de ba, cuj glasanje i demokratija u SDPukamen spoticanja wrote:Ovo je najbolji pokazatelj u kakvoj je banani sdp...cuj molili ga a on nistabach wrote:Kao bivši socijaldemokrata i bivši simpatizer SDP -a imam određenih konekcija i poznanstva prema vrhu SDP -a. Znam da već godini savjesni ljudi iz vrha SDP ( a i i takvih vjerujete) već godinama mole ZL da se makne sa vrha stranke. Nudili su mu da bude drugi predsjednik, počasni predsjednik, potppredsjednik... Jednostavno on se ne želi ni pod koju cijenu odreći fotelje predsjednika i neće iz nje izaći ili dok ne umre ili dok ga ne silom iz nje ne istjera...
Nista organi stranke, nista glasanje, demokratija
Novi predsjednik SDP BiH? (ANKETA)
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#51 Re: Novi predsjednik SDP BiH? (ANKETA)
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#52 Re: Novi predsjednik SDP BiH? (ANKETA)
ja glupe ankete Tito dragi.....zna se ko je stari-novi Precednik, Vječnik i Slučajni Prolaznik
-
homar
#53 Re: Novi predsjednik SDP BiH? (ANKETA)
Zlatka L. može smijeniti samo "mangupi iz sopstvenih redova" i to tek kada SDP dostigne potpuni fijasko, a to je vrlo skoro. Na žalost, jedan staljinista je upropastio ideju socijal demokratije u BiH i takva "socijal demokratija" kakva je sada na sceni treba da ode u historiju.
Nisam siguran da jedna nova ličnost u SDP-u može popraviti stvari, stvoreni su "Zlatkovi junoši" koji oponašaju šefa u svemu, tako žao mi je da nemam za koga glasati na slijedećim izborima.
Denis Bećirović je možda najtrezveniji od tih junoša, ali neznam da li može isplivati na čelo od "reketaša".
Bogić Bogićević je legenda, on je oličenje morala i kao takav ne može a i neće se upuštati sa ovom mafijom da vodi politiku, na našu žalost.
Nisam siguran da jedna nova ličnost u SDP-u može popraviti stvari, stvoreni su "Zlatkovi junoši" koji oponašaju šefa u svemu, tako žao mi je da nemam za koga glasati na slijedećim izborima.
Denis Bećirović je možda najtrezveniji od tih junoša, ali neznam da li može isplivati na čelo od "reketaša".
Bogić Bogićević je legenda, on je oličenje morala i kao takav ne može a i neće se upuštati sa ovom mafijom da vodi politiku, na našu žalost.
- raskopusa
#54 Re: Novi predsjednik SDP BiH? (ANKETA)
ako vrijedi, zna i umije sto se ne kandiduje? nema muda.homar wrote:
voli cugnut?
- Better Man
#55 Re: Novi predsjednik SDP BiH? (ANKETA)
Sram i stid da te bude, kad tako govoriš o najvećoj ljudskoj gromadi koju ova zemlja ima uz Jovana Divjaka.raskopusa wrote:ako vrijedi, zna i umije sto se ne kandiduje? nema muda.homar wrote:
Bogić Bogićević je legenda, on je oličenje morala i kao takav ne može a i neće se upuštati sa ovom mafijom da vodi politiku, na našu žalost.![]()
voli cugnut?
-
rekla-kazala
#56 Re: Novi predsjednik SDP BiH? (ANKETA)
Meni Pudarić izgleda najnormalnije.
Bogićeviću svaka čast ali on bi bio "Retro" precjednik.
Bogićeviću svaka čast ali on bi bio "Retro" precjednik.
- Skijaš
#57 Re: Novi predsjednik SDP BiH? (ANKETA)
Nebitno je ko će biti predsjednik te stranke. SDP treba totalno razvaliti, preimenovati i onda krenuti ispočetka.
