Novi progoni u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Amazonka27

#26 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by Amazonka27 »

in33sa wrote:Mene ne cudi Sarajevo koje suti, onaj ko progovori postaje sljedeca meta miroljubivih i nadasve demokraticnih vjernika sa bradicama i podrezanim pantolama, a kad vidis da su doticni mamlazi pod zastitom policije i sudskih organa, odnosno da se njihovi postupci presutno odobravaju od strane zakonodavne vlasti... cemu daljnja polemika.

Rekoh jucer, pitanje je samo ko je sljedeca meta. Zene u minjacima, kipovi, neka crkva, Paja Patak i Miki Maus, djed mraz, moze biti bilo ko.
Zar si zaboravio za ovo?
Sjeti se kada su na Trgu oslobodjenja, onom spomeniku stavljali krpe preko genitalija...:D
Image
JThomas

#27 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by JThomas »

in33sa wrote:Mene ne cudi Sarajevo koje suti, onaj ko progovori postaje sljedeca meta miroljubivih i nadasve demokraticnih vjernika sa bradicama i podrezanim pantolama, a kad vidis da su doticni mamlazi pod zastitom policije i sudskih organa, odnosno da se njihovi postupci presutno odobravaju od strane zakonodavne vlasti... cemu daljnja polemika.

Rekoh jucer, pitanje je samo ko je sljedeca meta. Zene u minjacima, kipovi, neka crkva, Paja Patak i Miki Maus, djed mraz, moze biti bilo ko.
bravo :thumbup:
kirby

#28 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by kirby »

A-R-N-I wrote:
delightful wrote:arni, bolan, ne radi se o homoseksualcima ovdje. radi se o nemogucnosti ostvarivanja osnovnih ljudskih prava. radi se o tome da ce sutra nekome pasti na pamet da te pretuce zato sto imas psa. ne mogu da razumijem zasto je ovo toliko tesko shvatiti naoko inteligentnim ljudima.
Idete u krajnost, ako cemo tako gledati stvari necemo nigdje dogurati, ako cemo tako gledati na stvari hajmo se onda naoruzati jer bi nas sutra neko moga pretuci radi ovog ili onog,..ili da je ovaj Festival prosao sta bi Homoseksualci sljedece uradili?????

tukli te sigurno nebi(a ni prasnuli_).a od vehabija to mozes ocekivati,kad tad
lerdi

#29 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by lerdi »

Žao mi je ljudi koji su pretučeni. Mislim da nasilje nije riješenje. Ali također ne mogu da se otmem utisku da je dosta stvari ovdje izrežirano. Mnogo mi se stvari nepoklapa. Prije svega ljudi koji su organizovali festival organizovali su ga u ramazanu i to u za muslimane najsvetijem dijelu tog mijeseca. Mislim da su bili svijesni situacije i da su svijesno išli da naprave to što su napravili. Pomjeriti festival poslije bajrama sigurno nebi bio problem, ali nisu to uradili. Sa druge strane grad ili kanton je mogao spriječiti održavanje festivala u ovom terminu i pomjeriti ga, ali ni oni to nisu uradili iako su i oni bili svijesni da bi mnogima to moglo zasmetati. Pa normalna je stvar da će se ljudi buniti ( naravno ne i ići da nekog povrijede ili ubiju ) jer to je nešto na što se u ovom gradu uvijek gledalo sa prezirom. Nažalost ili naradost to je tako.

Sve u svemu mislim da smo prisustvovali još jednoj predstavi koja nam je servirana da bi smetnuli sa uma uhljupe i parazite u foteljama i kojima se ubrzo ako Bog da smiješi kraj mandata.
ponosna_manjina

#30 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by ponosna_manjina »

A-R-N-I wrote:Stvarno ne kontam!!!!

