Novi progoni u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
ponosna_manjina

#1 Novi progoni u Sarajevu

Post by ponosna_manjina »

Maloprije sam se čuo sa prijateljem, jednim od gostiju sarajevskog Queer festivala, koji je jutros napustio grad iz razloga vlastite sigurnosti. On je jedan od pretučenih u srijedu navečer, ali izgleda da se praćenja i dalje nastavljaju. Ne znam da li su ljudi istraumirani pa umišljaju ali recimo mjesto gdje je on spavao čuvala je policija. Dobio sam još neke informacije da pojedinci pokušavaju saznati adrese i brojeve telefona učesnika i organizatora festivala. Lov na vještice se nastavlja u tišini. Mislim da je krajnje vrijeme da se policija ozbiljnije počne miješati u svoj posao prije nego što stvari poprime dramatičnije razmjere.
Pietje_Bel

#2 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by Pietje_Bel »

ponosna_manjina wrote:Maloprije sam se čuo sa prijateljem, jednim od gostiju sarajevskog Queer festivala, koji je jutros napustio grad iz razloga vlastite sigurnosti. On je jedan od pretučenih u srijedu navečer, ali izgleda da se praćenja i dalje nastavljaju. Ne znam da li su ljudi istraumirani pa umišljaju ali recimo mjesto gdje je on spavao čuvala je policija. Dobio sam još neke informacije da pojedinci pokušavaju saznati adrese i brojeve telefona učesnika i organizatora festivala. Lov na vještice se nastavlja u tišini. Mislim da je krajnje vrijeme da se policija ozbiljnije počne miješati u svoj posao prije nego što stvari poprime dramatičnije razmjere.
Sarajevo postalo selo. Evo citam u novinama ovdje na zapadu kao: "Izgleda da je ovaj korak ipak prevelik za Sarajevo", a na slici se vide Vehabije. :-)

Ja vise volim pedere nego vehabije 1000 puta. Pedere sve koje znam ovdje na zapadu sa tv-a ili iz stvarnog zivota su mirni i fini ljudi i vrlo cesto visoko obrazovani. Moj profersor iz hidromehanike na fax-u je peder, najbolji covijek na fakultetu. Sada bih ja njega trebao da mrzim zato sto je homoseksualan? Ma bjazi. :zjev:
editovano
delightful

#3 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by delightful »

pietje bel, suzdrzi se jezika koji si koristio u editovanom dijelu. hvala.
Amazonka27

#4 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by Amazonka27 »

jedan vic sa poukom

ide djevojk ulicom, uspravnog hoda, meme naprijed guza nazad, glava podignuta, nogica ispred nogice, sva naka ustogljena. Dok hoda tako "zanosno" prilazi joj frajer i pita je: Jel majke ti sto ti tako hodas?
Ona: pa znas, ja sam manekenka...i ja uvijek tak hodam. Moram da pazim na drzanje tijela.
On: Pa i ja sam je*ac, pa ne hodam ovako :dance: (ilustracije radi :D )
LSD

#5 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by LSD »

Pederi ne popuštaju u svojim aktivnostima,a ne popuštaju ni vehabije u svojim :mrgreen: ...ko ce prvi popustiti pitanje je sad...samo fascinantan je broj onih forumaša kojima je izenenada stalo do prava pedera,koji napade na pedere doživljavaju licno pod plaštom floskule "danas pedera,sutra ja" ili je to možda homofobija (u ovom slucaju prema vehabijama) koju tako uredno pominju evo citavu sedmicu...licemjerje je ocitava i u naslovu ove teme...vehabije su kljucni problem ove države i ovog društva (ostali problemi tipa nezaposlenost,korupcija,kriminal,prostitucija,dilanje drogom,neobrazovanost itd itd...su u poredjenju sa problemom vehabija mali,minorni i tercijalni...jel tako forumaši :mrgreen: ),hajmo vehabije na lomacu jer sa njima nam nema napretka,pogurajmo pedere sa pravima i evropa ce nas objerucke prihvatiti...e ovako razmišljaju licemjeri.
mastodont

#6 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by mastodont »

Bas sam razgovarao sa prijateljima, poznanicima, rodbinom o tome sto se desava(lo) u SA zadnjih dana i razgovor sam pocinjao sa pitanjem, ili konstatacijom, da mi nije jasno sta to ljudi imaju protiv homoseksualaca. Dakle, ne sam QF, koji je posebna tema, nego sama odbojnost, mrznja, zelja za povredjivanjem "pedera".
Elem, samo oko 10% tih mojih poznanika dijeli moje misljenje da ne vidi nista problematicno u samom postojanju ljudi kojima je privlacan (seksualno, ali naravno,i duhovno) isti pol. I ova vecina me ubjedjuje da je to nastrano, neprirodno i sta ti ja znam sta sve ne, ali mi niko ne daje valjane razloge za to.

