Novi rat na Kosovu?
-
silence_is_sexy
#1 Novi rat na Kosovu?
Ja lično mislim da Rusija trenutno "isprobava" svoju ponovo stečenu snagu - izgubljenu u prošloj deceniji i da će definitivno biti uslovljavanja sa njihove strane... E sad je samo pitanje sa koliko ce ustupaka Putin biti zadovoljan i da li će do kraja insistirati na odbijanju plana sto 100% vodi novom ratu na Kosovu...
Po meni najvjerovatnija opcija će biti: ruski veto, jednostrano proglašenje nezavisnosti, priznavanje Kosova od strane Američke administracije i muslimanskih zemalja tj. odbacivanje nezavisnosti od EU i gomila problema za 16000 NATO vojnika na Kosovu i za srpsku manjinu...
Po meni najvjerovatnija opcija će biti: ruski veto, jednostrano proglašenje nezavisnosti, priznavanje Kosova od strane Američke administracije i muslimanskih zemalja tj. odbacivanje nezavisnosti od EU i gomila problema za 16000 NATO vojnika na Kosovu i za srpsku manjinu...
- karanana
#2 Re: Novi rat na Kosovu?
Djelimicno se slazem: Rusi stavljaju veto, Albanci se bune izlaze na ulice, demonstriraju, zapale auto-dva, pogine ih jedno-dvoje, proglasavaju nezavisnost ali ih niko pa cak ni Albanija ne priznaju. Svijet prolongira bilo kakvu odluku za 6 mjeseci i zakazuje nove pregovore.silence_is_sexy wrote:Ja lično mislim da Rusija trenutno "isprobava" svoju ponovo stečenu snagu - izgubljenu u prošloj deceniji i da će definitivno biti uslovljavanja sa njihove strane... E sad je samo pitanje sa koliko ce ustupaka Putin biti zadovoljan i da li će do kraja insistirati na odbijanju plana sto 100% vodi novom ratu na Kosovu...
Kada bi Ahtisarijev prijedlog trebao da bude prezentiran i dat na glasanje?
-
Svemirski_Jebach
rusija treba recimo ustupke vezano za WTO i jebe se njima za kosovo kao sto im je jebalo za njim i 1999...
bice malo natezanja, drzi-ne daj i to...ali ce popustiti rusi i plan ce proci bez velikih problema. Rat na kosovu nije moguc - jer je kosovo etnicki cisto i nema srba koji bi ga vodili - dakle s kim bi albanci ratovali?
a ako mislis da bi srbija ratovala na kosovu-bas me zanima sa cime?

bice malo natezanja, drzi-ne daj i to...ali ce popustiti rusi i plan ce proci bez velikih problema. Rat na kosovu nije moguc - jer je kosovo etnicki cisto i nema srba koji bi ga vodili - dakle s kim bi albanci ratovali?
a ako mislis da bi srbija ratovala na kosovu-bas me zanima sa cime?
- karanana
Srbija bivojno pogazila i Albance na Kosovu i Albaniju za 10 dana, samo postoji jedna mala sitnica koja ih zaustavlja u tome a to su nekakve NATO snage tamo.Svemirski_Jebach wrote:rusija treba recimo ustupke vezano za WTO i jebe se njima za kosovo kao sto im je jebalo za njim i 1999...![]()
![]()
a ako mislis da bi srbija ratovala na kosovu-bas me zanima sa cime?![]()
![]()
-
Svemirski_Jebach
koja srbija jarane? Pa nisu im nista mogli ni '99 kad su ovi bili jedno 10 puta slabiji...albanci nikad nisu zaustavili nabavku oruzja, a srbija buraz nema vise ni topa kako treba...karanana wrote:Srbija bivojno pogazila i Albance na Kosovu i Albaniju za 10 dana, samo postoji jedna mala sitnica koja ih zaustavlja u tome a to su nekakve NATO snage tamo.Svemirski_Jebach wrote:rusija treba recimo ustupke vezano za WTO i jebe se njima za kosovo kao sto im je jebalo za njim i 1999...![]()
![]()
a ako mislis da bi srbija ratovala na kosovu-bas me zanima sa cime?![]()
![]()
a kazem ti vidimo kako su ih povaljali 1999...nisu mogli ni UCK poraziti.
a da ne govorimo o NATO trupama...
- karanana
Naravno da ne mogu NATO ni okrznuti ali ti kazem da su i danas 20 puta jaci i od UCK i od Republike Albanije. 99te je UCK bio samo gerilska vojska bez ikakvih znacajnih vojnih pobjeda, osim hit and run napada. Otada pa do danas ne vjerujem da su mnogo napredovali jer i dalje nemaju tesko naoruzanje a ono kalasnjikova sto su zakopali ko zna radi li. A ima Srbija oruzja ako nista onda je ostalo jos ponesto od JNA.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
Mozda UCK nije napredovao, mada cisto sumnjam, ali je zato Srbija vojno i te kako unazadovala da od bivse JNA ili one agresorske vojske koja je zarila i palila po bivsoj YU nema skoro pa nista. U globalu sve vojske u bivsoj YU su sad tu negdje i samo je pitanje volje i morala jedina opcija koja bi mogla pojacati efikasnost a Siptari imaju toga koliko hoces.
