Novi prostesti ispred NS
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Bulk3
#1 Novi prostesti ispred NS
Ovu temu sam postavio na ovom forumu jer nisam mogao da se registrujem na bhf-forum. Sta mislite da vidimo da se ponovo organizuju protesti. Ali da se obavijeste sve navijacke skupine. Da se bolje organizujemo. Kako se moze stupit u kontakt s bhf???
-
klixober
#2 Re: Novi prostesti ispred NS
Ja sam prdlozio an drugoj temi da se protesti ponove 1. juna poslije revijalne utakmice na Kosevu jer ce nas tada biti mnogo vise.
- zgembo_sa
#3 Re: Novi prostesti ispred NS
Jebem mu bhf, zasto samo oni mogu povest, kakva je to glupost?!?!
-
Bulk3
#4 Re: Novi prostesti ispred NS
A hajd ti predlozi nekog drugog???? Da organizuje neki klub bilo bi rivaliteta. A pojedinci kao mi to nismo u stanju...zgembo_sa wrote:Jebem mu bhf, zasto samo oni mogu povest, kakva je to glupost?!?!
-
The Realist
#5 Re: Novi prostesti ispred NS
Nije loše da to bude BHF, jer oni baš predstavljaju SAMO BiH, ne neki klub i slično, te da se onda pod njihovi okriljem to sve napravi.zgembo_sa wrote:Jebem mu bhf, zasto samo oni mogu povest, kakva je to glupost?!?!
- zgembo_sa
#6 Re: Novi prostesti ispred NS
Danas smo pokazali da mozemo zajedno organizovat, ne treba nam bhf. A naravno da nece niko objavit na forumu ko ce bit organizator, pa drotovi jedva cekaj. Mozes mislit koliko ih sad cita ove postove. Sve ti oni to analiziraju...
-
Bulk3
#7 Re: Novi prostesti ispred NS
A ja samo dao prijedlog. Mislim da su bhf najbolji za tozgembo_sa wrote:Danas smo pokazali da mozemo zajedno organizovat, ne treba nam bhf. A naravno da nece niko objavit na forumu ko ce bit organizator, pa drotovi jedva cekaj. Mozes mislit koliko ih sad cita ove postove. Sve ti oni to analiziraju...
-
southernstar
#8 Re: Novi prostesti ispred NS
Onda lijepo spakuj kofere pa za njima.Bulk3 wrote:A ja samo dao prijedlog. Mislim da su bhf najbolji za to
-
The 51st State
#9 Re: Novi prostesti ispred NS
Glupo je ista preko foruma organizovati, dzaba trosite tipke...
- olduser
#10 Re: Novi prostesti ispred NS
Ja sam za
samo ovaj put dolazim malo opremljeniji, tako da ce zandar i kolege mu imat vise posla, sve im
ovo malo da ih u pripravnost stavim
samo ovaj put dolazim malo opremljeniji, tako da ce zandar i kolege mu imat vise posla, sve im
ovo malo da ih u pripravnost stavim
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
#11 Re: Novi prostesti ispred NS
Ima li zainteresovani da napravimo jedan fond, nadjemo advokata i tuzimo MUP Kantona Sarajevo?
Molio bih sve povrijedene da otidju do zdravstvenih ustanova i dokumentuju povrede ili da uslikaju svoje povrede radi tuzbe i neka to za sada, imaju sa strane.
Molio bih sve uhapsene ili porodice njihove da saznaju imena policajaca koji su ih uhapsili.
Molio bih sve roditelje maloljetnika koji su tuceni po ulicama Sarajeva, da se ukljuce u akciju.
Molio bih sve povrijedene da otidju do zdravstvenih ustanova i dokumentuju povrede ili da uslikaju svoje povrede radi tuzbe i neka to za sada, imaju sa strane.
Molio bih sve uhapsene ili porodice njihove da saznaju imena policajaca koji su ih uhapsili.
Molio bih sve roditelje maloljetnika koji su tuceni po ulicama Sarajeva, da se ukljuce u akciju.
- Edin H.
