Na kraju krajeva, ni periferni djelovi FBiH ne gotive nadmocni i prosperitetni centar i misle da njihove pare grade isti.
Novi rat
- madner
#3576 Re: Novi rat
Nema potrebe da Bake u bilo kojoj opciji bude apsolutni vladar Ljubinja.
Na kraju krajeva, ni periferni djelovi FBiH ne gotive nadmocni i prosperitetni centar i misle da njihove pare grade isti.
- tandmand
#3577 Re: Novi rat
Zbroj i struktura glasova u Ljubinju će uvijek isti biti, pa makar Tito formirao vladu.malamirha wrote: jedan covjek jedan glas.lako zbrojit....i tehnokratsku vladu oformit.
-
palermo
#3578 Re: Novi rat
@ radostan
Ma ništa, samo potvrdno klimneš glavom, i kažeš, jeste i sam sljedbenik.......a ruku na srce i da porekneš, teško je ne uočiti sličnost u promišljanju...
p.s j.... mu qoute na ovoj vrućini
Ma ništa, samo potvrdno klimneš glavom, i kažeš, jeste i sam sljedbenik.......a ruku na srce i da porekneš, teško je ne uočiti sličnost u promišljanju...
p.s j.... mu qoute na ovoj vrućini
Last edited by palermo on 20/07/2015 14:09, edited 1 time in total.
- madner
#3579 Re: Novi rat
Vidim remi u prosloj partiji je ostavio snazan utisak na gledaoce. No problem je sto je to bila slika snage klubova tada, a ne danas.
Jak vezni red i odbrana koja je u drugom poluvremenu cuvala rezultat je u sportskoj penziji, a ne vidim ni kako ce se brzo stici prednost na pocetku meca.
Jak vezni red i odbrana koja je u drugom poluvremenu cuvala rezultat je u sportskoj penziji, a ne vidim ni kako ce se brzo stici prednost na pocetku meca.
- malamirha
#3580 Re: Novi rat
ljubinje je bitno.shvatam.tandmand wrote:Zbroj i struktura glasova u Ljubinju će uvijek isti biti, pa makar Tito formirao vladu.malamirha wrote: jedan covjek jedan glas.lako zbrojit....i tehnokratsku vladu oformit.
-
PM72
#3581 Re: Novi rat
V korpus JNA nije "bez problema došao nadomak Mađarske granice" nego je on bio na njoj od 1945 jer je zona odgovornosti V armijske oblasti sa sjedištem u Zagrebu.To bi bilo isto da si napisao kako su Vikićevci u ratu bez problema došli do Dolac Malte.Ako se već uključuješ u diskusiju - onda izvagaj.madner wrote:Konture je imala, sto jest jest.
Nije ni neprijatelj sto je nekad bio, puno je lakse bilo 95 sa trecom postavom izaci na kraj nego 92 sa prvom. Sjecam se kako je 92 5. korpus JNA bez problema dosao nadomak Madjarske granice, a 95 isti je bio od Brckog do Prijedora i mogao je samo slati pozdrave preko granice. Danas ga nema, redari protiv redara.
- madner
#3582 Re: Novi rat
V korpus je bio u sastavu I vojne oblasti.PM72 wrote:V korpus JNA nije "bez problema došao nadomak Mađarske granice" nego je on bio na njoj od 1945 jer je zona odgovornosti V armijske oblasti sa sjedištem u Zagrebu.To bi bilo isto da si napisao kako su Vikićevci u ratu bez problema došli do Dolac Malte.Ako se već uključuješ u diskusiju - onda izvagaj.madner wrote:Konture je imala, sto jest jest.
Nije ni neprijatelj sto je nekad bio, puno je lakse bilo 95 sa trecom postavom izaci na kraj nego 92 sa prvom. Sjecam se kako je 92 5. korpus JNA bez problema dosao nadomak Madjarske granice, a 95 isti je bio od Brckog do Prijedora i mogao je samo slati pozdrave preko granice. Danas ga nema, redari protiv redara.
