Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1076 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
ma dobro to što onako izjavi neke stvari ili da svoje viđenje o Bosni ne znači ništa...ovo je posao i sve kad bi došao ne bi cijenili njegov rad po patriotizmu nego po rezultatima.
Ovo je veoma jasna situacija....niko iz NS nije kontaktirao Vahida i pitao jel ima interesa, upoznao ga sa ciljevima i izvidio koliko bi koštao. Sve što imamo je da mediji licitiraju njegovim imenom...NS se ne oglašava....novinari su ti koji zovu Vahida i pitaju hoće li i on naravno da neutralnu izjavu jer neće da ga nasukaju na tanak led i tako se vrtimo ukrug dok ovi indijanci iz saveza ne provuku nekog svog pulena.
ova sva priča je po meni čista medijska igranka s ciljem da na kraju novinari toliko dosade Vahi da ih zatjera u pm....a onda će ovi uhljupi izaci oprani iz ovoga s pričom da Vaha neće...a istina je da čovjeka nije niko pitao od onih kojima je to posao!
Vaha vazda ima ponuda i za njega ćemo se morati boriti jer čovjek vrijedi
Ovo je veoma jasna situacija....niko iz NS nije kontaktirao Vahida i pitao jel ima interesa, upoznao ga sa ciljevima i izvidio koliko bi koštao. Sve što imamo je da mediji licitiraju njegovim imenom...NS se ne oglašava....novinari su ti koji zovu Vahida i pitaju hoće li i on naravno da neutralnu izjavu jer neće da ga nasukaju na tanak led i tako se vrtimo ukrug dok ovi indijanci iz saveza ne provuku nekog svog pulena.
ova sva priča je po meni čista medijska igranka s ciljem da na kraju novinari toliko dosade Vahi da ih zatjera u pm....a onda će ovi uhljupi izaci oprani iz ovoga s pričom da Vaha neće...a istina je da čovjeka nije niko pitao od onih kojima je to posao!
Vaha vazda ima ponuda i za njega ćemo se morati boriti jer čovjek vrijedi
- DaysleepeR
#1077 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
ko kaže da ga nije pitao, možda su davno i on i NS skontali da nisu jedni za druge ali to nikad nisu u jasnost plasirali, i onda ostali nagađaju a situacija u biti jasna kao dan
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1078 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
pusti te priče...da to pije voda onda nismo trebali Sušića ćerat.....juče je juče a danas je danasDaysleepeR wrote:ko kaže da ga nije pitao, možda su davno i on i NS skontali da nisu jedni za druge ali to nikad nisu u jasnost plasirali, i onda ostali nagađaju a situacija u biti jasna kao dan
u NS dobro znaju da je Vaha slobodan...ako hoće jakog trenera trebaju ga ganjati
ako hoće kakav propalitet što nemre niđe naći posla onda neka objave konkurs pa im se možda i Borče prijavi
- skenderija04
#1079 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Pitanje za ove upucene i pripadnike sedme sile.
Da li je tacno da je kontaktiran i Zeljko Buvac iz Borusije iz Dortmunda?
- simonese
#1080 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
on moze samo na klupa shumskeskenderija04 wrote:Pitanje za ove upucene i pripadnike sedme sile.
- skenderija04
#1081 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Znaci frajer je nacionalista?simonese wrote:on moze samo na klupa shumskeskenderija04 wrote:Pitanje za ove upucene i pripadnike sedme sile.
Danas mi rekose kao da je kontaktiran i on i da je Prosinecki prvi kandidat. Iznanadio sam se kas ga spomenuse jer nije prvi trener
-
condy
#1082 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ma eto vam Vaha i njegov populizam. Imace u startu alibi za nespjeh.
-
Itakoto
#1083 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Nije nacionalista odnosno samo malo je nacionalista.
Zeljko Buvac je kandidat za reprezentaciju RS a ne BiH. Sumnjam da bi se covjek njegovih moralnih vrijednosti uopste zainteresovao za repku "nepostojece" BiH.
- skenderija04
#1084 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Itakoto wrote:Nije nacionalista odnosno samo malo je nacionalista.Zeljko Buvac je kandidat za reprezentaciju RS a ne BiH. Sumnjam da bi se covjek njegovih moralnih vrijednosti uopste zainteresovao za repku "nepostojece" BiH.
Samo proguta se to kada dodje ponuda.
- Lakat Jebić
#1085 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
pa navodno je on trebao bit selektor republike srpske u nekim od onih najavljivanih utakmicaskenderija04 wrote:Znaci frajer je nacionalista?simonese wrote:on moze samo na klupa shumskeskenderija04 wrote:Pitanje za ove upucene i pripadnike sedme sile.
Danas mi rekose kao da je kontaktiran i on i da je Prosinecki prvi kandidat. Iznanadio sam se kas ga spomenuse jer nije prvi trener
ja sam bio cuo da je sa prosineckim bio postignut nacelan dogovor jos prije mjesec dana, u slucaju poraza od belgije. to je vjerovatno ono sto je neko vec pomenuo da je bio u sarajevu nedavno
- House
#1086 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Nudi se Robi... 
ne bih Prosinečkog
ne bih Prosinečkog
- Logovan
#1087 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ima li makar jedan trener koji je većini forumaša dobar? 
- SkyLimit
#1088 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ja sam za Prosinečkog, naravno ako ne bude Halihodžić, on je ipak klasa za sebe. Samo Roberte, bude li na prvom spisku i jedan igrač Hajduka, hvala ćao doviđenja.
