndil, postigao je 693 gola :izet:

Svaka Cast :thumbup: Gdje ste ovoga iskopali :D
Droog

#1252 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Droog »

Ne znam je li neko vec postavio...

Ako niti dnao...
Lakat Jebić

#1253 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Lakat Jebić »

zamislite uni arga ljetos, pijan sjedi na nekom gejziru, gleda argentina - bih i govori "ja sam njima dva gola zabio" :D
Droog

#1254 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Droog »

Lakat Jebić wrote:zamislite uni arga ljetos, pijan sjedi na nekom gejziru, gleda argentina - bih i govori "ja sam njima dva gola zabio" :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Placem! :mrgreen: :thumbup:
Haman

#1256 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Haman »

Selektior BiH treba da bude trener sa iskustvom ali i rezultatima, ni previse star ali ni previse mlad. Ja vidim samo dva kandidata D. Bajevic i V. Halilhodzic. V. Halilhodzic je vec kazao da nema namjeru nitiu zelju da bude trener BiH. U njegove razloge ne treba ulaziti. Vazan je njegiv stav, to jest da ne zeli. Dakle, ostaje D. Bajevic. Bio je ivanerdan fudlabler, ima uspjesno trenersko iskustvo, a osim toga zna uspostaviti disciplinu-autoritativna osoba za rzliku od Susica .

Prosencki ne dolazi u obzir. Dobio otakaz u Zvezid pa u Turskoj, i sad bi ga neki za selektora, da pripreme teren za svoj povratak nakon njegova neuspjeha. Isto vazi i za ostala dva kandidata iz Sarajeva. Dakle, jedino ozbiljno ime je Dusko Bajevic.

O Susicu pricamo price, te odveo nas u Brazil itd. To je bila vise sreca ili slucajnost nego plod Susiceva znanja. Svaka mu cast kao fudbaleru, ali kao trener-selektor nije ni za bilo koji prvoligaski tim u BiH.

Dakle,pricamo price. Da nije bilo slucajnog gola Hajrovica pitanje je kako bi se sve zavrsilo, da li bi isli u Brazil?
Primiti 1.5 maraka za osvojena 2 boda iz 4 utakmice smijsna je stvar. Ovo je posao za Tuzilastvo BiH. Kad to kazem ne mislim samo na Susica, nego i na one koji su mu to omogucili, a to su ljudi u FSBiH. Oni vrte veliki novac.

Zar nije bilo pametnije ulagati novac u renoviranje stadiona u Sarajevu, Bajja Luci, Tuzli, Zenici, Mostaru itd, dakle, tamo gdje nicu talenti koji nam trebaju. Ovako trpamo nekome pare u dzep. Ako Susicu daju toliko, koliko onda sebi uzimaju oni koji sjede u FSBiH.
Eto puno posla za Tuziteljstvo BiH.
:izet: :izet: :?
phillie

#1257 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by phillie »

gospodine Hadzibegovicu :D :D :D :D :D i to ne jednom, ne dvaput, nego skoro cijelo vrijeme....

a sta kaze ovaj "strucnjak": ne mozemo zvati igrace iz Ceske, Slovacke koji su dali jedan gol, to nisu adekvatne zamjene. (kako objedinise Mahmutovica i Djurica u jedno i napravise invalida od tog hibrida) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: taj "Ceh" je dao 52 gola u 150 utakmica, pa vjerovatno je bolje rjesenje od 0 napadaca koliko smo imali na spisku....uostalom otkud strucnjak zna da nije adekvatan? jel to igrac bio pozivan na probu....il su ovi "strucnjaci" suflirali selektoru:" djes ga ba zvati, u ceskoj samo kurave i piva valjaju"
a ovaj isti "strucnjak" je pravdao selektorov poziv svom braticu rijecima /koliko se sjecam/ i ja bih zvao svog...dok se Muzurovic bavio genetickim superlativima Susica od Zavidovica.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#1258 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Zviz »