Pandan ovom sta sam napisao jeste da su Vikiveci u ratu bez problema dosli do Ilijasa 1991, no da je 1995 tu istu liniju cuvala seoska straza sa prosjekom godina 54 i da je onda jako ozbiljna HV uspjesno vratila to sto su Vikicevi zauzeli 1991.
Ako se vec ukljucujes u diskusiju i trazis detalje, bilo bi dobro da vladas istima.
-
pemanapemani
#3583 Re: Novi rat
Vidiš, određen broj ljudi dao šansu SDP i oni je usrali, jer su se uhvatili u kolo sa onima koji forsiraju nacionalno. Što opet pokazuje kako je forsiranje nacionalnog (po BiH kriterijima) nakaradno i neuspješno.radostan dan wrote:molim??? nemoj tako, dže glas naroda i najveća pobjeda od četrdeset pete, dže valter, dže savjest države drug komšić, dže dr. suljke, da ne idemo dalje u rikverc...pemanapemani wrote:
Pa i sam sam konstatovao da nema bosanskohercegovačkog fronta, zato je situacija takva kakva jeste. Dakle, ta priča nije propala, jer je nikad istinski nije ni bilo.
nisu propale prijatelju...ova tema živi petnaestak dana i ima 140 stranica.Propale su nacionalne priče, koje su narod(e) doveli do prosjačkog štapa.
tema - obella ciao- o radničkim pravima i položaju svih nas traje godinu dvije i ima desetak strana.
i tako će to da bude za naših života.
nakon nas... daj bože Šćeri.
oči boje fronta, pločnici toronta - lozinka svih nas...Znači, nacionalno je nakaradno i treba tražiti alternativu.
Ova tema ima 140 strana zato jer predsjednik manjeg entiteta planira raspisati referendum, kojim želi staviti van snage Zakone BiH na području kojim vlada.
Druga stvar je kapitalizam i prinuđenost ljudi da se bave opstankom, te nemaju vremena da razmišljaju o empatiji.
P.S. Jebi ga, repliciraš na sve, osim na 9. januar 1992.
- tandmand
#3584 Re: Novi rat
Apsolutno većinski srpske opštine Bošnjake ne zanimaju, niti njihovi političari mogu uticati na kvalitetu života u tim sredinama.malamirha wrote:ljubinje je bitno.shvatam.tandmand wrote:Zbroj i struktura glasova u Ljubinju će uvijek isti biti, pa makar Tito formirao vladu.malamirha wrote: jedan covjek jedan glas.lako zbrojit....i tehnokratsku vladu oformit.
Samo zaobići.
Podvala je da bi u bilo kojem ustroju države bošnjački političari mogli da vladaju u takvim sredinama.
To je lokalna komunalna politika.
-
Itakoto
#3585 Re: Novi rat
Dzaba pisete romane saloncima i padobrancima kad ce se sve zavrsiti na ismijavanju i "multietnicarskim" vicevima.
Izgleda da u BiH u narednih par godina predstoje posljedni trzaji da se konacno stvori koliko-toliko drzava svih njenih gradjana koji ce biti ravnopravni na svakom njenom pedlju. Ovo ne treba da poistovjecujemo sa BiH koja ce biti pod palicom jake centralne vlasti u Sarajevu jer zaista ima i drugih rjesenja. Ubijedjen sam da ovakvo uredjenje ne bi dobilo podrsku ni vecine Bosnjaka jer prosto sumnjam da ce jedan @Palermo iz Mostara ili @Ridjobrki iz Krajine traziti da im se sudbina kroji iskljucivo u Sarajevu.
Da budem iskren, ne vidim neku svjetlu buducnost za BiH. Cak i kod Bosnjaka (u BiH i dijaspori) se vec primjeti da nastaju nove generacije koje su puno sigurnije u sebe, ponosnije, da ne kazem agresivnije i koje vec pokazuju da nisu vise voljne na pregovore i ustupke. A vrijeme je manje vise na njihovoj strani. Kad jos prestane volja za konsezusom kod jaceg onda vrlo brzo nastupa(ju) sukob(i). Sve vec vidjeno 90-ih proslog vijeka.
