Novi rat
- Sentinel
#1 Novi rat
Sve vise se intenzivira prica o novom ratu. Kao ako se ponovo zapuca Srbija ce dotrcati da brani bracu preko Drine. Kakva su vasa misljenja oko moguxeg rata, odnosa snaga, brojnog stanja, vojski., ideologija I sl
-
L u c i f e r
#2 Re: Novi rat
Imo sam ja ovu temu birvaktile, pa je zaključalo... 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4 Re: Novi rat
pitanje je koliko ove priče stete ekonomiji
i ko ce placati sve te silne topove tenkove i granatelda ne spominjemo plate bojovnika
dakle nista od toga
drzavnih para nema privatne niko nece za rat davati
i ko ce placati sve te silne topove tenkove i granatelda ne spominjemo plate bojovnika
dakle nista od toga
drzavnih para nema privatne niko nece za rat davati
- Montana
#5 Re: Novi rat
Još jedan?I to nanoviji.. 
- Sentinel
#6 Re: Novi rat
JNA je progutala samu sebe I sve narode odavde. Sve pare isle vojsci I onda se okrenula protiv naroda. Sad nemamo za kifle, a spominje se rat...cime?
-
emmir1
#7 Re: Novi rat
Kakav ljudi rat.
Ko da ratuje, kome treba rat.
Rane se previše svježe i ljudi neće da ratuju.
Ni sa jedne ni druge strane.
Svi bi gledali samo da se Evrope dočepaju.
Zamisli da neko ratuje za Bakira i Poljine ili za Dodika i njegove vile
Ko da ratuje, kome treba rat.
Rane se previše svježe i ljudi neće da ratuju.
Ni sa jedne ni druge strane.
Svi bi gledali samo da se Evrope dočepaju.
Zamisli da neko ratuje za Bakira i Poljine ili za Dodika i njegove vile
- Sentinel
#8 Re: Novi rat
Wiki o vojsci Srbije:Sentinel wrote:JNA je progutala samu sebe I sve narode odavde. Sve pare isle vojsci I onda se okrenula protiv naroda. Sad nemamo za kifle, a spominje se rat...cime?
"Reforme u vojsci po NATO standardima su počele da se sprovode od 2003. godine dok je i dalje postojala državna zajednica Srbija i Crna Gora. Tada je na mesto minastra odbrane bio postavljen Boris Tadić. Broj aktivnih pripadnika je počeo rapidno da se smanjuje tako da se danas zaustavio na 38 hiljada s tendencijom pada na 30 hiljada koliko je predviđeno da vojska Srbija poseduje u budućnosti. Takođe je došlo do smanjenja broja tenkova i ostalih oklopnih vozila. Svi tenkovi tipa T-55 su povučeni iz upotrebe do 2008. godine iako kompanija Jugoimport ima program za modernizaciju ovih tenkova tako da Srbija danas poseduje 212 tenkova tipa M-84. Takođe je došlo do smanjenja kalibra na jurišnim puškama tipa Zastava M-70 sa 7,62 mm na 5,56 mm. Srbija je takođe rashodovala protivavionske sisteme STRELA kao i sve samohodne protivavionske sisteme ZSU-57. "
-
L u c i f e r
#9 Re: Novi rat
Da za rat trebaju pare, afrika bi bila najmirniji kontinent.
Neću pisati i na ovu temu da se ne rasplinjavam bezveze, a i jer već postoji tema koja se bavi suštinom pitanja: Referendum u RS.
Neću pisati i na ovu temu da se ne rasplinjavam bezveze, a i jer već postoji tema koja se bavi suštinom pitanja: Referendum u RS.
- Zokipfc
#10 Re: Novi rat
L u c i f e r wrote:Da za rat trebaju pare, afrika bi bila najmirniji kontinent.
Aha, samo sto je afrika puna prirodnih resursa za kojima se itekako 'valja' ratovati. Tj, interesi. Bas me zanima kome je u interesu rat u BiH. Sve je vec podijeljeno, bosovima iz svakog tora je sasvim super. Ko da pokrene taj tvoj rat?
