Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
neki wrote:Iskoristio bih priliku da se na**bem familije svim prisutnim željnim novog rata, nekakvih brzih vojnih akcija, policijskih intervencija i sl... u bilo koju svrhu i za bilo koji cilj. Ukoliko se takvo nešto nažalost desi, iskreno se nadam da će djeca dotičnih biti oštrica bilo kakve akcije koja im je sad u poremećenoj glavi...
neki wrote:Iskoristio bih priliku da se na**bem familije svim prisutnim željnim novog rata, nekakvih brzih vojnih akcija, policijskih intervencija i sl... u bilo koju svrhu i za bilo koji cilj. Ukoliko se takvo nešto nažalost desi, iskreno se nadam da će djeca dotičnih biti oštrica bilo kakve akcije koja im je sad u poremećenoj glavi...
Ako ne daj Bože i dođe do drugog poluvremena niko neće pitati obični narod da li je za rat ili nije. Isto kao što nas niko nije pitao ni 92. Dovoljno je mala iskrica da sve plane. Nego mi trebamo po Titinoj doktrini se voditi, radite i živite kao da će 100 godina biti mir ali spremajte se kao da će sutra biti rat
Dr Arsla wrote:Ako ne daj Bože i dođe do drugog poluvremena niko neće pitati obični narod da li je za rat ili nije. Isto kao što nas niko nije pitao ni 92. Dovoljno je mala iskrica da sve plane. Nego mi trebamo po Titinoj doktrini se voditi, radite i živite kao da će 100 godina biti mir ali spremajte se kao da će sutra biti rat
merhaba Kolumbo!
Tito je imao obučenu vojsku i rezervu,fabrike i puna skladišta a mi nemamo konzervi da hranimo OSBiH pa odu do kakvog grila da jedu.Ne zna niko puške rasklopit a kamoli voziti tenk.
Dr Arsla wrote:Ako ne daj Bože i dođe do drugog poluvremena niko neće pitati obični narod da li je za rat ili nije. Isto kao što nas niko nije pitao ni 92. Dovoljno je mala iskrica da sve plane. Nego mi trebamo po Titinoj doktrini se voditi, radite i živite kao da će 100 godina biti mir ali spremajte se kao da će sutra biti rat
merhaba Kolumbo!
Tito je imao obučenu vojsku i rezervu,fabrike i puna skladišta a mi nemamo konzervi da hranimo OSBiH pa odu do kakvog grila da jedu.Ne zna niko puške rasklopit a kamoli voziti tenk.
pere te jos indoktrinacija..., vidjeli smo tu obucenu vojsku na primjeru vukovara recimo..., a rat kad krene dinamika sama ustrojava. no, ne bilo ga svakako.
merhaba Kolumbo!
Ti haman zaboravio patriote u farmericama i tenama i sa lovačkim puškama kad su stali ispred agresora sa tenkovima. Dovoljno je imati kalaš i dva okvira za početak u svakoj kući i mirna Bosna
pere te jos indoktrinacija..., vidjeli smo tu obucenu vojsku na primjeru vukovara recimo..., a rat kad krene dinamika sama ustrojava. no, ne bilo ga svakako.
U Vukovaru si imao dobrovoljce i patriote od kojih je svaki služio JNA i znao rasklopiti pušku,gađati tromblonom,RB-om,baciti bombu,iskopati rov.Svaki vojnik JNA je imao pješadijsku obuku.Čak i kuhari.
Sad toga nema.Da bi neko pokrenuo rat,mora imati JNA ili sličnu silu.Rat krene a dinamika se ustrojava .Ko bi to opremio i obukao kad nemaju ni za ono vojnika OSBiH.Neće vojsku hraniti crveni krst ili tetka sa Čaršije.
Kakav ba rat. Treba svako da odsluzi vojsku, dobije ratni raspored, par godina vjezbi da se ne zaboravi...ako neko zaprijeti, ide se u prvu kasarnu, zaduzuje oprema, oruzje po zelji sve sa gas maskom, dnevnice se isplacuju retroaktivno uz mizerni avans, ides u vec iskopan rov i cekas da te neprijatelj napadne...
Danguba wrote:Kakav ba rat. Treba svako da odsluzi vojsku, dobije ratni raspored, par godina vjezbi da se ne zaboravi...ako neko zaprijeti, ide se u prvu kasarnu, zaduzuje oprema, oruzje po zelji sve sa gas maskom, dnevnice se isplacuju retroaktivno uz mizerni avans, ides u vec iskopan rov i cekas da te neprijatelj napadne...
Koliko vidim,sad mi napadamo.Samo ne znam čime? Pa nisu na Palama ili Sokocu pokemoni da im priđeš,poklopiš i i hajd dalje.
U Vukovaru si imao dobrovoljce i patriote od kojih je svaki služio JNA i znao rasklopiti pušku,gađati tromblonom,RB-om,baciti bombu,iskopati rov.Svaki vojnik JNA je imao pješadijsku obuku.Čak i kuhari.
Sad toga nema.Da bi neko pokrenuo rat,mora imati JNA ili sličnu silu.Rat krene a dinamika se ustrojava .Ko bi to opremio i obukao kad nemaju ni za ono vojnika OSBiH.Neće vojsku hraniti crveni krst ili tetka sa Čaršije.
to je iz vizure teorija, a ljudi su se i kamenjem gadjali odvajkada, hocu reci ako ima volje za rat nace se i sredstva.
jah, imala je bosanska strana milijarde na pocetku..., ako gledas interno bez vanjskih uticaja tj, susjeda, sasvim dovoljno resursa za sranje u nastajanju.
Menu za 26 Septembar : Bunte Kuh , Ikar. , Peanut butter , Tabasco i za dessert imamo griznjacu bez secera !
Kunem se svevisnjim Kardelj Edvardom da cu preko CNN davati podrsku zaracenim stranama da istraju do kraja u trijebljenju neistomisljenika. Obecavam da ni u ludilu necu prisustvovati nikakvim okupljanjima za prekid rata a sa stopostotnom sigurnoscu izjavljujem da nikad necu jednog centa uplatiti niti jednoj kako vladinoj , tako i ne vladinoj organizaciji. Kunem se drugom Djurom Pucarom Starim da nikad nikog , ni od najblize rodbine, necu primiti ni na spavanje.
The 51st State wrote:jah, imala je bosanska strana milijarde na pocetku..., ako gledas interno bez vanjskih uticaja tj, susjeda, sasvim dovoljno resursa za sranje u nastajanju.
Kako tebi nije jasno da smo se mi 1992 borili za opstanak.Na televiziji su objašnjavali ljudima da vrelim uljem zaljevaju napadače,da prave molotovljeve koktele,pravili smo betonske prepreke i ov vodovodnih cijevi pravili lansirne rampe.Nisam imao drugog izlaza ni mogućnosti.U stvari,nisam bio svjestan koja nas sila napada.Ubije ti druga a za njegovu pušku se otimaju još dvojca.Grizli bi ih zubima.Polako su dolazile milijarde.Za vojsku dođe milion a deset klepi Alijina bagra.I tako dalje...