Novi rat

Locked
Sentinel

#1 Novi rat

Post by Sentinel »

Sve vise se intenzivira prica o novom ratu. Kao ako se ponovo zapuca Srbija ce dotrcati da brani bracu preko Drine. Kakva su vasa misljenja oko moguxeg rata, odnosa snaga, brojnog stanja, vojski., ideologija I sl
L u c i f e r

#2 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

Imo sam ja ovu temu birvaktile, pa je zaključalo... :cry:
delllboy79

#3 Re: Novi rat

Post by delllboy79 »

Prvi avion i pravac svedska.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4 Re: Novi rat

Post by Truba »

pitanje je koliko ove priče stete ekonomiji
i ko ce placati sve te silne topove tenkove i granatelda ne spominjemo plate bojovnika

dakle nista od toga
drzavnih para nema privatne niko nece za rat davati
Montana

#5 Re: Novi rat

Post by Montana »

Još jedan?I to nanoviji.. :-)
Sentinel

#6 Re: Novi rat

Post by Sentinel »

JNA je progutala samu sebe I sve narode odavde. Sve pare isle vojsci I onda se okrenula protiv naroda. Sad nemamo za kifle, a spominje se rat...cime?
emmir1

#7 Re: Novi rat

Post by emmir1 »

Kakav ljudi rat.

Ko da ratuje, kome treba rat.

Rane se previše svježe i ljudi neće da ratuju.

Ni sa jedne ni druge strane.

Svi bi gledali samo da se Evrope dočepaju.

Zamisli da neko ratuje za Bakira i Poljine ili za Dodika i njegove vile
Sentinel

#8 Re: Novi rat

Post by Sentinel »

Sentinel wrote:JNA je progutala samu sebe I sve narode odavde. Sve pare isle vojsci I onda se okrenula protiv naroda. Sad nemamo za kifle, a spominje se rat...cime?
Wiki o vojsci Srbije:

"Reforme u vojsci po NATO standardima su počele da se sprovode od 2003. godine dok je i dalje postojala državna zajednica Srbija i Crna Gora. Tada je na mesto minastra odbrane bio postavljen Boris Tadić. Broj aktivnih pripadnika je počeo rapidno da se smanjuje tako da se danas zaustavio na 38 hiljada s tendencijom pada na 30 hiljada koliko je predviđeno da vojska Srbija poseduje u budućnosti. Takođe je došlo do smanjenja broja tenkova i ostalih oklopnih vozila. Svi tenkovi tipa T-55 su povučeni iz upotrebe do 2008. godine iako kompanija Jugoimport ima program za modernizaciju ovih tenkova tako da Srbija danas poseduje 212 tenkova tipa M-84. Takođe je došlo do smanjenja kalibra na jurišnim puškama tipa Zastava M-70 sa 7,62 mm na 5,56 mm. Srbija je takođe rashodovala protivavionske sisteme STRELA kao i sve samohodne protivavionske sisteme ZSU-57. "
L u c i f e r

#9 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

Da za rat trebaju pare, afrika bi bila najmirniji kontinent.

Neću pisati i na ovu temu da se ne rasplinjavam bezveze, a i jer već postoji tema koja se bavi suštinom pitanja: Referendum u RS.
Zokipfc

#10 Re: Novi rat

Post by Zokipfc »

L u c i f e r wrote:Da za rat trebaju pare, afrika bi bila najmirniji kontinent.

Neću pisati i na ovu temu da se ne rasplinjavam bezveze, a i jer već postoji tema koja se bavi suštinom pitanja: Referendum u RS.

Aha, samo sto je afrika puna prirodnih resursa za kojima se itekako 'valja' ratovati. Tj, interesi. Bas me zanima kome je u interesu rat u BiH. Sve je vec podijeljeno, bosovima iz svakog tora je sasvim super. Ko da pokrene taj tvoj rat?
L u c i f e r

#11 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

Zokipfc wrote:
L u c i f e r wrote:Da za rat trebaju pare, afrika bi bila najmirniji kontinent.

