Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Dino Djurbuzovic
#1101 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Svak onaj ko voli ovu drzavu i redovan je na najbolje forumu u Evropi, zna ko je najbolje rjesenje. Hvalospjevke za sve one koji ispunjavaju ove uslove
- House
#1102 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Dino preuzmi nas!
- ljevoruki
#1103 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Prosinecki ili DecembarskiLakat Jebić wrote:ja sam bio cuo da je sa prosineckim bio postignut nacelan dogovor jos prije mjesec dana, u slucaju poraza od belgije.
Siguran sam nece igrati bez bekova I krila, sa 3-4 playa I dvojicom u zadnjoj liniji.
To bi vec bio konkretan napredak.
-
todd_smith
#1104 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Nesto slicno su spremali sa Bajevicem kad je bilo ono sa Egiptom.Lakat Jebić wrote:ja sam bio cuo da je sa prosineckim bio postignut nacelan dogovor jos prije mjesec dana, u slucaju poraza od belgije.
Prema svemu sudeci, izgleda da je novi trener Prosinecki
- IcedMFEarth
#1105 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Magath nezaposlen, većina naših igrača priča njemački, oko plate bi se valjda dogovorili...
- BHF_Manijak
#1106 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Vaha nije kontaktiran od strane ljudi iz Saveza. Jos uvijek barem ne.
Ne mogu da vjerujem kakvih ovdje ima likova i prijedloga za selektora, a takvi se ljudi predstavljaju kao navijaci reprezentacije...
Kakav ba Sergej Barbarez, jebo te covjek ne da nije trenir'o neku dobru ekipu, nego frajer u zivotu nije pjetlice trenir'o i sad mi treba sjesti na klupu reprezentacije, kojoj gori pod nogama! Uozbiljite se!
Covjek je legenda kao igrac, ali izuzetno nadoburan i umisljen kao buduci trener. Iz ponizena mu je bilo trenirati neke klubove po njemackoj 2. i 3. ligi, a mnogim drugim njemackim bvisim igracima nije. Covjek je umislio da je Ferguson, ali suvise prerano! Kakav Sergej... Jedino sto je dobar haver sa bivsim reprezentativcima, ostala nijedna jedina referenca mu ne ide na ruku!
Ne mogu da vjerujem kakvih ovdje ima likova i prijedloga za selektora, a takvi se ljudi predstavljaju kao navijaci reprezentacije...
Kakav ba Sergej Barbarez, jebo te covjek ne da nije trenir'o neku dobru ekipu, nego frajer u zivotu nije pjetlice trenir'o i sad mi treba sjesti na klupu reprezentacije, kojoj gori pod nogama! Uozbiljite se!
Covjek je legenda kao igrac, ali izuzetno nadoburan i umisljen kao buduci trener. Iz ponizena mu je bilo trenirati neke klubove po njemackoj 2. i 3. ligi, a mnogim drugim njemackim bvisim igracima nije. Covjek je umislio da je Ferguson, ali suvise prerano! Kakav Sergej... Jedino sto je dobar haver sa bivsim reprezentativcima, ostala nijedna jedina referenca mu ne ide na ruku!
-
internazionale
#1107 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Dobro si skont'ojeza u ledja wrote:Pu jebem ti napisah dug post i izgleda nisam submitovo.![]()
Nista, glupo je sto je odmah zatvorena tema o Susicu, ono u roku par sati. To se inace radi na forumu, meni nije jasno zasto. Kao da se ne moze nesto komentirati dan poslije?Bosanski Kralj je mescini napisao lijep post na onoj temi o Susicu i to je otprilike moje razmisljanje.