Ako poslije ove cijele rasprave ništa nisi skonto onda stvarno ne znam šta da ti kažem... osim... DABOGDA SKONT'O
A-R-N-I

#31 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by A-R-N-I »

kirby wrote:
A-R-N-I wrote:
delightful wrote:arni, bolan, ne radi se o homoseksualcima ovdje. radi se o nemogucnosti ostvarivanja osnovnih ljudskih prava. radi se o tome da ce sutra nekome pasti na pamet da te pretuce zato sto imas psa. ne mogu da razumijem zasto je ovo toliko tesko shvatiti naoko inteligentnim ljudima.
Idete u krajnost, ako cemo tako gledati stvari necemo nigdje dogurati, ako cemo tako gledati na stvari hajmo se onda naoruzati jer bi nas sutra neko moga pretuci radi ovog ili onog,..ili da je ovaj Festival prosao sta bi Homoseksualci sljedece uradili?????

tukli te sigurno nebi(a ni prasnuli_).a od vehabija to mozes ocekivati,kad tad

Ma ne zanimaju me ni Pederi ni Vehabije, daleko im kuca, al vec prelazite u PARANOJU!!!!!
Osvijestite se, budite svijesni da zivite na Balkanu, nisu vam ni pederi ni Vehabije za to krivi!!!!!!
A kako komentarisete napade, 100 vece, u Beogradu i Zagrebu, tamo nema Vehabija???
ponosna_manjina

#32 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by ponosna_manjina »

A-R-N-I wrote: A kako komentarisete napade, 100 vece, u Beogradu i Zagrebu, tamo nema Vehabija???
Kao prvo, u Zagrebu se održala parada, u Beogradu se pokuašala održati ali je spriječena, dok je u Sarajevu spriječen najobičniji festival koji se u pomenutim gradovima održava bez ikakvih problema. Drugo, Zagreb je imao problema samo prilikom prve parade a sada se one odvijaju skoro pa bez problema. Razlika između Sarajeva i Zagreba je i u tome što je tamošnja policija sasvim korektno obavila svoj posao, čak je i ministar policije paradirao na čelu, uz brojne druge osobe iz javnog života.
delightful

#33 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by delightful »

arni, problem je sto je dozvoljeno vehabijama da terorisu i tuku ljude.
slavkoimamodilera

#34 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by slavkoimamodilera »

lerdi wrote:Žao mi je ljudi koji su pretučeni. Mislim da nasilje nije riješenje. Ali također ne mogu da se otmem utisku da je dosta stvari ovdje izrežirano. Mnogo mi se stvari nepoklapa. Prije svega ljudi koji su organizovali festival organizovali su ga u ramazanu i to u za muslimane najsvetijem dijelu tog mijeseca. Mislim da su bili svijesni situacije i da su svijesno išli da naprave to što su napravili. Pomjeriti festival poslije bajrama sigurno nebi bio problem, ali nisu to uradili. Sa druge strane grad ili kanton je mogao spriječiti održavanje festivala u ovom terminu i pomjeriti ga, ali ni oni to nisu uradili iako su i oni bili svijesni da bi mnogima to moglo zasmetati. Pa normalna je stvar da će se ljudi buniti ( naravno ne i ići da nekog povrijede ili ubiju ) jer to je nešto na što se u ovom gradu uvijek gledalo sa prezirom. Nažalost ili naradost to je tako.

Sve u svemu mislim da smo prisustvovali još jednoj predstavi koja nam je servirana da bi smetnuli sa uma uhljupe i parazite u foteljama i kojima se ubrzo ako Bog da smiješi kraj mandata.
Jel njima ramazan? Jel svima ramazan? Zbog cega se toliko naglaska stavlja na to u kojem je to dijelu godine?
Kome je ramazan, ima sasvim sam siguran pametnijeg i vaznijeg posla od toga da poslije iftara ide nekoga da tuce...
Ovdje ljudi nemaju sta da jedu, ali je glavno da se svi ponasaju k'o cir na guzici kad god im se takne u bilo sta za sta im u tom trenutku odgovara da kazu da su osjetljivi...
Sve neki dushebriznici, koji bi da biju pedere, da brane vjeru, da brane naciju... SKIDAJTE OVE PEDERCINE S VLASTI LEZIHLJEBOVICI NADRKANI!!! :x
Iskreno meni se vise sere od ove rasprave, odjebite svi skupa u skokovima... :x ima ljudi koji imaju zivote i mimo pedera, muslimana, Dodika i Busha... aj zdra'o, fakat ste me iznervirali sad.... :x
LSD