Aha, samo sto je afrika puna prirodnih resursa za kojima se itekako 'valja' ratovati. Tj, interesi. Bas me zanima kome je u interesu rat u BiH. Sve je vec podijeljeno, bosovima iz svakog tora je sasvim super. Ko da pokrene taj tvoj rat?
Koliko si imao godina u prošlom ratu?
KB9

#12 Re: Novi rat

Post by KB9 »

sam rs moze samo kamenicama ratovat a srbija da krene u intervenciju bila bi bombardovana od svjetskih policajaca, ironicno je da bi nebeski narod bio zavrsen iz neba al sta da se radi :lol:

elem nema rata ni pod razno :bih:
emmir1

#13 Re: Novi rat

Post by emmir1 »

Bošnjaci apsolutno nemaju razloga da bilo koga napadaju i zveckaju oružjem nakon sinoćnjeg saopštenja Amerike.

Samo trebamo da pustimo da institucije rade svoj posao.

Sinoćnje reagovanje USA odnosno jasna i direktna prijetnja referendumovcima je umnogome promijenila sliku stvari.

Sada navijam za referendum.

A onda sankcije, izolacija i kazne

Čak i ove vježbe Eufora i Nato na Manjači nakon referenduma su možda poruka da će doći tenkovima u Banja Luku.

Uglavnom mi treba da samo pravno i kroz institucije da djelujemo

Sve drugo bi bilo pogrešno.

Ko krši zakon i Ustav ide u zatvor, nema tu mnogo mudrosti
Sarajbeg

#14 Re: Novi rat

Post by Sarajbeg »

Sentinel wrote:Sve vise se intenzivira prica o novom ratu. Kao ako se ponovo zapuca Srbija ce dotrcati da brani bracu preko Drine. Kakva su vasa misljenja oko moguxeg rata, odnosa snaga, brojnog stanja, vojski., ideologija I sl

ako vlahadija romska iz PC republike , hoce rat imace rat ali totalni rat do sveopceg unistenja 8-) ,pa kom opanci kom obojci jednom zauvjek mi ili oni :-x,ovako vise ne moze muzu nas koce nas u svemu kradu nas ,abalijanderi i ustase nas kradu jos sa kamatomb a da ne primjetimo ,ali u tom unistenju bili bi ukljucneni i bosnjacki izdajnici dinatija izmetbegovica i sva njihova uza i sira familija negdje do 20 koljena :mrgreen: ,sve ljude oko tih ljudi ,ljude oko tih ljudi ,pohapsiti i suditi im kao caucesku 89.po kratkom postupku svu imovin prisvojiti i podjelitit nardou.Bude li se mmf ,masonska svjetska banaka nudila lijepo im se zahvaliti i zabraniti im vjecno dolazak u bih,a ono sto smo im duzni neka im vrate izmetbegovici i ostala njihova mafija koja nas je zaduzila ,ali oni tdanece biti zivi to je sigurno.Neka nam uvedu sankcije kad smo 90 izdurali mozemo i sada
L u c i f e r

#15 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

emmir1 wrote:Bošnjaci apsolutno nemaju razloga da bilo koga napadaju i zveckaju oružjem nakon sinoćnjeg saopštenja Amerike.

Sinoćnje reagovanje USA odnosno jasna i direktna prijetnja referendumovcima je umnogome promijenila sliku stvari.

Čak i ove vježbe Eufora i Nato na Manjači nakon referenduma su možda poruka da će doći tenkovima u Banja Luku.

Slažem se.

Samo nikad se u potpunosti ne osloniti ni na koga, osim na same sebe.

Ovo govori čovjek koji je u rovu četiri godine čekao vojnu intervenciju.
dječak sa šibicama

#16 Re: Novi rat

Post by dječak sa šibicama »

Bice rata kazu svi, a ja cu umrijeti od ljubavi....
dudlov

#17 Re: Novi rat

Post by dudlov »

KB9 wrote:sam rs moze samo kamenicama ratovat a srbija da krene u intervenciju bila bi bombardovana od svjetskih policajaca, ironicno je da bi nebeski narod bio zavrsen iz neba al sta da se radi :lol:

Pametno i mudro napisano

Sent from my iPhone using Tapatalk
dudlov

#18 Re: Novi rat

Post by dudlov »

emmir1 wrote:Bošnjaci apsolutno nemaju razloga da bilo koga napadaju i zveckaju oružjem nakon sinoćnjeg saopštenja Amerike.

