Novi predsjednik SDP BiH? (ANKETA)

Ko bi bio najbolje rješenje za predsjednika Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH)?

ZLATKO LAGUMDŽIJA
18
15%
BOGIĆ BOGIĆEVIĆ
36
31%
DENIS BEĆIROVIĆ
13
11%
DAMIR HADŽIĆ
5
4%
NERMIN NIKŠIĆ
10
8%
HAMDIJA LIPOVAČA
3
3%
JASMIN IMAMOVIĆ
7
6%
SVETOZAR PUDARIĆ
7
6%
NEKO DRUGI
19
16%

Total votes: 118

plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#51 Re: Novi predsjednik SDP BiH? (ANKETA)

Post by plain vanilla »

kamen spoticanja wrote:
bach wrote:Kao bivši socijaldemokrata i bivši simpatizer SDP -a imam određenih konekcija i poznanstva prema vrhu SDP -a. Znam da već godini savjesni ljudi iz vrha SDP ( a i i takvih vjerujete) već godinama mole ZL da se makne sa vrha stranke. Nudili su mu da bude drugi predsjednik, počasni predsjednik, potppredsjednik... Jednostavno on se ne želi ni pod koju cijenu odreći fotelje predsjednika i neće iz nje izaći ili dok ne umre ili dok ga ne silom iz nje ne istjera...
Ovo je najbolji pokazatelj u kakvoj je banani sdp...cuj molili ga a on nista
Nista organi stranke, nista glasanje, demokratija
de ba, cuj glasanje i demokratija u SDPu :mrgreen:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#52 Re: Novi predsjednik SDP BiH? (ANKETA)

Post by JoseMujica »

ja glupe ankete Tito dragi.....zna se ko je stari-novi Precednik, Vječnik i Slučajni Prolaznik
homar

#53 Re: Novi predsjednik SDP BiH? (ANKETA)

Post by homar »

Zlatka L. može smijeniti samo "mangupi iz sopstvenih redova" i to tek kada SDP dostigne potpuni fijasko, a to je vrlo skoro. Na žalost, jedan staljinista je upropastio ideju socijal demokratije u BiH i takva "socijal demokratija" kakva je sada na sceni treba da ode u historiju.

Nisam siguran da jedna nova ličnost u SDP-u može popraviti stvari, stvoreni su "Zlatkovi junoši" koji oponašaju šefa u svemu, tako žao mi je da nemam za koga glasati na slijedećim izborima.

Denis Bećirović je možda najtrezveniji od tih junoša, ali neznam da li može isplivati na čelo od "reketaša".

Bogić Bogićević je legenda, on je oličenje morala i kao takav ne može a i neće se upuštati sa ovom mafijom da vodi politiku, na našu žalost.
raskopusa

#54 Re: Novi predsjednik SDP BiH? (ANKETA)

Post by raskopusa »

homar wrote:
Bogić Bogićević je legenda, on je oličenje morala i kao takav ne može a i neće se upuštati sa ovom mafijom da vodi politiku, na našu žalost.
ako vrijedi, zna i umije sto se ne kandiduje? nema muda. :D
voli cugnut? :lol:
Better Man

#55 Re: Novi predsjednik SDP BiH? (ANKETA)

Post by Better Man »

raskopusa wrote:
homar wrote:
Sram i stid da te bude, kad tako govoriš o najvećoj ljudskoj gromadi koju ova zemlja ima uz Jovana Divjaka.
rekla-kazala

#56 Re: Novi predsjednik SDP BiH? (ANKETA)

Post by rekla-kazala »

Meni Pudarić izgleda najnormalnije.
Bogićeviću svaka čast ali on bi bio "Retro" precjednik.
Skijaš

#57 Re: Novi predsjednik SDP BiH? (ANKETA)

Post by Skijaš »

Nebitno je ko će biti predsjednik te stranke. SDP treba totalno razvaliti, preimenovati i onda krenuti ispočetka.
kamen spoticanja