#35 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by LSD »

delightful wrote:arni, problem je sto je dozvoljeno vehabijama da terorisu i tuku ljude.
a jesu li vehabije krive što ime je to dozvoljeno ili je policija možda kriva što ne radi svoj posao??
Koga treba ovdje prozivati vehabije ili nekog drugog? evo ovdje se piše samo o vehabijama i to vec nekoliko dana bez prestanka...da malo fokusirajte prave probleme i prave krivce.
A-R-N-I

#36 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by A-R-N-I »

lerdi wrote:Žao mi je ljudi koji su pretučeni. Mislim da nasilje nije riješenje. Ali također ne mogu da se otmem utisku da je dosta stvari ovdje izrežirano. Mnogo mi se stvari nepoklapa. Prije svega ljudi koji su organizovali festival organizovali su ga u ramazanu i to u za muslimane najsvetijem dijelu tog mijeseca. Mislim da su bili svijesni situacije i da su svijesno išli da naprave to što su napravili. Pomjeriti festival poslije bajrama sigurno nebi bio problem, ali nisu to uradili. Sa druge strane grad ili kanton je mogao spriječiti održavanje festivala u ovom terminu i pomjeriti ga, ali ni oni to nisu uradili iako su i oni bili svijesni da bi mnogima to moglo zasmetati. Pa normalna je stvar da će se ljudi buniti ( naravno ne i ići da nekog povrijede ili ubiju ) jer to je nešto na što se u ovom gradu uvijek gledalo sa prezirom. Nažalost ili naradost to je tako.

:thumbup: :thumbup:
by ponosna_manjina on 27/09/2008 12:16

Ako poslije ove cijele rasprave ništa nisi skonto onda stvarno ne znam šta da ti kažem... osim... DABOGDA SKONT'O
Prosvijetli me molim te!!!!
madnessa

#37 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by madnessa »

evo cinjenice: 7 ljudi od svih posjetioca Qfesta su bili queer orijentacije. ovdje su, dakle, nisu ugrozeni "pederi" kako ih vi nazivate nego i oni koji su "normalni" (uzasavam se ovih rijeci koje pisem, al eto...) mene je licno otkako se ovo desilo strah izaci na ulicu da me ne bi neko napao samo zato sto imam piercinge i sto se izgledom ne uklapam u okolinu... :-) a svaki vid protesta bi se tumacio kao gay parada. ako mislite da nema ljudi koji ne misle da ustanu protiv svega sto se desava, varate se... ali ruku na srce, ko bi od vas to isto ucinio? ko bi izasao na proteste i na sebe okacio metu? eto ko zeli da nesto poduzme, onoliko koliko on to moze, slobodno nek mi se javi na PP da se dogovorimo.
delightful

#38 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by delightful »

molim vas, bez prepucavanja. vratite se na temu. ako imate neko misljenje o terorisanju ljudi, izvolite.
A-R-N-I

#39 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by A-R-N-I »

delightful wrote:arni, problem je sto je dozvoljeno vehabijama da terorisu i tuku ljude.
Kome je dozvoljeno!!! Argumentiraj to ili ne iznosi proizvoljno misljenje,,, koga su to oni jos pretukli a tu su vec 15 god.
A-R-N-I

#40 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by A-R-N-I »

madnessa wrote:evo cinjenice: 7 ljudi od svih posjetioca Qfesta su bili queer orijentacije. ovdje su, dakle, nisu ugrozeni "pederi" kako ih vi nazivate nego i oni koji su "normalni" (uzasavam se ovih rijeci koje pisem, al eto...) mene je licno otkako se ovo desilo strah izaci na ulicu da me ne bi neko napao samo zato sto imam piercinge i sto se izgledom ne uklapam u okolinu... :-) a svaki vid protesta bi se tumacio kao gay parada. ako mislite da nema ljudi koji ne misle da ustanu protiv svega sto se desava, varate se... ali ruku na srce, ko bi od vas to isto ucinio? ko bi izasao na proteste i na sebe okacio metu? eto ko zeli da nesto poduzme, onoliko koliko on to moze, slobodno nek mi se javi na PP da se dogovorimo.