Izgleda da u BiH u narednih par godina predstoje posljedni trzaji da se konacno stvori koliko-toliko drzava svih njenih gradjana koji ce biti ravnopravni na svakom njenom pedlju. Ovo ne treba da poistovjecujemo sa BiH koja ce biti pod palicom jake centralne vlasti u Sarajevu jer zaista ima i drugih rjesenja. Ubijedjen sam da ovakvo uredjenje ne bi dobilo podrsku ni vecine Bosnjaka jer prosto sumnjam da ce jedan @Palermo iz Mostara ili @Ridjobrki iz Krajine traziti da im se sudbina kroji iskljucivo u Sarajevu.
Da budem iskren, ne vidim neku svjetlu buducnost za BiH. Cak i kod Bosnjaka (u BiH i dijaspori) se vec primjeti da nastaju nove generacije koje su puno sigurnije u sebe, ponosnije, da ne kazem agresivnije i koje vec pokazuju da nisu vise voljne na pregovore i ustupke. A vrijeme je manje vise na njihovoj strani. Kad jos prestane volja za konsezusom kod jaceg onda vrlo brzo nastupa(ju) sukob(i). Sve vec vidjeno 90-ih proslog vijeka.
- mO k3
#3586 Re: Novi rat
Sto se tice ovog boldiranog moras biti jako oprezan sta i kako pises "dijaspora" je kod nasih bosnji na jako losem glasu , zapravo ne samo kod bosnji nego i ovih lieberalnih kao sto su "katarina" koja zapravo zivi od dijasporeItakoto wrote:Dzaba pisete romane saloncima i padobrancima kad ce se sve zavrsiti na ismijavanju i "multietnicarskim" vicevima.
-
PM72
#3587 Re: Novi rat
Madner,madner wrote:V korpus je bio u sastavu I vojne oblasti.PM72 wrote:V korpus JNA nije "bez problema došao nadomak Mađarske granice" nego je on bio na njoj od 1945 jer je zona odgovornosti V armijske oblasti sa sjedištem u Zagrebu.To bi bilo isto da si napisao kako su Vikićevci u ratu bez problema došli do Dolac Malte.Ako se već uključuješ u diskusiju - onda izvagaj.madner wrote:Konture je imala, sto jest jest.
Pandan ovom sta sam napisao jeste da su Vikiveci u ratu bez problema dosli do Ilijasa 1991, no da je 1995 tu istu liniju cuvala seoska straza sa prosjekom godina 54 i da je onda jako ozbiljna HV uspjesno vratila to sto su Vikicevi zauzeli 1991.
Ako se vec ukljucujes u diskusiju i trazis detalje, bilo bi dobro da vladas istima.
Sad poveži svoje pisanje kako je V korpus JNA bez problema došao nadomak mađarske granice a on bio na granici od 1945...
-
Itakoto
#3588 Re: Novi rat
Manjak bh dijaspore je glavni razlog zasto je 90-ih BH ostavljena na cjedilu. Lobirali oni, lobirali ovi, a bh dijaspora nepostojeca ili zapustena. Nadam se da ce ovaj put ipak biti drugacije. Odrzavanje dobrih odnosa sa dijasporom ne treba biti iz neke ljubavi vec zbog sopstvenog interesa.mO k3 wrote:Sto se tice ovog boldiranog moras biti jako oprezan sta i kako pises "dijaspora" je kod nasih bosnji na jako losem glasu , zapravo ne samo kod bosnji nego i ovih lieberalnih kao sto su "katarina" koja zapravo zivi od dijasporeItakoto wrote:Dzaba pisete romane saloncima i padobrancima kad ce se sve zavrsiti na ismijavanju i "multietnicarskim" vicevima.
