Novi rat na Kosovu?

Kako mislite da ce zavrsiti kosovska "epizoda" sa Arthisarijevim planom?

Arthisarijev plan prolazi na Vijeću sigurnosti bez ruskog veta i Kosovo dobija nezavisnost
17
46%
Arthisarijev plan blokira ruski veto u Vjeć u sigurnosti što izaziva jednostrano proglašenje nezavisnosti od strane kosovskih Albanaca što izaziva novi rat na Kosovu
9
24%
Plan se vraća na još jednu "turu" usaglašavanja
11
30%

Total votes: 37

silence_is_sexy

#1 Novi rat na Kosovu?

Post by silence_is_sexy »

Ja lično mislim da Rusija trenutno "isprobava" svoju ponovo stečenu snagu - izgubljenu u prošloj deceniji i da će definitivno biti uslovljavanja sa njihove strane... E sad je samo pitanje sa koliko ce ustupaka Putin biti zadovoljan i da li će do kraja insistirati na odbijanju plana sto 100% vodi novom ratu na Kosovu...

Po meni najvjerovatnija opcija će biti: ruski veto, jednostrano proglašenje nezavisnosti, priznavanje Kosova od strane Američke administracije i muslimanskih zemalja tj. odbacivanje nezavisnosti od EU i gomila problema za 16000 NATO vojnika na Kosovu i za srpsku manjinu...
karanana

#2 Re: Novi rat na Kosovu?

Post by karanana »

silence_is_sexy wrote:Ja lično mislim da Rusija trenutno "isprobava" svoju ponovo stečenu snagu - izgubljenu u prošloj deceniji i da će definitivno biti uslovljavanja sa njihove strane... E sad je samo pitanje sa koliko ce ustupaka Putin biti zadovoljan i da li će do kraja insistirati na odbijanju plana sto 100% vodi novom ratu na Kosovu...

Po meni najvjerovatnija opcija će biti: ruski veto, jednostrano proglašenje nezavisnosti, priznavanje Kosova od strane Američke administracije i muslimanskih zemalja tj. odbacivanje nezavisnosti od EU i gomila problema za 16000 NATO vojnika na Kosovu i za srpsku manjinu...
Djelimicno se slazem: Rusi stavljaju veto, Albanci se bune izlaze na ulice, demonstriraju, zapale auto-dva, pogine ih jedno-dvoje, proglasavaju nezavisnost ali ih niko pa cak ni Albanija ne priznaju. Svijet prolongira bilo kakvu odluku za 6 mjeseci i zakazuje nove pregovore.

Kada bi Ahtisarijev prijedlog trebao da bude prezentiran i dat na glasanje?
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

rusija treba recimo ustupke vezano za WTO i jebe se njima za kosovo kao sto im je jebalo za njim i 1999... :D :D

bice malo natezanja, drzi-ne daj i to...ali ce popustiti rusi i plan ce proci bez velikih problema. Rat na kosovu nije moguc - jer je kosovo etnicki cisto i nema srba koji bi ga vodili - dakle s kim bi albanci ratovali? :D

a ako mislis da bi srbija ratovala na kosovu-bas me zanima sa cime? :D :D :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

da se ja pitam... status kvo 99 godina

dok se ne rode neka nova djeca...
karanana

Post by karanana »

Svemirski_Jebach wrote:rusija treba recimo ustupke vezano za WTO i jebe se njima za kosovo kao sto im je jebalo za njim i 1999... :D :D

bice malo natezanja, drzi-ne daj i to...ali ce popustiti rusi i plan ce proci bez velikih problema. Rat na kosovu nije moguc - jer je kosovo etnicki cisto i nema srba koji bi ga vodili - dakle s kim bi albanci ratovali? :D

Srbija bivojno pogazila i Albance na Kosovu i Albaniju za 10 dana, samo postoji jedna mala sitnica koja ih zaustavlja u tome a to su nekakve NATO snage tamo.
Svemirski_Jebach

karanana wrote:
Svemirski_Jebach wrote:rusija treba recimo ustupke vezano za WTO i jebe se njima za kosovo kao sto im je jebalo za njim i 1999... :D :D

Srbija bivojno pogazila i Albance na Kosovu i Albaniju za 10 dana, samo postoji jedna mala sitnica koja ih zaustavlja u tome a to su nekakve NATO snage tamo.
koja srbija jarane? Pa nisu im nista mogli ni '99 kad su ovi bili jedno 10 puta slabiji...albanci nikad nisu zaustavili nabavku oruzja, a srbija buraz nema vise ni topa kako treba...

a kazem ti vidimo kako su ih povaljali 1999...nisu mogli ni UCK poraziti.

a da ne govorimo o NATO trupama...
karanana

Post by karanana »

