Novi rat
-
mudrac2
#3602 Re: Novi rat
prebacit ga nekom drugom, a onda na kraju pobjedonosno umarširati u okupirane gradove?madner wrote:Nije problem, uvijek mi je drago podjeliti informacije sa ljudima koji ne vole sami citati.
Sto se tice teme, treba uraditi sto je uradila Hrvatska od 92 do 95, kako bi rat bio sto kraci.
-
PM72
#3604 Re: Novi rat
mudrac2 wrote:prebacit ga nekom drugom, a onda na kraju pobjedonosno umarširati u okupirane gradove?madner wrote:Nije problem, uvijek mi je drago podjeliti informacije sa ljudima koji ne vole sami citati.
Sto se tice teme, treba uraditi sto je uradila Hrvatska od 92 do 95, kako bi rat bio sto kraci.
Ko bi rekao da i ti znaš mudro zboriti?
- mirsek
#3605 Re: Novi rat
To uvidjenje buducnosti Hrvata i Srba vidis iz gledanja u kasike ili ?Mister Yes wrote:Pa samo malo pojašnjavam ovim multikulti patriotama što se lože na državu. Sljedeći rat bi za patriote imao smisla samo kada bi kao rezultat imao ukidanje komplikovanosti dogovaranja (da Srbe i Hrvate moraju pitati za sve) a to je moguće ili time da pobjede unitaristi ili da se zemlja podjeli na više dijelova.
Ali fazon je u tome da ovi multikulti sekularne patriote kojima je država svetinja (Lucifer, Madner, Skijaš itd) u stvari NE ŽELE ni jednu od te dvije opcije samo toga jadni nisu svjesni. Unitarna BiH (bez entieta) znači bošnjačka zemlja u kojoj Srbi i Hrvati ne bi imali budućnosti. Uz realnost da su u susjedstvu Srbija i Hrvatska, unitarna BiH bi za 20-30 godina značila dominantno monoetnička bošnjačka zemlja a time i muslimanska. To sekularne patriote (Lucifer, Madner, Skijaš itd) nikako ne žele ustvari jer kao sekularni itekako bi najebali u dominantno muslimanskoj zemlji. A ne žele ni podjelu zemlje jer im je država svetinja.
Jadnici ne razumiju da ukidanje RS-a ustvari znači muslimanska zemlja.
A sve je moguće radosni. Budu li to veliki željeli RS će nestati. U to nema nikakve sumnje. Isto tako, budu li to veliki željeli BiH će se raspasti na više dijelova. NI u to nema nikakve sumnje. Muslimanska zemlja bi bila izvor nestabilnosti ali nakon svega što smo vidjelu da se dešava u svijetu nema nikakve sumnje da veliki ne brinu puno o tome da li će negde imati nestabilnosti. Pa veliki su napravli i ISIL i stoje iza Ukrajine i svih drugih kriza u svijetu. Njihov stil i jeste da prave nestabilna područja.
Ovo što madner predviđa je sasvim realno. Izbacivanje ruskog uticaja/satelita to jest ukidanje RS-a ili smanjenje nadležnosti dok ne dođu na nivo kantona. Manji rat kontrolisan od zapada dok se ne izbaci ruski uticaj. Ja bih čak predvidio i sljedeće proljeće kao početak rata.
Ali ono što madner ne konta je da BH Srbi neće dugoročno opstati u BiH bez RS-a i to baš ovakvog RS-a sa ovim nadležnostima. A onda je to dugoročno bošnjačka država to jest muslimanska država. Madner i društvo nisu sposobni vidjeti dalje od početne euforije koje će sigurno biti nakon što nam zapad pomogne da se rješimo RS-a. Ali jadna li nam majka (nama sekularnima) kada Bosna postane bošnjačka država.
Na osnovu kojih parametara to tvrdis?
Da to zanemarimo, da li drzava moze biti uredjena tako da svi budu ravnopravni na cijelom teritoriju BIH a da entiteti ostanu i izgube svoje jedonacionalne oznake i unutrasnji aparthejd ?
-
mudrac2
#3606 Re: Novi rat
vidim moji savjeti daju rezultat. više te nije strah četnika?PM72 wrote:[q
Ko bi rekao da i ti znaš mudro zboriti?Mislim,iznenađuješ me nakon onih izjava o ludilu i seksualnoj apstinenciji.
-
mudrac2
#3607 Re: Novi rat
albanijuItakoto wrote:Sandzak? Crna Gora?