- madner
#3589 Re: Novi rat
Precizno govoreci, V korpus JNA nije presao Savu dok se nije zakuhalo dobro u Hrvatskoj. Jedan srpski dzep je postojao juzno od Virovitice i tu je JNA naoruzala lokalce. Ne mogu se sjetiti koji je bio naziv divizije, a mrsko mi gledati, no to je bilo oko 2000 ljudi.PM72 wrote:Madner,madner wrote:V korpus je bio u sastavu I vojne oblasti.PM72 wrote:
V korpus JNA nije "bez problema došao nadomak Mađarske granice" nego je on bio na njoj od 1945 jer je zona odgovornosti V armijske oblasti sa sjedištem u Zagrebu.To bi bilo isto da si napisao kako su Vikićevci u ratu bez problema došli do Dolac Malte.Ako se već uključuješ u diskusiju - onda izvagaj.
Sad poveži svoje pisanje kako je V korpus JNA bez problema došao nadomak mađarske granice a on bio na granici od 1945...
V korpus je presao Savu i spojio se sa istim, da bi napredovanje zaustavio pred Viroviticom.
Dakle mada je bio u zoni odgovornosti, nije imao jedinice u istoj tako da sam u pravu kada kazem da su lagano dosli nadomak granice.
Poenta je bila da je HV izgledala dobro protiv ekipe koja je bilo znatno slabija nego 1991, a V korpus JNA, odnosno 1. krajiški korpus je samo plastican primjer. Jer mada su bez problema zauzeli u Bljesku ovaj gore navedeni dzep, koji su branili lokalci, najveci kiks su imali juzno od istog protiv protivnika koji je opet pokrivao trecinu fronte u BiH.
- General War
#3590 Re: Novi rat
pemanapemani wrote:Pa i sam sam konstatovao da nema bosanskohercegovačkog fronta, zato je situacija takva kakva jeste. Dakle, ta priča nije propala, jer je nikad istinski nije ni bilo. Propale su nacionalne priče, koje su narod(e) doveli do prosjačkog štapa.radostan dan wrote:kako su im geostrategijski bitni...ti,odnosno mi - nismo, ili jesmo u onoj i onakvoj mjeri kakva je od 1995.pemanapemani wrote:
Kako su "odobrlili" Kosovo koje graniči sa Albanijom u kojoj, opet, većinu čine ljudi koji su islamske vjeroispovjesti?
pa ništa, radi na tome da je empirijski provjeriš...ja tvrdim da će nakon -provjere- biti onako kako sam napisao - bez većih promjena.Zašto repliciram? Sigurno ne zbog toga što priželjkujem jednonarodnu BiH ili bošnjačku nacionalnu državu, nego zbog toga što ova priča nema dokaze u stvarnosti.
ta priča ne pije vode nigdje osim u djelu bošnjačke populacije...najprije su se sa njom htjeli ubjediti -ostali- (projekat komšić), a nakon kolapsa takve politike ista služi za internu upotrebu - dakle ubjeđivanje samog sebe...hoće reći - bosanskohercegovački front ne postoji, bošnjački postoji. to su najbolje pokazali/dokazali hrvati, hdz, čović i sl.Ponavljam, nama treba bosanskohercegovački front, pa taman ga ispočetka podržavalo 90% Bošnjaka.
Došli smo u situaciju u kojoj više nikome nije u interesu BiH zasnovana na historijskoj utemeljenosti Kraljevine Bosne i principima ZAVNOBiH-a.
da je bih ili rbih zasnovana na principima zavnobih-a, nikada se ne bi desilo da jedan od konstutivnih naroda bude preglasan u najbitnijem pitanju. ponovo -mantra- za internu upotrebu.
na šta god da liči, kakva god da je, dobra je, jer uvjek ima gore i gorih.Bošnjački političari su upali u zamku "tri zaraćene strane", a BiH pomalo liči na budalu koja je ostala na ledini i kojoj svi pale klempe.
oni su plaćeni da ne rade i ne misle o krucijalnim stvarima, i to je dobro...jer kad misle i rade, to nije dobro za -siću - od cirka 75 posto stanovnika ove države.P.S. Nekad mi se čini da ovakve nebuloze, već desetljećima, plasiraju ovi naši uhljupi od političara samo da ne moraju zapeti i raditi ono za šta su plaćeni.
Znači, nacionalno je nakaradno i treba tražiti alternativu.