Naravno da ne mogu NATO ni okrznuti ali ti kazem da su i danas 20 puta jaci i od UCK i od Republike Albanije. 99te je UCK bio samo gerilska vojska bez ikakvih znacajnih vojnih pobjeda, osim hit and run napada. Otada pa do danas ne vjerujem da su mnogo napredovali jer i dalje nemaju tesko naoruzanje a ono kalasnjikova sto su zakopali ko zna radi li. A ima Srbija oruzja ako nista onda je ostalo jos ponesto od JNA.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Mozda UCK nije napredovao, mada cisto sumnjam, ali je zato Srbija vojno i te kako unazadovala da od bivse JNA ili one agresorske vojske koja je zarila i palila po bivsoj YU nema skoro pa nista. U globalu sve vojske u bivsoj YU su sad tu negdje i samo je pitanje volje i morala jedina opcija koja bi mogla pojacati efikasnost a Siptari imaju toga koliko hoces.
TheWatcher

Post by TheWatcher »

svaka cast rusima :) nek bar neko parira onih debilima amerima :)
Milan Mihaljcic

Post by Milan Mihaljcic »

Nije Srbiji do rata. Ne ovaj put. Kosovo nije Srbija vec osam godina.
Hantraga

Post by Hantraga »

Rusi kao i 99 zavaravaju srbe da ce stati na njihovu stranu pred Vijecem sigurnosti...

Kao sto se amerika nije mjesala Rusiji za pokolj u Ceceniji, nece se ni Rusija mjesati Americi po pitanju Kosova...

Sve u svemu najvise su najebali srbi na kosovu...
nedim_uk

Post by nedim_uk »

karanana wrote:Naravno da ne mogu NATO ni okrznuti ali ti kazem da su i danas 20 puta jaci i od UCK i od Republike Albanije. 99te je UCK bio samo gerilska vojska bez ikakvih znacajnih vojnih pobjeda, osim hit and run napada. Otada pa do danas ne vjerujem da su mnogo napredovali jer i dalje nemaju tesko naoruzanje a ono kalasnjikova sto su zakopali ko zna radi li. A ima Srbija oruzja ako nista onda je ostalo jos ponesto od JNA.
He he he al lupetas (bez ljutnje ok).
1.UCK-sadasnja TMK uci,trenira i vjezba po najvisim nato standardima.
2.Oprema i oruzje(lako) koje zaduzuju su euro-us porijekla i veoma friskog datuma.
3.Godinama daju "masne" pare na oficire placenike iz svih zemalja,ta lica im daju sva svoja iskustva iz ratova koja se analiziraju i sprovode u obuku.
4.Kosovo-Albanija vec dobrih 15 godina snadbjvaju evropu heroinom,profiti su ogromni a dobar dio novca se usmjerava na opremanje paravojnih jedinica.
5.Oruzje koje je ostalo od JNA (ako ga uopste ima) je prilicno zastarilo,skoro neupotrebljivo za danasnje ratovanje.
TheWatcher

Post by TheWatcher »

ako srbija ostane bez kosova to je isto kada bi muslimani ostali nez meke i medine :) mislim na istoriju i hramove :)
TheWatcher

Post by TheWatcher »

a ako bi se i zaratilo na kosovu mozda bi i ovi iz sarajeva "napokon" otisli da brane domovinu :) mada sumnjam :) njima su vaznije burekdzinice i kospicarnice :)
dugacki

Post by dugacki »

Kad smo vec kod ''sta bi bilo, kad bi bilo'' mislim da se ne treba zaboraviti da Srbija ima jos uvijek kakvu -takvu vojnu strukturu sa generalima koji imaju ratnog iskustva.Do duse oprema i naoruzanje su daleko slabiji nego prije ali nije to glavni problem. Po meni je glavni problem sto obicnom Srbinu iz Centralne Srbije uopste nije stalo do Kosova. Narod je bez posla i gleda da se prehrani
Milan Mihaljcic

Post by Milan Mihaljcic »

TheWatcher wrote:ako srbija ostane bez kosova to je isto kada bi muslimani ostali nez meke i medine :) mislim na istoriju i hramove :)
Otislo je Kosovo odavno, mogao si da primetis do sada... Kada stigne i formalna potvrda da je otislo, nista se posebno nece desiti u Srbiji. Po koji grafit u stilu NEDAMO KOSOVO. Ili NE DAMO KOSOVO, u najboljem slucaju.
karanana

Post by karanana »

nedim_uk wrote:
karanana wrote:Naravno da ne mogu NATO ni okrznuti ali ti kazem da su i danas 20 puta jaci i od UCK i od Republike Albanije. 99te je UCK bio samo gerilska vojska bez ikakvih znacajnih vojnih pobjeda, osim hit and run napada. Otada pa do danas ne vjerujem da su mnogo napredovali jer i dalje nemaju tesko naoruzanje a ono kalasnjikova sto su zakopali ko zna radi li. A ima Srbija oruzja ako nista onda je ostalo jos ponesto od JNA.
2.Oprema i oruzje(lako) koje zaduzuju su euro-us porijekla i veoma friskog datuma.
3.Godinama daju "masne" pare na oficire placenike iz svih zemalja,ta lica im daju sva svoja iskustva iz ratova koja se analiziraju i sprovode u obuku.
4.Kosovo-Albanija vec dobrih 15 godina snadbjvaju evropu heroinom,profiti su ogromni a dobar dio novca se usmjerava na opremanje paravojnih jedinica.
5.Oruzje koje je ostalo od JNA (ako ga uopste ima) je prilicno zastarilo,skoro neupotrebljivo za danasnje ratovanje.
Pa nije ni Srbija vjerovatno sjedila na oruzju JNA iz 60ih. Ja vjerujem da su i oni koliko-toliko reorganizirali vojsku i u neku ruke je mozda i usavrsili nekim novim nabavkama oruzja.