-
Itakoto
#1089 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ne bih zelio vidjeti nekog komsiju ili susjeda zbog mladih igraca koji jos uvijek vagaju da li zaigraju za nas ili za njih. Sumnjam da ce se Prosinecki, Antic ili peti, deseti pobrinuli da odaberu BiH: Mislim nije ni Pape ali kad vec pokusavamo poboljsati stanje onda...
- and
#1090 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
treba sačekati ko će se sve prijaviti,a ja vjerujem da će biti atraktivnih imena,dobra je ekipa koja ima super potencijal,za proslaviti se,a ni pare nisu loše.
ovi pišu kao grant oderao ganu,600000 dolara po sezoni,pa nije ni pape manje zarađivao
ovi pišu kao grant oderao ganu,600000 dolara po sezoni,pa nije ni pape manje zarađivao
Avram Grant "opelješio" Ganu!
Ako su tačne brojke, bivši trener Partizana prošao odlično u dogovoru sa afričkom zemljom.
http://www.sportske.net/vest/medjunarod ... 02676.html
- Lakat Jebić
#1091 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
samo amar osim ne gleda kasete. ako hocemo promjene, onda amara za selektora 
- karanana
#1092 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
zalosno je to da nakon sto smo se otarasili ovog bivola, izgleda da boljeg nema.
- jeza u ledja
#1093 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Naravno da ne bi imao autoritet. Pa o tome, prije svega, i govorim.Mister Yes wrote:"Iskustvo igranja protiv jakih" je argument koji se može koristiti za igrače ali ne i za trenere. Jer trener svakako vodi tim koji se takmiči sa sebi sličnim timovima. Po pitanju taktike i fudbalskog znanja onoga koji vodi tim potpuno je nebitno kolika je kvaliteta lige. Znanje ili imaš ili nemaš a u odnosu na Sušića, Amar Osim je genije. Ja ga ne volim (kao vjerujem i ostali navijači Sarajeva) ali mu priznajem da zna znanje.jeza u ledja wrote: Sto se tice Amara Osima, da ponovim, taj covjek nema nikakvo, ama bas nikakvo iskustvo da vodi jednu od jacih selekcija Evrope. Da ima igrackog iskustva igranja za reprezentaciju pa bih jos i shvatio. Ovako, on je u svijetu fudbala jedna velika nula. Kao sto rekoh, tek sad vidim za ljude koji ga prizeljkuju koliko su u stvari neobjektivno razmisljanje imali kada su pricali o bivsem selektoru.
E sad, jedino što može biti problem je autoritet. U smislu da ga reprezentativci ne budu poštovali jer ništa nije uradio u evropi. Ali mislim da bi Amar i taj problem rješio. Čovjek je pomalo budalast i čudne naravi a takvi su uvijek dobri treneri.
I ne slazem se da iskustvo igranja protiv jakih nebitno. Na visem nivou takmicis se sa sebi slicnim timovima, no to ne znaci da si ti na nivou ostalih trenera. I uopste se ne slazem da je po pitanju znanja nebitna kvaliteta lige. To mozda vrijedi ako treniras u Portugalu pa odes u Englesku, ali ne i kod nas. Po pitanju kvaliteta igraca, njihove fizicke spreme, kvaliteta terena, ostalih trenera i formata takmicenja nasa liga je itekako drukcija, da ne govorim o nekim drugim, nesportskim stvarima. Stoga, parametri koji odredjuju uspjeh nekog trenera u PLBiH i parametri koji bi odredjivali njegov kvalitet bilo gdje drugo, a pogotovo na vrhunskom nivou, nisu ni blizu isti.
Za Susica, A. Osim je genije za osvojiti PLBiH, to sigurno. U kvalifikacijama za SP ili EP cisto sumnjam.
Uz sve to, lik vec neko vrijeme ne radi trenerski posao, sto dovoljno govori o njegovom kvalitetu i njegovim ambicijama.
Klasican oblik nepotizma.Charuga wrote:
Varaš sem bio je trener Jef Uniteda ...![]()
-
Korisničkoime
#1094 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
@ FreakyStyley
Lično po meni poznavajući naš Savez trenutno kandidat br.1 i imat ćemo istu priču kao i sa Sušićem.
Ma jajara dobro si ga opisao stari. Ne bi ni mene čudilo pašu on i Savez samo tako. Jebo majku pa hoćel jednom dovesti nekog spaćnog.Ne znam koliko je vjerovat ovom izvoru, ali me uopste ne bi cudilo da Hadzibegic dodje, cak je po meni i ocekivano. Vazda se mota tu oko saveza, prvi je kad treba neku izjavu dat i slicno. Ocito da pretenduje vec duze vremena na mjesto selektora, a i savrseno bi se uklopio sa jajarama iz saveza. To bi tek bio raspad sistema.
Lično po meni poznavajući naš Savez trenutno kandidat br.1 i imat ćemo istu priču kao i sa Sušićem.
-
Korisničkoime
#1095 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Nećemo pretjerivati.karanana wrote:zalosno je to da nakon sto smo se otarasili ovog bivola, izgleda da boljeg nema.
Prosinečki
Halilhodžić
Baždarević
neko spomenu Keka
Svi bolji osim Faruka to bi bilo otprilike isto
- Iago
#1096 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Negdje bi spomenut Jurgen Kohler, meščini ono iz Havaza. I nikakvog komentara na čoj'ka?
- House
- Logovan
#1098 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Taj čovjek se spominjao kao novi trener Sarajeva, pa Olimpica, pa sad reprezentacije.Iago wrote:Negdje bi spomenut Jurgen Kohler, meščini ono iz Havaza. I nikakvog komentara na čoj'ka?
-
detroit-mercy
#1099 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Lucky Laka za trenera
.
- Point.
#1100 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
E onda bi vidio sta je nepotizam.detroit-mercy wrote:Lucky Laka za trenera.