Ja mislim da bi najbolje bilo da nadju nekog stranca koji nema veze s vezom s tim prostorima.
Logovan

#1259 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Logovan »

Lakat Jebić wrote:zamislite uni arga ljetos, pijan sjedi na nekom gejziru, gleda argentina - bih i govori "ja sam njima dva gola zabio" :D
Hahahahahahahahah :lol: :lol: :mrgreen:
SkyLimit

#1260 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by SkyLimit »

Radi puno lobija, i dalje je mjesto selektora jako privlačno. Izgleda da se mnogi boje Halihodžića, na nekoliko portala sam vidio naslovnice kako je on odbio da bude selektor, a kad klikneš na čitav, članak, vidiš da su to izvukli iz izjave da je trenutno na odmoru i da nije razmišljao o preuzimanju reprezentacije. Nije da se on euforično nudi kao Baždarević, ali nigdje on još nije jasno rekao NE.
phillie

#1261 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by phillie »

Al sad kad sam cuo da je Hadzibegic ocjenjivao Susicev rad :roll: :roll: :roll:
Droog

#1262 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Droog »

SkyLimit wrote:Radi puno lobija, i dalje je mjesto selektora jako privlačno. Izgleda da se mnogi boje Halihodžića, na nekoliko portala sam vidio naslovnice kako je on odbio da bude selektor, a kad klikneš na čitav, članak, vidiš da su to izvukli iz izjave da je trenutno na odmoru i da nije razmišljao o preuzimanju reprezentacije. Nije da se on euforično nudi kao Baždarević, ali nigdje on još nije jasno rekao NE.
Danasnji novinari... :-) :roll:

Sve su to "izvukli" iz one izjave sa source-a.

Malo me sve to podsjeca na one linkove po fb kao: "Necete vjerovati sta je pronasla u svom automobilu".
Ti sad kliknes, kontas second coming ili sta ja znam...kad ono zmija, jadna se zavukla da se malo ugrije.

I tako to...

Buduci selektor

Realno u savezu, ako su imalo pametni, ako im je imalo stalo da i zarade koju marku od plasmana na Euro, onda nema puno pametovanja.
Izbor moze biti samo Vahid. Ovo je prvi put da je covjek odgovorio nesto tipa "odmaram malo" i sl.
Prvi put kad su ga zvali, rekao je da nije pratio desavanja i da je gledao samo reportazu.
Drugi put ga zovu, lik vec upucen plaho, zna koliko je ostalo do kraja utakmica, gdje idemo, koliko realnih pobjeda i sl.
Znaci ima nesto, informise se. :mrgreen:
Znamo svi kako je novinare "odj.ebavao" odmah u prvih 30 sekundi razgovora na tu temu. Nadam se da ne grijesim.

Ako se slucajno to izjalovi (pu, pu, pu)...:

...drugi izbor je Prosinecki. Ima on taj neki mangupluk u sebi, ima to neko iskustvo vodjenja repke (gdje svi pricaju da je on ustvari taj koji je glavne odluke donosio kod Hrvata) i kao mali bonus, ne mislim da ce u trenerci i suskavcu dolaziti na utakmicu. I nesto ne vjerujem u ove nebuloze da je covjek "preskup". Cuj preskup. Ne vjerujem u to.

Sanse za plasman

Bas nesto racunam...ovaj Vels je donji. Majke mi, zao mi ih malo :mrgreen: , ali nema sanse da zavrse kao drugi ili treci ako mi odradimo nas dio posla. Znaci 5 realnih pobjeda pa cak i uz poraz protiv Belgije mozemo biti treci.
Vels je slicno krenuo i jedne kvalifikacije prije, imali 4 pobjede iz prve 4 utakmice sa Giggsom, Belamijem i sl. I zaseru pred kraj i pa-pa.

