Novi sajt SFF-a. Sramota!

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
paprica29

#1 Re: Novi sajt SFF-a. Sramota!

Post by paprica29 »

sunroof wrote:Sramotno je zaista da jedan festival koji želi da bude "najveći u jugoistočnom dijelu Evrope" ima ovako loš sajt koji je krajnje neprofesionalno urađen.

Linkovi ne rade, dizajn je katastrofalan (kao da je pravljen 1995, a ne 2005), navigacija je puna javascript errorsa tako da se u većini slučajeva ne može ni pristupiti pojedinim dijelovima sajta, koji su svakako ruku na srce očajni.

Jedini razlog posjete većine ljudi sajtu je rezervacija ulaznica do koje je teško doći, a koja je također urađena amaterski - u stilu dijeteta iz osnovne škole. Pravo je pametno bilo uraditi drop-down meni sa filmovima, koji je mozak to smislio... postoje checkboxovi pomoću kojih su korisnici fino mogli sebi izabrat šta žele gledati... ma bravo SFF!

Najbitnije je da se napravila kila flasha sa sponzorima... a sve ostalo je nebitno... i onda se ljudi pitaju sto mi imamo 2% internet korisnika...

Sve u svemu još jedan veliki korak unazad za SFF...

btw. filmovi su također shit.
Mislim da imaš problem sa računarom, tamo sve radi.
Prenj

Post by Prenj »

Kada treba fudbal ili internet kritikovati - svi smo mi strucnjaci :-)
IlijaLadin

Post by IlijaLadin »

pretjerujes vala. nije toliko nazadan. neobican mozda i neocekivanog rjesenja, ali nije tooolikooo ja konto to uzas. mani 8-)
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

<frameset rows="145,*,30" frameborder="NO" border="0" framespacing="0">

<frame src="header.html" name="frmMenu" scrolling="no" noresize>
<frame src="home.php" name="frmMain" scrolling="yes" noresize>
<frame src="footer.html" name="footer" scrolling="no" noresize>

</frameset>

Muuuuuuuuuuf... :-) java navigacija u headeru za home.php...normalno da ce javljati gresku :D i ko josh koristi ovoliko "framea" :zzzz: .
silence_is_sexy

Post by silence_is_sexy »

btw. filmovi su također shit.
hajde, moze se SFF-u svasta zamjeriti: od dizajna do izbora glasnogovornice... ili ako bas hocete nacina finansiranja... to su tehnikalije i to nije sustina festivala. i jedna stvar koja sve ove godine nije dosla u pitanje je rad selektora koji svake godine naprave super programe. ove godine ima jos vise filmova, a raspored projekcija je bolje organzovan nego prosle godine (ima dovoljan broj repriza programa ciji se termini preklapaju. par svjetskih, nekoliko regionalnih i nacionalnih premijera u ovogodisnjem programu govore da se neko dobro potrudio da to bude tako... i to je jako bitno za medjunarodnu reputaciju festivala.

to sto neko ocekuje da na open air-u gleda gomilu najnovijeg holivudskog "blokbaster" smeca - to je njegov problem. mozda po prvi put program metalca ima smisla...

al' hajde... bosna bar kriticara ima na pretek... ali ti samozvani kriticari uglavnom nemaju pojma o stvarima koje kritikuju tako da to sve na kraju ispada otuzno...

jebiga... ni to ne znamo da radimo kako treba... treba znati napisati kritiku. npr. ovogodisnji motovun film festival su tako oderali kriticari u hrvatskoj da je to neopisivo... filmovi su bili ocajni, atmosfera kojom se taj festival posebno ponosi je bila ispod prosjeka... ali su zato imali sjajan dizajn i sjajan web sajt... sve to skupa im nije pomoglo jer valjda filmski festival cine filmovi i ljudi koji ih gledaju, a ne ove marginalije.

ok. treba biti bolji dizajn i bolji sajt ali to dodje negdje pri kraju liste prioriteta... bar meni.
Prenj

Post by Prenj »

Ma nek su frameovi kriza, koga je jos briga za festival :-)
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

silence_is_sexy wrote:
to sto neko ocekuje da na open air-u gleda gomilu najnovijeg holivudskog "blokbaster" smeca - to je njegov problem. mozda po prvi put program metalca ima smisla...
Jesi ih pogodila svaka ti cast.
radeljas

Post by radeljas »

web site je prosjecan, daleko od profesionalnosti. registracija karata je uradjena isto tako: utipkate pogresan password i ne dobijete nikakvu poruku o tome. ko god je imao 5 email adresa mogao se prijaviti. nikakve provjere (validacije) podataka. lista filmova koji su se birali nije ni po cemu bila sortirana.
sve me to ne cudi kad se zna da je emina ganic, direktorica, i kad znam da su ranijih godina radile izetbegoviceve unuke. to me naravno nece sprijeciti da pogledam poneki filim kako sam to radio svih oviih 10 godina, ali zasto svugdje moraju raditi mamini i tatini sinovi koji ocito ne znaju dobro posao koji rade...
TourniqueT

Post by TourniqueT »

Sajt je smijeshan.. barem meni... ne kritikujem SFF... Vec web sajt...
CuraDrugogSistema

Post by CuraDrugogSistema »

meni je stranica bas dobra. mnogo bolja i interesantnija od one stare.
Post Reply