-
PM72
#3608 Re: Novi rat
Da sam htio biti bezobrazan kao ti,pitao bih te ...ali neću.Nije fino,ja svoje sagovornike poštujem.u svakom slučaju popravljaš se.I ćorava koka zrno nađe.mudrac2 wrote:vidim moji savjeti daju rezultat. više te nije strah četnika?PM72 wrote:[q
Ko bi rekao da i ti znaš mudro zboriti?Mislim,iznenađuješ me nakon onih izjava o ludilu i seksualnoj apstinenciji.
-
mudrac2
#3609 Re: Novi rat
i to mi je na kraju hvala što sam te izliječio četnikofobije?PM72 wrote:Da sam htio biti bezobrazan kao ti,pitao bih te ...ali neću.Nije fino,ja svoje sagovornike poštujem.u svakom slučaju popravljaš se.I ćorava koka zrno nađe.mudrac2 wrote:vidim moji savjeti daju rezultat. više te nije strah četnika?PM72 wrote:[q
i onda nek mi neko kaže sirotog nahrani, žednog napoji a bolesnog izliječi.
- tandmand
#3610 Re: Novi rat
U prevodu: "Braćo Srbi ne ostavljajte nas same sa vehabijama"Mister Yes wrote: Ali jadna li nam majka (nama sekularnima) kada Bosna postane bošnjačka država.
-
PM72
#3611 Re: Novi rat
Hvala ti.Ja sa baš pitam kako sam smio zanoćiti nekoliko dana u RS.Smiješ li ti? Onako sam,bez "ćakije".Ja ga jebem ko nema muda zanoćiti u manjem BH entitetu a hoće da ratuje.
-
mudrac2
#3612 Re: Novi rat
pa u tome i jeste kvaka, tada su propustili da ti saliju stravu. no dobro je, biće od tebe na kraju dobar vojnik, ako ništa možeš poslužiti za kopanje rovova.PM72 wrote:![]()
Hvala ti.Ja sa baš pitam kako sam smio zanoćiti nekoliko dana u RS.Smiješ li ti? Onako sam,bez "ćakije".Ja ga jebem ko nema muda zanoćiti u manjem BH entitetu a hoće da ratuje.
- madner
#3613 Re: Novi rat
Ja sam ipak samo obicni nacionalista, samo sirokih vidika.Mister Yes wrote:
Pa samo malo pojašnjavam ovim multikulti patriotama što se lože na državu. Sljedeći rat bi za patriote imao smisla samo kada bi kao rezultat imao ukidanje komplikovanosti dogovaranja (da Srbe i Hrvate moraju pitati za sve) a to je moguće ili time da pobjede unitaristi ili da se zemlja podjeli na više dijelova.
Ali fazon je u tome da ovi multikulti sekularne patriote kojima je država svetinja (Lucifer, Madner, Skijaš itd) u stvari NE ŽELE ni jednu od te dvije opcije samo toga jadni nisu svjesni. Unitarna BiH (bez entieta) znači bošnjačka zemlja u kojoj Srbi i Hrvati ne bi imali budućnosti. Uz realnost da su u susjedstvu Srbija i Hrvatska, unitarna BiH bi za 20-30 godina značila dominantno monoetnička bošnjačka zemlja a time i muslimanska. To sekularne patriote (Lucifer, Madner, Skijaš itd) nikako ne žele ustvari jer kao sekularni itekako bi najebali u dominantno muslimanskoj zemlji. A ne žele ni podjelu zemlje jer im je država svetinja.
Jadnici ne razumiju da ukidanje RS-a ustvari znači muslimanska zemlja.
A sve je moguće radosni. Budu li to veliki željeli RS će nestati. U to nema nikakve sumnje. Isto tako, budu li to veliki željeli BiH će se raspasti na više dijelova. NI u to nema nikakve sumnje. Muslimanska zemlja bi bila izvor nestabilnosti ali nakon svega što smo vidjelu da se dešava u svijetu nema nikakve sumnje da veliki ne brinu puno o tome da li će negde imati nestabilnosti. Pa veliki su napravli i ISIL i stoje iza Ukrajine i svih drugih kriza u svijetu. Njihov stil i jeste da prave nestabilna područja.