Ljudi moji, oni idu 28.03 u Izrael, Igraju kuci 12.06 sa (vec sad malo zabrinutim) Belgijancima i idu na Kipar u 7.kolu 03.09 kada ce Kipar i dalje biti nabrijan. Tri dana poslije igraju kuci sa Izraelom (06.09) i 10.10 dolaze nama. Drugu protiv Andore ne pikam.
Fakat mi ih je zao... :mrgreen:

Lako se kurc.iti kad pobijedis Andoru (2:1)... :mrgreen:
Znaci Izrael Belgija i Mi.
spinel_

#1263 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by spinel_ »

ja sam za Bazfarevica i/ili Prosineckog...posto znam da je Vaha nedostizan
Koshpa

#1264 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Koshpa »

Ja sam za...

Image

:D
Radio Sarajevo

#1265 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Radio Sarajevo »

Zviz wrote:Ja mislim da bi najbolje bilo da nadju nekog stranca koji nema veze s vezom s tim prostorima.
Evo tebe npr., ti bi odlično vodio ekipu, a svakako se zgražavaš naših prostora dok potajno drkaš i na samo spominjanje Balkana, visiš na forumu i znaš sve šta se dešava :D.
SkyLimit

#1266 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by SkyLimit »

Gledam ove naše po Njemačkoj što se bave trenerskim poslom. Osim Zlatana Bajramovića, zanimljivi i su i Aleksandar Ristić i Asif Šarić. Aleksandar Ristić je svojevremeno uveo Fortunu Dusseldorf i Schalke u Bundesligu, samo čovjek danas ima 70 godina. Asif Šarić je već šest godina član stručnog štaba Paderborna. Kada je on došao u klub, igrali su treću ligu, danas su u Bundesligi, a on je još tu.
nosara

#1267 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by nosara »

internazionale wrote:
jeza u ledja wrote:Pu jebem ti napisah dug post i izgleda nisam submitovo. :roll:

Nista, glupo je sto je odmah zatvorena tema o Susicu, ono u roku par sati. To se inace radi na forumu, meni nije jasno zasto. Kao da se ne moze nesto komentirati dan poslije? :-) Bosanski Kralj je mescini napisao lijep post na onoj temi o Susicu i to je otprilike moje razmisljanje.

Napisao sam u ovom dugom postu....da je Susicu plata bila oko $350k godisnje. S tom platom, koliko god se cinila visoka ne mozemo dovesti strucnjaka sa znatno boljim CVijom od onog kojeg je imao Susic. Hadzibegic, Bazdarevic, sve je to u pet deka. Prosinecki jos manje. To ne znaci da bi oni bili losi, ali mislim da nama za nesto vise treba neko bolji. Vaha je u Alziru zaradjivao tri put vise od ovog sto je zaradjivao Susic, koji je inace po toj zaradio bio 4 najslabije placeni selektor na SP.

Sto se tice Amara Osima, da ponovim, taj covjek nema nikakvo, ama bas nikakvo iskustvo da vodi jednu od jacih selekcija Evrope. Da ima igrackog iskustva igranja za reprezentaciju pa bih jos i shvatio. Ovako, on je u svijetu fudbala jedna velika nula. Kao sto rekoh, tek sad vidim za ljude koji ga prizeljkuju koliko su u stvari neobjektivno razmisljanje imali kada su pricali o bivsem selektoru.

Ja glasam za stranca tipa Quieroz.
Dobro si skont'o
Iz te kuhinje je i krenulo pljuvanje po Papetu. Po njemu se pljuvalo i kad smo se na SP plasirali. Jbg i Amar je bio u kombinacijama kad je Pape imenovan, valjda je Ivica presudio obzirom da se ne radi o Travniku, Bijeljini i slicnim fudbalskim rasadnicima talenata.
Jbt gledam anketu na klixu, Amar dobio vise glasova od Duska Bajevica :-)

Meni su jasni likovi i karakteri poput nosare i palabre... koji se dive kriminalcima kad imaju bar neke indirektne koristi. Ali zato npr. na politickim temama drze predavanja o postenju i moralu
Jasan je tebi moj kurac, ako i to... Papeta sam gotivio otpocetka, cak i pretjerivao u hvalama, jer sam ocekivao malo vise od Papeta selektora...