O kakvim paravojnim jedinicama govoris? Ja ne vjerujem da ih na Kosovu ima u nekim vecim brojevima jer bi to NATO razoruzao.

Ti mislis da ce Kosovska mafija sav svoj tesko zaradjeni novac dati na oruzje.
Svemirski_Jebach

TheWatcher wrote:a ako bi se i zaratilo na kosovu mozda bi i ovi iz sarajeva "napokon" otisli da brane domovinu :) mada sumnjam :) njima su vaznije burekdzinice i kospicarnice :)
Last edited by Svemirski_Jebach on 16/03/2007 16:12, edited 1 time in total.
Svemirski_Jebach

TheWatcher wrote:svaka cast rusima :) nek bar neko parira onih debilima amerima :)
da bog da te rus branio a merhamet hranio... :D :D
Last edited by Svemirski_Jebach on 16/03/2007 16:12, edited 1 time in total.
nedim_uk

Post by nedim_uk »

karanana wrote:
nedim_uk wrote:
Pa nije ni Srbija vjerovatno sjedila na oruzju JNA iz 60ih. Ja vjerujem da su i oni koliko-toliko reorganizirali vojsku i u neku ruke je mozda i usavrsili nekim novim nabavkama oruzja.

O kakvim paravojnim jedinicama govoris? Ja ne vjerujem da ih na Kosovu ima u nekim vecim brojevima jer bi to NATO razoruzao.

Vrijeme ti je da pocnes vjerovati da na Kosovu odavno po planinama "operiraju" takve jedinice,pogranicni pojas sa Makedonijom je "najtopliji".
Prati Makedonske vijesti duze vrijeme i vidjet ces......
NATO te jedinice posmatra dugo ali ih "ne vidi".
Alban mafija bas najvise ulaze bas u te smjerove novac.Odgovara im jer drze se slogana mi pomazemo "drzavi"-drzava pomaze nama,pitaj se kad je bila neka velika akcija na suzbijanju prometa drogom na Kosovu....NIKAD!
NATO,europolicija i mnogi drugi samo posmatraju.....sto li?
Last edited by nedim_uk on 16/03/2007 16:20, edited 1 time in total.
Svemirski_Jebach

nedim_uk wrote:
karanana wrote:
nedim_uk wrote: He he he al lupetas (bez ljutnje ok).

Vrijeme ti je da pocnes vjerovati da na Kosovu odavno po planinama "operiraju" takve jedinice,pogranicni pojas sa Makedonijom je "najtopliji".
Prati Makedonske vijesti duze vrijeme i vidjet ces......
NATO te jedinice posmatra dugo ali po obicaju oci ih ne sluze dobro:)
a ko nece mafija dati?

Pa nisu oni bosnjaci hebo te...albanci imaju nacionalni interes jaci od licnog..a ako nece neko da da, imaju i za to lijek.
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

Rat na Kosovu nije na stolu. Moguci su teroristicki napadi albanskih ekstremista na patrole medjunarodnih snaga, ali od otvorenog sukoba nema ko profitirati.
djape

Post by djape »

Jastreb35 wrote:Rat na Kosovu nije na stolu.
zrtva

Post by zrtva »

karanana wrote:
koliko znam srbija je izgubila rat na kosovu 99, tad nije bilo NATO, ti sto govoris je veliko srbska ideologija koja izumire polako ali sigurno, kakva kosovska mafija jedina mafija na prostoru balkana je mafija koja radi za uspostavu velike srbije i to cjeli svjet zna, takva ideologija je i dovela do rat u bih 92 jer su mislili sve okupirati za par sedmica
Šandor

Post by Šandor »

Svemirski_Jebach wrote:koja srbija jarane? Pa nisu im nista mogli ni '99 kad su ovi bili jedno 10 puta slabiji...albanci nikad nisu zaustavili nabavku oruzja, a srbija buraz nema vise ni topa kako treba...

a kazem ti vidimo kako su ih povaljali 1999...nisu mogli ni UCK poraziti.

a da ne govorimo o NATO trupama...
Tebi su Ameri potpuno popili mozak. Albanci su u to vrijeme bili donji. Srbi su ih skoro sve protjerali. Zemlje NATO-a primile su veliki broj izbjeglica.

Iako su za razliku od nas graničili sa zemljama koje nisu bile nastrojene neprijateljski (svaki naš susjed je naš dušmanin) njihova vojska nije mogla ništa. Nisu se uopšte mogli borit sa Srbima prsa u prsa.

Mislim da nema šanse za novi rat dole. Kosovo Republjik do daljnjeg. :-)
Post Reply