madnessa wrote:evo cinjenice: 7 ljudi od svih posjetioca Qfesta su bili queer orijentacije. ovdje su, dakle, nisu ugrozeni "pederi" kako ih vi nazivate nego i oni koji su "normalni" (uzasavam se ovih rijeci koje pisem, al eto...) mene je licno otkako se ovo desilo strah izaci na ulicu da me ne bi neko napao samo zato sto imam piercinge i sto se izgledom ne uklapam u okolinu...

a svaki vid protesta bi se tumacio kao gay parada. ako mislite da nema ljudi koji ne misle da ustanu protiv svega sto se desava, varate se... ali ruku na srce, ko bi od vas to isto ucinio? ko bi izasao na proteste i na sebe okacio metu? eto ko zeli da nesto poduzme, onoliko koliko on to moze, slobodno nek mi se javi na PP da se dogovorimo.
Tacno, batine nisu dobili pederi nego svi oni koji misle da pedere ne treba javno smaknuti.
Mi smo (odnosno oni, vjerska policija) dakle vec presli na sljedecu metu, pederoljupce.
A sto gradjani ne smiju reagovati, mislim na normalne ljude koji se groze premlacivanja i javnog linca drugih i drugacijih, valjda je jasno. Kao sto niko ne smije reagovati kada debil u tramvaju zbode dijete. Ko te stiti? drzava? ko ti garantuje da debil sutra nece doci na tvoja vrata i zbosti i tebe? drzava? policija? poserem se ja na ovakvu drzavu i ovakvo zakonodavstvo.
Sa Bara se niko ne vraca. Ljudi sute jer se boje.
Uostalom, takvo stanje duha ovakva vlast i prizeljkuje, cemu stalna prica i prijetnje Dodikom, cetnicima, ustasama, vehabijama, muslimanskom drzavom, velikom srbijom, ratom, pokoljima, stalno potenciranje genocida, nego zbog stvaranja atmosfere straha i nepovjerenja, u kojoj ova govna na vlasti mogu raditi sto ih je volja.