Da, proglašenjem Srpske RBiH 9. januara 1992., tri mjeseca prije referenduma o nezavisnosti, popiškilo se na principe ZAVNOBiH-a.
-
radostan dan
#3591 Re: Novi rat
to iz tvoje vizure izgleda tako, iz nečije druge - nisu se oni uhvatili u kolo tipa - prevarili me mangupi da uzmem drogu-, nego su u startu htjeli da - šmrknu - crtu s kraja na kraj stola...pemanapemani wrote:
Vidiš, određen broj ljudi dao šansu SDP i oni je usrali, jer su se uhvatili u kolo sa onima koji forsiraju nacionalno. Što opet pokazuje kako je forsiranje nacionalnog (po BiH kriterijima) nakaradno i neuspješno.
i sad ti meni piši da to nije tako nego je drugačije, ja tebi da nije drugačije nego baš tako, i vrtićemo se u krug.
ja vjerujem da ti vjeruješ istinski i dobronamjerno u tu tezu, ali vjeruj i ti da je masa nas od starta prepoznala igranku...
i sad imamo što imamo - opšte pljuvanje na zlatka i komšića. jedni (većina) hraču što šuplja nije uspjela, drugi (manjina) - jer su istinski vjerovali u tu priču, i osjećaju se prevarenim i izdanim.
vrtićemo se u krug, kao što sam i gore napisao, zbog toga sam preskočio, a i nije u skladu sa temom - kako osvojiti majevicu i staviti pod kontrolu dolinu bilo čega (nečega).P.S. Jebi ga, repliciraš na sve, osim na 9. januar 1992.![]()
i da se vratim joj jednom na ovo (još jedan mali off, neće se ponoviti) -
razumi da ja ne sporim tvoju tvrdnju, dapače...ja samo tvrdim da kivi ne uspjeva na vlašiću.Što opet pokazuje kako je forsiranje nacionalnog (po BiH kriterijima) nakaradno i neuspješno.
-
PM72
#3592 Re: Novi rat
U redu je.Vidi se da nisi bio u JNA.I granične jedinice JNA su bile raspoređene po armijskim oblastima tako da je svaki graničar na mađarskoj granici bio u zoni odgovornosti vojne oblasti pod čijom je komandom bio.Svaki garnizon,kasarna i karaula je bila pod komandom određene vojne oblasti.Tako da je tvoja priča...čuj nisu prešli Savu i kako su lagano došli nadomak granice.I ja sam bio na albanskoj granici a Skoplja u snovima nisam vidio.Precizno govoreci, V korpus JNA nije presao Savu dok se nije zakuhalo dobro u Hrvatskoj. Jedan srpski dzep je postojao juzno od Virovitice i tu je JNA naoruzala lokalce. Ne mogu se sjetiti koji je bio naziv divizije, a mrsko mi gledati, no to je bilo oko 2000 ljudi.
V korpus je presao Savu i spojio se sa istim, da bi napredovanje zaustavio pred Viroviticom.
Dakle mada je bio u zoni odgovornosti, nije imao jedinice u istoj tako da sam u pravu kada kazem da su lagano dosli nadomak granice.
Poenta je bila da je HV izgledala dobro protiv ekipe koja je bilo znatno slabija nego 1991, a V korpus JNA, odnosno 1. krajiški korpus je samo plastican primjer. Jer mada su bez problema zauzeli u Bljesku ovaj gore navedeni dzep, koji su branili lokalci, najveci kiks su imali juzno od istog protiv protivnika koji je opet pokrivao trecinu fronte u BiH.
- madner
#3593 Re: Novi rat
Ti opet napamet a ja fino. Hajmo ovako, koje jedinice V korpusa su prije augusta 1991 sjeverno od Save? 
-
PM72
#3594 Re: Novi rat
Čuj ja napamet a ti fino? Treba li ti crtati možda? Svaki,ama baš svaki objekat,pseća kućara,rampa ili šupa sa oznakom JNA na području određene vojne oblasti pod čijom je ingerencijom bilo - bio je pod njom.Sad ti uzmi kartu pa tumači ali ti fino kažem šta je bilo.Ja nosio petokraku a ti nisi ja pričam napamet a ti znanje o JNA crpiš sa googla.I ne skreći mnogo sa tememadner wrote:Ti opet napamet a ja fino. Hajmo ovako, koje jedinice V korpusa su prije augusta 1991 sjeverno od Save?