Usput, ja sam ozenjen, imam dvoje djece, tako da i tu sumnju otklonimo. Dakle, sigurno ce citati neko ko je protiv samog tolerisanja homoseksualaca, pa me interesuje, sta je to toliko strasno kod njih. Meni licno ne smetaju niti u najmanjoj mjeri.
d2

#7 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by d2 »

LSD wrote:Pederi ne popuštaju u svojim aktivnostima,a ne popuštaju ni vehabije u svojim :mrgreen: ...ko ce prvi popustiti pitanje je sad...samo fascinantan je broj onih forumaša kojima je izenenada stalo do prava pedera,koji napade na pedere doživljavaju licno pod plaštom floskule "danas pedera,sutra ja" ili je to možda homofobija (u ovom slucaju prema vehabijama) koju tako uredno pominju evo citavu sedmicu...licemjerje je ocitava i u naslovu ove teme...vehabije su kljucni problem ove države i ovog društva (ostali problemi tipa nezaposlenost,korupcija,kriminal,prostitucija,dilanje drogom,neobrazovanost itd itd...su u poredjenju sa problemom vehabija mali,minorni i tercijalni...jel tako forumaši :mrgreen: ),hajmo vehabije na lomacu jer sa njima nam nema napretka,pogurajmo pedere sa pravima i evropa ce nas objerucke prihvatiti...e ovako razmišljaju licemjeri.
mazni LSD, opet ti je lose.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#8 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by mIRCerka »

LSD wrote:Pederi ne popuštaju u svojim aktivnostima,a ne popuštaju ni vehabije u svojim :mrgreen: ...ko ce prvi popustiti pitanje je sad...samo fascinantan je broj onih forumaša kojima je izenenada stalo do prava pedera,koji napade na pedere doživljavaju licno pod plaštom floskule "danas pedera,sutra ja" ili je to možda homofobija (u ovom slucaju prema vehabijama) koju tako uredno pominju evo citavu sedmicu...licemjerje je ocitava i u naslovu ove teme...vehabije su kljucni problem ove države i ovog društva (ostali problemi tipa nezaposlenost,korupcija,kriminal,prostitucija,dilanje drogom,neobrazovanost itd itd...su u poredjenju sa problemom vehabija mali,minorni i tercijalni...jel tako forumaši :mrgreen: ),hajmo vehabije na lomacu jer sa njima nam nema napretka,pogurajmo pedere sa pravima i evropa ce nas objerucke prihvatiti...e ovako razmišljaju licemjeri.
ko si ti da pricas o licemjerstvu ? :D kad ja napisem NEK VEHABIJAMA SMETA SAMO Q FEST U OVOM GRADU mene napadate "hoce li to pederi rijesiti sve probleme ovog grada, od maloljetnicke delinkvencije do nezaposlenosti"...

De se malo saberite :D

A sto se progona tice, ne cudi me uopste. Ali fakat. Ono sto me cudi je Sarajevo koje suti.
d2

#9 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by d2 »

mIRCerka wrote: A sto se progona tice, ne cudi me uopste. Ali fakat. Ono sto me cudi je Sarajevo koje suti.
mene vise sarajevo ne moze uopste zacuditi, zatvorti se u svoja 4 zida, druzi se sa ljudima slicnim sebi i ostalo ignorisi, ne ocekujem od "sarajeva" vise nista.
JThomas

#10 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by JThomas »

mastodont wrote:Bas sam razgovarao sa prijateljima, poznanicima, rodbinom o tome sto se desava(lo) u SA zadnjih dana i razgovor sam pocinjao sa pitanjem, ili konstatacijom, da mi nije jasno sta to ljudi imaju protiv homoseksualaca. Dakle, ne sam QF, koji je posebna tema, nego sama odbojnost, mrznja, zelja za povredjivanjem "pedera".
Elem, samo oko 10% tih mojih poznanika dijeli moje misljenje da ne vidi nista problematicno u samom postojanju ljudi kojima je privlacan (seksualno, ali naravno,i duhovno) isti pol. I ova vecina me ubjedjuje da je to nastrano, neprirodno i sta ti ja znam sta sve ne, ali mi niko ne daje valjane razloge za to.