I gdje sam se ja to divio bilo kome iz prokletog trougla mrtvacnica-groblje-pionirska dolina...? :D
ultima_palabra

#1268 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by ultima_palabra »

wannabe_ultra wrote:koji ce nam kurac selektor kad ce mu dzeko-spahic opet jebat majku i stimati ekipu kako njima odgovara ;-)
Pa dok su oni jebali majku i štimali, pobjeđivali smo sve redom. Kad je Sušić pomislio da može sam, počele su nas karati velesile Kipar i Izrael :D

Spaha igrač-selektor! 8-)
SkyLimit

#1269 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by SkyLimit »

Kaže Josip Bevanda da svi zainteresirani kandidati trebaju poslati svoje biografije Savezu, ili se preko medija izjasniti da žele preuzeti reprezentaciju kako bi oni u Savezu znali. Tako to inače funkcioniše, ozbiljni treneri sjede i pišu svoje biografije, ni slučajno ne čekaju da neko njih prvi kontaktira. Izgleda da se ništa nije promjenilo, još ako opet Savez bude birao pomoćnike selektoru, i to po principu jedan Bošnjak, 1 Srbin, 1 Hrvat, nama je Sušić bio najmanji problem.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1270 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

SkyLimit wrote:Kaže Josip Bevanda da svi zainteresirani kandidati trebaju poslati svoje biografije Savezu, ili se preko medija izjasniti da žele preuzeti reprezentaciju kako bi oni u Savezu znali. Tako to inače funkcioniše, ozbiljni treneri sjede i pišu svoje biografije, ni slučajno ne čekaju da neko njih prvi kontaktira. Izgleda da se ništa nije promjenilo, još ako opet Savez bude birao pomoćnike selektoru, i to po principu jedan Bošnjak, 1 Srbin, 1 Hrvat, nama je Sušić bio najmanji problem.
Davno sam ja to rekao. Dzabe je bilo slavlje na Safetovoj temi kad se saznalo da je dobio otkaz. StruCnjaci koji kroje sudbinu u savezu blage veze nemaju sa poslom koji obavljaju ili nece da rade isti. Znaci, sad bi trebao, recimo, Vaha da im posalje biografiju? Ma bjezi :lol: I da mu onda za pomocnike daju Akrapovica, Mulinu i Konjica? :lol: Tesko onom koga posade na klupu.
EmiRem

#1271 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by EmiRem »

Mislim da bi Prosinecki od ovih nabrojanih bio dobar izbor.
itekako

#1272 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by itekako »

ne vidim niti jedan razlog zasto bi Robert bio bolji od Amara! kakvi su to Robertovi trenerski rezultati?
mislim da trebamo i dalje ostati na domacim snagama. za mene nije svejedno hoce li nas Savez platiti npr. milion maraka nekome ko nije nas, a to znaci bosanac-hercegovac. taj novac treba ostati nasim ljudima. valjda razgovaramo o nacionalnoj selekciji Bosne i Hercegovine a ne legiji placenika!?

Vaha je, relano, od ovih svih ovih koji se vrte po medijima ubjedljivo najjace trenersko ime. dokazano. kako citam, odbio nas je.
Bajevic je dobar izbor, ali zbog obaveza nas je i on takodjer odbio.
Bazdarevic se namece, zeli sjesti na klupu ali sto se mene tice, ja mu nikada ne bi dao taj posao jer se ne sjecam da se otimao za njega kad smo bili na dnu dna. naprotiv, bjezao je.

zasto mislim da je Amar dobar izbor!?
nas je covjek glavom i bradom.
kao trener se dokazao u domacoj ligi, pa ako hocete i onu jednu sezonu koju je radio u Japanu kada je sa JU uzeo kup Japana.
ima karizmu koja mu se ne moze osporiti bez obzira volite li ga ili ne.
mlad je.
nije skup.
moderan je trener.
ima pedigre.
nudi se u vrijeme kada nam treba cudo a dokazano pravi cuda. bar u zelji. zasto ne bi vidjeli moze li taj rad preslikati na repku!?

