Novi rast stope PDV-a????

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

GandalfSivi

#26 Re: Novi rast stope PDV-a????

Post by GandalfSivi »

Sada kad se SDP oglasi i kaze da je to kradja, to ce biti cista predizborna kampanja, nista ne brinite...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#27 Re: Novi rast stope PDV-a????

Post by mIRCerka »

GandalfSivi wrote:Sada kad se SDP oglasi i kaze da je to kradja, to ce biti cista predizborna kampanja, nista ne brinite...
davno bjese 60 minuta sa terzicem i lagumdzijom i racunima iz merkatora :D

"pokvareni zlatko, lopov vakav nakav" :D

bogme vrijeme za stekanje hrane, ja ovaj put ne vjerujem u ono RATA NECE BITI :D
Bumbar

#28 Re: Novi rast stope PDV-a????

Post by Bumbar »

[quote="sadeta"]

"Povećanje poreza je kratkoročna mjera kojoj političari vole pribjegavati. Dugoročno rješenje za BiH jeste smanjenje državnog aparata koji troši ogromne sume novca", rekao je Kasumović.

quote]

Kratkorocno...dok ne pocrkamo...a kada narod masovno bude umirao od gladi, i administracija to pocne osjecati na svojim platama...eee onda ce nas pustiti da malo dihnemo...malo...
Bumbar

#29 Re: Novi rast stope PDV-a????

Post by Bumbar »

mIRCerka wrote:jupi :D

a sta mislite da radimo 6 mjeseci z aplatu a 6 mjeseci za dobrobit drzavnog aparata :D
mislim da si bezobrazna :x :x :x :x :x ...10 mjeseci za dobrobit drzavnog aparata...2 mjeseca za platu (minimalac jer ostalo treba da oporezuju)
AO83

#30 Re: Novi rast stope PDV-a????

Post by AO83 »

Ma samo nek se nesta desava :D :bih:

Ovo nije smijesno jer najveci utjecaj ce imati na prehranbene proizvode sto znaci da ce pogoditi penzionere i siromasne!
uvjek dobar gost

#31 Re: Novi rast stope PDV-a????

Post by uvjek dobar gost »

tranquil wrote:e u k**ac i država, dokle više jebote, životni prostor je sve uži, eksplodiraću
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
redondo72

#32 Re: Novi rast stope PDV-a????

Post by redondo72 »

Evo ga pici... :lol:

sadeta

#33 Re: Novi rast stope PDV-a????

Post by sadeta »

Liberalism wrote:neznam sta je to cudno.

I trebaju da povecaju poreze.

Niko se ne buni sto se 200 miliona KM daje za demobilisane borce. kao svi se slazu da to treba. Pa ako treba nek izglasaju zakon i pravo neka izglasaju povecanje poreza.

Ovako svi bi mi da budemo dobri prema borcima, invalidima i sta ti ja znam kome sve vec ne, al niko nije zato da se porezi povecavaju.

Ovako ce valjda nekad narod doci tobe i skontati da nemoze i jare i pare. Da se svaki put kada ovi idioti izglasaju neki zakon u parlamentu pravo povecaju i porezi, davno bi ovom glupom narodu doslo iz guzice u glavu.
jesi li ti ozbiljan ili se zajebavas?! ne kontam ovo "jare i pare" nikako...uopce te nista ne kontam, ustvari...
kakve veze imaju sa lopovlukom na drzavnom nivou ljudi koji su ginuli za nas (a pritome stvarno nisam partiota niti neki poseban zagovornik njihovih prava)? ali stvarno ne kontam kako bismo time sto bismo ukinuli primanja demobilisanim borcima i invalidima rata nekako "izjednacili" nepravdu koja se pravi ovakvim potezima kao sto je ovaj??? sta? kao "sto bi moje pare isle njima..." ili tako nesto pokusavas reci?
moje pare svaki mjesec idu njima, i mogu ti samo reci da su oni jedini dio populacije kojima mogu halaliti te pare (iako znam da i njihovim udruzenjima ima lopovluka itekakvog).
sta mislis o smanjenju plata u javnom sektoru, pa uvodjenju sistema evaluacije (nagrada ili kazni prema ucinku) zaposlenih u javnom sektoru, pa smanjenju broja zaposlenih ionako neucinkovite administracije itd. kao tehnikama smanjenja troskova u drzavnom budzetu??? jel ti se to cini smislenije nego ovo o cemu ti pricas? ako ne...mislim da bi ti trebao popricati s nekim...strucnim, jer bi ti u tom slucaju fakat trebala strucna pomoc.
sadeta

#34 Re: Novi rast stope PDV-a????