- kamen spoticanja
#58 Re: Novi predsjednik SDP BiH? (ANKETA)
Da Bogic nema muda moze reci samo neko koga je politicki skolovao slucajni prolaznik...raskopusa wrote:ako vrijedi, zna i umije sto se ne kandiduje? nema muda.homar wrote:
Bogić Bogićević je legenda, on je oličenje morala i kao takav ne može a i neće se upuštati sa ovom mafijom da vodi politiku, na našu žalost.![]()
voli cugnut?
Strasno
- Paranoid
#59 Re: Novi predsjednik SDP BiH? (ANKETA)
Kim Jong Un! Haj stisni pa zaobidji crvenu glasacku kutiju...JoseMujica wrote:ja glupe ankete Tito dragi.....zna se ko je stari-novi Precednik, Vječnik i Slučajni Prolaznik
Zl0ja do gr0ba...
- It_is_a_Leclerc
#60 Re: Novi predsjednik SDP BiH? (ANKETA)
Od svih kandidata nisam glasao ni za jednog. Jedini s kim SDP može iz mraka je Damir Mašić, kao mlad, obrazovan i perspektivan čovjek. Međutim, Zlaja ga je na vrijeme smjestio u ministarstvo koje skoro da i nema ingerencija. Čisto da ga izbaci u Treću ligu.
-
VjecitiStudent
#61 Re: Novi predsjednik SDP BiH? (ANKETA)
It_is_a_Leclerc wrote:Od svih kandidata nisam glasao ni za jednog. Jedini s kim SDP može iz mraka je Damir Mašić, kao mlad, obrazovan i perspektivan čovjek. Međutim, Zlaja ga je na vrijeme smjestio u ministarstvo koje skoro da i nema ingerencija. Čisto da ga izbaci u Treću ligu.
-
Novak20
#62 Re: Novi predsjednik SDP BiH? (ANKETA)
Slučajni prolaznik je istrijebio sve što valja u jedinoj partiji koja je mogla da se nosi sa nacionalnim strankama i to na svim nivoima. Općinske organizacije mu uglavnom vode infiltrirani ljudi koji su bili u drugim strankama. Koalicije sa svakakvim nacionalnim i gorim strankama pokazuju da je njemu i većini rukovodstva SDP-e bitna samo lična vlast i pare. Pravi potez bi napravio da je 2010 poslušao volju naroda i uzeo vlast u 5 kantona pa dokazao da priča ono što misli a ostavio drugima strankama da dovrše pad na federalnom i državnom nivou.
Ideološkog kompasa, političke inteligencije, ljudske i socijalne osjetljivosti u SDP-u definitivno više nema. Žao mi je ali je tako.
Zlatko Lagumdžija, prof. dr. ministar, car... će biti doživotni predsjednik SDP dok je ne svede na cca 300 članova. Čini mi se da mu je to i cilj.
Allah ga nagradio. Naročito na predstojećim izborima.
Ideološkog kompasa, političke inteligencije, ljudske i socijalne osjetljivosti u SDP-u definitivno više nema. Žao mi je ali je tako.
Zlatko Lagumdžija, prof. dr. ministar, car... će biti doživotni predsjednik SDP dok je ne svede na cca 300 članova. Čini mi se da mu je to i cilj.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#63 Re: Novi predsjednik SDP BiH? (ANKETA)
šta ti je ba....Zlaji svako mora pokazat listić prije ubacivanjaParanoid wrote:Kim Jong Un! Haj stisni pa zaobidji crvenu glasacku kutiju...JoseMujica wrote:ja glupe ankete Tito dragi.....zna se ko je stari-novi Precednik, Vječnik i Slučajni Prolaznik
Zl0ja do gr0ba...