#12 Re: Novi prostesti ispred NS
Upravo sam isto mislio predloziti, pod hitno vadite ljekarske nalazeNosferatu wrote:Ima li zainteresovani da napravimo jedan fond, nadjemo advokata i tuzimo MUP Kantona Sarajevo?
Jedini ispravan nacin borbe protiv vladara koji nalaze uzor u Robertu Mugabeu
- simonese
#13 Re: Novi prostesti ispred NS
Sta ti imas protiv BHF-a?zgembo_sa wrote:Danas smo pokazali da mozemo zajedno organizovat, ne treba nam bhf. A naravno da nece niko objavit na forumu ko ce bit organizator, pa drotovi jedva cekaj. Mozes mislit koliko ih sad cita ove postove. Sve ti oni to analiziraju...
- zgembo_sa
#14 Re: Novi prostesti ispred NS
Nista, samo kazem da nema razloga da nam tamo neko iz svedske ovdje organizuje proteste kad to mozemo i sami, a to smo i pokazali juce.simonese wrote:Sta ti imas protiv BHF-a?zgembo_sa wrote:Danas smo pokazali da mozemo zajedno organizovat, ne treba nam bhf. A naravno da nece niko objavit na forumu ko ce bit organizator, pa drotovi jedva cekaj. Mozes mislit koliko ih sad cita ove postove. Sve ti oni to analiziraju...
-
autoe
#15 Re: Novi prostesti ispred NS
Sad mi nešto pade na pamet, pa imaju li ova gamad iz NS auta ? Naravno da imaju, ali i mi imamo UK2 ulje za kočnice,a ko ne zna njegov učinak na lakiranim dijelovima auta bujrum nek proba na njihovim, učinak zagarantovan.
Imaju li gamad prozore na kućama? Naravno da imaju ali imamo i mi kamenice čiji ju učinak svima poznat.
Imaju li gamad fasade na svojim kućama,vikendicama i ostalim objektima napravljenim ukradenim novcem? Naravno da imaju,ali ni farbe razno-razne nisu skupe a ostavljaju tragove koji skupo koštaju.
Zato mislim da uz bojkot reprezentacije, probleme gdje god da se pojave (u cilju ponovnog kažnjavanja od UEFA-e) i ostalih načina da se smanji dotok novca u tu banditsku organizaciju, dodatni pritisak na njihove lične džepove bi ih mogao napokon natjerati da odu.
Imaju li gamad prozore na kućama? Naravno da imaju ali imamo i mi kamenice čiji ju učinak svima poznat.
Imaju li gamad fasade na svojim kućama,vikendicama i ostalim objektima napravljenim ukradenim novcem? Naravno da imaju,ali ni farbe razno-razne nisu skupe a ostavljaju tragove koji skupo koštaju.
Zato mislim da uz bojkot reprezentacije, probleme gdje god da se pojave (u cilju ponovnog kažnjavanja od UEFA-e) i ostalih načina da se smanji dotok novca u tu banditsku organizaciju, dodatni pritisak na njihove lične džepove bi ih mogao napokon natjerati da odu.
-
LSD
#16 Re: Novi prostesti ispred NS
Vec se radi na tome...vec se znaju neka imena tih "heroja sa pendrecima" koji su tukli nedužne prolaznike i malodobnike...vec postoje dokumentovani nalazi iz bolnica (slike i dijagnoze) momaka ispod 18 godina...samo polako,pa nece se na ovom ostati sigurno ako Bogda,bar se nadam da nece ako ništa...jest da smo poglup narod i da na treba podosta vremena da nam dodje iz guzice u glavu,ali polako krenulo je.Nosferatu wrote:Ima li zainteresovani da napravimo jedan fond, nadjemo advokata i tuzimo MUP Kantona Sarajevo?
Poruka za onog drota:Dosta je i vas snimljeno kako ste se juce iživljavali nad rajom...da da,tvojih vrlih kolega a možda si i ti sam na tom snimku...nemoj misliti da ce ovo proci tek tako.