- madner
#3595 Re: Novi rat
Konkretno je pitanje, ili znas ili ne znas. Nema izmedju.PM72 wrote:Čuj ja napamet a ti fino? Treba li ti crtati možda? Svaki,ama baš svaki objekat,pseća kućara,rampa ili šupa sa oznakom JNA na području određene vojne oblasti pod čijom je ingerencijom bilo - bio je pod njom.Sad ti uzmi kartu pa tumači ali ti fino kažem šta je bilo.Ja nosio petokraku a ti nisi ja pričam napamet a ti znanje o JNA crpiš sa googla.I ne skreći mnogo sa tememadner wrote:Ti opet napamet a ja fino. Hajmo ovako, koje jedinice V korpusa su prije augusta 1991 sjeverno od Save?
Koja jedinica V korpusa je bila sjeverno od Save? Treba li ti spisak jedinica da izaberes jednu od istih? Sta su drzali?
-
pemanapemani
#3596 Re: Novi rat
Kivi i Vlašić nije baš najbolje poređenje.radostan dan wrote:to iz tvoje vizure izgleda tako, iz nečije druge - nisu se oni uhvatili u kolo tipa - prevarili me mangupi da uzmem drogu-, nego su u startu htjeli da - šmrknu - crtu s kraja na kraj stola...pemanapemani wrote:
Vidiš, određen broj ljudi dao šansu SDP i oni je usrali, jer su se uhvatili u kolo sa onima koji forsiraju nacionalno. Što opet pokazuje kako je forsiranje nacionalnog (po BiH kriterijima) nakaradno i neuspješno.
i sad ti meni piši da to nije tako nego je drugačije, ja tebi da nije drugačije nego baš tako, i vrtićemo se u krug.
ja vjerujem da ti vjeruješ istinski i dobronamjerno u tu tezu, ali vjeruj i ti da je masa nas od starta prepoznala igranku...
i sad imamo što imamo - opšte pljuvanje na zlatka i komšića. jedni (većina) hraču što šuplja nije uspjela, drugi (manjina) - jer su istinski vjerovali u tu priču, i osjećaju se prevarenim i izdanim.
vrtićemo se u krug, kao što sam i gore napisao, zbog toga sam preskočio, a i nije u skladu sa temom - kako osvojiti majevicu i staviti pod kontrolu dolinu bilo čega (nečega).P.S. Jebi ga, repliciraš na sve, osim na 9. januar 1992.![]()
i da se vratim joj jednom na ovo (još jedan mali off, neće se ponoviti) -
razumi da ja ne sporim tvoju tvrdnju, dapače...ja samo tvrdim da kivi ne uspjeva na vlašiću.Što opet pokazuje kako je forsiranje nacionalnog (po BiH kriterijima) nakaradno i neuspješno.
Prije, neka autohtona sorta grožđa i Hercegovina. Onda je zemlja zagađena otrovima, pa ta sorta odbija da se primi.
Naime, kivi nikad nije rastao, niti će u dogledno vrijeme rasti na Vlašiću.
Nenacionalni građanski sistem je "rastao" u BiH. Danas je tlo zatrovano i više ne uspijeva. Opet, to ne znači da se ne trebamo truditi očistiti tlo koje smo sami uprljali.
Dakle, problem je u zagađenju. Sebe uvjeravamo da je zagađenje neminovno i da nije toliko loše. (naravno, ako smo dobronamjerni)
U svakom slučaju, ne moramo se više, kako ti kažeš, vrtiti u krug.
Pozdrav.