#58 Re: Novi predsjednik SDP BiH? (ANKETA)

Post by kamen spoticanja »

raskopusa wrote:
homar wrote:
Da Bogic nema muda moze reci samo neko koga je politicki skolovao slucajni prolaznik...
Strasno
Paranoid

#59 Re: Novi predsjednik SDP BiH? (ANKETA)

Post by Paranoid »

JoseMujica wrote:ja glupe ankete Tito dragi.....zna se ko je stari-novi Precednik, Vječnik i Slučajni Prolaznik
Kim Jong Un! Haj stisni pa zaobidji crvenu glasacku kutiju...

Zl0ja do gr0ba... 8-)
It_is_a_Leclerc

#60 Re: Novi predsjednik SDP BiH? (ANKETA)

Post by It_is_a_Leclerc »

Od svih kandidata nisam glasao ni za jednog. Jedini s kim SDP može iz mraka je Damir Mašić, kao mlad, obrazovan i perspektivan čovjek. Međutim, Zlaja ga je na vrijeme smjestio u ministarstvo koje skoro da i nema ingerencija. Čisto da ga izbaci u Treću ligu.
VjecitiStudent

#61 Re: Novi predsjednik SDP BiH? (ANKETA)

Post by VjecitiStudent »

It_is_a_Leclerc wrote:Od svih kandidata nisam glasao ni za jednog. Jedini s kim SDP može iz mraka je Damir Mašić, kao mlad, obrazovan i perspektivan čovjek. Međutim, Zlaja ga je na vrijeme smjestio u ministarstvo koje skoro da i nema ingerencija. Čisto da ga izbaci u Treću ligu.
:-)
Novak20

#62 Re: Novi predsjednik SDP BiH? (ANKETA)

Post by Novak20 »

Slučajni prolaznik je istrijebio sve što valja u jedinoj partiji koja je mogla da se nosi sa nacionalnim strankama i to na svim nivoima. Općinske organizacije mu uglavnom vode infiltrirani ljudi koji su bili u drugim strankama. Koalicije sa svakakvim nacionalnim i gorim strankama pokazuju da je njemu i većini rukovodstva SDP-e bitna samo lična vlast i pare. Pravi potez bi napravio da je 2010 poslušao volju naroda i uzeo vlast u 5 kantona pa dokazao da priča ono što misli a ostavio drugima strankama da dovrše pad na federalnom i državnom nivou.
Ideološkog kompasa, političke inteligencije, ljudske i socijalne osjetljivosti u SDP-u definitivno više nema. Žao mi je ali je tako.
Zlatko Lagumdžija, prof. dr. ministar, car... će biti doživotni predsjednik SDP dok je ne svede na cca 300 članova. Čini mi se da mu je to i cilj.
Allah ga nagradio. Naročito na predstojećim izborima.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#63 Re: Novi predsjednik SDP BiH? (ANKETA)

Post by JoseMujica »

Paranoid wrote:
JoseMujica wrote:ja glupe ankete Tito dragi.....zna se ko je stari-novi Precednik, Vječnik i Slučajni Prolaznik
Kim Jong Un! Haj stisni pa zaobidji crvenu glasacku kutiju...

Zl0ja do gr0ba... 8-)
šta ti je ba....Zlaji svako mora pokazat listić prije ubacivanja
Cohers

#64 Re: Novi predsjednik SDP BiH? (ANKETA)

Post by Cohers »