-
tazmania
#17 Re: Novi prostesti ispred NS
ima li munib djece, imal li ono krme debelo djece, zamolio bih ako neko ima slike od clanova porodice ovih lopova da postavi na internet !!!! 
Stoko lopovska, duplo ce vam se vratiti vjerujte !!!
JA VOLIM BiH, a vi !?
Stoko lopovska, duplo ce vam se vratiti vjerujte !!!
JA VOLIM BiH, a vi !?
- uvjek dobar gost
#18 Re: Novi prostesti ispred NS
.. Neka se izjasne udruženja navijača i klubovi o potrebi daljnjih protesta pred savezom , koordinacija svih zainteresovanih navijačkih i drugih grupa-skupina, kao i BHF-a.. miislim da ne bi smjelo ostati na ovome... doći će do zavrtanja ruku, prijetnji, medijskog linča.. ali nazad nema.
Il mi ili oni....
P.S
Žandar, pozdrav i jeste Vi samo radite svoj posao, uživate tabati omladinu po utakmicama il po gradu, ali kad trebate da branite sistem i nas građane.. tu i niste baš ekspresni jer branite lopove u vlasti, mafijaše u savezu i ekipu koja vedri i oblači po BiH, ekipu koja krade i rastura našu domovinu. Vi ste dio ovog naroda... ali imate monopol na fizičku prinudu, pa ste se malo odrodili.... znate i vidite šta se radi i kako (il Vas zaboli neka stvar), šta kad budete previše vidjeli i znali pa kad Vas nogiraju.. i zaposle druge "žandare"... šta tada... ???
Stanite uz raju, uz narod, uz naciju.... okrenite leđa gospodarima mraka... i ustanite zajedno sa nama , u suprotnom neka sila bude sa nama kad stanemo pred Vaš kordon....
Il mi ili oni....
P.S
Žandar, pozdrav i jeste Vi samo radite svoj posao, uživate tabati omladinu po utakmicama il po gradu, ali kad trebate da branite sistem i nas građane.. tu i niste baš ekspresni jer branite lopove u vlasti, mafijaše u savezu i ekipu koja vedri i oblači po BiH, ekipu koja krade i rastura našu domovinu. Vi ste dio ovog naroda... ali imate monopol na fizičku prinudu, pa ste se malo odrodili.... znate i vidite šta se radi i kako (il Vas zaboli neka stvar), šta kad budete previše vidjeli i znali pa kad Vas nogiraju.. i zaposle druge "žandare"... šta tada... ???
Stanite uz raju, uz narod, uz naciju.... okrenite leđa gospodarima mraka... i ustanite zajedno sa nama , u suprotnom neka sila bude sa nama kad stanemo pred Vaš kordon....
- PasHon1
#19 Re: Novi prostesti ispred NS
Pa boli njih ku*** sto ce neko razbit drotu glavu...Tu ga mogu popusiti samo ljudi sto nose te baklje,suzavce i sl.testament wrote:Brate moj to znači da neko mora POVESTI masu(prije svega treba da nas bude par hiljada),treba nam ORGANIZATOR ILI VIŠE NJIH,ne ovako bezglavo,drugo treba nam ORUŽJE:PALIJE,KAMENJE BILO ŠTA DA MOŽEŠ DROTU GLAVU RAZBITI,RUKU MU SLOMITI,treba na kraju krajeva napraviti belaj na kvalifikacionoj utakmici u BiH i vani nek to odrade fanatikosi,baklje,suzavac bacati,ulijetanje u teren,SAMO DA NAS KAZNE DA LOPOVIMA IZBIJEMO EURE IZ DŽEPOVA.Takođe treba maltretirati I FIZIČKI MUNIBA;ČOLAKOVIĆA I SVE KOJI NAM PADNU ŠAKA,RAZBIJATI IM AUTA STANOVE-NEMA DRUGE KO MISLI DA SE OVO MOŽE "MIRNO" RIJEŠITI TAJ NA PSIHIJATRIJU NEK SE LIJEČI!!!Bulk3 wrote:Ovu temu sam postavio na ovom forumu jer nisam mogao da se registrujem na bhf-forum. Sta mislite da vidimo da se ponovo organizuju protesti. Ali da se obavijeste sve navijacke skupine. Da se bolje organizujemo. Kako se moze stupit u kontakt s bhf???