Napisao sam u ovom dugom postu....da je Susicu plata bila oko $350k godisnje. S tom platom, koliko god se cinila visoka ne mozemo dovesti strucnjaka sa znatno boljim CVijom od onog kojeg je imao Susic. Hadzibegic, Bazdarevic, sve je to u pet deka. Prosinecki jos manje. To ne znaci da bi oni bili losi, ali mislim da nama za nesto vise treba neko bolji. Vaha je u Alziru zaradjivao tri put vise od ovog sto je zaradjivao Susic, koji je inace po toj zaradio bio 4 najslabije placeni selektor na SP.
Sto se tice Amara Osima, da ponovim, taj covjek nema nikakvo, ama bas nikakvo iskustvo da vodi jednu od jacih selekcija Evrope. Da ima igrackog iskustva igranja za reprezentaciju pa bih jos i shvatio. Ovako, on je u svijetu fudbala jedna velika nula. Kao sto rekoh, tek sad vidim za ljude koji ga prizeljkuju koliko su u stvari neobjektivno razmisljanje imali kada su pricali o bivsem selektoru.
Ja glasam za stranca tipa Quieroz.
Iz te kuhinje je i krenulo pljuvanje po Papetu. Po njemu se pljuvalo i kad smo se na SP plasirali. Jbg i Amar je bio u kombinacijama kad je Pape imenovan, valjda je Ivica presudio obzirom da se ne radi o Travniku, Bijeljini i slicnim fudbalskim rasadnicima talenata.
Jbt gledam anketu na klixu, Amar dobio vise glasova od Duska Bajevica
Meni su jasni likovi i karakteri poput nosare i palabre... koji se dive kriminalcima kad imaju bar neke indirektne koristi. Ali zato npr. na politickim temama drze predavanja o postenju i moralu
- pirmin
#1108 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Sretno Safete!
Karizma je dobro naceta ali ostalo je jos dovoljno.
Sve najbolje u buducnosti!
Karizma je dobro naceta ali ostalo je jos dovoljno.
Sve najbolje u buducnosti!
- cyprus
#1109 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Logovan wrote:Ima li makar jedan trener koji je većini forumaša dobar?
Ja sam uvjeren da će Tino vrlo vjerovatno biti dio spiska ko god bude novi selektor, pod uslovom da nastavi sa formom kako je krenuo ove jeseni...SkyLimit wrote:Ja sam za Prosinečkog, naravno ako ne bude Halihodžić, on je ipak klasa za sebe. Samo Roberte, bude li na prvom spisku i jedan igrač Hajduka, hvala ćao doviđenja.
-
Iker C
#1110 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Samo da kažem onima koji prate reprezentaciju samo u zadnje vrijeme da je Amar već bio imenovan za selektora ali je Ćiro samoincijativno došao na sjednicu u Bihać i postao selektor.
-
FreakyStyley
#1111 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
I meni sve upucuje na to.Korisničkoime wrote:@ FreakyStyleyMa jajara dobro si ga opisao stari. Ne bi ni mene čudilo pašu on i Savez samo tako. Jebo majku pa hoćel jednom dovesti nekog spaćnog.Ne znam koliko je vjerovat ovom izvoru, ali me uopste ne bi cudilo da Hadzibegic dodje, cak je po meni i ocekivano. Vazda se mota tu oko saveza, prvi je kad treba neku izjavu dat i slicno. Ocito da pretenduje vec duze vremena na mjesto selektora, a i savrseno bi se uklopio sa jajarama iz saveza. To bi tek bio raspad sistema.
Lično po meni poznavajući naš Savez trenutno kandidat br.1 i imat ćemo istu priču kao i sa Sušićem.
-
lakilaka
#1112 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
posto je zatvorena tema o vec bivsem selektoru samo da kazem, ko god dodje nece biti gori. nece biti nepotizma, germanije, kaseta i kasnjenja na avione, igranja bez napadaca.

-
Yahweh
- Location: See the shadow? Well, that's not anyone that you're expecting.
#1113 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Joj što ne mogu ove priče savez nema para. Pa deverali smo , kako tako i za vrijeme Ušanovića i kompanije. Bruku miliona smo bili u minusu, neki dupli ugovori sa TV kucama i šta sve već ne.