- TheWatcher
svaka cast rusima
nek bar neko parira onih debilima amerima 
-
Milan Mihaljcic
Nije Srbiji do rata. Ne ovaj put. Kosovo nije Srbija vec osam godina.
- Hantraga
Rusi kao i 99 zavaravaju srbe da ce stati na njihovu stranu pred Vijecem sigurnosti...
Kao sto se amerika nije mjesala Rusiji za pokolj u Ceceniji, nece se ni Rusija mjesati Americi po pitanju Kosova...
Sve u svemu najvise su najebali srbi na kosovu...
Kao sto se amerika nije mjesala Rusiji za pokolj u Ceceniji, nece se ni Rusija mjesati Americi po pitanju Kosova...
Sve u svemu najvise su najebali srbi na kosovu...
-
nedim_uk
He he he al lupetas (bez ljutnje ok).karanana wrote:Naravno da ne mogu NATO ni okrznuti ali ti kazem da su i danas 20 puta jaci i od UCK i od Republike Albanije. 99te je UCK bio samo gerilska vojska bez ikakvih znacajnih vojnih pobjeda, osim hit and run napada. Otada pa do danas ne vjerujem da su mnogo napredovali jer i dalje nemaju tesko naoruzanje a ono kalasnjikova sto su zakopali ko zna radi li. A ima Srbija oruzja ako nista onda je ostalo jos ponesto od JNA.
1.UCK-sadasnja TMK uci,trenira i vjezba po najvisim nato standardima.
2.Oprema i oruzje(lako) koje zaduzuju su euro-us porijekla i veoma friskog datuma.
3.Godinama daju "masne" pare na oficire placenike iz svih zemalja,ta lica im daju sva svoja iskustva iz ratova koja se analiziraju i sprovode u obuku.
4.Kosovo-Albanija vec dobrih 15 godina snadbjvaju evropu heroinom,profiti su ogromni a dobar dio novca se usmjerava na opremanje paravojnih jedinica.
5.Oruzje koje je ostalo od JNA (ako ga uopste ima) je prilicno zastarilo,skoro neupotrebljivo za danasnje ratovanje.
- TheWatcher
ako srbija ostane bez kosova to je isto kada bi muslimani ostali nez meke i medine
mislim na istoriju i hramove 
- TheWatcher
a ako bi se i zaratilo na kosovu mozda bi i ovi iz sarajeva "napokon" otisli da brane domovinu
mada sumnjam
njima su vaznije burekdzinice i kospicarnice 
-
dugacki
Kad smo vec kod ''sta bi bilo, kad bi bilo'' mislim da se ne treba zaboraviti da Srbija ima jos uvijek kakvu -takvu vojnu strukturu sa generalima koji imaju ratnog iskustva.Do duse oprema i naoruzanje su daleko slabiji nego prije ali nije to glavni problem. Po meni je glavni problem sto obicnom Srbinu iz Centralne Srbije uopste nije stalo do Kosova. Narod je bez posla i gleda da se prehrani
-
Milan Mihaljcic
Otislo je Kosovo odavno, mogao si da primetis do sada... Kada stigne i formalna potvrda da je otislo, nista se posebno nece desiti u Srbiji. Po koji grafit u stilu NEDAMO KOSOVO. Ili NE DAMO KOSOVO, u najboljem slucaju.TheWatcher wrote:ako srbija ostane bez kosova to je isto kada bi muslimani ostali nez meke i medinemislim na istoriju i hramove
- karanana
Pa nije ni Srbija vjerovatno sjedila na oruzju JNA iz 60ih. Ja vjerujem da su i oni koliko-toliko reorganizirali vojsku i u neku ruke je mozda i usavrsili nekim novim nabavkama oruzja.nedim_uk wrote:He he he al lupetas (bez ljutnje ok).karanana wrote:Naravno da ne mogu NATO ni okrznuti ali ti kazem da su i danas 20 puta jaci i od UCK i od Republike Albanije. 99te je UCK bio samo gerilska vojska bez ikakvih znacajnih vojnih pobjeda, osim hit and run napada. Otada pa do danas ne vjerujem da su mnogo napredovali jer i dalje nemaju tesko naoruzanje a ono kalasnjikova sto su zakopali ko zna radi li. A ima Srbija oruzja ako nista onda je ostalo jos ponesto od JNA.
2.Oprema i oruzje(lako) koje zaduzuju su euro-us porijekla i veoma friskog datuma.
3.Godinama daju "masne" pare na oficire placenike iz svih zemalja,ta lica im daju sva svoja iskustva iz ratova koja se analiziraju i sprovode u obuku.
4.Kosovo-Albanija vec dobrih 15 godina snadbjvaju evropu heroinom,profiti su ogromni a dobar dio novca se usmjerava na opremanje paravojnih jedinica.
5.Oruzje koje je ostalo od JNA (ako ga uopste ima) je prilicno zastarilo,skoro neupotrebljivo za danasnje ratovanje.
