Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
emmir1 wrote:Bošnjaci apsolutno nemaju razloga da bilo koga napadaju i zveckaju oružjem nakon sinoćnjeg saopštenja Amerike.
Samo trebamo da pustimo da institucije rade svoj posao.
Sinoćnje reagovanje USA odnosno jasna i direktna prijetnja referendumovcima je umnogome promijenila sliku stvari.
Sada navijam za referendum.
A onda sankcije, izolacija i kazne
Čak i ove vježbe Eufora i Nato na Manjači nakon referenduma su možda poruka da će doći tenkovima u Banja Luku.
Uglavnom mi treba da samo pravno i kroz institucije da djelujemo
Sve drugo bi bilo pogrešno.
Ko krši zakon i Ustav ide u zatvor, nema tu mnogo mudrosti
Slažem se.
Samo nikad se u potpunosti ne osloniti ni na koga, osim na same sebe.
Ovo govori čovjek koji je u rovu četiri godine čekao vojnu intervenciju.
Naravno.
Konstantno ulagat u namjensku industriju a mislim da nam tu i ne ide loše.
No sinoć je USA konačno reagovala oštro i poslala jasnu i nedvosmislenu poruku.
To treba nas da umiri i da nas zadrži na pravnom putu osporavanja referenduma.
Kontraproduktivno je zveckat oružjem, a vidim i da izjave nisu huškačke i ratne kao prije 15 dana.
Imam vrlo opravdane razloge vjerovati da se ne treba previse uzdati u USA.
Ali posto rat nije moguc i ne moze biti apolutnog pobjednika bez obzira na osnos snaga - predlazem kljucanje teme i nastavak price o referendumu na potojecoj temi.
Plavi sljemovi dolaze. Mi im masemo. Nema od rata nista.
Ljudi 4 godine samo biljezili ko i odakle puca.
Sada smatram da neko pravi igranku ovdje. Postoji mogucnost da preko Dodika zele da izmijene DMS. Koliko ce to kostati(materijalno i ljudskih zivota) ostaje da vidimo. Ne vidim neku bolju logiku i da krkan samouvjereno puca iz prazne.
Danguba wrote:Plavi sljemovi dolaze. Mi im masemo. Nema od rata nista.
Ljudi 4 godine samo biljezili ko i odakle puca.
Sada smatram da neko pravi igranku ovdje. Postoji mogucnost da preko Dodika zele da izmijene DMS. Koliko ce to kostati(materijalno i ljudskih zivota) ostaje da vidimo. Ne vidim neku bolju logiku i da krkan samouvjereno puca iz prazne.
krkan nema nista, samo igra partiju pokera, tj. glumi.
Ponekad pomislim da na forumu pisu sve sami trinaestogodisnjaci. Cuj EU snage za brzu intervenciju, cuj Amerika
[emoji3][emoji3][emoji3][emoji3][emoji3][emoji3]
Nadam se da ce ljudi biti pametnij, te ce na prvi znak zveckanja oruzjem zatraziti azil u nekoj uredjenoj zemlji. Ko ostane da "brani" ovo govno od države na bilo kojoj strani zasluzuje da ga karaju jos 100 godina sa svih strana.
Ovo loženje na oružane sukobe je više postalo degutantno. Moderacija bi trebala da se pozabavi sa ovim
stvarima i zatvara ovakve teme i njihove pokretače pošalje Banovići ekspresom u trajnu penziju.
insomnia78 wrote:Ponekad pomislim da na forumu pisu sve sami trinaestogodisnjaci. Cuj EU snage za brzu intervenciju, cuj Amerika
Pa jedno 95%+ ih ima ~ 20 god max, tako da... nisi daleko od istine.
insomnia78 wrote:Ponekad pomislim da na forumu pisu sve sami trinaestogodisnjaci. Cuj EU snage za brzu intervenciju, cuj Amerika
U svakom slucaju reagovace neko.
Glavno da BiH nece kapitulirati
A vala za 15 dana je vjezba na Manjaci OS BiH sa nekim EU ili sta vec vojnicima naziva Brzi odgovor.