Ti belaji na utakmicama su mozda rijesenje,u svakom slucaju ne treba drot nastradat nego ljudi iz NSa
- ProbuseniDolar
#20 Re: Novi prostesti ispred NS
Treba u Zenici 1.juna organizovat proteste i sprijeciti ulazak bilo koga na stadion ...
- KotromanichII
#21 Re: Novi prostesti ispred NS
jedino rjesenje za spas fudbala u BiH je ovo, drugo nema.
prvo : kad znamo sta celnike saveza toliko veze za savez su pare, i samo pare nista drugo
drugo: e pa tu ih treba najvise udariti, konkretno, svi reprezentativci trebaju bojkotovat repku a navijaci pogotovo, a oni koji se odazovu iz premijer lige odmah treba formirati udarnu jedinicu koja ce kad budu premijerligasi igrali za repku da udju na stadion pobacaju sto vise mogu pirotehinicki srestava, a pogotovo sad kad bude spanija igrala, tad ce fifa uperiti oci na tu utakmicu, eh tu treba ta udarna jedinica uradi posao i odma izaci sa stadiona, onako kao u Oslu, super odradjeno.
rezultat: nema navijaca nema para, a oni sto udju nanesu vise stete savezu, znaci idu u minus. mozda i sankcije uefe kad bi BOg dao ali ne vejrujem.
samo ih treba po parama udarati jer kad vide da nema vise para, sami ce oni otici jer u tom slucaju ih nista vise ne veze za savez, kad nema para prekida se veza celnika sa savezom, to je tako 100%. znaci jedini izlas je udar po novcaniku saveza drugo nema, barem ja nevidim u ovom slucaju
prvo : kad znamo sta celnike saveza toliko veze za savez su pare, i samo pare nista drugo
drugo: e pa tu ih treba najvise udariti, konkretno, svi reprezentativci trebaju bojkotovat repku a navijaci pogotovo, a oni koji se odazovu iz premijer lige odmah treba formirati udarnu jedinicu koja ce kad budu premijerligasi igrali za repku da udju na stadion pobacaju sto vise mogu pirotehinicki srestava, a pogotovo sad kad bude spanija igrala, tad ce fifa uperiti oci na tu utakmicu, eh tu treba ta udarna jedinica uradi posao i odma izaci sa stadiona, onako kao u Oslu, super odradjeno.
rezultat: nema navijaca nema para, a oni sto udju nanesu vise stete savezu, znaci idu u minus. mozda i sankcije uefe kad bi BOg dao ali ne vejrujem.
samo ih treba po parama udarati jer kad vide da nema vise para, sami ce oni otici jer u tom slucaju ih nista vise ne veze za savez, kad nema para prekida se veza celnika sa savezom, to je tako 100%. znaci jedini izlas je udar po novcaniku saveza drugo nema, barem ja nevidim u ovom slucaju
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#22 Re: Novi prostesti ispred NS
Nosferatu wrote:Ima li zainteresovani da napravimo jedan fond, nadjemo advokata i tuzimo MUP Kantona Sarajevo?
Može i ovako,ko se zaleti na drota,nek ode do doktora po nalaz,kao što veli kolega Nosferatu.Što češće nek se zaleće i što češće nek vadi nalaze,sve dok ne osjeti potrebu da ode na psihijatriju po nalaz.Imena policajaca su vidljiva,a uhapšeni nisu imali toliko želju da promjene neumrli Vrh Saveza Fudbala U Bosanaca,koliko da se dobro isfuraju.Naravno ne mislim na čitavu ekipu,već na njih 5-6 kojima je trebao kundak u koljeno a ne palica,nabrijani urbani bijesni agejnst d sistema.
Licemjereje koje ovdje kipi na sve strane je za konstantnu th antiemeticima kolega Nosferatu,slučajno iz blizine posmatram svo dešavanje,pa ti velim da te malo zeza ogromna distanca s koje pratiš ove budalaštine.