Usput, ja sam ozenjen, imam dvoje djece, tako da i tu sumnju otklonimo. Dakle, sigurno ce citati neko ko je protiv samog tolerisanja homoseksualaca, pa me interesuje, sta je to toliko strasno kod njih. Meni licno ne smetaju niti u najmanjoj mjeri.
iz vrlo jednostavnog razloga, zato što ih nema...

a barem djelomično bih se složio i sa @LSD, značaj svega ovoga je preuveličan, velikim dijelom i smišljeno...dolaze nam izbori :dance: valja skrenuti pažnju s važnih pitanja na vjeru i naciju :dance:
LSD

#11 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by LSD »

Aha,svakako...vi ste pravi gradjani Sarajeva...a svoju gradjansku svijest i ogorcenst prema pojavi negativnog vehabijskog elementa u društvi izražavate tipkanje po tastaturi...wow,koji podvizi,svaka vam cast moralisti :thumbup: ...treba vas u zlato izvajati i postaviti ispred ALU kao trajni dokaz i podsjednik borbe za gradjanska prava...heroji ste foruma,mogu vam reci.
Stisnite malo petlju pa se suprostavite tim bradatim nemanima i demonima,a ne samo piskaranje i kukanje po forumima.
Virtuelne tetkice :mrgreen:
ponosna_manjina

#12 Re: Novi progoni u Sarajevu

LSD wrote:samo fascinantan je broj onih forumaša kojima je izenenada stalo do prava pedera,koji napade na pedere doživljavaju licno pod plaštom floskule "danas pedera,sutra ja"
Za mene to nije floskula već životno iskustvo. Mislio sam, naprimjer, da je floskula dok su rušili Vukovar misleći da će mene zaobići ali me nije zaobišlo i ubrzo je došlo i po mene.
LSD wrote:vehabije su kljucni problem ove države i ovog društva (ostali problemi tipa nezaposlenost,korupcija,kriminal,prostitucija,dilanje drogom,neobrazovanost itd itd...su u poredjenju sa problemom vehabija mali,minorni i tercijalni.
Opet netačna konstatacija unatoč pokušaju ironije. Vehabije su proizvod ključnog problema ove države, ali istovremeno i prijetnja da postanu ključni problem, a tek onda bi se svi mogli hvatati za glavu.
LSD wrote:hajmo vehabije na lomacu jer sa njima nam nema napretka,pogurajmo pedere sa pravima i evropa ce nas objerucke prihvatiti...
Nije stvar u tome da poguramo pedere sa pravima pa da će nas Evropa prihvatiti objeručke, već se radi o tome da mi našim odnosom prema tome (ali i prema brojnim drugim stvarima) odražavamo vlastitu zatucanost, a zatucan čovjek ne može napredovati ni ekonomski niti bilo kako drugačije.
LSD wrote:e ovako razmišljaju licemjeri.
Sada bih ti napisao kako razmišljaju ljudi poput tebe ali neču da rizikujem opomenu pred ban :)
mIRCerka

#13 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by mIRCerka »

LSD wrote:Aha,svakako...vi ste pravi gradjani Sarajeva...a svoju gradjansku svijest i ogorcenst prema pojavi negativnog vehabijskog elementa u društvi izražavate tipkanje po tastaturi...wow,koji podvizi,svaka vam cast moralisti :thumbup: ...treba vas u zlato izvajati i postaviti ispred ALU kao trajni dokaz i podsjednik borbe za gradjanska prava...heroji ste foruma,mogu vam reci.
Stisnite malo petlju pa se suprostavite tim bradatim nemanima i demonima,a ne samo piskaranje i kukanje po forumima.
Haj ovako...ti izadji na crtu ovoj virtuelnoj tetkici, samo nemoj zvati jos 3 jarana ... :zzzz:
A-R-N-I

#14 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by A-R-N-I »

Pa do kad vise o pederima i Selefijama??
Pos*ali vas vise i jedni i drugi!!!!
ponosna_manjina

#15 Re: Novi progoni u Sarajevu

LSD wrote:Aha,svakako...vi ste pravi gradjani Sarajeva...a svoju gradjansku svijest i ogorcenst prema pojavi negativnog vehabijskog elementa u društvi izražavate tipkanje po tastaturi...wow,koji podvizi,svaka vam cast moralisti :thumbup: ...treba vas u zlato izvajati i postaviti ispred ALU kao trajni dokaz i podsjednik borbe za gradjanska prava...heroji ste foruma,mogu vam reci.
Opet si polupao lončiće. Veliki dio ljudi koji "piskaraju i kukaju" na forumu je izašao na ulice povodom svake građanske inicijative organizovane u ovom gradu. Što se tiče suprostavljanja "bradatim nemanimai demonima" možda se i to desi, ali nadam se da će ipak policija prethodno uraditi sve da ne dođe do situacije u kojoj ljudi preuzimaju stvar u svoje ruke. Ne završava to dobro u našim krajevima.
in33sa

