KatarinaKosaca wrote:Meni ovo izrugivanje sa ratom, podvlacenje da kao i «nasi» politicari huskaju na rat lici na svjesno i namjerno otupljivanje ostrice jednom narodu. Kao prigovara se Aliji , evo, vec dvije decenije ono «Mirno spavajte.....», a Bakir nije smio ni apelaciju Sudu podnijeti, jer to je, pobogu huskanje.
Srbi, kako, sami kazu su ginuli za PC, oni u slucaju mirnog otcjepljenja nemaju potrebu ratovati. Krajisnik ih je pozvao upravo, mislim, sa projekcijom u buducnost. Bosnjaci i ostali pripadnici ABIH su ginuli za cjelovitu BIH. Oni su, u slucaju, otcjepljenja jednog dijela BIH uzalud ginuli. A upravo mi poplava clanaka tipa «Ne dam vam djecu, nece ovaj put» od Cenic do Sopot danas, ima za cilj otupiti Bosnjake da puste mirno otcjepljenje PC. Nisam ni dijaspora, niti podrumas, niti prizivam, niti prizeljkujem. Ali, nisam ni dezerter i ne bih ni bila.
Novi rat
- Danguba
#76 Re: Novi rat
- USAblues
#77 Re: Novi rat
to je tacno ....oni najavisse kuhajuEdin H. wrote:Kako natjerati dijasporce, koji su uglavnom za radikalna rjesenja, da se vrate i bore?
-
suspect_zero
#78 Re: Novi rat
Edin H. wrote:Kako natjerati dijasporce, koji su uglavnom za radikalna rjesenja, da se vrate i bore?
Pa zakuhati u juli/avgust, kad je većina ovdje kod zubara ili frizera
Al' fakat što reče Zatezni, kako vam se da više
-
daddy-kool
#79 Re: Novi rat
Upravo.L u c i f e r wrote:ne vidim kako bilo ko ovde priziva ratcyprus wrote:Imam ja bolju - koga su okretali na ražnju, ne priziva opet ražanj...
osim cetnicke gamadi naravno
koja misli da moze uspjeti ono sto nisu mogli 92-95
Ako (kad) bude pokušaja otcjepljenja, rata će biti.
-
Hafis
#80 Re: Novi rat
Znači ipak pikaju referendumi i dugoročno podjebavanje, sve dok se to dešava unutar države.
- Danguba
#81 Re: Novi rat
kako za koga...na neke tenkovima a ove pustili da se sami s'ebu.Hafis wrote:Znači ipak pikaju referendumi i dugoročno podjebavanje, sve dok se to dešava unutar države.
-
daddy-kool
#82 Re: Novi rat
Nisam skontao?Hafis wrote:Znači ipak pikaju referendumi i dugoročno podjebavanje, sve dok se to dešava unutar države.
-
Hafis
#83 Re: Novi rat
Velim, po toj logici mogu se zajebavati koliko hoće dokle god deklarativno priznavaju BiH.daddy-kool wrote:Nisam skontao?Hafis wrote:Znači ipak pikaju referendumi i dugoročno podjebavanje, sve dok se to dešava unutar države.
-
daddy-kool
#84 Re: Novi rat
Pa ja, ne baš samo deklarativno, valja poštovati zakone.Hafis wrote:
Velim, po toj logici mogu se zajebavati koliko hoće dokle god deklarativno priznavaju BiH.
To otprilike dobro opisuje zadnjih 10-15 godina?
-
Hafis
#85 Re: Novi rat
Ja hoću samo da kažem da situacija pomalo sliči na onu priču o žabi i toploj vodi.daddy-kool wrote:Pa ja, ne baš samo deklarativno, valja poštovati zakone.Hafis wrote:
Velim, po toj logici mogu se zajebavati koliko hoće dokle god deklarativno priznavaju BiH.
To otprilike dobro opisuje zadnjih 10-15 godina?
Nikada se neće desiti dan D, to jest ''pokušaj'' odcjepljenja koji će prouzročiti rat. Sve ima svoj tok.
Da mi je netko rekao recimo 1984. da će Slovenija proglasiti neovisnost i odvajanje od Juge za nekih 7-8 godina ja bih se nasmijao.
- sinuhe
#86 Re: Novi rat
Nema vise ni u Africi ratova stigla i njima demokratija. Tek na Bliskkom Istoku ali zbog smjene generacije.
Bojim se da na Balkanu vise nece biti rata.
Bojim se da na Balkanu vise nece biti rata.
-
palermo
#87 Re: Novi rat
Ko i šta je žaba u tvojoj priči?Hafis wrote: Ja hoću samo da kažem da situacija pomalo sliči na onu priču o žabi i toploj vodi.
Nikada se neće desiti dan D, to jest ''pokušaj'' odcjepljenja koji će prouzročiti rat. Sve ima svoj tok.
Da mi je netko rekao recimo 1984. da će Slovenija proglasiti neovisnost i odvajanje od Juge za nekih 7-8 godina ja bih se nasmijao.
- stakasa
#88 Re: Novi rat
Stvarno nema gorih ljudi... Borite se braco do zadnjeg, ako sad to ne rjesite necete nikad... Vala ovlastit chmolju da pobanira sve sto na rat poziva a ne zivi dole... I iamiu u paketu sa dijasporom jer je tek dosoEdin H. wrote:Kako natjerati dijasporce, koji su uglavnom za radikalna rjesenja, da se vrate i bore?