Ovo što madner predviđa je sasvim realno. Izbacivanje ruskog uticaja/satelita to jest ukidanje RS-a ili smanjenje nadležnosti dok ne dođu na nivo kantona. Manji rat kontrolisan od zapada dok se ne izbaci ruski uticaj. Ja bih čak predvidio i sljedeće proljeće kao početak rata.
Ali ono što madner ne konta je da BH Srbi neće dugoročno opstati u BiH bez RS-a i to baš ovakvog RS-a sa ovim nadležnostima. A onda je to dugoročno bošnjačka država to jest muslimanska država. Madner i društvo nisu sposobni vidjeti dalje od početne euforije koje će sigurno biti nakon što nam zapad pomogne da se rješimo RS-a. Ali jadna li nam majka (nama sekularnima) kada Bosna postane bošnjačka država.
Samo jako dug rat bi mogao dovesti do toga da Srbi i Hrvati masovno napuste drzavu. Svaki kraci sukob nece imati drasticnog uticaja na demografiju stanovnistva.
Nakon uspostave novog poredka, nece biti migracijski pritisak na Srbe i Hrvate nista veci od istog na Bosnjake. To jeste, bice primarno ekonomski. To sto ce Ljubinje biti dio Hercegovackog sreza, nece kod stanovnika Ljubinja dovesti do zelje da se podhitno krene za Beograd. Bar ne vise nego danas.
One Hrvatske fore sa fobijom od cirilice su posebno smjesne, no ukazuju na to da Srbi nisu ni 20 godina nakon rata napustili te djelove RH.
Drugi dio jednacine, da se treba bojati muslimana bosnjaka je pak vise tuzna nego smjesna. Vjerski fanatizam je duboko urezan u bice Bosnjaka, bosanski islam je inace u svijetu sinonim za rigidni sistem koji pojedincu ne ostavlja nikakvu mogucnost skretanja sa pravog puta a broj gradjana BiH koji se zalazu za serijatsko uredjenje drustva je gotovo nepregledan. Mislim kada svi stanu u jednu salu, ne vidi se bas svako.
-
PM72
#3614 Re: Novi rat
Nisi mi odgovorio? Imaš li testise prespavati na Palama,Sokocu ili Han Pijesku? A ratovao bi?mudrac2 wrote:pa u tome i jeste kvaka, tada su propustili da ti saliju stravu. no dobro je, biće od tebe na kraju dobar vojnik, ako ništa možeš poslužiti za kopanje rovova.PM72 wrote:![]()
- Mister Yes
#3615 Re: Novi rat
Imaš primjer Mađara u Srbiji koji malo po malo nestaju sve dok potpuno ne nestanu. Jednostavno, imaju svoju državu u susjedstvu a nemaju ništa sa čime bi se identifikovali u Srbiji. Ako Srbi ne bi imali svoj entitret u BiH oni bi malo po malo curili dok potpuno ne iscure. Čak i sada sa entitetom pomalo cure a bez entiteta bi to bilo puno brže i ne bi bilo spasa za 20-30 godina. Ima takvih primjera koliko hoćeš u svijetu i evropi. Ljudi se jednostavno sabijaju sa svojima. To je identifikaciona psihologija i tu nema pomoći. Oni koji bi svoj identitet vezali uz srpstvo i Srbiju slali bi djecu na studije u Beograd i Novi Sad da se nikada ne vrate. Djevojke bi se udavale u Srbiju da se nikad ne vrate. Ona manjina koja bi svoj identitet vezala za BiH (potpuno pod kontolom Bošnjaka) bi se asimilirala bilo putem mješanih brakova bilo odricanjem od srpstva i prihvatanjem bosanstva. Kasnije opet neutralnim imenima (Damir i slično) i brakovima sa Bošnjacima i ti Bosanci asimilirali bi se u Bošnjake.mirsek wrote: To uvidjenje buducnosti Hrvata i Srba vidis iz gledanja u kasike ili ?
Prvo bi morali prestati pričati o prošlosti i gajiti mržnju. Prestati kao cilj imati ukidanje entiteta koji su rezultat dogovora. Itd. Bošnjaci su danas najveći faktor nestabilnosti u BiH jer su cijeli svoj sistem vezali za ulogu žrtve i za njegovanje mržnje a sve u cilju unitarne BiH koja bi na kraju naravno bila bošnjačka država.mirsek wrote:Da to zanemarimo, da li drzava moze biti uredjena tako da svi budu ravnopravni na cijelom teritoriju BIH a da entiteti ostanu i izgube svoje jedonacionalne oznake i unutrasnji aparthejd ?