Novak20 wrote:Slučajni prolaznik je istrijebio sve što valja u jedinoj partiji koja je mogla da se nosi sa nacionalnim strankama i to na svim nivoima. Općinske organizacije mu uglavnom vode infiltrirani ljudi koji su bili u drugim strankama. Koalicije sa svakakvim nacionalnim i gorim strankama pokazuju da je njemu i većini rukovodstva SDP-e bitna samo lična vlast i pare. Pravi potez bi napravio da je 2010 poslušao volju naroda i uzeo vlast u 5 kantona pa dokazao da priča ono što misli a ostavio drugima strankama da dovrše pad na federalnom i državnom nivou.
Ideološkog kompasa, političke inteligencije, ljudske i socijalne osjetljivosti u SDP-u definitivno više nema. Žao mi je ali je tako.
Zlatko Lagumdžija, prof. dr. ministar, car... će biti doživotni predsjednik SDP dok je ne svede na cca 300 članova. Čini mi se da mu je to i cilj.
Image
oakville

#65 Re: Novi predsjednik SDP BiH? (ANKETA)

Post by oakville »

Blagopočivši SDP može komotno uvesti kolektivno predsjedništvo koje odlučuje tajnim glasanjem tako da se ne zna ko je kriv za predstojeći izborni debakl.
komandant mark

#66 Re: Novi predsjednik SDP BiH? (ANKETA)

Post by komandant mark »

Evo, ova tema konacno aktuelna...
Freamon Lester

#67 Re: Novi predsjednik SDP BiH? (ANKETA)

Post by Freamon Lester »

Jedini ko ih moze iz ovih govana izvesti u pravu ljevicarsku stranku je Bogic Bogicevic. Covjek dokazani patriota i ljevicar. Ovo ostalo nabrojano obicno smece...
XXS

#68 Re: Novi predsjednik SDP BiH? (ANKETA)

Post by XXS »

Zeljko Komsic, pokazao je da zna. :D
Novak20

#69 Re: Novi predsjednik SDP BiH? (ANKETA)

Post by Novak20 »

Cohers wrote:
Novak20 wrote:Slučajni prolaznik je istrijebio sve što valja u jedinoj partiji koja je mogla da se nosi sa nacionalnim strankama i to na svim nivoima. Općinske organizacije mu uglavnom vode infiltrirani ljudi koji su bili u drugim strankama. Koalicije sa svakakvim nacionalnim i gorim strankama pokazuju da je njemu i većini rukovodstva SDP-e bitna samo lična vlast i pare. Pravi potez bi napravio da je 2010 poslušao volju naroda i uzeo vlast u 5 kantona pa dokazao da priča ono što misli a ostavio drugima strankama da dovrše pad na federalnom i državnom nivou.
Image
Ostvari se moja želja vezana za izbore iz aprila ove godine. Nisam sretan zbog toga ali moralo je tako. Da bi SDP isplivao iz krize jedino rješenje je metla za sve kadrovike od glave do repa SDP (glavni, kantonalni, općinski odbori i predsjedništva). Ostaviti samo one dokazane koji se nisu lizali sa SDA u protekle četiri godine.
Generalno, SDP sa novim rukovodstvom mora da se pripremi za lokalne izbore što prije pa nema smisla odlaganje čistke koja se mora provesti radi očuvanja stranke i ideje - ideologije socijaldemokratije. Odstranjivanje karijerista i lopova iz rukovodstva stranke nije gubitak za SDP, naprotiv. Ako ostane ZlOja i njegova garnitura za dvije godine slijedi još dublji pad SDP-
U budućnosti se držati ljudi sa dokazanim političkim principima i dokazanim poštenjem (ima i takvih) u kombinaciji sa mlađim nekompromitovanim naraštajem SDP.
north

#70 Re: Novi predsjednik SDP BiH? (ANKETA)

Post by north »

Bogić bi sam bez ikoga jakog uz sebe naredne izbore minimum uduplao glasove koje je sada SDP ostvario...to je pravi bosanski srbin, patriota, bosanac bez ikakve afere...Ljudina :thumbup: !!!!

Trenutni iz rukovodsva SDP-a ko god da bi bio izabran samo bi doprinijeli daljem tonjenju u jamu ove stranke koju je galopirajući karcinom dobro načeo i širi se iz dana u dan...
Post Reply