#16 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by in33sa »

Mene ne cudi Sarajevo koje suti, onaj ko progovori postaje sljedeca meta miroljubivih i nadasve demokraticnih vjernika sa bradicama i podrezanim pantolama, a kad vidis da su doticni mamlazi pod zastitom policije i sudskih organa, odnosno da se njihovi postupci presutno odobravaju od strane zakonodavne vlasti... cemu daljnja polemika.

Rekoh jucer, pitanje je samo ko je sljedeca meta. Zene u minjacima, kipovi, neka crkva, Paja Patak i Miki Maus, djed mraz, moze biti bilo ko.
LSD

#17 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by LSD »

mIRCerka wrote:
Haj ovako...ti izadji na crtu ovoj virtuelnoj tetkici, samo nemoj zvati jos 3 jarana ... :zzzz:
Zakukaj ponovo protiv vehabija...zakukaj slobodno,trpi ovaj forum sve...i ne samo ti,vec svi vrli borci za ljudska prava kolektivno zakukajte i bice vam lakše...organizujte neki protest ili peticije protiv verhabija,pocnite DJELOVATI!!
Sarajevu ne trebaju pasivni gradjani koji samo tipkaju po forumima o problemima...malo pomaknite guzove gospodo moralisti,vehabije same nece otici to je izvjesno.
d2

#18 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by d2 »

uopste se ne radi o tome ko ce koga sakom nego se radi o tome kakav je stav drustva i drzave u cjelini... za mene je porazavajuce da je jako veliki broj ljudi bio protiv toga preko ovog foruma a i preko medija kao i uzivo... ja sam davno izgubio sve ideale da zivim u modernom drustvu, kuturnom drustvu, multietnickom drustvu, tolerantnom drustvu i demokratkom drustvu ali je ipak postojala neka mala nada da se mi i oni razlikujemo. kada kazem oni - mislim na one radi kojih smo ostali ovdje i branili ovaj grad i ovu drzavu u proslom ratu, medjutim ovim zadnjim desavanjima ja tu razliku vise ne vidim i mozda je za neke od vas kao za tebe ovo bilo hajmo razbiti pedere, za mene je ovo bio poraz, zadnji i potpuni poraz onoga od 92-95, poraz u kojem smo mi pokazali da nismo drugaciji nego da smo spremni razbiti i nozem nasrnuti (ubiti) na manjinu samo jer je manjina... jer sta kome ima smetati jel neko peder ili nije, sebi je peder u svojoj kuci i svoja 4 zida, ko kaze da mu to smeta laže jer sta ti imas sa necijim privatnim zivotom. sta imas i s tim sto neko organizuje izlozbu ili razgovore o njihovom polozaju u drustvu ? sta to kome ima smetati, toliki skupovi cetnika po BiH pa niko ne ode da njih razbije i mase im nozem... pa i oni se okupljaju, cak sta vise ne organizuju nikakve izlozbe i razgovore nego rade na tome da dovrse ono sto su poceli, pa sto njih ne idete razbiti ???? sto ne idete skidati hrvatske zastave po hercegovini ili srpske po rsu ? sto se tako ne borite za BiH ? nego se borite time sto cete napasti nekoga ko je otisao da pogleda queer izlozbu ili neki festival, cuje nesto na temu temu... peder je opasan, cetnik i ustasa nisu ????

ovo nije stvar da li smo protiv pedera ili nism protiv pedera kako ste sto sebi pojednostavili, ovo je stvar borbe i prava manjina... onaj ko je danas napao pedera, sutra ce napasti katolika ili pravoslavca ili jevreja ili roma jer su manjina, a njegov brat po razmisljanju ce prekosutra u banjaluci napasti muslimana jer je manjina, bacice bombu na kucu katolika u prijedoru a maltretirace malog bosnjaka u teslicu kao sto neko maltretira malog srbina negdje ovdje...

stavili ste znak jednakosti izmedju nas i njih i mene vise ovaj grad i ova drzava uopste ne interesuju, ubili ste u meni i ono malo ponosa sto sam bosanac i sto sam bio ovdje i sto sam bio "mi" a nisam bio "oni".