Jel ovo ti ozbiljno???
lerdi

#41 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by lerdi »

slavkoimamodilera wrote:

Jel njima ramazan? Jel svima ramazan? Zbog cega se toliko naglaska stavlja na to u kojem je to dijelu godine?
Kome je ramazan, ima sasvim sam siguran pametnijeg i vaznijeg posla od toga da poslije iftara ide nekoga da tuce...
Ovdje ljudi nemaju sta da jedu, ali je glavno da se svi ponasaju k'o cir na guzici kad god im se takne u bilo sta za sta im u tom trenutku odgovara da kazu da su osjetljivi...

Sve neki dushebriznici, koji bi da biju pedere, da brane vjeru, da brane naciju... SKIDAJTE OVE PEDERCINE S VLASTI LEZIHLJEBOVICI NADRKANI!!! :x
Iskreno meni se vise sere od ove rasprave, odjebite svi skupa u skokovima... :x ima ljudi koji imaju zivote i mimo pedera, muslimana, Dodika i Busha... aj zdra'o, fakat ste me iznervirali sad.... :x
Pa upavo zbog takvih ko što si ti nama i nema napretka. Ako če svako gledati samo sebe i raditi kad mu je šta volja onda i netreba da nam bude bolje. Njima nije ramazan, ali je ramazan velikom broju ljudi u ovom gradu. Upravo zbog ove činjenice su trebali da pomjere festival, jer bi tada pokazali da nežele da ičije osjećaje povrijede niti da kome idu uz dlaku. O tome se radi: "TOLERANCIJA I UVAŽAVANJE DRUGIH". Ali ne nek je meni dobro, a druge, ma druge ko je**.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#42 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by mIRCerka »

A-R-N-I wrote:
Kome je dozvoljeno!!! Argumentiraj to ili ne iznosi proizvoljno misljenje,,, koga su to oni jos pretukli a tu su vec 15 god.
odbojkasice cini mi se OK Kakanj su zaganjali sa sipkama na obliznjem kupalistu...
par puta na raznim fukodromima po sarajevu prepadali ljudi....
blokirali parkic iza Emila Zole na dobrinji i htjeli sipkama rastjerivat ljude koji su prosli kroz park da prodju jer su oni izveli hanume u park ...sa djecom....

hoces dalje da nabrajam, kad vec pitas
A-R-N-I

#43 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by A-R-N-I »

mIRCerka wrote:
A-R-N-I wrote:
odbojkasice cini mi se OK Kakanj su zaganjali sa sipkama na obliznjem kupalistu...
par puta na raznim fukodromima po sarajevu prepadali ljudi....
blokirali parkic iza Emila Zole na dobrinji i htjeli sipkama rastjerivat ljude koji su prosli kroz park da prodju jer su oni izveli hanume u park ...sa djecom....

hoces dalje da nabrajam, kad vec pitas
Jao uzasa, hajmo ih protjerati i potamaniti....
delightful

#44 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by delightful »

arni, a kako ti nazivas ovo sto se desilo neko vece i sto se desava trenutno organizatoricama i ucesnicima festivala?! da si bio tamo, znao bi koliko je policije bilo, i da su htjeli, odnosno, da im je bilo naredjeno da sprijece nasilje, mogli su to uraditi jednom rukom.
in33sa

#45 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by in33sa »

madnessa wrote:evo cinjenice: 7 ljudi od svih posjetioca Qfesta su bili queer orijentacije. ovdje su, dakle, nisu ugrozeni "pederi" kako ih vi nazivate nego i oni koji su "normalni" (uzasavam se ovih rijeci koje pisem, al eto...) mene je licno otkako se ovo desilo strah izaci na ulicu da me ne bi neko napao samo zato sto imam piercinge i sto se izgledom ne uklapam u okolinu... :-) a svaki vid protesta bi se tumacio kao gay parada. ako mislite da nema ljudi koji ne misle da ustanu protiv svega sto se desava, varate se... ali ruku na srce, ko bi od vas to isto ucinio? ko bi izasao na proteste i na sebe okacio metu? eto ko zeli da nesto poduzme, onoliko koliko on to moze, slobodno nek mi se javi na PP da se dogovorimo.
Tacno, batine nisu dobili pederi nego svi oni koji misle da pedere ne treba javno smaknuti.