- Mister Yes
#3597 Re: Novi rat
Pa samo malo pojašnjavam ovim multikulti patriotama što se lože na državu. Sljedeći rat bi za patriote imao smisla samo kada bi kao rezultat imao ukidanje komplikovanosti dogovaranja (da Srbe i Hrvate moraju pitati za sve) a to je moguće ili time da pobjede unitaristi ili da se zemlja podjeli na više dijelova.radostan dan wrote:što pališ narod kad znaš da konačna pobjeda abih i rbih nije moguća...sve i da je moguća, odično znaš da britanija, njemačka i francuska neće dozvoliti da rbih postoji bez bar milion stanovnika neislamske vjeroispovjesti.Mister Yes wrote:I ja sam sve bliže ovom stavu. Očigledno ne možemo zajedno. Ali ovaj put idemo do kraja molim lijepo. Do konačne pobjede jednih ili drugih. Ili unitarna BiH ili podjela zemlje. Ali barem ćemo dobiti nekakav kraj ove sapunice. Pa kakav god.Bodkin wrote:U stvari koliko mrznje ima medju svijetom, i treba da se zarati. Klanje do zadnjeg srbina i do zadnjeg bosnjaka. Pisaj ga
kao što i znaš da otcjepljenje er esa nije realna opcija..a sve i da je jeste, gore nabrojani čimbenici je neće odobriti/aminovati/halaliti/pečatirati i sl...
vragolane malji...
Ali fazon je u tome da ovi multikulti sekularne patriote kojima je država svetinja (Lucifer, Madner, Skijaš itd) u stvari NE ŽELE ni jednu od te dvije opcije samo toga jadni nisu svjesni. Unitarna BiH (bez entieta) znači bošnjačka zemlja u kojoj Srbi i Hrvati ne bi imali budućnosti. Uz realnost da su u susjedstvu Srbija i Hrvatska, unitarna BiH bi za 20-30 godina značila dominantno monoetnička bošnjačka zemlja a time i muslimanska. To sekularne patriote (Lucifer, Madner, Skijaš itd) nikako ne žele ustvari jer kao sekularni itekako bi najebali u dominantno muslimanskoj zemlji. A ne žele ni podjelu zemlje jer im je država svetinja.
Jadnici ne razumiju da ukidanje RS-a ustvari znači muslimanska zemlja.
A sve je moguće radosni. Budu li to veliki željeli RS će nestati. U to nema nikakve sumnje. Isto tako, budu li to veliki željeli BiH će se raspasti na više dijelova. NI u to nema nikakve sumnje. Muslimanska zemlja bi bila izvor nestabilnosti ali nakon svega što smo vidjelu da se dešava u svijetu nema nikakve sumnje da veliki ne brinu puno o tome da li će negde imati nestabilnosti. Pa veliki su napravli i ISIL i stoje iza Ukrajine i svih drugih kriza u svijetu. Njihov stil i jeste da prave nestabilna područja.
Ovo što madner predviđa je sasvim realno. Izbacivanje ruskog uticaja/satelita to jest ukidanje RS-a ili smanjenje nadležnosti dok ne dođu na nivo kantona. Manji rat kontrolisan od zapada dok se ne izbaci ruski uticaj. Ja bih čak predvidio i sljedeće proljeće kao početak rata.
Ali ono što madner ne konta je da BH Srbi neće dugoročno opstati u BiH bez RS-a i to baš ovakvog RS-a sa ovim nadležnostima. A onda je to dugoročno bošnjačka država to jest muslimanska država. Madner i društvo nisu sposobni vidjeti dalje od početne euforije koje će sigurno biti nakon što nam zapad pomogne da se rješimo RS-a. Ali jadna li nam majka (nama sekularnima) kada Bosna postane bošnjačka država.
-
PM72
#3598 Re: Novi rat
U pravu si.Ja sam gori kad se ubjeđujem s tobom.Preskoči ovo kao da te ništa nisam pitao.Idemo na temu.madner wrote:Konkretno je pitanje, ili znas ili ne znas. Nema izmedju.PM72 wrote:Čuj ja napamet a ti fino? Treba li ti crtati možda? Svaki,ama baš svaki objekat,pseća kućara,rampa ili šupa sa oznakom JNA na području određene vojne oblasti pod čijom je ingerencijom bilo - bio je pod njom.Sad ti uzmi kartu pa tumači ali ti fino kažem šta je bilo.Ja nosio petokraku a ti nisi ja pričam napamet a ti znanje o JNA crpiš sa googla.I ne skreći mnogo sa tememadner wrote:Ti opet napamet a ja fino. Hajmo ovako, koje jedinice V korpusa su prije augusta 1991 sjeverno od Save?
