Novi rat

Locked
Danguba

#1026 Re: Novi rat

Post by Danguba »

Bodkin wrote:
Danguba wrote:
To su prisile a ne rezultati kompromisa.
BiH ce biti od onoga ko je bude zelio kao svoju domovinu. The end.

Drugi ce biti porazeni ovako ili onako.
Zele je i srbi i hrvati, samo ne po bosnjackom standardu. Ako bosnjaci budu to nametali, bice rata za koji ce oni sami krivi. Isto koliko ce srbi biti u slucaju pokusaja odvajanja.

Ps. Naravno da je nametanje. Ne sumnjam da je tebi kompromis ajmo svi kako mi hocemo
Kada dodjemo do sunecenja u biblioteci, mozes pricati o nametanju do tada. :zzzz:

:D

p.s. cijeli svijet u krivu samo Srbi u pravu :-)
seln

#1027 Re: Novi rat

Post by seln »

Bodkin wrote:ajmo
Indentifikacija preciznija od licne karte. :wink:
Maharadza

#1028 Re: Novi rat

Post by Maharadza »

Bodkin wrote:
L u c i f e r wrote:Ovde ima toliko glupe priče da je to nevjerovatno.
Niko ne želi rat.
Svaki normalan čovjek na kugli zemaljskoj je spreman braniti svoju države od agresije i secesije.
Ostali ne moraju.
Sve dok srbi ne budu pokusavali da se odvoje, sve ce biti ok
Od čega da se odvoje, države? Kako će se od države odvojiti kada će ista faktički nestati (čitaj i oficijelno biti mrtvo slovo na papiru) već sutra ako im ref. prođe nekažnjeno? Ili je direktno kršenje Ustava nešto normalno preko čega se prelazi onako i nema uticaja na državu?! :shock:
Last edited by Maharadza on 24/09/2016 21:31, edited 4 times in total.
zateznistub

#1029 Re: Novi rat

Post by zateznistub »

seln wrote:
Po toj kvalifikaciji 75 % foruma su serbi jer ogromna vecina kad pise, pise Ajmo... :-)
insomnia78

#1030 Re: RE: Re: Novi rat

Post by insomnia78 »

duh_sa_sjekirom wrote:
Bodkin wrote: Zele je i srbi i hrvati, samo ne po bosnjackom standardu. Ako bosnjaci budu to nametali, bice rata za koji ce oni sami krivi. Isto koliko ce srbi biti u slucaju pokusaja odvajanja.

Ps. Naravno da je nametanje. Ne sumnjam da je tebi kompromis ajmo svi kako mi hocemo
Možeš li objasniti kakav je to bošnjački standard u pravljenju države? Kalifat? Šerijat, možda?
Cuj kakav. teror pod fesom crvenim u nekoj Bosni islamskoj
seln

#1031 Re: Novi rat

Post by seln »

zateznistub wrote:
seln wrote:
Po toj kvalifikaciji 75 % foruma su serbi jer ogromna vecina kad pise, pise Ajmo... :-)
Stvarno te ne smatram relevatnim sagovornikom po tom pitanju...
vjerovatno mislis na krstarica.com
L u c i f e r

#1032 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

Maharadza wrote:
Bodkin wrote:
Niko ne želi rat.
Svaki normalan čovjek na kugli zemaljskoj je spreman braniti svoju države od agresije i secesije.
Ostali ne moraju.
Od čega da se odvoje, države? Kako će se od države odvojiti kada će ista faktički nestati (čitaj i oficijelno biti mrtvo slovo na papiru) već sutra ako im ref. prođe nekažnjeno? Ili je direktno kršenje Ustava nešto normalno preko čega se prelazi onako i nema uticaja na državu?! :shock:
Eh da je tako Linkoln konto... :roll:
Kikibombona

#1033 Re: Novi rat

Post by Kikibombona »

palermo wrote:Jest momci, rat je tešlka i zajebana stvar....u ratu na površinu izlaze i heroji i šljam ljudski, u ratu dokazuješ jesi li čovjek ili si hajvan, u ratu se suočavaš sa smrću i naučiš da je ona samo dio života.....

Mnogo je zajebana stvar rat....nikome ga ne bih poželio.....

Od rata je jedino gore imati osjećaj sramote i stida koji te prati čitav život...ako si čovjek i znaš za stid.....

I niko se za rat ne sprema, samo imaš svoj sistem vrijednosti i on ti govori za što je vrijedno se boriti.....

Ja mislim da za Bosnu i Hercegovinu jeste, ti misliš da nije.....meni ok, samo konstatujem činjenicu da smo na suprotnim stranama....
Ja postujem ljude koji se bore za drzavu, za narod!

Svi mi imamo nesto ili nekoga za sto bi dali zivot!