-
Cohers
#64 Re: Novi predsjednik SDP BiH? (ANKETA)
Novak20 wrote:Slučajni prolaznik je istrijebio sve što valja u jedinoj partiji koja je mogla da se nosi sa nacionalnim strankama i to na svim nivoima. Općinske organizacije mu uglavnom vode infiltrirani ljudi koji su bili u drugim strankama. Koalicije sa svakakvim nacionalnim i gorim strankama pokazuju da je njemu i većini rukovodstva SDP-e bitna samo lična vlast i pare. Pravi potez bi napravio da je 2010 poslušao volju naroda i uzeo vlast u 5 kantona pa dokazao da priča ono što misli a ostavio drugima strankama da dovrše pad na federalnom i državnom nivou.

-
oakville
#65 Re: Novi predsjednik SDP BiH? (ANKETA)
Blagopočivši SDP može komotno uvesti kolektivno predsjedništvo koje odlučuje tajnim glasanjem tako da se ne zna ko je kriv za predstojeći izborni debakl.
-
komandant mark
#66 Re: Novi predsjednik SDP BiH? (ANKETA)
Evo, ova tema konacno aktuelna...
- Freamon Lester
#67 Re: Novi predsjednik SDP BiH? (ANKETA)
Jedini ko ih moze iz ovih govana izvesti u pravu ljevicarsku stranku je Bogic Bogicevic. Covjek dokazani patriota i ljevicar. Ovo ostalo nabrojano obicno smece...
- XXS
#68 Re: Novi predsjednik SDP BiH? (ANKETA)
Zeljko Komsic, pokazao je da zna. 
-
Novak20
#69 Re: Novi predsjednik SDP BiH? (ANKETA)
Ostvari se moja želja vezana za izbore iz aprila ove godine. Nisam sretan zbog toga ali moralo je tako. Da bi SDP isplivao iz krize jedino rješenje je metla za sve kadrovike od glave do repa SDP (glavni, kantonalni, općinski odbori i predsjedništva). Ostaviti samo one dokazane koji se nisu lizali sa SDA u protekle četiri godine.Cohers wrote:Novak20 wrote:Slučajni prolaznik je istrijebio sve što valja u jedinoj partiji koja je mogla da se nosi sa nacionalnim strankama i to na svim nivoima. Općinske organizacije mu uglavnom vode infiltrirani ljudi koji su bili u drugim strankama. Koalicije sa svakakvim nacionalnim i gorim strankama pokazuju da je njemu i većini rukovodstva SDP-e bitna samo lična vlast i pare. Pravi potez bi napravio da je 2010 poslušao volju naroda i uzeo vlast u 5 kantona pa dokazao da priča ono što misli a ostavio drugima strankama da dovrše pad na federalnom i državnom nivou.
Generalno, SDP sa novim rukovodstvom mora da se pripremi za lokalne izbore što prije pa nema smisla odlaganje čistke koja se mora provesti radi očuvanja stranke i ideje - ideologije socijaldemokratije. Odstranjivanje karijerista i lopova iz rukovodstva stranke nije gubitak za SDP, naprotiv. Ako ostane ZlOja i njegova garnitura za dvije godine slijedi još dublji pad SDP-
U budućnosti se držati ljudi sa dokazanim političkim principima i dokazanim poštenjem (ima i takvih) u kombinaciji sa mlađim nekompromitovanim naraštajem SDP.
-
north
#70 Re: Novi predsjednik SDP BiH? (ANKETA)
Bogić bi sam bez ikoga jakog uz sebe naredne izbore minimum uduplao glasove koje je sada SDP ostvario...to je pravi bosanski srbin, patriota, bosanac bez ikakve afere...Ljudina
!!!!
Trenutni iz rukovodsva SDP-a ko god da bi bio izabran samo bi doprinijeli daljem tonjenju u jamu ove stranke koju je galopirajući karcinom dobro načeo i širi se iz dana u dan...
Trenutni iz rukovodsva SDP-a ko god da bi bio izabran samo bi doprinijeli daljem tonjenju u jamu ove stranke koju je galopirajući karcinom dobro načeo i širi se iz dana u dan...