Koja jedinica V korpusa je bila sjeverno od Save? Treba li ti spisak jedinica da izaberes jednu od istih? Sta su drzali?
-
Itakoto
#3599 Re: Novi rat
Jah. Bla, bla. Bas su ovdasnji Bosnjaci veliki muslimani. Svaki put kad ugledam jednog od njih, userem se u gace.Mister Yes wrote: Pa samo malo pojašnjavam ovim multikulti patriotama što se lože na državu. Sljedeći rat bi za patriote imao smisla samo kada bi kao rezultat imao ukidanje komplikovanosti dogovaranja (da Srbe i Hrvate moraju pitati za sve) a to je moguće ili time da pobjede unitaristi ili da se zemlja podjeli na više dijelova.
Ali fazon je u tome da ovi multikulti sekularne patriote kojima je država svetinja (Lucifer, Madner, Skijaš itd) u stvari NE ŽELE ni jednu od te dvije opcije samo toga jadni nisu svjesni. Unitarna BiH (bez entieta) znači bošnjačka zemlja u kojoj Srbi i Hrvati ne bi imali budućnosti. Uz realnost da su u susjedstvu Srbija i Hrvatska, unitarna BiH bi za 20-30 godina značila dominantno monoetnička bošnjačka zemlja a time i muslimanska. To sekularne patriote (Lucifer, Madner, Skijaš itd) nikako ne žele ustvari jer kao sekularni itekako bi najebali u dominantno muslimanskoj zemlji. A ne žele ni podjelu zemlje jer im je država svetinja.
Jadnici ne razumiju da ukidanje RS-a ustvari znači muslimanska zemlja.
A sve je moguće radosni. Budu li to veliki željeli RS će nestati. U to nema nikakve sumnje. Isto tako, budu li to veliki željeli BiH će se raspasti na više dijelova. NI u to nema nikakve sumnje. Muslimanska zemlja bi bila izvor nestabilnosti ali nakon svega što smo vidjelu da se dešava u svijetu nema nikakve sumnje da veliki ne brinu puno o tome da li će negde imati nestabilnosti. Pa veliki su napravli i ISIL i stoje iza Ukrajine i svih drugih kriza u svijetu. Njihov stil i jeste da prave nestabilna područja.
Ovo što madner predviđa je sasvim realno. Izbacivanje ruskog uticaja/satelita to jest ukidanje RS-a ili smanjenje nadležnosti dok ne dođu na nivo kantona. Manji rat kontrolisan od zapada dok se ne izbaci ruski uticaj. Ja bih čak predvidio i sljedeće proljeće kao početak rata.
Ali ono što madner ne konta je da BH Srbi neće dugoročno opstati u BiH bez RS-a i to baš ovakvog RS-a sa ovim nadležnostima. A onda je to dugoročno bošnjačka država to jest muslimanska država. Madner i društvo nisu sposobni vidjeti dalje od početne euforije koje će sigurno biti nakon što nam zapad pomogne da se rješimo RS-a. Ali jadna li nam majka (nama sekularnima) kada Bosna postane bošnjačka država.
Nakod dijaspore, onih koji nece da se bore za SDA, Bakira i vikendice smo konacno presli i na liberalne snage koje se nece boriti za islamsku drzavu u srcu Evrope.
- madner
#3600 Re: Novi rat
Nije problem, uvijek mi je drago podjeliti informacije sa ljudima koji ne vole sami citati.
Sto se tice teme, treba uraditi sto je uradila Hrvatska od 92 do 95, kako bi rat bio sto kraci.
Sto se tice teme, treba uraditi sto je uradila Hrvatska od 92 do 95, kako bi rat bio sto kraci.