Licemjerje Policije,da raskrstim jednom sa ovom pričom na 10 threadova,licemjerje policajca se ogleda u tome što kao pojedinac u timu nikad ne smije da strši izvan zadatog obima zadatka,odnosno onoga što je šef policije dobio kao smjernicu.
Ovi momci u uniformama koji nama predstavljaju sumanuti sistem raspale države,i sami su svjesni u kojoj su pizdariji kad izvlače palice i oružje,ali ja vam kažem ,i stojim izza toga,da im jedina greška što njihovi šefovi nemaju muda da im stanu iza leđa
kad je u pitanju izvlačenje kalašnjikova i palice na Ćele ,Gašije,Faće i ostalu stoku nevrijednu života.
Greška i licemjerje pojedinačnog običnog policajca je strah pred zatamnjenim džipovima,zalizanim i ćelavim debilima s mobitelima u kojima su brojevi brojnih KOLEGA POLICAJACA.Imate strah gospodo pred običnim intervencijama,ne pričam sad o ovoj idiotskoj i diletantski organiozovanoj cirkusijadi pred NS,jer u grupi pred ekipom nasilnih demonstranata lako je potezanje svega i svačega,lako je izvlačiti argument huliganstva.Debila u u tim ekipama ima,i za njih je palica lijek koji trebaju popiti svako jutro od babe i majke čim se ustanu da ne naprave sranje.Vi ih i dalje redovito,molim vas podsjećajte na ono što je babo zaboravio kad su bili mlađi tinejdžeri.
Vi imate puno jebeniji problem u ovom gradu,a u tom problemu su vam ova raja saveznici a ne protivnici
Nije stvar zakonskih ograničenja nego pozivanja na njih samo kad su opasni fakini u pitanju....
Iste granice lako pređete kad imate lude navijače ili pušače trave pred sobom,curu za volanom i slično...isto kao revizori GRASa.
I svi vi koji ovde sasipate žuč na ovog policajca(jednog ulogovanog od njih 6-7 koji prate forumske rasprave po nalogu i "savjetu"),sasipate vlastitu nekulturu i srklet na običnog čovjeka koji je uopšte stisnuo da upadne u diskusiju.
Ja vam velim da je to glupo.
Zašto?.....,dobro hajd neka je nekom pun klinac svega,ali kao web-ovisnici dobro znamo da postoji u Evropi i svijetu podosta metoda protestovanja i pritiska na ljude i institucije koji čupaju živce raji...i da nijedan iskusniji ulični fajter ne pravi idiotluke poput onog početničkog glumljenja pred NS.
Ljudi moji,kamen u policajca i mlavljenje protiv kevlarskih oklopa je greška.Nema pretjeranog razloga da simpatišem posao policajaca(o njihovim poslovima se bavim iz druge perspektive
Ako ne možete isprepadati nekog Ilju Dominkovića i ostale birokrate,osim pokušajima galame pred zgradom NS,i koškanjem sa neiskusnim drotovima,onda vam,hebi ga,fali ideja.
S druge strane,ja kao neko ko se borio sa veteranima Policije tokom izvjesne agresije na izvjesni olimpijski grad,vam velim da je idiotski trpati te ljude u jedan koš,i ponižavati njihov posao na način kako se ovdje na Forumu nekoliko ljudi isfurava(baš ono "isfurava").Podsjeća me to na najbolje momente pojedinih novinara Avaza glede onih sapunjastih hajki..kakav flešbek..još samo Fatmira Alispahića da pridobijete za ovu smijuriju od verbalnog rata.
"Ima li zainteresovani da napravimo jedan fond, nadjemo advokata i tuzimo MUP Kantona Sarajevo? "--kolega u ovom gradu je teško osnovati i fond za bolesne od raka,i pomoć onim nesretnicima koje razjeda hepatitis i kronova bolest,a kamoli za pomoć nekom koga je murija izmaltretirala.Ovo je grad Licemjerja.