[emoji1417]

Sent from my iPhone using Tapatalk
KB9

#19 Re: Novi rat

Post by KB9 »

Sarajbeg wrote:
KB9 wrote:sam rs moze samo kamenicama ratovat a srbija da krene u intervenciju bila bi bombardovana od svjetskih policajaca, ironicno je da bi nebeski narod bio zavrsen iz neba al sta da se radi :lol:

ja bih bas volio da vidim tu smrdiju od kakvog kalupa su satkani ,kakva im se vojska .Nema vise juge ni 6 republika koje su prozvodile naoruzanje ,koje je cetnicka smrdija naravno sve prisvojima i i onda se dicila svojom snagopm ,a svaki rat su izgubili.A sta tek sada ev entualno ocekivati u slucaju njihovog novog pokusaja
.Moje misljenje je da bit o bio njihov kraj ali ovaj put def. sto se tice njihove vlahcadi u bosni i hercegovini.Srbiaj bi nakon toga dozivjela def.potop nakon kojeg se vise nikad nece oporaviti .Hvla bogu ,danas svaki bosnjo ima mar neki pistolj tt ako nista a 90ih smo mogli samo sa prackama da ratujemo.Smrde su svjesne da ce pokusja otcjeppljenja u blizoj ili dlaekoj buducnosti rezultirati njihovim istrebljenjem do kraja sa ovih prostora.A bosnje imaju itekako dobrog razloga da sevlascai sveti 10 jebenih genocida nije malo :!:
nema potrebe i nije vrijedno

nama nije u genima ubijat druge nego samo odbranit se kad nas napadaju i prilicno mi je drago zbog toga, ne bi volio da smo na glasu miksa luzera i ubica ko neki :)
emmir1

#20 Re: Novi rat

Post by emmir1 »

L u c i f e r wrote:

Slažem se.

Samo nikad se u potpunosti ne osloniti ni na koga, osim na same sebe.

Naravno.

Konstantno ulagat u namjensku industriju a mislim da nam tu i ne ide loše.

No sinoć je USA konačno reagovala oštro i poslala jasnu i nedvosmislenu poruku.

To treba nas da umiri i da nas zadrži na pravnom putu osporavanja referenduma.

Kontraproduktivno je zveckat oružjem, a vidim i da izjave nisu huškačke i ratne kao prije 15 dana.
dezurni_ucenik

#21 Re: Novi rat

Post by dezurni_ucenik »

Eto Hilari u novembru

Image

Ne bih se ja zajebavao sa ovom zenom, a ko zna mozda i nastavi ono sto joj muz zapoceo 99.godine. A mozda se pojavi i neki novi Wesley Clark koji ce ostvariti ideju o kopnenoj invaziji SVbije :-).

Hilari samo dodje klik klik buuum, i onda standardno sVpsko kmecanje :D :izet:
forum_selektor

#22 Re: Novi rat

Post by forum_selektor »

L u c i f e r wrote:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

klasicna podrumaska prica :bih:
L u c i f e r

#23 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

emmir1 wrote:
Naravno.

Konstantno ulagat u namjensku industriju a mislim da nam tu i ne ide loše.

No sinoć je USA konačno reagovala oštro i poslala jasnu i nedvosmislenu poruku.

To treba nas da umiri i da nas zadrži na pravnom putu osporavanja referenduma.

Kontraproduktivno je zveckat oružjem, a vidim i da izjave nisu huškačke i ratne kao prije 15 dana.
Tako je.

A smisao dosadašnjih izjava je i bio da USA uvidi ozbiljnost situacije i adekvatno reaguje, te da i neprijatelj shvati da Bosna neće "šaptom pasti".
L u c i f e r

#24 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

forum_selektor wrote:
L u c i f e r wrote:

foe added :zoka:
Last edited by L u c i f e r on 18/09/2016 13:29, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#25 Re: Novi rat

Post by KatarinaKosaca »

forum_selektor wrote:
L u c i f e r wrote:

dje si prvoborac, nismo te prepoznali iz daljine :-)
Locked