Amar Osim zasluzuje sansu da pokusa a licno vjerujem da moze puno toga.
and

#1273 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by and »

itekako wrote:ne vidim niti jedan razlog zasto bi Robert bio bolji od Amara! kakvi su to Robertovi trenerski rezultati?
mislim da trebamo i dalje ostati na domacim snagama. za mene nije svejedno hoce li nas Savez platiti npr. milion maraka nekome ko nije nas, a to znaci bosanac-hercegovac. taj novac treba ostati nasim ljudima. valjda razgovaramo o nacionalnoj selekciji Bosne i Hercegovine a ne legiji placenika!?

Vaha je, relano, od ovih svih ovih koji se vrte po medijima ubjedljivo najjace trenersko ime. dokazano. kako citam, odbio nas je.
Bajevic je dobar izbor, ali zbog obaveza nas je i on takodjer odbio.
Bazdarevic se namece, zeli sjesti na klupu ali sto se mene tice, ja mu nikada ne bi dao taj posao jer se ne sjecam da se otimao za njega kad smo bili na dnu dna. naprotiv, bjezao je.

zasto mislim da je Amar dobar izbor!?
nas je covjek glavom i bradom.
kao trener se dokazao u domacoj ligi, pa ako hocete i onu jednu sezonu koju je radio u Japanu kada je sa JU uzeo kup Japana.
ima karizmu koja mu se ne moze osporiti bez obzira volite li ga ili ne.
mlad je.
nije skup.
moderan je trener.
ima pedigre.
nudi se u vrijeme kada nam treba cudo a dokazano pravi cuda. bar u zelji. zasto ne bi vidjeli moze li taj rad preslikati na repku!?

Amar Osim zasluzuje sansu da pokusa a licno vjerujem da moze puno toga.
možda da dobije mjesto u stručnom štabu mjesto piplice :mrgreen:
sve ove kombinacije selektora su nekakvi defanzivci što mi kao reprezentacija nismo.
volio bih da dođe neko ko će iskoristiti maksimalno naš potencijal u napadu.
vryzas

#1274 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by vryzas »

Tomahawk11 wrote:
SkyLimit wrote:Kaže Josip Bevanda da svi zainteresirani kandidati trebaju poslati svoje biografije Savezu, ili se preko medija izjasniti da žele preuzeti reprezentaciju kako bi oni u Savezu znali. Tako to inače funkcioniše, ozbiljni treneri sjede i pišu svoje biografije, ni slučajno ne čekaju da neko njih prvi kontaktira. Izgleda da se ništa nije promjenilo, još ako opet Savez bude birao pomoćnike selektoru, i to po principu jedan Bošnjak, 1 Srbin, 1 Hrvat, nama je Sušić bio najmanji problem.
Davno sam ja to rekao. Dzabe je bilo slavlje na Safetovoj temi kad se saznalo da je dobio otkaz. StruCnjaci koji kroje sudbinu u savezu blage veze nemaju sa poslom koji obavljaju ili nece da rade isti. Znaci, sad bi trebao, recimo, Vaha da im posalje biografiju? Ma bjezi :lol: I da mu onda za pomocnike daju Akrapovica, Mulinu i Konjica? :lol: Tesko onom koga posade na klupu.
Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaajmo biti pozitivni! :D
van Basten

#1275 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by van Basten »

Ja sam čuo da je Amar prešao u trenere golmana. Kao takav, svakako je dobro došao u stručni štab, ko god bude selektor, čisto da Begoviću pokaže koju fintu :izet:
Locked