O kakvim paravojnim jedinicama govoris? Ja ne vjerujem da ih na Kosovu ima u nekim vecim brojevima jer bi to NATO razoruzao.
Ti mislis da ce Kosovska mafija sav svoj tesko zaradjeni novac dati na oruzje.
-
Svemirski_Jebach
TheWatcher wrote:a ako bi se i zaratilo na kosovu mozda bi i ovi iz sarajeva "napokon" otisli da brane domovinumada sumnjam
njima su vaznije burekdzinice i kospicarnice
Last edited by Svemirski_Jebach on 16/03/2007 16:12, edited 1 time in total.
-
Svemirski_Jebach
da bog da te rus branio a merhamet hranio...TheWatcher wrote:svaka cast rusimanek bar neko parira onih debilima amerima
Last edited by Svemirski_Jebach on 16/03/2007 16:12, edited 1 time in total.
-
nedim_uk
Vrijeme ti je da pocnes vjerovati da na Kosovu odavno po planinama "operiraju" takve jedinice,pogranicni pojas sa Makedonijom je "najtopliji".karanana wrote:Pa nije ni Srbija vjerovatno sjedila na oruzju JNA iz 60ih. Ja vjerujem da su i oni koliko-toliko reorganizirali vojsku i u neku ruke je mozda i usavrsili nekim novim nabavkama oruzja.nedim_uk wrote:He he he al lupetas (bez ljutnje ok).karanana wrote:Naravno da ne mogu NATO ni okrznuti ali ti kazem da su i danas 20 puta jaci i od UCK i od Republike Albanije. 99te je UCK bio samo gerilska vojska bez ikakvih znacajnih vojnih pobjeda, osim hit and run napada. Otada pa do danas ne vjerujem da su mnogo napredovali jer i dalje nemaju tesko naoruzanje a ono kalasnjikova sto su zakopali ko zna radi li. A ima Srbija oruzja ako nista onda je ostalo jos ponesto od JNA.
O kakvim paravojnim jedinicama govoris? Ja ne vjerujem da ih na Kosovu ima u nekim vecim brojevima jer bi to NATO razoruzao.
Prati Makedonske vijesti duze vrijeme i vidjet ces......
NATO te jedinice posmatra dugo ali ih "ne vidi".
Alban mafija bas najvise ulaze bas u te smjerove novac.Odgovara im jer drze se slogana mi pomazemo "drzavi"-drzava pomaze nama,pitaj se kad je bila neka velika akcija na suzbijanju prometa drogom na Kosovu....NIKAD!
NATO,europolicija i mnogi drugi samo posmatraju.....sto li?
Last edited by nedim_uk on 16/03/2007 16:20, edited 1 time in total.
-
Svemirski_Jebach
a ko nece mafija dati?nedim_uk wrote:Vrijeme ti je da pocnes vjerovati da na Kosovu odavno po planinama "operiraju" takve jedinice,pogranicni pojas sa Makedonijom je "najtopliji".karanana wrote:Pa nije ni Srbija vjerovatno sjedila na oruzju JNA iz 60ih. Ja vjerujem da su i oni koliko-toliko reorganizirali vojsku i u neku ruke je mozda i usavrsili nekim novim nabavkama oruzja.nedim_uk wrote: He he he al lupetas (bez ljutnje ok).
Prati Makedonske vijesti duze vrijeme i vidjet ces......
NATO te jedinice posmatra dugo ali po obicaju oci ih ne sluze dobro:)
Pa nisu oni bosnjaci hebo te...albanci imaju nacionalni interes jaci od licnog..a ako nece neko da da, imaju i za to lijek.
-
zrtva
koliko znam srbija je izgubila rat na kosovu 99, tad nije bilo NATO, ti sto govoris je veliko srbska ideologija koja izumire polako ali sigurno, kakva kosovska mafija jedina mafija na prostoru balkana je mafija koja radi za uspostavu velike srbije i to cjeli svjet zna, takva ideologija je i dovela do rat u bih 92 jer su mislili sve okupirati za par sedmicakaranana wrote:
Srbija bivojno pogazila i Albance na Kosovu i Albaniju za 10 dana, samo postoji jedna mala sitnica koja ih zaustavlja u tome a to su nekakve NATO snage tamo.
-
Šandor
Tebi su Ameri potpuno popili mozak. Albanci su u to vrijeme bili donji. Srbi su ih skoro sve protjerali. Zemlje NATO-a primile su veliki broj izbjeglica.Svemirski_Jebach wrote:koja srbija jarane? Pa nisu im nista mogli ni '99 kad su ovi bili jedno 10 puta slabiji...albanci nikad nisu zaustavili nabavku oruzja, a srbija buraz nema vise ni topa kako treba...
a kazem ti vidimo kako su ih povaljali 1999...nisu mogli ni UCK poraziti.
a da ne govorimo o NATO trupama...
Iako su za razliku od nas graničili sa zemljama koje nisu bile nastrojene neprijateljski (svaki naš susjed je naš dušmanin) njihova vojska nije mogla ništa. Nisu se uopšte mogli borit sa Srbima prsa u prsa.
Mislim da nema šanse za novi rat dole. Kosovo Republjik do daljnjeg.