ne zanima me vise nista od ovoga svega, zadnja 4 dana razmisljam o ovome svemu... ne znam kad sam se gore osjecao, ne znam kada sam vise izgubio vjeru u ovaj grad i ovu drzavu i ove ljude...
Last edited by d2 on 27/09/2008 12:48, edited 2 times in total.
mIRCerka

#19 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by mIRCerka »

LSD wrote:
mIRCerka wrote:
Zakukaj ponovo protiv vehabija...zakukaj slobodno,trpi ovaj forum sve...i ne samo ti,vec svi vrli borci za ljudska prava kolektivno zakukajte i bice vam lakše...organizujte neki protest ili peticije protiv verhabija,pocnite DJELOVATI!!
Sarajevu ne trebaju pasivni gradjani koji samo tipkaju po forumima o problemima...malo pomaknite guzove gospodo moralisti,vehabije same nece otici to je izvjesno.
svi ovi tvoji postovi se mogu okarakterisati kao huskanje protiv vehabija...da citas bilo sta sem svojih postova, skontao bi da vecini raje koja se javlja na ove teme smeta sto SARAJEVO suti dok saka pojedinaca (da nisu bile vehabije bili bi navijaci ili neka treca grupacija) silom sprovodi svoje bijesne gliste...
zasto ti isti navijaci ovako zarko nisu otisli pred uprave svoja dva kuba i otjerali lopove koji upropastise oba kluba?
A-R-N-I

#20 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by A-R-N-I »

Stvarno ne kontam!!!! Sta hoce Homoseksualci od Sarajeva i Sarajlija???? Da ih Sarajlije brane i stite dok promovisu Homoseksualizam???? :lol: :lol: , pa u Beogradu i Zagrebu su 100 puta gore prosli nego u Sa. al Boze moj ovdje su ih MUSLIMANI napali, da nisu Vehabije bi Vratnicani ili Bistricani..
A to da ih prate i ganjaju cisto sumnjam, paranoja je cudna stvar, pa sto niko ne fasova od ovih pracenih????
Da se razumijemo u svoja cetri zida se sexaj kako i sa kim hoces, kao sto i ja radim!!!!
delightful

#21 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by delightful »

arni, bolan, ne radi se o homoseksualcima ovdje. radi se o nemogucnosti ostvarivanja osnovnih ljudskih prava. radi se o tome da ce sutra nekome pasti na pamet da te pretuce zato sto imas psa. ne mogu da razumijem zasto je ovo toliko tesko shvatiti naoko inteligentnim ljudima.
LSD

#22 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by LSD »

d2 wrote:
uopste se ne radi o tome ko ce koga sakom nego se radi o tome kakav je stav drustva i drzave u cjelini... za mene je porazavajuce da je jako veliki broj ljudi bio protiv toga preko ovog foruma a i preko medija kao i uzivo... ja sam davno izgubio sve ideale da zivim u modernom drustvu, kuturnom drustvu, multietnickom drustvu, tolerantnom drustvu i demokratkom drustvu ali je ipak postojala neka mala nada da se mi i oni razlikujemo. kada kazem oni - mislim na one radi kojih smo ostali ovdje i branili ovaj grad i ovu drzavu u proslom ratu, medjutim ovim zadnjim desavanjima ja tu razliku vise ne vidim i mozda je za neke od vas kao za tebe ovo bilo hajmo razbiti pedere, za mene je ovo bio poraz, zadnji i potpuni poraz onoga od 92-95, poraz u kojem smo mi pokazali da nismo drugaciji nego da smo spremni razbiti i nozem nasrnuti (ubiti) na manjinu samo jer je manjina... jer sta kome ima smetati jel neko peder ili nije, sebi je peder u svojoj kuci i svoja 4 zida, ko kaze da mu to smeta laže jer sta ti imas sa necijim privatnim zivotom. sta imas i s tim sto neko organizuje izlozbu ili razgovore o njihovom polozaju u drustvu ? sta to kome ima smetati, toliki skupovi cetnika po BiH pa niko ne ode da njih razbije i mase im nozem... pa i oni se okupljaju, cak sta vise ne organizuju nikakve izlozbe i razgovore nego rade na tome da dovrse ono sto su poceli, pa sto njih ne idete razbiti ????