Post by sadeta »

mIRCerka wrote:jupi :D

a sta mislite da radimo 6 mjeseci z aplatu a 6 mjeseci za dobrobit drzavnog aparata :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
majko draga!!! ne bi njima ni to pomoglo, trazili bi nam jos sest mjeseci...ma u stvari ionako svi vec radimo za njihovu dobrobit !!! nikad nikome od njih necu halaliti doprinose, pogotovu zdravstvu! da mi je neko prije 5 godina rekao da cu jednog dana prizeljkivati da radim neprijavljena jer mi je zao tih para koje odu njima (citaj "propadnu") ne bih mu vjerovala...
mostarac

#35 Re: Novi rast stope PDV-a????

Post by mostarac »

TERZICU VRATI SE :D
sadeta

#36 Re: Novi rast stope PDV-a????

Post by sadeta »

mostarac wrote:TERZICU VRATI SE :D
:-) :lol: :-) :lol: :-) :lol:
terapija

#37 Re: Novi rast stope PDV-a????

Post by terapija »

dottore wrote:neka uvedu jos jednu stopu PDV-a na alkohol i cigare od recimo 30%
a ovu da ostave ko sto i jest.... :wink:
Moj potpis!! samo ne 30 nego jedno 50%... realnije je, a opet ne bi mnogo poskupile ni cigare ni alkohol (kako su inace van BiH)
JohnGotti

#38 Re: Novi rast stope PDV-a????

Post by JohnGotti »

Dje smo mi, dje evropa... :mrgreen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Value_added_tax#EU_States
Sto ce rec', da ce povecanja sigurno biti, prije ili kasnije... U Srbiji 18%, Hrvatskoj 22%... Mada, vidimo, ako nekim cudom neko dobije izbore obecanjem da ce smanjiti PDV, umjesto povampirene seljacke nacionalsovnistickomaloumne retorike, mozda i bude nesto pozitivno? Sta? Nema ovdje takvih... ejh, shit... :mrgreen:

Mada, previse kuknjave zbog tih procenat ili dva... pa nece smak svijeta. Ajme ljudi, pa nece kukanje i zapomaganje nista promjeniti... :mrgreen: Na forumu pogotovo. :mrgreen:
sadeta

#39 Re: Novi rast stope PDV-a????

Post by sadeta »

JohnGotti wrote:Dje smo mi, dje evropa... :mrgreen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Value_added_tax#EU_States
Mada, previse kuknjave zbog tih procenat ili dva... pa nece smak svijeta. Ajme ljudi, pa nece kukanje i zapomaganje nista promjeniti... :mrgreen: Na forumu pogotovo. :mrgreen:
:roll: tih procenat ili dva su previse jer su nepotrebni i jer postoje drugi nacini da rjese manjak nastao ukidanjem carine, ako ga uopce realno i ima. a drugo, nisam imala apsolutno nikakvu ambiciju da nesto promjenim u vezi toga kad sam postavljala temu (moja neambicioznost meni na dusu), nego sam samo trazila ventil...sto mislim da nije grijeh niti mislim da sam jedina koja ovaj forum koristi i za takve stvari s vremena na vrijeme ... :thumbup:
redondo72

#40 Re: Novi rast stope PDV-a????

Post by redondo72 »

Ima li đe picija. Da se nije naljutio. :D Pici jarane, halali mi. :D

Ginsenk :D Pici... to i banja i ko rukom odnešeno. :D
Post Reply