Novi Passat - dojmovi prema slikama
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Chemist
#1 Novi Passat - dojmovi prema slikama
Danas otkriven novi Passat, mene na prvu neodoljivo podsjetio na Skodu Superb...
http://www.tportal.hr/lifestyle/autozon ... acije.html
-
lare
#2 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama
evo link-a sa još malo slika:
http://static.oglasnik.hr/auti/clanak/d ... assat,1522
Nako vala ne znam šta bi reko dok ga ne vidim uživo, ipak su ovo 3d slike a ne prave fotografije. Generalno passat cc mi je i dalje bolji/najbolji
http://static.oglasnik.hr/auti/clanak/d ... assat,1522
Nako vala ne znam šta bi reko dok ga ne vidim uživo, ipak su ovo 3d slike a ne prave fotografije. Generalno passat cc mi je i dalje bolji/najbolji
-
cengaone
#3 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama
Sklepano onako pred izbore,
i samo pod uslovom da se nesto izbaci!
S CC-om nemoze nikako...
S CC-om nemoze nikako...
- AmADin_gospo
#4 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama
zadnji dop podsječa na astru g sedan facelift, prednji na novog korada na stereoidima.
- citroen
#5 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama
Cuj podsjetio na superBChemist wrote:Danas otkriven novi Passat, mene na prvu neodoljivo podsjetio na Skodu Superb...
- Bullet Tooth Tony
#6 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama
Mene vise zanima ono sto ce se ponuditi americkom trzistu

- Chemist
#7 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama
Recimo zavrsetak linije krova i spajanje sa bocnom linijom, kao i ulijevanje zadnje svjetlosne grupe u bocne stranice vozila. Osim toga, dojam o necemu je apsolutno subjektivna stvar i svima nam se dogodilo da jedan covjek kaze da licimo na mamu, a drugi da licimo na oca...Ne vidim tu toliku potrebu za cudjenjem. Osim toga, jel to grijeh da VW lici na Skodu ili cemo se i u ovoj temi jos jednom poceti baviti ko je premium, ko nije, ko je koga kopirao, ko je od koga uzeo motor, platformu itd, da ne nabrajam dalje...citroen wrote:Cuj podsjetio na superBChemist wrote:Danas otkriven novi Passat, mene na prvu neodoljivo podsjetio na Skodu Superb...
http://www.tportal.hr/lifestyle/autozon ... acije.htmlnadji jedan detalj zajednicki,sto se tice vanjskog dizajna svaka ti cast,ali meni se nesvidja dizajn,malo dotjeran prethodni passat i to je to
- ranger
#8 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama
straznji kraj sramota za VW... mislim... stari je bio 6 puta bolji.. na prijed hajd i nekako al ovo nazad je uzas.AmADin_gospo wrote:zadnji dop podsječa na astru g sedan facelift, prednji na novog korada na stereoidima.
meni licno dizajn VW-a od izlaska golfa VI je totalno bezidejan...
-
kone
#9 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama
WV kako je krenuo izbacivat ce svako 6 mjeseci nova auta
Taman kupis novi pasat i vozis ga malo,kad ono eno ga novi izasao 
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#10 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama
VW stednja se nastavlja 
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
- Jimmy_The_Saint
-
gurabija78
#13 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama
ruzan ko i prethodni.... izvadio ih je cc....
-
JAsoniC
#14 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama
Kao vozac kie mozda sam subjektivan al kad izadje Cadenza ubice passata
haha
- Gorštak
#15 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama
Jebemga ružan meni pravo. Ako je passat, neka bude cc.
-
whow
#16 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama
Ovo sto radi VW me podsjeca na ono sto je GM radio 90-tih. Evo vidim ovu glupu 2.5l , 5 cilindara masinu ce da ugraduju u novu Jettu
. Pa ta masina se smatrala arhaicnom 2006 godine kada se prvi put pojavila. Takoder Nova Jetta , kao uostalom i novi Golf uopste nisu novi modeli nego jednostavno lagano redizajnirani stari modeli . Sva mehanika kao i oprema je potpuno ista kao i u poredhodne generacije. Ista stvar je i sa Passatom , ineterior je isti kao kod predhodne generacije . Exterior je katastrofa i vjerovatno je pridobiti vozace iz najstarih generacija . Jendostavno uzas.