ovo nije stvar da li smo protiv pedera ili nism protiv pedera kako ste sto sebi pojednostavili, ovo je stvar borbe i prava manjina... onaj ko je danas napao pedera, sutra ce napasti katolika ili pravoslavca ili jevreja ili roma jer su manjina, a njegov brat po razmisljanju ce prekosutra u banjaluci napasti muslimana jer je manjina, bacice bombu na kucu katolika u prijedoru a maltretirace malog bosnjaka u teslicu kao sto neko maltretira malog srbina negdje ovdje...

stavili ste znak jednakosti izmedju nas i njih i mene vise ovaj grad i ova drzava uopste ne interesuju, ubili ste u meni i ono malo ponosa sto sam bosanac i sto sam bio ovdje i sto sam bio "mi" a nisam bio "oni".

ne zanima me vise nista od ovoga svega.
Ne mogu da izdvajam dijelove koje bi citirao...ali šta da kažem...odakle da pocenem.
Pokušavaš biti sociolog a ne ide te nikako,vjeruj mi.
Pominješ prava manjina (za tebe su to u SA jevreji,romi,pravoslavci,katolici,pederi ...svi sem bošnjaka....u BL muslimani,katolici... dakle svi sem srba OK)...baviš se i opterecavaš njihovim pravima,a zapuštaš svoja prava...a kakva ti licno imas prava?? šta ti je država dala u po pitanju tvojih prava?? jel ti to toliko dobro u životu da imaš vremena da se baviš i pravim pedera,bisexualaca i ostalih sexualno devijantnih skupina?? jel to nemaš pametnijeg i preceg posla u životu??
Jel to nazivaš borbom za gradjanska prava?
Ponos-bosanac?? sta je to? jel se to jede? ta dva termina ne idu zajedno,nisu kompaktibilni nikako,ne pašu,žuljaju jedan drugog sigurno.
Ne interesuje te ovaj grad i država...ne znam šta bi ti rekao...nisam ni ja neki ljubitelj ovakvog grada i ove države,ali šta se može...iz ove kože se ne može...gledaj da se uhvatiš noge negdje vani (mali savjet usput :mrgreen: ) jer nikad ovdje nece biti normalna država (ne trebaju mi kašike ni kristalna kugla da to vidim).
Brisbane

#23 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by Brisbane »

Jah sto KOS radi !
A-R-N-I

#24 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by A-R-N-I »

delightful wrote:arni, bolan, ne radi se o homoseksualcima ovdje. radi se o nemogucnosti ostvarivanja osnovnih ljudskih prava. radi se o tome da ce sutra nekome pasti na pamet da te pretuce zato sto imas psa. ne mogu da razumijem zasto je ovo toliko tesko shvatiti naoko inteligentnim ljudima.
Idete u krajnost, ako cemo tako gledati stvari necemo nigdje dogurati, ako cemo tako gledati na stvari hajmo se onda naoruzati jer bi nas sutra neko moga pretuci radi ovog ili onog,..ili da je ovaj Festival prosao sta bi Homoseksualci sljedece uradili?????
sarlo

#25 Re: Novi progoni u Sarajevu

Post by sarlo »

mastodont wrote:Bas sam razgovarao sa prijateljima, poznanicima, rodbinom o tome sto se desava(lo) u SA zadnjih dana i razgovor sam pocinjao sa pitanjem, ili konstatacijom, da mi nije jasno sta to ljudi imaju protiv homoseksualaca. Dakle, ne sam QF, koji je posebna tema, nego sama odbojnost, mrznja, zelja za povredjivanjem "pedera".

Meni licno jedan homoseksualac je pomogao u ratu, a takve stvari se ne zaboravljaju. Takvi su-kakvi su, nije moje da im sudim. Ali homoseksualizam je stvarno izopacenost. I tvrdnje obicnih heteroseksualaca da imaju takvog prijatelja ne stoje. Ja ne vjerujem u to, jer oni su svijet za sebe. Ti si na primjer ozenjen i znas da sexualno interesovanje izmedju zene i muskarca traje jedan duzi period. Oni mijenjaju te svoje partnere kao nimfomanke. Strasno su u optereceni tom svojom sexualnoscu, u stanju su svasta da urade da bi zadovoljili svoje potrebe... i jos masa drugih stvari. Treba imati stvarno dobar zeludac da ga trpis u svom okruzenju. Ja ponavljam nisam mjerodavan da im sudim, niti opravdam nasilje prema njima. Ali sam za neku zakonsku zabranu popularisanja homoseksualizma.
Ovaj moj komentar nema veze sa cirkusom koji se odrazavao ovih dana u Sarajevu.
Locked