Ja samo jedno znam iz iskustva, da su galamdzije PO PRAVILU najvece picke. Bez izuzetka. Onaj koji najvise rat zagovara, koji ga priziva, koji se kurci, je obican mis. Pravi heroji sute i uzmu pusku kada zapne. I obicno poginu ili budu izranjavani u borbi.

Pas koji laje ne ujeda. Zlata vrijedna poslovica.
zateznistub

#1034 Re: Novi rat

Post by zateznistub »

seln wrote: Stvarno te ne smatram relevatnim sagovornikom po tom pitanju...
vjerovatno mislis na krstarica.com
Čitaš li ti ovaj forum ili samo bezveze pišeš? svaka druga je ajmo :-)
Bodkin

#1035 Re: Novi rat

Post by Bodkin »

zateznistub wrote:
seln wrote:
Isfrustriranog 50godisnjeg patriJotu iz dijaspore davno sam prestao citati. Nema da plati za psihologa pa bi da mu ja lijecim frustracije. Kako da ne
Bodkin

#1036 Re: Novi rat

Post by Bodkin »

duh_sa_sjekirom wrote:
Bodkin wrote: Zele je i srbi i hrvati, samo ne po bosnjackom standardu. Ako bosnjaci budu to nametali, bice rata za koji ce oni sami krivi. Isto koliko ce srbi biti u slucaju pokusaja odvajanja.

Možeš li objasniti kakav je to bošnjački standard u pravljenju države? Kalifat? Šerijat, možda?
Nije ni jedno ni drugo. Mogao bih ali ne na ovoj temi. Ova je za patriJote da se ispusu.
LBVIEW

#1037 Re: Novi

Post by LBVIEW »

PeppermintSA wrote:
LBVIEW wrote:
PeppermintSA wrote:
Jebe mi se za državu, ja ga neću opet ratovati.
Koliko znam,sumska nije drzava.
Ako su Bjelave šumska onda dobro :izet:

Znaš, ima nas koji smo Bošnjaci, živimo među vama patriotima a boli nas kurac za državu i naciju. :izet:
Ti si Bosnjak k'o sto sam ja Eskim. :izet: Ustvari,mozda i jesi,ali po srpskoj mjeri poput Dzevde i Kuste.
Btw.,sto ti i ostatak pacifista tu hipi pricu ne valjate Srbima-oni krse Ustav i uvode zemlju u anarhiju,dakle predratno stanje? Stipu bolan suplje,nisu ovo 90-te.
Bodkin

#1038 Re: Novi rat

Post by Bodkin »

Maharadza wrote:
Bodkin wrote:
Niko ne želi rat.
Ostali ne moraju.
Nece nestati. Nije ni hrvatska nestala
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1039 Re: Novi rat

Post by japin_mutapi »

L u c i f e r wrote:
Eh da je tako Linkoln konto... :roll:
:thumbup: smrt robovlasnicima :thumbup: ... ili kako je to john lijepo rekao - ne pitajte šta vaša zemlja može učiniti za vas, već pitajte šta vi možete učiniti za svoju zemlju
Bodkin

#1040 Re: RE: Re: Novi rat

Post by Bodkin »

insomnia78 wrote:
duh_sa_sjekirom wrote:

Nema to veze sa islamom. Reci ti nama kako je u fr
kamberovica polje

#1041 Re: Novi rat

Post by kamberovica polje »

duh_sa_sjekirom wrote:

Feudalna vukojebina...dokazano zadnjih 20 godina.
L u c i f e r

#1042 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

Guz Pojet wrote:Znaci racionalnih argumenata za rat i dalje nema.
Ni jedan rat u istoriji nije počeo na osnovu racionalnih argumenata.

Pokušaj secesije nije racionalna pojava, već zasnovana na pohlepi i nacionalnoj maniji veličine.
Last edited by L u c i f e r on 24/09/2016 21:45, edited 1 time in total.
seln

#1043 Re: Novi rat

Post by seln »

Bodkin wrote:
zateznistub wrote:

Isfrustriranog 50godisnjeg patriJotu iz dijaspore davno sam prestao citati. Nema da plati za psihologa pa bi da mu ja lijecim frustracije. Kako da ne
Ni ja ne bi citao pochetnickog junosu kada bi on pisao na cetnickim forumima.
Ali, posto on dolazi da nam ovdje prosipa ko-nas-bre-zavadi sranje, onda moram da mu zacepim zvaljava usta.
insomnia78

#1044 Re: RE: Re: RE: Re: Novi rat

Post by insomnia78 »

Bodkin wrote:
insomnia78 wrote:
duh_sa_sjekirom wrote: Možeš li objasniti kakav je to bošnjački standard u pravljenju države? Kalifat? Šerijat, možda?
Nema to veze sa islamom. Reci ti nama kako je u fr
Ko u Đenetu
palermo

#1045 Re: Novi rat

Post by palermo »

Kikibombona wrote:
Ja postujem ljude koji se bore za drzavu, za narod!