- Mister Yes
#3616 Re: Novi rat
Jebiga, nisam slijep. Vidim šta se dešava u svakoj većinski muslimanskoj zemlji. Čak i nekad sekularna Turska danas sve više tone u islamizam.tandmand wrote:U prevodu: "Braćo Srbi ne ostavljajte nas same sa vehabijama"Mister Yes wrote: Ali jadna li nam majka (nama sekularnima) kada Bosna postane bošnjačka država.
-
Itakoto
#3617 Re: Novi rat
Onda sigurno zastupas i ideju da Srbi traze entitet u Hrvatskoj (barem na onim djelovima gdje nisu etnicki ocisceni), Bosnjaci Sandzaka u Srbiji i Crnoj Gori, Albanci u Makedoniji, Madjari i Hrvati u Vojvodini, Madjari u Rumuniji, Rusi u Moldaviji, Austrijanci u Italiji itd, itd. E pa kad se ove drzvae tako budu uredjivale onda cemo pricati i o BiH. Posteno?Mister Yes wrote:Imaš primjer Mađara u Srbiji koji malo po malo nestaju sve dok potpuno ne nestanu. Jednostavno, imaju svoju državu u susjedstvu a nemaju ništa sa čime bi se identifikovali u Srbiji. Ako Srbi ne bi imali svoj entitret u BiH oni bi malo po malo curili dok potpuno ne iscure. Čak i sada sa entitetom pomalo cure a bez entiteta bi to bilo puno brže i ne bi bilo spasa za 20-30 godina. Ima takvih primjera koliko hoćeš u svijetu i evropi. Ljudi se jednostavno sabijaju sa svojima. To je identifikaciona psihologija i tu nema pomoći. Oni koji bi svoj identitet vezali uz srpstvo i Srbiju slali bi djecu na studije u Beograd i Novi Sad da se nikada ne vrate. Djevojke bi se udavale u Srbiju da se nikad ne vrate. Ona manjina koja bi svoj identitet vezala za BiH (potpuno pod kontolom Bošnjaka) bi se asimilirala bilo putem mješanih brakova bilo odricanjem od srpstva i prihvatanjem bosanstva. Kasnije opet neutralnim imenima (Damir i slično) i brakovima sa Bošnjacima i ti Bosanci asimilirali bi se u Bošnjake.mirsek wrote: To uvidjenje buducnosti Hrvata i Srba vidis iz gledanja u kasike ili ?
Prvo bi morali prestati pričati o prošlosti i gajiti mržnju. Prestati kao cilj imati ukidanje entiteta koji su rezultat dogovora. Itd. Bošnjaci su danas najveći faktor nestabilnosti u BiH jer su cijeli svoj sistem vezali za ulogu žrtve i za njegovanje mržnje a sve u cilju unitarne BiH koja bi na kraju naravno bila bošnjačka država.mirsek wrote:Da to zanemarimo, da li drzava moze biti uredjena tako da svi budu ravnopravni na cijelom teritoriju BIH a da entiteti ostanu i izgube svoje jedonacionalne oznake i unutrasnji aparthejd ?
- mirsek
#3618 Re: Novi rat
Upravo si opisao visedecenijsko Velikosrpsko ponasanje, a ako Srbi hoce da prebace lopticu neka u parlamentu predloze usvajanje evropskih gradjanskih normi i prava i najvecih mogucih kazni za nepostivanje istih kao i klauzule o zastupanju u vlasti na osnovu prijeratnog popisa narednih npr. 50 godina uz naravno ukidanje entiteta pa da se Bosnjaci istjeraju na cistac sa svojim vizijom unitarno Bosnjacke drzave.Mister Yes wrote:Imaš primjer Mađara u Srbiji koji malo po malo nestaju sve dok potpuno ne nestanu. Jednostavno, imaju svoju državu u susjedstvu a nemaju ništa sa čime bi se identifikovali u Srbiji. Ako Srbi ne bi imali svoj entitret u BiH oni bi malo po malo curili dok potpuno ne iscure. Čak i sada sa entitetom pomalo cure a bez entiteta bi to bilo puno brže i ne bi bilo spasa za 20-30 godina. Ima takvih primjera koliko hoćeš u svijetu i evropi. Ljudi se jednostavno sabijaju sa svojima. To je identifikaciona psihologija i tu nema pomoći. Oni koji bi svoj identitet vezali uz srpstvo i Srbiju slali bi djecu na studije u Beograd i Novi Sad da se nikada ne vrate. Djevojke bi se udavale u Srbiju da se nikad ne vrate. Ona manjina koja bi svoj identitet vezala za BiH (potpuno pod kontolom Bošnjaka) bi se asimilirala bilo putem mješanih brakova bilo odricanjem od srpstva i prihvatanjem bosanstva. Kasnije opet neutralnim imenima (Damir i slično) i brakovima sa Bošnjacima i ti Bosanci asimilirali bi se u Bošnjake.mirsek wrote: To uvidjenje buducnosti Hrvata i Srba vidis iz gledanja u kasike ili ?