-
sLLayer
#17 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama
upravu si isti skoda superb
-
whow
#18 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama
Mala ispravaka. Na zvanicnoj VW stranici sam uocio da se u osnovni model nove Jetta nece ugradivati ovaj arhaicni petocilindras, 2.5l nego jos stariji , super spori i super zedni, 2.0L cetverocilindras iz davne 1997 koji proizvodi cijelih 115 ks . Ako je i od VW stvarno je previse. Ovamo isticnu neki Njemacki inzenjering i guraju se u neku kao posebnu klasu u svoj najpopularniji model ugraduju 13 godina staru masincinu od koje bi se i Lada postidila. Najbolji trik je da za tu novu Jettu pisu da ce biti jetnijija nego predhodna generacija jer ako se u nju stavi normalna dizel masina umjesto ovog uzasa sa 115 ks i doda par opcija plus takse i dostava gle cuda auto izade preko 30 000 dollara. Sramota . VW bi se trebao stidjeti zbog ovakvog bazobraznog marketinga.whow wrote:Ovo sto radi VW me podsjeca na ono sto je GM radio 90-tih. Evo vidim ovu glupu 2.5l , 5 cilindara masinu ce da ugraduju u novu Jettu. Pa ta masina se smatrala arhaicnom 2006 godine kada se prvi put pojavila. Takoder Nova Jetta , kao uostalom i novi Golf uopste nisu novi modeli nego jednostavno lagano redizajnirani stari modeli . Sva mehanika kao i oprema je potpuno ista kao i u poredhodne generacije. Ista stvar je i sa Passatom , ineterior je isti kao kod predhodne generacije . Exterior je katastrofa i vjerovatno je pridobiti vozace iz najstarih generacija . Jendostavno uzas.
-
Vernes_AMG
#19 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama
unustra bez vecih promjena , ovo je kao Golf V i VI , minimalne razlike , ali to i drzi VW u vrhu 
-
Teufik
#20 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama
Da budem iskren najbolji passati su mi oni iz 5 i 5.5(facelift) generacije...Ovaj trenutni mi nije sjeo uopste.
Sto se tice najnovijeg dok ga ne vidim uzivo ne mogu suditi.
Sto se tice najnovijeg dok ga ne vidim uzivo ne mogu suditi.
-
poslabakausipke
#21 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama
Sprijeda nešto između pola i golfa
Odpozada nešto između Superba i Phaetona
Iznutra isti
Al *ebatiga opet se uzima
Kupci ovakvih automobila podsjećaju me na Bosance zadnjih godina (glasaju za iste a vazda se žale kako vlast ne valja)
Odpozada nešto između Superba i Phaetona
Iznutra isti
Al *ebatiga opet se uzima
Kupci ovakvih automobila podsjećaju me na Bosance zadnjih godina (glasaju za iste a vazda se žale kako vlast ne valja)
- avantgarde
#22 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama
Ne mogu reci da mi se bas posebno svidja ali mislim da ce u realitetu bolje izgledati.Ipak slike su slike a trenutno mi djeluje kao "srednja zalost" 
-
Igor Vuk
#23 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama
Svi koji vole VW, nakon nekog vremena će im se svidjeti
. Meni su lično sva VW auta onako lijepa na izgled, ali ih ne bih nikada kupio. Po meni, daju premalo za cijenu koju naplate. Što se tiče Passata, ne znam da li će moći u skorije vrijeme da naprave onako lijep auto, kao što je CC. Prelijepo auto 
- zecko_kupuz
#24 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama
Ovaj Passat je posebno smećast, eto, onako neargumentovano da izjavim odmah.
Otpozada djeluje kao kakav bezlični američki sedan s početka ovog milenija. Sprijeda naravno "kućni" dizajn, ništa novo. I valjda je ovo samo redizajnirani postojeći model, a ne potpuno nova generacija, kako negdje pročitah.
Vidi se to po zadnjim vratima i bočnoj silhueti općenito.
VW-a će ovakav minimalistički dizajn ubiti.
Vidi se to po zadnjim vratima i bočnoj silhueti općenito.
VW-a će ovakav minimalistički dizajn ubiti.
-
missko
#25 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama
Neki dan ga vidim i tek sad skontam da je to pasat, meni se ucinilo da je phaeton, uzivo izgleda lijepo puno lijepse nego prethodnik.