Po vama, do kad smo kokuzi? Kad će savez imati pare? Tek kad se kvalifikuje na neki turnir?
Imaju sponzore, novac od TV prava, ulaznice... 2-3 prijateljske nek organizuju na Koševu...30.000 x 10 KM ulaznica = 300k x 3 tekme = oko milion. Vazda se moze skupiti za trenera... Na kraju krajeva mogu podici kredit... Kad su mogli vraćati i plačati kojekakve duple ugovore, kazne, kamate, sranja i pi.ke materine mogu i dici kredit da dovedu stručnjaka na klupu za dobrobit repke.
Danas, haman pa "nikakvih" problema nemamo, osim što nam fali trener i ne mogu da vjerujem da savez nema novac za novog. Ima li gdje kakav provjeren članak da je savez bankrotirao? Ne mislim na onaj gdje su potrošili novac od SP-a, vec gdje piše da NSBIH nema novac za novog trenera, jedino sam na ovom forumu milion puta procitao kako savez nema novac da plati novog trenera.... To mi je isto kao da se kvalifikujemo na prvenstvo i savez kaze kako nemamo pare da kupimo strucnom stabu avionske karte ili da platimo smjestaj. Haaaaloo ba, imaju novac za trenera, samo je pitanje mogu li se svi dogovoriti koliko ce izdvojiti za istog.
Po vama, do kad smo kokuzi? Kad će savez imati pare? Tek kad se kvalifikuje na neki turnir?
Imaju sponzore, novac od TV prava, ulaznice... 2-3 prijateljske nek organizuju na Koševu...30.000 x 10 KM ulaznica = 300k x 3 tekme = oko milion. Vazda se moze skupiti za trenera... Na kraju krajeva mogu podici kredit... Kad su mogli vraćati i plačati kojekakve duple ugovore, kazne, kamate, sranja i pi.ke materine mogu i dici kredit da dovedu stručnjaka na klupu za dobrobit repke.
Danas, haman pa "nikakvih" problema nemamo, osim što nam fali trener i ne mogu da vjerujem da savez nema novac za novog. Ima li gdje kakav provjeren članak da je savez bankrotirao? Ne mislim na onaj gdje su potrošili novac od SP-a, vec gdje piše da NSBIH nema novac za novog trenera, jedino sam na ovom forumu milion puta procitao kako savez nema novac da plati novog trenera.... To mi je isto kao da se kvalifikujemo na prvenstvo i savez kaze kako nemamo pare da kupimo strucnom stabu avionske karte ili da platimo smjestaj. Haaaaloo ba, imaju novac za trenera, samo je pitanje mogu li se svi dogovoriti koliko ce izdvojiti za istog.
-
Iker C
#1114 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Amar bi vratio reprezentaciju na Koševo uz objašnjenje da ga ne zanimaju babine gatke o sretnom terenu i da je novac na prvom mjestu. Ne znam da li je Midhat Džeko kandidat?
- zg1911
#1115 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
prosinečki vam ne bi bio loš izbor. on je stajao iza naše igre u vrijeme bilićeva mandata. a nije ni kvaran ko mucavi roker. a i za ovog pacijenta od kovača je doktor nogometa.
broj 1 bi ipak bio vaha.
broj 1 bi ipak bio vaha.
-
miki.ba
#1116 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Meni bi bilo najdraze da nadjemo nekoga ko nije ni blizu savezu, fudbalu u BiH uopste.
Stranac pa makar i anonimus bi bio najbolja opcija.
Stranac pa makar i anonimus bi bio najbolja opcija.