Svi mi imamo nesto ili nekoga za sto bi dali zivot!

Ja samo jedno znam iz iskustva, da su galamdzije PO PRAVILU najvece picke. Bez izuzetka. Onaj koji najvise rat zagovara, koji ga priziva, koji se kurci, je obican mis. Pravi heroji sute i uzmu pusku kada zapne. I obicno poginu ili budu izranjavani u borbi.

Pas koji laje ne ujeda. Zlata vrijedna poslovica.
Dakle, tebi smetaju ove galamdžije koje k'o biva rat zagovaraju...a ne smetaju ti ove druge galamdžije koji nam poručuju ko vas jebe, ne vrijedi se boriti za Bosnu i Hercegovinu.....

NIsu ti baš neki pravedni aršini......

Da ne govorim o tome da je ovdje vješto izvrnuta teza, pa su ratnohuškači oni koji bi branili Bosnu i Hercegovinu, a mirotvorci, humanisti ovi kojima ništa ne znači....
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1046 Re: Novi rat

Post by KatarinaKosaca »

palermo wrote:
Kikibombona wrote:
Sto ste nervozini ako ljudi sa iskustvom mladim i nadobudnim budalama objasnjavaju kako je rat zajebana i teska rabota!???

Zar to nije istinska ljudskost. Zatezni ne zeli da iko osjeti sto je on osjetio, ne lozi druge da prodju kao on. Upozorava. Klinci misle da je rat djecija igrica.

Svaka cast ljudima koji su spremni za rat, koji se u miru spremaju. Za ove galamdzije, internet ratnike, nemam nikakvo postovanje. Takvi u pravoj frci prvi hvataju maglu.
Jest momci, rat je tešlka i zajebana stvar....u ratu na površinu izlaze i heroji i šljam ljudski, u ratu dokazuješ jesi li čovjek ili si hajvan, u ratu se suočavaš sa smrću i naučiš da je ona samo dio života.....

Mnogo je zajebana stvar rat....nikome ga ne bih poželio.....

Od rata je jedino gore imati osjećaj sramote i stida koji te prati čitav život...ako si čovjek i znaš za stid.....

I niko se za rat ne sprema, samo imaš svoj sistem vrijednosti i on ti govori za što je vrijedno se boriti.....

Ja mislim da za Bosnu i Hercegovinu jeste, ti misliš da nije.....meni ok, samo konstatujem činjenicu da smo na suprotnim stranama....
:thumbup: To je to. Netko,jednostavno ne zna izdati. Ne moze....
daddy-kool

#1047 Re: Novi rat

Post by daddy-kool »

Guz Pojet wrote:
Ja postavljam pitanje sta je racionalan razlog da se ( na eventualnu) secesiju odgovori ratom.
Koji je ono racionalan razlog kada ti lopov hoće ukrade nešto, a ti to ne dozvoljavaš?
Grean

#1048 Re: Novi rat

Post by Grean »

Generalno su mi najiritantniji ovi kao @PM72 i ovaj @dalekovod, svaka druga mi smo bili u ratu, ratovali, krvarili i onda ko jebe drzavu, ko ce ratovati, znate li vi kako je poginuti. Da su takvi ratovali od svoje volje ne bi danas pricali jebo drzavu, koji ce nam kurac, nego su i tad vjerovatno mobilizovani kao sto bi bili i sutra.

Uglavnom da ne vazim, @palermo svaka ti je zlata vrijedna. Opet da kazem, mozda se za drzavu ne vrijedi boriti ali u slucaju njenog raspada za Bosnjake je jos besmislenije ostati na prostoru rezervata gdje ti je Srbija i njena vojska na Zlatistu.
Last edited by Grean on 24/09/2016 21:59, edited 1 time in total.
L u c i f e r

#1049 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

Guz Pojet wrote:
L u c i f e r wrote:
Guz Pojet wrote:Znaci racionalnih argumenata za rat i dalje nema.
Ni jedan rat u istoriji nije počeo na osnovu racionalnih argumenata.

Pokušaj secesije nije racionalna pojava, već zasnovana na pohlepi i nacionalnoj maniji veličine.
Ja postavljam pitanje sta je racionalan razlog da se ( na eventualnu) secesiju odgovori ratom.
Ako ga ti ne vidiš, ja ti zaista ne mogu pomoći, jer ili si zlonamjeran ili glup.

Bilo bi dobro i da postaviš sebi pitanje šta je racionalan argument za secesiju.
Last edited by L u c i f e r on 24/09/2016 21:59, edited 1 time in total.
Bodkin

#1050 Re: Novi rat

Post by Bodkin »

daddy-kool wrote:
Guz Pojet wrote:
Koji je ono racionalan razlog kada ti lopov hoće ukrade nešto, a ti to ne dozvoljavaš?
Odlicna analogija. Cija je to drzava :D
Locked