Mi smo (odnosno oni, vjerska policija) dakle vec presli na sljedecu metu, pederoljupce.

A sto gradjani ne smiju reagovati, mislim na normalne ljude koji se groze premlacivanja i javnog linca drugih i drugacijih, valjda je jasno. Kao sto niko ne smije reagovati kada debil u tramvaju zbode dijete. Ko te stiti? drzava? ko ti garantuje da debil sutra nece doci na tvoja vrata i zbosti i tebe? drzava? policija? poserem se ja na ovakvu drzavu i ovakvo zakonodavstvo.

Sa Bara se niko ne vraca. Ljudi sute jer se boje.
Uostalom, takvo stanje duha ovakva vlast i prizeljkuje, cemu stalna prica i prijetnje Dodikom, cetnicima, ustasama, vehabijama, muslimanskom drzavom, velikom srbijom, ratom, pokoljima, stalno potenciranje genocida, nego zbog stvaranja atmosfere straha i nepovjerenja, u kojoj ova govna na vlasti mogu raditi sto ih je volja.
madnessa

#46 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by madnessa »

A-R-N-I wrote:Kome je dozvoljeno!!! Argumentiraj to ili ne iznosi proizvoljno misljenje,,, koga su to oni jos pretukli a tu su vec 15 god.
u sarajevu mozda i nisu do sad... ali u manjim gradovima jesu, a svakodnevno hodaju po ulici i prijete djevojkama, jer nisu obucene "kako treba"...
a da ne kazem kako se prije par godina u visokom zabranio koncert kojem je bio pokrovitelj heineken jer je bilo oko islamskog praznika i jer je "zelene boje"... :-)
pa zaboravljate sve silne frke u maglaju (cini mi se) kada su htjeli svoju skolu... oni su sve samo nisu neagresivni...a cinjenica je da se mnogi primjeri nasilja ne iznose u javnost, pa tako nije ni cudo sto nisi informisan,...
malo po malo i kad shvate da ih nista ne sprecava da kaznjavaju "neprimjerene" svi ce biti meta... nek se oni drze svoga, a nek meni ne govore kako i zasto trebam da vjerujem i ako ih ne poslusam nek mi ne diraju moj zivot! :x
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#47 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by mIRCerka »

A-R-N-I wrote: Jao uzasa, hajmo ih protjerati i potamaniti....
pitao si sta su uradili, ja sam ti navela par primjera...ti i lsd bi trebali prestat okretati pricu u anti vehabija pricu, i trebali bi nauciti citati ono sto je napisano.
Ja se ponavljati necu, fakat.
A-R-N-I

#48 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by A-R-N-I »

delightful wrote:arni, a kako ti nazivas ovo sto se desilo neko vece i sto se desava trenutno organizatoricama i ucesnicima festivala?! da si bio tamo, znao bi koliko je policije bilo, i da su htjeli, odnosno, da im je bilo naredjeno da sprijece nasilje, mogli su to uraditi jednom rukom.
A sta si ocekivala od policije??? Pa onda sto nije policija hapsila i rastjerala proteste protiv Vlade kad su demonstranti prozore polkupali????
A-R-N-I

#49 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by A-R-N-I »

A sad odoh na kafu u grad, i Hebe mi se za Vehabije i jos vise za pedere, svakom svoje,..
delightful

#50 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by delightful »

izvini arni, ti i ja mora da zivimo u dva razlicita grada, u dvije razlicite drzave, a vjerovatno smo i dvije razlicite vrste, jer se osjecam kao da sam pala s marsa, i to na glavu.
niti pokusavas, niti zelis da shvatis sta ti se govori, i to je u redu. ali nemoj onda glumiti da diskutujes, nego fino vodi monolog. tada ti niko nece protivrjeciti.
Locked