- seln
#3619 Re: Novi rat
Dobro, nije to kod svakog isto. Znao sam covjeka koji se bojao...ono, dobar covjek, moja generacija, sve ok, ali bojao se i nije to krio.Gojeni H wrote:Pretjerujes.PM72 wrote:I ti bi se bojao da si bio u rovu samo 15 minuta...a tvoji ratovi pred konzolom Play stationa se ne pikaju.
Fino i otvoreno kaze "ljudi, ja ne smijem...radicu sve sto hocete, ali na liniju ne smijem". I sta ces, zaduze ga za pratece sluzbe.
U principu, svi su se bojali, ali vecina je to progutala, stisnula se dok se nije oguglalo.
- madner
#3620 Re: Novi rat
Stigao Holandjanin, sada ce opet pocet o Trebevicu. 
- k3ngur
#3621 Re: Novi rat
Nismo mi pricali o proslosti izmedju 45-92 (na primjer Podrinje 41-43) i bratski smo se odnosili sa bilo kojim narodom u ex jugi pa smo na kraju platili visoku cijenu. Nego kad su tako srbi liberalni gdje nestadose muslimani i njihove bogomolje u njihovoj casnoj demokratskoj Srbiji?Mister Yes wrote:Imaš primjer Mađara u Srbiji koji malo po malo nestaju sve dok potpuno ne nestanu. Jednostavno, imaju svoju državu u susjedstvu a nemaju ništa sa čime bi se identifikovali u Srbiji. Ako Srbi ne bi imali svoj entitret u BiH oni bi malo po malo curili dok potpuno ne iscure. Čak i sada sa entitetom pomalo cure a bez entiteta bi to bilo puno brže i ne bi bilo spasa za 20-30 godina. Ima takvih primjera koliko hoćeš u svijetu i evropi. Ljudi se jednostavno sabijaju sa svojima. To je identifikaciona psihologija i tu nema pomoći. Oni koji bi svoj identitet vezali uz srpstvo i Srbiju slali bi djecu na studije u Beograd i Novi Sad da se nikada ne vrate. Djevojke bi se udavale u Srbiju da se nikad ne vrate. Ona manjina koja bi svoj identitet vezala za BiH (potpuno pod kontolom Bošnjaka) bi se asimilirala bilo putem mješanih brakova bilo odricanjem od srpstva i prihvatanjem bosanstva. Kasnije opet neutralnim imenima (Damir i slično) i brakovima sa Bošnjacima i ti Bosanci asimilirali bi se u Bošnjake.mirsek wrote: To uvidjenje buducnosti Hrvata i Srba vidis iz gledanja u kasike ili ?
- seln
#3622 Re: Novi rat
si siguran da vi ovaj put nećete helpati?[/quote]Yug wrote:Pa gazije moraju krenuti,morat cete voditi ofanzivni rat,nema vise HELP,HILFE HELP.
Sve je moguce nisam nista tvrdio,samo ako ne uspije ofanziva nema vise HEPL,HILFEEE
Nema. Bice kuku i leleee, posto srbi ne govore engleski.
Lahko je bilo kurciti se nad golorukim civilima sa cetnickom JNA za ledjima i jos se rugati zrtvama.
Probaj opet.
- seln
#3623 Re: Novi rat
Tebe odobrovoljiti? Toliku zlobu ne moze odobrovoljiti ni Kraljica Hrvata.Hafis wrote: A s druge strane taj isti delegat mora i mene nekako odobrovoljiti ili naguziti da i ja poturim svoju guzicu za ovo rasulo od države...a iskreno šanse su mu nikakve.