- HomeSweetHome
#1117 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ako ne zovnu Vahu da bar popricaju s njim neobavezno, treba cijeli NS potjerati napolje. Njemu je zivotna zelja da bude selektor BiH, a kako se cini i nama je. Bar vecini. Ni pare ne bi bile problem, garantovano. Nasao bi se vec neki modus da ga plate dovoljno da ga ne podcijene, a da se istovremeno ne pretjera. Jedino kome ne odgovara je ovim lezihljebovicima iz Saveza, jer bi on malo promijesao corbu, ne bi mogli ostvariti svoj "vizije", kratkorocne i dugorocne.
Nadam se da su svjesni da vise nema zajebancije.
Nadam se da su svjesni da vise nema zajebancije.
- HomeSweetHome
#1118 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
I da, zaboravih... Ako bas nikako ne bi bilo moguce dogovoriti se s Vahom, onda Bazdarevic.
- Šibicar
#1119 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Hažibegić je poltronsko uvlakačka ubleha,Safet je za njega Murinjo.
-
nekoeko
#1120 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
HOĆEMO VAHU!
-
IlijaLadin
#1121 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
A Barbarez?
Dao bih mu priliku. Bajevic i Vaha sigurno
nece. Mozda Antic prihvati? Pominje se.
Neozbiljno je pominjati Amara u ovom kontekstu.
- p206
#1122 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Vahi ponuditi doživotni ugovor i odriješene ruke, mi boljeg trenera nemamo.
Čovjek je od prosječnog PSG-a u dugovima, napravio ekipu za ligu prvaka i to prodajom nikoga drugog nego Ronaldinha. Osvojio afričku ligu prvaka itd... da zna još neki jezik osim francuskog bio bi trener u rangu najvećih.
Čovjek je od prosječnog PSG-a u dugovima, napravio ekipu za ligu prvaka i to prodajom nikoga drugog nego Ronaldinha. Osvojio afričku ligu prvaka itd... da zna još neki jezik osim francuskog bio bi trener u rangu najvećih.
-
todd_smith
#1123 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Osim je sigurno ozbiljnija opcija nego Sergej.IlijaLadin wrote:A Barbarez?
Ljudi trebaju da razlikuju Sergeja igraca i trenera.
Oba su smijesna opcija realno.
- Meho Kodro
#1124 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Vaha neće, Robi hoće?
Mediji uveliko licitiraju imenima potencijalnih kandidata. Dvojica koji uživaju najveće povjerenje javnosti - obojica nekadašnji nogometaši mostarskog Veleža - Vahid Halilhodžić i Duško Bajević za sada su otklonili mogućnost da preuzmu vođenje reprezentacije BiH pravdajući se već preuzetim obvezama.
Iznenada se meu kandidatima našao i Robert Prosinečki koji je potvrdio kako je načelno zainteresiran za posao u Sarajevu.
"Otvoren sam za razgovore s čelnicima NS BiH", kazao je Prosinečki "Avazu" dodajući kako BiH ima potencijal i ne treba odustati od nastojanja da izbori plasmana na EP u Francuskoj.
http://www.jutarnji.hr/utrka-za-klupu-b ... -/1237264/
Mediji uveliko licitiraju imenima potencijalnih kandidata. Dvojica koji uživaju najveće povjerenje javnosti - obojica nekadašnji nogometaši mostarskog Veleža - Vahid Halilhodžić i Duško Bajević za sada su otklonili mogućnost da preuzmu vođenje reprezentacije BiH pravdajući se već preuzetim obvezama.
Iznenada se meu kandidatima našao i Robert Prosinečki koji je potvrdio kako je načelno zainteresiran za posao u Sarajevu.
"Otvoren sam za razgovore s čelnicima NS BiH", kazao je Prosinečki "Avazu" dodajući kako BiH ima potencijal i ne treba odustati od nastojanja da izbori plasmana na EP u Francuskoj.
http://www.jutarnji.hr/utrka-za-klupu-b ... -/1237264/
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#1125 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
....a Pitarska skola!Šibicar wrote:Hažibegić je poltronsko uvlakačka ubleha,Safet je za njega Murinjo.