-
L u c i f e r
#11 Re: Novi rat
Koliko si imao godina u prošlom ratu?Zokipfc wrote:L u c i f e r wrote:Da za rat trebaju pare, afrika bi bila najmirniji kontinent.
Aha, samo sto je afrika puna prirodnih resursa za kojima se itekako 'valja' ratovati. Tj, interesi. Bas me zanima kome je u interesu rat u BiH. Sve je vec podijeljeno, bosovima iz svakog tora je sasvim super. Ko da pokrene taj tvoj rat?
- KB9
#12 Re: Novi rat
sam rs moze samo kamenicama ratovat a srbija da krene u intervenciju bila bi bombardovana od svjetskih policajaca, ironicno je da bi nebeski narod bio zavrsen iz neba al sta da se radi
elem nema rata ni pod razno
-
emmir1
#13 Re: Novi rat
Bošnjaci apsolutno nemaju razloga da bilo koga napadaju i zveckaju oružjem nakon sinoćnjeg saopštenja Amerike.
Samo trebamo da pustimo da institucije rade svoj posao.
Sinoćnje reagovanje USA odnosno jasna i direktna prijetnja referendumovcima je umnogome promijenila sliku stvari.
Sada navijam za referendum.
A onda sankcije, izolacija i kazne
Čak i ove vježbe Eufora i Nato na Manjači nakon referenduma su možda poruka da će doći tenkovima u Banja Luku.
Uglavnom mi treba da samo pravno i kroz institucije da djelujemo
Sve drugo bi bilo pogrešno.
Ko krši zakon i Ustav ide u zatvor, nema tu mnogo mudrosti
Sinoćnje reagovanje USA odnosno jasna i direktna prijetnja referendumovcima je umnogome promijenila sliku stvari.
Čak i ove vježbe Eufora i Nato na Manjači nakon referenduma su možda poruka da će doći tenkovima u Banja Luku.
- Sarajbeg
#14 Re: Novi rat
Sentinel wrote:Sve vise se intenzivira prica o novom ratu. Kao ako se ponovo zapuca Srbija ce dotrcati da brani bracu preko Drine. Kakva su vasa misljenja oko moguxeg rata, odnosa snaga, brojnog stanja, vojski., ideologija I sl
ako vlahadija romska iz PC republike , hoce rat imace rat ali totalni rat do sveopceg unistenja
-
L u c i f e r
#15 Re: Novi rat
Slažem se.emmir1 wrote:Bošnjaci apsolutno nemaju razloga da bilo koga napadaju i zveckaju oružjem nakon sinoćnjeg saopštenja Amerike.
Samo nikad se u potpunosti ne osloniti ni na koga, osim na same sebe.
Ovo govori čovjek koji je u rovu četiri godine čekao vojnu intervenciju.
- dječak sa šibicama
#16 Re: Novi rat
Bice rata kazu svi, a ja cu umrijeti od ljubavi....