"Molio bih sve povrijedene da otidju do zdravstvenih ustanova i dokumentuju povrede ili da uslikaju svoje povrede radi tuzbe i neka to za sada, imaju sa strane."
U zdravstvenim ustanovama će ih dočekati korumpirani,nadmeni i lijeni kolege koje zaboli neka stvar koje je vrste i čime je nanesena trauma,što rezultira obaranjem argumenta na sudu.Žrtve mafijaških batinjanja su za 500 KM mita protokolisane kao "lakše povrede".Nemoj imat iluzija,znam da nisi sklon tome
Roditelje maloljetnika treba prijaviti za nebrigu i indolenciju naspram svoje djece,a istim klincima razjasniti jednom za sva vremena da ne isfuravaju hormone protiv sistema dok ne skontaju kako sistem fercera.Udar i protest treba biti u čelo onih grupa koje zakonski podržavaju ovakvu smijuriju,trenutno NS.Ko je osoba na čiji autoritet i potpis se poziva jedan čelnik NS?.Za koga su utakmice koje je vodio i pripremao Kodro?--za vas koji nemorate otići ni na jednu godinu dana ako treba,jer bez vaših kupljenih karti i galame ..-gube razlog postojanja.
Ono što ja vidim kao oružje nisu cigle ni lupanje sa Policijom,jer nema smisla ni svrhe,već klasični "stalking".Proguglajte malo da ne duljim ionako sam naporan.U ovom mentalitetu,šupke trebate dovesti do toga da se raskukaju Avazu da ih neko proganja,kako bi ih natjerali da odu u ..... odakle su ko zna kad došli .
Ružne riječi i pitbulovska verbalna kanonada mi nikako nisu x-com,pa vi promislite...mislim,i naružite me, nije bitno..ali ne volim kad je raja ovog dobrog foruma neraspoložena i u tolikoj mjeri bjesna..ima načina za sve
dr.gog
-
Bulk3
#23 Re: Novi prostesti ispred NS
Ima li neko kakvih informacija hoce li se 1 juna ici pred savez ili nes slicno???. Ili samo ono na kosevu???
- Bosanac in Lederhosen
#24 Re: Novi prostesti ispred NS
Interesantna ideja. Svida mi se...dr.gog wrote: Ono što ja vidim kao oružje nisu cigle ni lupanje sa Policijom,jer nema smisla ni svrhe,već klasični "stalking".Proguglajte malo da ne duljim ionako sam naporan.U ovom mentalitetu,šupke trebate dovesti do toga da se raskukaju Avazu da ih neko proganja,kako bi ih natjerali da odu u ..... odakle su ko zna kad došli .
Ružne riječi i pitbulovska verbalna kanonada mi nikako nisu x-com,pa vi promislite...mislim,i naružite me, nije bitno..ali ne volim kad je raja ovog dobrog foruma neraspoložena i u tolikoj mjeri bjesna..ima načina za sve![]()
dr.gog
-
zandar
#25 Re: Novi prostesti ispred NS
uvjek dobar gost wrote:.. Neka se izjasne udruženja navijača i klubovi o potrebi daljnjih protesta pred savezom , koordinacija svih zainteresovanih navijačkih i drugih grupa-skupina, kao i BHF-a.. miislim da ne bi smjelo ostati na ovome... doći će do zavrtanja ruku, prijetnji, medijskog linča.. ali nazad nema.
Il mi ili oni....
P.S
razumijem ja tebe, ali i ti treba da razumijes nas... mi ne uzivamo "tabati omladinu", ali moramo izvrsavati naređenja. trebam li ici na disciplinsku ili eventualno ostati bez posla radi tamo nekog saveza i navijaca?
bas danas sam bio na obezbjeđenju utakmice zeljo-siroki i sa kolegama raspravljao o jucerasnjim protestima, i svi se slazu u jednom da su navijaci u pravu, ali da se na onaj nacin ne moze rusiti savez...
ali recu cu ti jos i ovo, ja licno sam podrzavao navijace na protestima do momenta dok nisu poceli skandirati "al' sam papak...", nakon toga mi je bilo svejedno hoce li izbiti neredi ili ne...