- mirsek
#3624 Re: Novi rat
PRO BIH snagama odgovara i da velikosrbi sruse dejton kao sto dodik radi pa da se to brze ali krvavije rijesi gdje ce Srbi platiti najvecu cijenu ali odgovara i da se ovako oteze bez rusenja dejtona gdje cemo se svi patiti sa manje ubijenih ali ce opet pobijediti PRO BiH strana.rade12432 wrote:U principu sluzbenom Sarajevu ne odgovara rat jer se u miru mnogo vise dobija. Sarajevo; kao jedina metropola u BiH (Tuzla, Zenica, Mostar i Banja Luka su gradici za evropske standarde) ima prostora i mogucnosti da se razvija demografski, ekonomski, akademski, turisticki, infrastrukturalno i u svakom drugom smislu.
Sa druge strane; ako pogledamo Bosnu i Hercegovinu vrlo brzo dolazimo do zakljucka da su na velikim dijelovima BiH zapravo pustinje u vidu sumskih poducija i planina (90% BiH je takvo). Na tim podrucijima cak i u zlatno doba Josipa Broza nije niko skoro zivio a kamoli danas. Uzmimo primjere recimo Livna, Glamoca, Drvara, Kalinovika, Duvna.
Uz to; ako pogledamo recimo Srpski teritorij koji se naslanja na Sarajevo i Gorazde, jasno je da su ti Srpski gradici ekonomski ovisni totalno jal od Sarajevske jal Gorazdanske ekonomije. Zato Srbi iz Lukavice imaju znatno drugaciji odnos prema Bosnjacima nego oni iz Banja Luke recimo.
Znaci mir donosi jacanje Sarajeva ali i daljnje slabljenje gradica koji su se dana vec pretvorili u sela (Kalinovik, Foca, Livno, Glamoc, Drvar, Duvno itd.).Rat donosi jacanje Srbijanske pozicije i Hrvatske pozicije u odnosu na Bosnjacke pozicije. Jer Srbija bi gurnula Srbe u rat; taj rat bi iscrpio Bosnjake (iako bi oni bili u stanju da zauzmu 50% danasnje RS-a) a nakon iscrpljenih Bosnjaka koji opet krecu iznova da grade imidz, Srbija i Hrvatska bi se mogle profilirati kao vodioci u regionu u decenijama koje bi uslijedile.
Ovako ako samo danas pogledamo banalan primjer; nekretnina u Sarjevu. Koliko se samo gradi velikih ili ogromnih projekata arapskim novcem. Koliko se samo gradi luksuznih vila naselja u okolini Sarajeva namjenjena za arape Kuvajta, Qatara, Emirata. Koliko su samo arapi najavili gradova da ce izgraditi u sastavu Sarajeva u koje ce investirati 2,2 miljarde (Nova Ilidza) i 4,5 miljardi (Ozone -Trnovo). Svaki 10. dan na Klix-u procitam kako su arapi zapoceli opet neki veliki projekat tu ili tamo ili donirali za put, investirali u poljo privredu ili biblioteku itd.
Da se razumijemo; ekonomija BiH je losa. Ali ekonomija Srbije je takodjer losa i standard im je cak i manji. Ipak je Bosnjaka 2 miliona u BiH (ako i toliko) sa velikom dijasporom koja pumpa pare u drzavu, sa velikim arapskim investicijama koje su u usponu, sa velikim Turskim kreditnim linijama namjenjena za uspostavu manjih i srednjih preduzeca. Srbija nema konja za utrku. U Srbiji arapi ne grade nekretnine za svoje ljude nego Srbiji arapi davaju kredite sa nesto povoljnijim kamatama. Zato u miru BiH napreduje brze nego Srbija i u interesu BiH je odrzati mir sto je duze moguce. Jer bez para na kraju krajeva nema ni ratovanja.
Samo ce tada jedna generacija pola svoga zivota protraciti u rahat patnji.
Last edited by mirsek on 20/07/2015 16:09, edited 1 time in total.
- Mister Yes
#3625 Re: Novi rat
Itakoto wrote: Onda sigurno zastupas i ideju da Srbi traze entitet u Hrvatskoj (barem na onim djelovima gdje nisu etnicki ocisceni), Bosnjaci Sandzaka u Srbiji i Crnoj Gori, Albanci u Makedoniji, Madjari i Hrvati u Vojvodini, Madjari u Rumuniji, Rusi u Moldaviji, Austrijanci u Italiji itd, itd. E pa kad se ove drzvae tako budu uredjivale onda cemo pricati i o BiH. Posteno?