-
dudlov
#17 Re: Novi rat
Pametno i mudro napisanoKB9 wrote:sam rs moze samo kamenicama ratovat a srbija da krene u intervenciju bila bi bombardovana od svjetskih policajaca, ironicno je da bi nebeski narod bio zavrsen iz neba al sta da se radi![]()
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
dudlov
#18 Re: Novi rat
[emoji1417]emmir1 wrote:Bošnjaci apsolutno nemaju razloga da bilo koga napadaju i zveckaju oružjem nakon sinoćnjeg saopštenja Amerike.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- KB9
#19 Re: Novi rat
nema potrebe i nije vrijednoSarajbeg wrote:ja bih bas volio da vidim tu smrdiju od kakvog kalupa su satkani ,kakva im se vojska .Nema vise juge ni 6 republika koje su prozvodile naoruzanje ,koje je cetnicka smrdija naravno sve prisvojima i i onda se dicila svojom snagopm ,a svaki rat su izgubili.A sta tek sada ev entualno ocekivati u slucaju njihovog novog pokusajaKB9 wrote:sam rs moze samo kamenicama ratovat a srbija da krene u intervenciju bila bi bombardovana od svjetskih policajaca, ironicno je da bi nebeski narod bio zavrsen iz neba al sta da se radi![]()
.Moje misljenje je da bit o bio njihov kraj ali ovaj put def. sto se tice njihove vlahcadi u bosni i hercegovini.Srbiaj bi nakon toga dozivjela def.potop nakon kojeg se vise nikad nece oporaviti .Hvla bogu ,danas svaki bosnjo ima mar neki pistolj tt ako nista a 90ih smo mogli samo sa prackama da ratujemo.Smrde su svjesne da ce pokusja otcjeppljenja u blizoj ili dlaekoj buducnosti rezultirati njihovim istrebljenjem do kraja sa ovih prostora.A bosnje imaju itekako dobrog razloga da sevlascai sveti 10 jebenih genocida nije malo
nama nije u genima ubijat druge nego samo odbranit se kad nas napadaju i prilicno mi je drago zbog toga, ne bi volio da smo na glasu miksa luzera i ubica ko neki
-
emmir1
#20 Re: Novi rat
L u c i f e r wrote:Slažem se.emmir1 wrote:Bošnjaci apsolutno nemaju razloga da bilo koga napadaju i zveckaju oružjem nakon sinoćnjeg saopštenja Amerike.
Samo nikad se u potpunosti ne osloniti ni na koga, osim na same sebe.
Naravno.
Konstantno ulagat u namjensku industriju a mislim da nam tu i ne ide loše.
No sinoć je USA konačno reagovala oštro i poslala jasnu i nedvosmislenu poruku.
To treba nas da umiri i da nas zadrži na pravnom putu osporavanja referenduma.
Kontraproduktivno je zveckat oružjem, a vidim i da izjave nisu huškačke i ratne kao prije 15 dana.
-
dezurni_ucenik
#21 Re: Novi rat
Eto Hilari u novembru

Ne bih se ja zajebavao sa ovom zenom, a ko zna mozda i nastavi ono sto joj muz zapoceo 99.godine. A mozda se pojavi i neki novi Wesley Clark koji ce ostvariti ideju o kopnenoj invaziji SVbije
.
Hilari samo dodje klik klik buuum, i onda standardno sVpsko kmecanje

Ne bih se ja zajebavao sa ovom zenom, a ko zna mozda i nastavi ono sto joj muz zapoceo 99.godine. A mozda se pojavi i neki novi Wesley Clark koji ce ostvariti ideju o kopnenoj invaziji SVbije
Hilari samo dodje klik klik buuum, i onda standardno sVpsko kmecanje
- forum_selektor
#22 Re: Novi rat
L u c i f e r wrote:
klasicna podrumaska prica
-
L u c i f e r
#23 Re: Novi rat
Tako je.emmir1 wrote:
Naravno.
Konstantno ulagat u namjensku industriju a mislim da nam tu i ne ide loše.
No sinoć je USA konačno reagovala oštro i poslala jasnu i nedvosmislenu poruku.
To treba nas da umiri i da nas zadrži na pravnom putu osporavanja referenduma.
Kontraproduktivno je zveckat oružjem, a vidim i da izjave nisu huškačke i ratne kao prije 15 dana.
A smisao dosadašnjih izjava je i bio da USA uvidi ozbiljnost situacije i adekvatno reaguje, te da i neprijatelj shvati da Bosna neće "šaptom pasti".
-
L u c i f e r
#24 Re: Novi rat
foe addedforum_selektor wrote:L u c i f e r wrote:
Ovo govori čovjek koji je u rovu četiri godine čekao vojnu intervenciju.![]()
![]()
![]()
Last edited by L u c i f e r on 18/09/2016 13:29, edited 1 time in total.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#25 Re: Novi rat
dje si prvoborac, nismo te prepoznali iz daljineforum_selektor wrote:L u c i f e r wrote:
Ovo govori čovjek koji je u rovu četiri godine čekao vojnu intervenciju.![]()
![]()
![]()