-
Zgoljo
#89 Re: Novi rat
Tako je uvijek bilo,zato smo i stradavali.Ti koji propagandisu uvijek su zivjeli medju nama,i sada su,a nikad se nisu identificirali niti sa nama niti sa nasom zemljom.KatarinaKosaca wrote:Meni ovo izrugivanje sa ratom, podvlacenje da kao i «nasi» politicari huskaju na rat lici na svjesno i namjerno otupljivanje ostrice jednom narodu. Kao prigovara se Aliji , evo, vec dvije decenije ono «Mirno spavajte.....», a Bakir nije smio ni apelaciju Sudu podnijeti, jer to je, pobogu huskanje.
Srbi, kako, sami kazu su ginuli za PC, oni u slucaju mirnog otcjepljenja nemaju potrebu ratovati. Krajisnik ih je pozvao upravo, mislim, sa projekcijom u buducnost. Bosnjaci i ostali pripadnici ABIH su ginuli za cjelovitu BIH. Oni su, u slucaju, otcjepljenja jednog dijela BIH uzalud ginuli. A upravo mi poplava clanaka tipa «Ne dam vam djecu, nece ovaj put» od Cenic do Sopot danas, ima za cilj otupiti Bosnjake da puste mirno otcjepljenje PC. Nisam ni dijaspora, niti podrumas, niti prizivam, niti prizeljkujem. Ali, nisam ni dezerter i ne bih ni bila.
Zato ja kazem da su oni opasniji za nas od agresora i od onih koji kuju planove o nestanku BiH.
Treba stvari istjerati na cistac,rata ce biti bilo kad kad bilo ko pokusa rasturati i dijeliti Bosnu i Hercegovinu.Tacka.
I neka se niko ne igra s time.
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#90 Re: Novi rat
Treba zaista biti dobar komad necega,pa ne uvazavati upozorenje od Papa Franje: da je treci svjetski rat u toku.
- Kombat
#91 Re: Naovi rat
snage EU?!benjen wrote:Pa snage EU za brzu reakciju.Sentinel wrote:Ali evo hipotetski rs policija stance na "granice" rs i ne da nikom ni van mi unutra? Ko bi trebao reagovati? OS BiH?
Ali molim vas prekinite sa glupostima o ratu.
Taj film oni koji ga zele da sakriju svoja djela nece gledati.
Turci, sakica Austrijanaca (od kojih su 2/3 napravili bivsi jugosi), te nesto madjara i poljaka...kad oni krenu reagovat, namah ce kriza da se zavrsi
- Kombat
#92 Re: Novi rat
sesta flota je neGDze u mediteranu i samo cekaju da nas spase #@fuckYeahinsomnia78 wrote:Ponekad pomislim da na forumu pisu sve sami trinaestogodisnjaci. Cuj EU snage za brzu intervenciju, cuj Amerika
[emoji3][emoji3][emoji3][emoji3][emoji3][emoji3]
Plemenite snage slobode, ljubavi, mira i demokracije nikada ne bi dopustili da kod nas dodje do krvoprolica...jok. ma kakvi!!!
- KB9
#93 Re: Novi rat
da vidis samo kako su me napali neki dan kad sam napiso da oni najvise zagovaraju rat, ah ta hrabra srcaEdin H. wrote:Kako natjerati dijasporce, koji su uglavnom za radikalna rjesenja, da se vrate i bore?
-
PM72
#94 Re: Novi rat
KB9 wrote:da vidis samo kako su me napali neki dan kad sam napiso da oni najvise zagovaraju rat, ah ta hrabra srcaEdin H. wrote:Kako natjerati dijasporce, koji su uglavnom za radikalna rjesenja, da se vrate i bore?
Kakav ti,da vidiš kako su na mene graknuli dijasporski miševi...jebo ih rat.Da su htjeli ratovati ostali bi ovdje.Doduše,ovo je većinom isprdak miševa koji su se ispalili 1992.
P.S.Kao i uvijek,jasno odvojim one koji su ratovali i otišli poslije rata.Njima skidam kapu.Ovi koji su pobjegli prvim pucnjem...khm...
- _Reds_
#95 Re: Novi rat
Ako dodje do rata, to ce biti kratko.
Srbija se nece mjesati, jer bi to dovoleo do jednog šireg rata.
RS bi vrlo brzo bila razbijena na tri dijela.
-
PM72
#96 Re: Novi rat
ih...ko će ih razbit? Ti?_Reds_ wrote:Ako dodje do rata, to ce biti kratko.
- _Reds_
#97 Re: Novi rat
Dezerter nisam.PM72 wrote:ih...ko će ih razbit? Ti?_Reds_ wrote:Ako dodje do rata, to ce biti kratko.
Razbice ih geografski polozaj.
-
PM72
#98 Re: Novi rat
Čuj razbiće ih geografski položaj.
Odvojiće se tektonske ploče kao posljedica dova iz dijaspore?
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#99 Re: Novi rat
U slucaju rata, pola vojnosposobnih velikorepublikosrpscana bi pobjegla u srbiju, jedna cetvrtina u federaciju, ostatak bi izvrsio vojni udar u eresu i nakon toga se predao snagama natoa
mirno spavajte, rata nece biti ali samo ako bude rata
mirno spavajte, rata nece biti ali samo ako bude rata
-
Hafis
#100 Re: Novi rat
Znači, i u slučaju takvih situacija treba samo na vrijeme nabaviti dovoljno kokica prije nego što ih nestane 
Nek' malo i NATO rješava, ta ne možemo ni mi uvijek .
Nek' malo i NATO rješava, ta ne možemo ni mi uvijek .